TIPS TIL FORELDRE OG BESTEFORELDRE

Jeg var i konfirmasjon i helgen, til min nevø. Stemningen var i taket da han oppdaget hva besteforeldrene hadde gjort. De kom nemlig med 20.000 kr i en konvolutt. De var ikke spesielt rike, og hadde heller ikke solgt bilen. Nei, hemmeligheten deres var svært smart og meget kopierbar.

 

Da gutten ble født, for ca 15 år siden, begynte besteforeldrene å sette av 100 kr i måneden. Planen var at dette skulle ble konfirmasjons-presang til barnebarnet, om noen år. 100 kr er ikke avskrekkende mye penger, selv om du må avse dette beløpet hver måned. Men summen blir utrolig over tid. 

 

Så dersom du nettopp har blitt bestefar eller bestemor, eller rett og slett fått deg en liten gutt eller jente. Start med konfirmasjons-sparing med en gang. Dette vil gi store muligheter for poden, når han eller hun blir gammel nok til å konfirmere seg. Og dessuten så slipper du det store utlegget en gang i framtiden, når du likevel må tromme sammen en staselig presang.

 

Dette vil samtidig få deg til å se ekstremt gavmild ut. Og andre vil se deg som rikere, enn du nødvendigvis er. For det var jo det første jeg tenkte om dem. Er disse menneskene svært rike? Så hvis du ønsker å bli sett på som en gavmild og velstående person, kan dette tipset være noe for deg.

 

#penger #konfirmasjon #tips #gave #gavetips #gavmild #muligheter

 

4 kommentarer

Silje Kittilsen

15.05.2017 kl.13:00

Er veldig smart å starte tidlig. Er også smart å lære ungene sine å spare selv, slik at de vet hvordan ting funker som eldre :) Lærer lite om sånt i skolen dessverre

Personlig Utvikling

15.05.2017 kl.21:50

Silje Kittilsen: det er sant. Eg synes at privat økonomi burde vært et eget fag på skolen. Om ikkje et fullt fag, så iallefall som en del av et fag som hadde fulgt elevene fra 1-10 klasse. Både privat økonomi, selv-motivasjon, målsetting og enkel psykologi er alle ting skoleungdommer burde lære seg.

Stine Elise

21.05.2017 kl.21:10

Liker bloggen din veldig godt. Du skriver veldig godt og jeg blir motivert av å lese det du skriver om. Jeg ble bare litt nysgjerrig på deg, hvem du er og hva du gjør til daglig? Finner ikke noe mye info om deg :) Har du skrevet om deg selv?

Stine.

Personlig Utvikling

22.05.2017 kl.00:08

Stine Elise: Tusen takk. Eg bor i Bergen. Jobber på et matvarelager. Det har eg gjort i noen år. 17 for å være nøyaktig. Jobber no bare i 60%, og det gjør at eg har mer fritid. Den bruker eg til å studere og jobbe mer med personlig utvikling. Har satt meg mål om å lese ein bok i uken i hele 2017. Der er eg akkurat i rute. Men synes det er vanskelig å gjøre handlinger som gjør at eg blir mer synlig. Men det vet eg at eg er nødt til å mote meg opp til, dersom eg skal komme meg videre i livet.

Såg profilen din på Instagram. Har du jobbet med coaching av noe slag? Eg er også interessert i å vite litt om deg, visst du har lyst å skrive om det.

Mitt navn er forresten Johannes Myklebust.

Skriv en ny kommentar

Personlig Utvikling

Personlig Utvikling

37, Bergen

Jeg er en person som for 12 år siden, aldri hadde lest en hel bok. Jeg strøk på tysk eksamen på videregående. Av den grunn har jeg ikke noe vitnemål. Jeg likte aldri skolen, og hatet å lese. Derfor begynte jeg å jobbe, og har jobbet på samme arbeidsplass i 17 år. Ved nyttår satte jeg meg et mål om å lese 2 fag-bøker i uken. Jeg er foreløpig i rute, og det er i bunn og grunn dette denne bloggen skal handle om. Min forvandling fra stryk på skolen - til lesehest. Mitt mål med denne bloggen, er å hjelpe mennesker som sitter i klisteret akkurat som meg, til å finne håp - til å gå for drømmen. De vise sier at "å lære fra seg" er den beste måten å lære på. Så da må jeg bare føye meg. Nye artikler: sånn av og til

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits