hits

LIVSFORANDRENDE TANKE-EKSPERIMENT

Tenk deg følgende: Du sitter i en gyngestol en solfylt morgen. Kaffen er akkurat laget og blinker i solen fra koppen din. Du tenker tilbake på livet. 80 år har gått så fort. Tiden bare fløy. Hvor ble den av? Hva tenker du på nå? Hva husker du fra livet ditt og hva er du stolt av? Du kan ikke gjøre noe med disse 80 årene nå. De er forbi. Klarte du å nå målene dine? Eller hadde du i det hele tatt noen mål å nå? Levde du for å betale regningene? Bodde du på en plass du ikke ville bo?  Kjørte du en bil som absolutt ikke var din drømmebil? Eller kjørte du faktisk rundt i Ferrarien din? Hva med familien? Gav du familien gode øyeblikk? Var det jordomseiling og Cruice i Karibien? eller nøyde du deg med små campingturer? Har du fått maksimalt ut av livet ditt?

Nå har du forhåpentligvis fått ett lite øyeblikk du sent vil glemmer. Du tenker tilbake på denne dagen en gang i fremtiden, der du satt og tenkte tilbake på en fortid som enda ikke har funnet sted. Det er ofte slike øyeblikk som kan forandre ditt liv. Ett veldig konkret ett. Som FØR og ETTER. Skal du oppleve et slikt øyeblikk må du først se at livet ditt kommer til å bli bedre dersom du forandrer det. Mye bedre. Og du må TRO på det. Tro at det er mulig. Du må VITE at du faktisk KOMMER til å leve drømmelivet ditt - dersom du forandrer deg. For det MÅ faktisk forandring til. ?Skal du få noe i livet ditt du ikke har enda - må du ofre noe av verdi tilbake.? Sannsyligvis må du ofre mye - for å få det du ønsker deg, og de fleste synes det blir for mye styr - så de gidder ikke. Og så klager de over at verden er så urettferdig. Så tenker de på han som vant 216 millioner i lotto her om dagen. Hvorfor var det ikke jeg som vant - lurer de på. Hva om det var jeg som hadde vunnet. Da hadde alle mine problemer vært løst, tenker du gjerne. Men nå var det ikke du som vant - så det er ikke noe problemstilling.

 


Det er vanskelig å hjelpe noen til et slikt livsforvandlende øyeblikk. Du må nå frem til følelsene deres. Og i tillegg er den du hjelper nødt til å være klar for det. Men de fleste er ikke klar for slike øyeblikk. Men en gang i livet så blir DU også klar for massiv forandring. Men kanskje ikke idag, ? eller?


Stikkord:

Én kommentar

Jeg har et bilde av meg selv som lita, håpefull jente hengende ved ytterdøra mi. Og hver gang jeg går forbi det ser jeg på "henne" og tenker: "I dag skal jeg gjøre deg stolt av det mennesket du er blitt og det livet du har skapt" :)

Flott blogginnlegg! Skulle ønske flere tenkte som du.

Skriv en ny kommentar