Ta denne testen

Har du laget ditt eget livshjul noen gang? Dette er en oppgave hvor du skal gi deg selv karakterer for hvert livsområde. Det kan gi deg en formening om hva i livet ditt som fungerer og hva som ikke fungerer like bra. De sier at du har det best i livet når livshjulet ditt er rundt som et hjul. Da har du samme scoren på alle livsområdene dine. Dette er en bra ting å gjøre nå som høsten står for døren. Da har du noen områder du kan jobbe med frem mot nyttår. Er det trening, å forbedre forholdet ditt eller å satse mer på jobben som er det rette for deg de kommende månedene?

 

Her har du et forslag til hvordan et slikt hjul kan se ut før du har satt inn scorene dine. På en skala fra 1-10, hvordan har du det i livet ditt i forhold til: Helse, Økonomi, Familie og Venner, Hobby og moro, Forhold og kjærlighet, Karriere/Jobb, Tid og forhold til deg selv og ditt forhold til Gud?

Når du har vurdert livet ditt på alle disse områdene, kan du hake disse av i et skjema som ser ut som det under teksten her. Du skriver opp hvert område av livet og hvilken score du får. Så kan du streke opp hjulet ditt, fra område til område. Nå ser du mer tydelig hvilke området i livet som henger etter. Er alle tilnærmet like gode, vil du sannsynligvis oppleve å ha et godt liv. Men har du noen områder som henger etter de andre, vil du sannsynligvis være enig i at det er på disse områdene du går rundt og irriterer deg mest over. Det er på disse områdene du bør bruke mest tid på å forbedre denne høsten. Det er her resultatene dine vil være mest merkbare.

Du kan også tenke deg dette som en tønne. Hvert livsområde er et tønnebord. Din score på hvert livsområde er tønnebordets høyde. Du fyller på med vann, men vil snart legge merke til at når du passerer det laveste tønnebordet, så vil vannet renn ut. Tønnen blir ikke fullere enn det laveste tønnebordet. Ønsker du å fylle på mer vann, må jo gjøre slik at tørrebordet “livet ditt” blir bedre på akkurat dette området. Da vil hele livet ditt gå opp til neste “Level”. Det er faktisk slik du vil merke det også. Du har en “lekkasje” eller en “energilekkasje” om du vil, som nekter deg å oppleve full glede ut av livet, før du har gjort noe med de tingene som plager deg.

Jeg oppfordrer deg til å gjøre noe med dette. Ta frem et papir og en penn og lag deg et slikt hjul. Hva områder i livet ditt finner du at du sliter mest med? og hva er dine styrker? Skriv dem gjerne i kommentarfeltet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg