hits

HVA GIR DU BLAFFEN i?

Vi gir alle blaffen i noe. Men om du gir blaffen på feil områder, kan du skade deg og framtiden din på mange måter.

 

 

Noen gir blaffen i å lese lekser og jobber lite med skolearbeid. Ofte fører dette til dårlige karakterer.

 

Noen gir blaffen i helsen. Drikker seg fulle på ukedager og bruker narkotika daglig. Dette gir selvsagt utslag på en eller annen måte. Og sannsynligheten for å føle seg suksessfull er minimal.

 

Noen gir blaffen i tiden sin, og roter den bort på tull og tøv. Ofte tenker de noe slikt som: "Nå har jeg slite hele dagen på jobb, og jeg trenger noen timer på sofaen." Så da var det frem med fjernkontrollen, og borte ble den kvelden.

 

Noen gir blaffen i familien sin. De prioriterer alle mulige andre ting først. Jobb, venner, fritidsaktiviteter. Konsekvensen blir fort et kaldt og dårlig forhold til foreldre og søsken.


Noen gir blaffen i å spare. De mener at de tjener for lite. Men livet må jo nytes likevel, de må jo få unne seg noen lyster og fornøyelser. Og penger er jo til for å brukes - er de ikke?. Så da drar man bankkortet så lenge det er mulig, og spesielt på lønningsdager. Konsekvensene kan fort bli at man sitter fast i hamsterhjulet. Du jobber og jobber, år etter år, men på kontoen er det fint lite annet enn røde tall.

 


 

Det er svært lite som skiller suksessfulle mennesker fra resten. Suksessfulle mennesker er egentlig bare helt vanlige mennesker som gjør helt vanlige ordinære ting som ofte blir regnet som "for kjedelige" og "så unødvendige" til at man ser nytteverdien av å gjøre dem. Dette er aktiviteter som å lese bøker, starte med langsiktig sparing, trene faste dager, planlegge hva de spiser og tenke gjennom tidsbruken sin.

 

Dette er ikke så veldig annerledes enn hvordan vanlige mennesker, som sliter med å få endene til å møtes. De jobber som oftest meget hardt i sitt daglige virke. Ofte hardere enn de menneskene jeg beskrev ovenfor. Den eneste forskjellen er at de ikke har like utarbeidede  og gode rutiner på ting. Og siden disse menn og kvinner sannsynligvis er ganske så slitne etter noen harde økter, så ønsker de rett og slett bare å ha det litt gøy og kunne nyte fritiden sin. Derfor brukes tiden til å slappe av, shoppe og henge ute med venner. Men hva er vel galt med det? Ingen klandrer dem - og det er dem vel unt.

 

#skolearbeid #giblaffen #naver, #helse #alkohol #narkotika #sliten, #tid #fjernkontroll #sofa #zzz, #familie #mor #far #søsken #dårligstemning, #penger #shopping #konkurs #hamsterhjul

5 kommentarer

S

08.06.2017 kl.09:42

jeg tror jeg gir litt blaffen i blogger som har med interiør å gjøre; og om det skader min fremtid - fokkit.

Personlig Utvikling

08.06.2017 kl.10:39

S: hehe... Det vil iallefall få konsekvenser. Men ka de er, det er det ingen som vet. :)

Torunn

08.06.2017 kl.17:02

Svar: Det jeg gir blaffen i ;)

Ønsker deg en fin dag videre!

tyrellsuper

09.06.2017 kl.20:38

Hei!

Jeg kjenner meg godt igjen, det er alltid lett å velge "letteste utvei"

Lykke til videre med en bra blogg! :)

Personlig Utvikling

09.06.2017 kl.22:37

tyrellsuper: Det er nok riktig. Men det er dessverre ikkje den veien som fører deg framover. Eg har troen på langsiktig jobbing og gode vaner.

Takk for kommentaren :)

Skriv en ny kommentar