hits

ER DU MISFORNØYD MED NOE I LIVET DITT?

I følge Tony Robbins er det tre enkle steg som er avgjørende dersom du skal oppleve et gjennombrudd i livet ditt. Du må selvsagt aller først vite hvilket område i livet du ønsker gjennombrudd på. Kanskje er det økonomien din, noe innenfor helsen din, problemer med å finne den rette eller bedre karakterer. Tony Robbins er helt rå på å kunnskap som får ting til å virke enkelt.

  

1. Rett Strategi

Det finnes så utrolig mange strategier og framgangsmåter der ute, hvis du søker etter dem. Tony Robbins mener at vi bør gå rett til dem som har "world class"-resultater for akkurat det du ønsker å forandre på. Hvem der ute i verden har de beste resultatene å vise til? Ikke gå til hvem som helst eller les hva som helst. Gå til de beste. Kanskje kan det være lurt å finne flere, ikke bare en, men finn flere supre strategier. Fordi det er ikke sikkert den første du prøver er den rette for deg. Men velg bare strategier fra de som allerede har bevist gode resultater på sine felt.

 

Ofte er det ikke vanskelig å finne en strategi som fungerer. Og ofte er de logiske. Ønkser du å gå ned i vekt, da vet du jo hva som må til. Da må du trene regelmessig og spise sunt. Ønsker du bedre økonomi i framtiden, da må du unngå å bruke opp alt du tjener og lære deg å spare osv.

  

2. Endre din Historie

Hva er en historie? Jo, det er en overbevisning som du forteller deg selv gang etter gang, og som du tror er grunnen til at du ikke opplever de super-resultatene du ønsker deg. Den historien som du forteller deg selv, trenger nemlig ikke være sann - men den blir sann for deg dersom du forteller den mange nok ganger, og særlig hvis du attpå til tror på den.

 

Et ordtak lyder som følger: "En løgn som blir fortalt med overbevisning og som gjentas mange nok ganger, blir til slutt en sannhet." Ofte er vi mennesker ofre for våre egne løgner. Og dersom du tror på den, vil du oppleve bevis etter bevis på at dette er sant. Men den trenger ikke være riktig av den grunn.

 

Du har kanskje sagt til deg selv at jeg er ikke så god med penger og sånn, og da slutter hjernen din å lete etter bedre måter å håndtere økonomien din, og begynner i stedet å lete etter beviser på at du er håpløs med penger. Fordi, slik er hjernen vår. Den gjør akkurat det du ber den om. Den gjør som sin mester befaler, og dens mester, det er deg.

 

Forteller du deg selv at du ikke kommer til å finne den rette, fordi "de beste er allerede tatt", eller at "du er for tjukk", "for lat", "ikke attraktiv nok" eller er "for lav", da blir disse overbevisningene sannheter for deg. Men i virkeligheten er ikke dette grunnene for at du ikke finner den rette. Men det er dette som er din nåværende historie. Den du forteller deg selv om og om igjen.

 

Når du endrer din historie til noe helt annet, vil også den nye historien bli riktig for deg, selv om denne er en helt annen enn den gamle. Så du må finne opp en historie som hjelper deg til å oppnå ønskene dine. Hjernen din vet nemlig ikke forskjell på fantasi og virkelighet, så dersom du lager en ny og forbedret utgave av deg selv i tankene dine, og du virkelig brenner etter å endre deg, da vil du begynne å merke en ny utgave av deg selv.

 

Men her en noe å merke seg. "Du får det du aksepterer i livet." Det vil si, at det som avgjør hvilke resultater du opplever å få, er hvilke resultater du aksepterer av deg selv. Aksepterer du din nåværende helsetilstand, da vil du fortsette å ha den helsen du har nå. Aksepterer du å bo der du bor, vil du fortsette å bo der du bor. Aksepterer du den inntekten du har nå, vil du fortsette å ha den inntekten du har nå. Aksepterer du din livssituasjon, da fortsetter du å ha din nåværende livssituasjon. Skal du forandre deg, må du endre din akseptable standard i livet. Du får det du fortjener, selv hvor urettferdig det høres ut.

 

3. "State" eller holdningstilstand

Din "state", dine holdninger og dine følelser vil endre seg når du begynner å tro at du faktisk er bedre, og at du fortjener andre resultater enn dem du får nå. Men det er viktig at du går til handling mens du er motivert. For uten handling vil ingenting i livet ditt endre seg, uansett hvor god din nye strategi er, og hvor fantastisk du har laget din historie. Bruk din "state" til å sette i gang ditt gjennombrudd, på det området i livet, som du føler holder deg tilbake.

 

Det er som Arnold Schwarzenegger en gang sa: "Det jeg gjør, er at jeg lager et bilde i hodet mitt, av hvordan jeg ønsker å være, og så lever jeg i det bildet."

  

6 kommentarer

anonym

12.09.2016 kl.11:08

kjempebra blogg! :-)

Personlig Utvikling

13.09.2016 kl.01:54

anonym: Tusen takk for det :)

Kristian

12.09.2016 kl.12:17

Anbefaler folk som synes dette var flott å se Folkeopplysningen på NRK. De har en episode om selvhjelpsbøker.

Personlig Utvikling

13.09.2016 kl.01:55

Kristian: Hei. Takk for tipset. Eg skal se det programmet. :)

nettasverden

12.09.2016 kl.23:53

Veldig motiverende ord å lese!

Personlig Utvikling

13.09.2016 kl.01:56

nettasverden: Tusen takk for det. Håper du får en fin tirsdag :)

Skriv en ny kommentar