hits

15 TING Å GI OPP FOR Å BLI LYKKELIGERE

Her er en liste over 15 ting som, hvis du gi opp på dem, vil gjøre livet mye enklere og mye, mye lykkeligere. Vi holder på så mange ting som forårsaker oss mye smerte, stress og lidelse - og i stedet for å la dem gå, klamrer vi på dem. Ikke nå lenger. Fra i dag vil du gi opp alle de tingene som ikke lenger tjener deg, og du vil omfavne endring. Er du klar? Here we go:

 

1)Gi opp ditt behov for alltid å ha rett. Det er så mange av oss som ikke takler tanken om å ta feil - de forveter å alltid ha rett - og vil til og med risikere å miste sine kjære eller forårsake mye stress og smerte bare for å få rett. Det er ikke verdt det. Når du føler et behov for å hoppe inn i en kamp om hvem som har rett og galt, spør deg selv dette spørsmålet: "Ønsker jeg virkelig å ha rett eller burde jeg heller tie?" - Wayne Dyer. Hva forskjell vil dette gjøre? Er ditt ego virkelig så stort?

2)Gi opp ditt behov for kontroll. Vær villig til å gi opp behovet for å alltid kontrollere alt som skjer med deg og rundt deg - situasjoner, hendelser, mennesker osv. Enten de er dine kjære, kolleger eller bare fremmede du møter på din vei - bare tillat dem å være. Tillat alt og alle til å være slik de er, og du vil se hvor mye bedre det får deg til å føle deg. "Ved å la det gå, vil alt bli gjort. Verden blir vunnet ved de som bare lar den være. Men når du prøver og prøver - er verden umulig å vinne." - Lao Tzu

3)Slutt å klandre. Gi opp ditt behov for å klandre andre for hva du har eller ikke har,for hva du føler eller ikke føler. Slutt å gi fra deg din styrke og begynn å at ansvar for ditt eget liv.

4)Slutt å snakke deg selv ned. Oi sann. Hvor mange mennesker skader seg selv med deres negativitet, giftige og gjentagende selvødeleggende tankemåte? Ikke tro på alt som dine tanker  forteller deg - spesiellt ikke dersom de er negative og selvødeleggende. Du er bedre enn det. "Sinnet/tankene er fantastiske instrument dersom de blir brukt riktige. Men brukt feil - vil de bli veldig destruktive og ødeleggende." Eckhart Tolle

5) Gi opp din begrensende  tro på hva du kan og hva du ikke kan, om hva som er mulig og hva som er umulig for deg. Fra nå av, kan du ikke lenger tillate dine begrensende overbevisninger å holde deg fast på feil sted. Spred dine vinger og fly! "En tro er ikke en idè holdt av tankene, det er en idè som holder tankene." - Elly Roselle

6)Slutt å klage. Gi opp din konstante behov for å klage om hvor mange ting, folk, situasjoner, hendelser som gjør deg ulykkelig, trist og deprimert. Ingen kan gjøre deg ulykkelig, ingen situasjon kan gjøre deg trist eller ulykkelig med mindre du tillater dem det.  Det er ikke situasjonen som utløser disse følelsene i deg, men hvordan du velger å se på dem. Aldri undervurder kraften av positiv tenkning.

7)Gi opp luksusen av å kritisere. Gi opp ditt behov for å kritisere ting, hendelser eller mennesker som er annerledes enn deg selv. Vi er alle forskjellige, selv om vi alle er like. Vi ønsker alle å være glade, vi ønsker alle å bli elsket og vi alle ønsker å bli forstått. Vi alle øsnker noe og noe er ønsket av oss alle.

8)Gi opp ditt behov for å imponere andre. Slutt å prøve så hardt å være noe du ikke er - bare for at andre skal like deg. Det funker ikke slik. I det øyeblikket du slutter å prøve så hardt å bli noe du ikke er, i det øyeblikket du tar av deg alle dine masker, i det øyeblikket du aksepterer ogomfavner ditt virkelige deg, vil du finne ut at folk bli trukket til deg, uanstrengt.

9)Gi opp din motstand mot endring. Forandring er fantastisk. Forandringvil hjelpe deg å komme fra A til B. Forandring vil hjelpe deg å oppnå forbedringer i livet også livene til de menneskene du har rundt deg. Følg lykken, omfavne endringer - ikke motsett deg den. "Følg din glede og universet vil åpne dører for deg hvor det tidligere bare var vegger." - Joseph Campbell

10)Slutt å forhåndsdømme. Slutt å merke disse tingene personene eller hendelsene som du ikke forstår som rare eller annerledes, og prøv å åpne sinnet/tankene dine, litt etter litt. Tankene/sinnet fungerer bare når de er åpne. "Den høyeste form for uvitenhet er når du avviser noe du ikke vet noe om." - Wayne Dyer

11)Gi opp din frykt. Frykt er bare en illusjon, den eksisterer ikke - det er du som har skapt den. Den finnes bare i tankene dine - i sinnet ditt. Korriger innsiden og utsiden vil falle på plass av seg selv. "Det eneste du behøver å frykte - er frykten selv." - Franklin Roosevelt

12)Gi opp dine unnskyldninger. Få dem til å pakke tingene sine, og fortell dem at de ikke borher lenger. Du trenger dem ikke. Ofte begrenser vi oss selv på grunn av alle unnskyldningene vi bruker. I stedet for å vokse og jobbe for å forbedre oss selv og våre liv, står vi fast og lyger til oss selv og bruker alle mulige slags unnskyldninger - unnskyldninger som i 99,9 % av tiden ikke er virkelige.

13)Gi slipp på fortiden. Jeg vet det er vanskelig. Spesiet når fortiden er mye bedre enn nåtiden og fremtiden virker skremmende, men du må ta hensyn til det faktum at det nåværende tidspunkt er det eneste du har og er det eneste du noensinne vil ha. Fortiden du nå lengter etter - fortiden du nå drømmer om - ble ignorert av deg da den virkelig hendte. Slutt å narr deg selv. Vær tilstede i alt du gjør og nyt livet. Tross alt er livet en reise, ikke et mål. Ha en klar visjon for fremtiden, forbered deg, men vær alltid tilstede i nuet.

14)Gi opp tilknytning. Dette er et konspt som, for de fleste av oss er vanskelig å fange opp, og jeg må fortelle deg at det var det for meg også, (det er det fortsatt) men det er ikke noe umulighet. Du blir bedre og bedre ved hjelp av tid og trening. I det øyeblikket du kobler deg fra alle ting (og dette betyr ikke at du oppgir din kjærlighet for dem- fordi kjærlighet og tilknytning har ingenting med hverandre å gjøre, tilknytning kommer fra frykten, mens kjærlighet... vel, ekte kjærlighet er ren og tenker ikke på seg selv. Der det er kjærlighet kan det ikke finnes frykt, og på grunn av dette kan ikke tilknytning og kjærlighet finnes sammen.) Du blir så fredelig, snill og rolig. Du vil komme til et sted der du blir istand til å forstå alle ting uten engang å prøve. En tilstand ord ikke kan beskrive. 

15)Gi opp å leve livet etter andre menneskers forventninger. Alt for mange mennesker lever et liv som ikke er deres egne. De lever sine liv ut i fra hva andre mennesker synes er best for dem, de lever sine liv ut ifra hva deres foreldre tenker er best for dem, deres venner, fiender, deres lærere, regjeringen og media synes de burde leve og mene. De overhører sin indre stemme. De er for opptatt med å blidgjøre alle andre, gjennom å leve opp til alle andres forventninger, at de mister kontrollen over sine egne liv. De glemmer hva som egentlig gjorde dem lykkelig, hva de selv virkelig ønsker. Du har et liv - bare dette ene du har nå - du må leve det, eie det, og for all del ikke la andre menneskers mening avlede deg fra din vei.
Stikkord:

19 kommentarer

Personlig Utvikling

07.05.2013 kl.08:22

Det er ikkje eg som har skrevet denne. Eg bare oversatte den til norsk :)

http://hverdagsglimtet.blogg.no/

07.05.2013 kl.08:27

Hei. En tankevekker dette! Ikke at det er lett å gjøre alt dette, men å prøve er nok verdt mye:-)

Ha en fin dag.

Personlig Utvikling

07.05.2013 kl.08:33

Det er sant. Det er der eg også er. Eg prøver, og gjør så godt eg kan.

En dag blir det nok bra vet du :)

Malinshjerte

07.05.2013 kl.08:42

Det er jammen sant :) Tenk om det hadde vært like lett og leve sånn som å lese det? Ha en flott dag :)

Villurdur

07.05.2013 kl.08:43

Wow, flott skrevet, og gode tips ;) Kanskje noe å jobbe litt på for min del, men likevel! Fin blogg du har :)

Emilie-Therese ¢¾

07.05.2013 kl.09:02

Stikker bare innom for og ønske deg en super dag! :D

wenchepia

07.05.2013 kl.09:08

2, 4, 13 og 15 hørtes ut som min utfordring... phu... prøver stadig, men ikke så lett å bryte ned gamle mønstre ;-) jeg klarer det nok etterhvert!! Som jeg pleier å oppmuntre min datter med, ikje gi opp, du klarer det du vil klare :-)

Ingvild

07.05.2013 kl.11:00

Veldig mange gode poeng!

Synes kanskje det er litt bombastisk å si at det ikke kan finnes frykt der det finnes kjærlighet, og at tilknytning dermed ikke kan være tilstede der det er kjærlighet. Tenker bare på den iboende, ubetingede kjærligheten barn har til sine foreldre, uavhengig om disse foreldrene har gjort seg fortjent til denne kjærligheten eller ikke.

Dette er ikke ment som kritikk eller håneri, bare så på det som verdt å nevne :)

Helene

07.05.2013 kl.11:04

Kjempe bra blogg! Besøk gjerne min og legg igjen en kommentar! :-)

Inga Pernille Bjerkan

07.05.2013 kl.11:31

Helt utrolig bra råd! Håper du får en strålende tirsdag!

HobbyBlogger

07.05.2013 kl.13:58

Dette må jeg prøve, høres vanskelig ut - men helt sikkert verdt det :) ha en fin dag!

Personlig Utvikling

07.05.2013 kl.23:35

malinshjerte: Nei, eg har selv merket at det å se fremskritt med slike personlig utviklings greier, det er tidkrevende greier. Det er trasige greier. Men det er bare å holde ut - ta en dag av gangen ;)

Personlig Utvikling

07.05.2013 kl.23:37

Villurdur: Tusen takk. Som sagt var det ikkje eg som skreiv denne artikkelen. Eg oversatte den fra engelsk. Men det var jo litt arbeid det også. Håper du fikk noe ut av den ;)

Personlig Utvikling

07.05.2013 kl.23:38

Emilie: Tusen takk - og takk det samme ;)

Personlig Utvikling

07.05.2013 kl.23:42

wenchepia: Det er helt korrekt. Det er ikkje så lett å endre vaner sånn uten videre. Det kreves hardt arbeid. Og mitt tips er: Ta små steg i starten. Ikkje prøv å endre på for mange vaner om gangen. Begynn med en eller to. Jobb med de en måned eller to før du endrer flere. Dette fordi du bør ha et sterkt fokus på den eller de få du anser som viktigs slik at du faktsi klarer å endre de med positivt utfall. :)

Personlig Utvikling

07.05.2013 kl.23:45

Ingvild: Det går veldig bra. Som eg har sagt her tidligere, så er det ikkje eg som har skrevet artikkelen, bare oversatt den, fordi eg synes den var bra. Og da burde eg jo få med meg alle punktene. Kunne liksom ikkje skrive "14 eller 13 ting å ....." det hadde blitt litt teit.

Men tusen takk for tilbakemelding. Eg setter utrolig stor pris på slikt. Håper du får ein fantastisk uke videre ;)

Personlig Utvikling

07.05.2013 kl.23:46

Helene: Tusen takk. Det kan det jo hende at eg gjør. *plutselig*

;)

Personlig Utvikling

07.05.2013 kl.23:47

Inga Pernille Bjerkan: Tusen takk det samme. Håper du får ein strålande onsdag ;)

Personlig Utvikling

07.05.2013 kl.23:49

HobbyBlogger: Tusen takk for kommentaren. Trur rådene er bra ja, men kanskje de ikkje er like lette å ta ut i handling - dessverre.

Men ha ein strålande dag du også :)

Skriv en ny kommentar