ER DU LEI AV HVERDAGEN DIN?

Underbevisstheten vår kan sammenlignes med en liten båt med årer og påhengsmotor. Tenk deg at du eier av denne båten, og ikke orket å sette deg inn i sånne motorgreier, så du tok årene fatt hver gang du var ute fisket. Det enkle er ofte det beste tenker du, og ror for harde livet. Påhengsmotor har du hatt på båten siden den var ny. Den var integrert da du kjøpte den, men du gav deg aldri tid til å sette deg inn i hvordan man bruker slike moderne greier. Du kan jo ro, så da trenger du ikke motorkraft. Dessuten er det billigere og du får trening, tenker du.

 

Slik er det også med ditt og ditt liv. Vi beklager oss ofte over hvor tungt og vanskelig vi har det, men orker ikke å sette oss inn i hvorfor vi har det slik. Hvordan ressursene vi fikk fra fødselen av er kapabel til å snu om på livene våre, dersom vi bare hadde satt oss inn i hvordan de fungerer. Mange av oss er til og med ikke engang klar over at det er underbevisstheten vår som styrer livene våre. Er du for eksempel klar over at det er underbevisstheten din som styrer deg i 90% av dagen? Det er ikke så rart at resultatene i beste fall kan regnes som middelmådig om du ikke vet noe om denne potensielle kraften. Tar du ikke styringen over denne selv, kommer den til å fortsette å kjøre på tomgang. Det er akkurat som en et stort skip, uten noen slutt-destinasjon. Vet du ikke hvor du skal i livet, kommer du heller aldri frem noen steder. Denne automatiserte kraften (underbevisstheten) har da ikke noen kommandoer å styre etter. Det blir også som å eie et selskap, ansette noen folk, for så å ikke gi dem arbeid. Hvorfor forventer du da gode kvartalstall? Det blir jo helt meningsløst.

 

Det er derfor det kan føles utrolig tungt å endre på noe i livet, dersom du ikke er klar over at du samtidig må endre på underbevisstheten din. For tenk deg om du bestemmer deg for å trene 4 ganger i uken, spise sunt, og begynne å holde orden rundt deg. Så gyver du løs på oppgavene. Og dette går fint så lenge du er positiv og har gode følelser og selv er i førersetet i livet ditt. Men som de lærde sier, så er det underbevisstheten din som styrer 90% av alt du gjør. Så når tankene og bevisstheten din går i dvalemodus tar underbevisstheten din over, og kjører de gamle programmerte vanene som desverre viser seg å være rotete, usunn og misliker å trene uten noen god grunn fra deg. Er du da litt sliten og lei og ikke har store og motiverende mål i livet, da vil du ikke klare å overstyre denne utrolig sterke kraften. Da vil underbevisstheten litt etter litt ødelegge planen dine. Det er ikke du som er lat og middelmådig, det er bare det at du ikke vet hvordan ressursene dine fungerer. Så hemmeligheten i å snu en negativ trend ligger i å sette seg inn i spillereglene. Kan du reglene, er også muligheten for å lykkes mye større. 

 

Om du derimot setter deg inn i hvordan underbevisstheten din jobber, og sakte men sikkert programmerer inn de nye endringene du ønsker i livet ditt, vil underbevisstheten din hjelpe deg til å holde deg på sporet. Det som er hemmeligheten da er å først og fremst å finne ut hva og hvilken endringer du ønsker deg. Hvilket mål og utfall er du ute etter? Deretter må du finne du ut hvorfor du skal nå dette målet, eller hvorfor du absolutt må gjøre denne endringen i livet ditt. Og er ikke grunnen din for å gjøre endringen stor nok, vil ikke underbevisstheten din samarbeide med deg og kommer ikke til å forandre den gamle vanen din, og vil da fortsette livet ditt i samme spor som du lever i dag. Den vil da fortsette å kjøre sitt gamle program. 

 

Så dette må du gjøre for å nå inn til underbevisstheten din.

  • Finn deg et mål, eller en endring som motiverer deg.
  • Finn så ut hvorfor du er nødt til å gjøre denne endringen, eller hvorfor du skal nå målet. HVORFOR er 80%.
  • Så skriver du ned en handlingsplan som kan skape de resultatene du har bestemt deg for å nå. (Skriv dem ned på papir.)

 

 

Legg merke til at forandring ikke er noe som skjer, dersom du ikke bestemmer deg for det. Du må være 100% klar for forandringen – ellers kommer du ikke til å lykkes. Dette er en beslutning du tar for livet ditt. Ikke at det hadde vært fint om….. Skal underbevisstheten din akseptere en forandring må du ta en beslutning om at NÅ STARTER LIVET. Å forandre seg er ikke lett, og du må utfordre deg selv. Vis deg selv hva du kan. Men husk det starter med at du må ha en god nok grunn og vite hvorfor.

En liten hemmelighet: Store og “uoppnåelige” mål er ofte lettere å nå enn små og oppnåelige. Ikke sett deg et lite og umotiverende mål. Disse har en tendens til å skli ut i ingenting, fordi grunnene ikke motiverer deg til å kjempe. Har du funnet deg en grunn for å stå opp om morgenen? Eller er det for å betale regningene dine?

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg