hits

FREDAGSBOKEN: "EGO - is the Enemy"

Dette er en ny artikkelserie jeg kommer til å lage fast hver fredag. Her vil jeg samle sammen en del råmaterialer fra forskjellige bøker. Jeg tar for meg en ny selvutviklingsbok hver uke. Jeg prøver å lage en forkortet versjon av boken. På den måten kan du få en oversikt over om dette er en bok for deg, eller om du synes det er nok med mine notater.

Dagens bok handler om "Egoet". Dette er noe de fleste av oss sliter med.

 

 

Når du tenker og snakker for mye - holdes du tilbake. Det sørger for at du ikke gjør framskritt i prosjektene dine. Det hindre deg fra det store gjennombruddet. Når du kaver deg opp og maser, føles også dette som arbeid. Men resultatene uteblir.

 

Stillheten er konge. Men det føles nok ikke alltid slik. Men "de virkelige Store" snakker ikke, og gjør seg ikke bemerket. De er stille, og bruker stillheten til å produsere resultater. 

 

Å imponere andre og å være imponerende - er ikke det samme.

 

Det er dette "egoet" gjør. Det stryker over det som teller, og erstatter det med noe som ikke betyr noe.

 

Alle ønsker vi å bli ferdige med ting. Vi ønsker å bli utlært. Vi ønsker å kunne kalle oss for noe. Men de aller beste forblir studenter. Egoet vil alltid sammenligne oss med andre. Vi ønsker å kunne skryte over at vi er bedre enn den og den personen. Men dersom du er en av dem som kan eliminere identitets tankene dine og bli klar for å lære noe nytt, selv om du har jobbet med dette emnet i mange år allerede, da kan du oppdage hemmeligheter du før ikke forstod.

 

Du kan ikke lære, dersom du tror at du kan det allerede. Og du kan ikke forbedre deg, dersom du er overbevist om at du allerede er best.

 

Egoet "rusher" til enden. Det tror det vet alt allerede. Det tror det er best, og trenger ikke å lære mer. 
Men det er ikke slik man blir bedre.

 

Å bli god på noe krever at du går inn i en prosess, og er villig til å jobbe med din utvikling. Det tar tid. Men alt som er verdt å kunne, er også verdt å kjempe for. 

 

Storhet kommer fra en beskjeden oppstart. Det vil for eksempel si at du er den minst viktige personen i rommet, helt til du forandrer alt med resultater. Bli mindre - gjør mer.

 

Ikke søk oppmerksomhet og ros. Vær glad når andre får den, istedenfor deg.

 

Lek ego-leken: Når noen snakker stygt om deg personlig, eller bak ryggen din - da vil ofte egoet ditt reagere, og ønsker seg hevn. "Vet de ikke hvem jeg er?" Det er egoet ditt som ønsker å vise seg frem. Dette gir deg ikke de resultatene du ønsker. Da må du bite det i deg. Jobbe hardere med deg selv.

 

Selv om du er stille, og ikke sier noe, kan du fortsatt være stolt. Stolthet vil ødelegge din suksess. 

 

Ethvert fjell har dyr; som når dyret står på toppen, blir høyere enn selve fjellet.

 

Egoet ønsker alltid prisene. Det ønsker å motta ros, belønning og å bli sett opp til. Det ønsker å vise seg frem.

 

Når du føler deg for sliten til å trene - og setter deg ned for en hvil, husk da følgende: Det finnes en person der ute et sted, som trener steinhardt akkurat nå. Og han eller hun vil "gruse" deg neste gang dere møtes. 

 

Jeg er på vei til å bli noe stort. Den beste versjonen av meg selv. Jeg har startet på et langt løp. Uansett hvor brutalt det måtte være, så kommer jeg til å fullføre. Jeg skal bli meg selv.

 

De ydmyke lar aldri en mulighet til å lære gå fra seg. De vet at de "ingenting" kan, og at det alltid er noe å lære i fra enhver person og situasjon. Om du vinner eller taper, så kan du lære noe fra situasjonen du akkurat har vært oppe i. 
Les en bok, eller meld deg på et kurs hvor du er den personen som kan minst om emnet. 

 

Det er ikke nok å ville lære. Du må også hvordan du lærer. 

 

Det finnes mange konkurranser. Du kan ikke delta i dem alle. Og jo mer suksessfull du blir, jo flere og bedre mennesker vil du møte på. Det vil derfor si at du møter på mennesker, egoer og bragder som får dine resultater og ditt ego til å føle seg liten og ubetydelig. Derfor er det viktig at du vet nøyaktig hvilket løp du deltar i, slik at du ikke sammenligner deg med alt og alle, og ødelegger den gode følelsen du har med deg selv. La andre få kjøre sine løp, uten at det skal gå ut over deg, eller gjøre deg misunnelig.

 

Egoer er troendes til å jukse for å oppnå ting. Det er fordi det ikke er prosessen, men sluttresultatet som er målet for det. Egoet ønsker resultater uten å ofre noe selv. Det ønsker belønningen.

 

 "Play for the name on the front of your shirt - and they will know you for the name on the back." -Tony Adams, tidligere Arsenal-spiller.

 

Ingenting fører deg lenger vekk fra din virkelige oppgave i verden, enn materialistisk suksess. Å løpe rundt som en tulling, uten å ha tid hverken til å tenke gjennom livet eller hva som er hensikten med det. 

 

"It is hard to be humbled, when you Are so great i am." -Muhammed Ali 

 

Hvem er Angela Merkel? Hun er enkel, hun er beskjeden. Hun er ingen stor taler. Hun har ingen interesse i å være den dominerende skikkelsen. Hun ønsker ikke å framstå som noen betydningsfull person. Som regel er hun stille og reservert. Så utrolig mange andre verdensledere har store tanker om seg selv og egoet sitt. Men ikke Angela Merkel. Hun er bare seg selv. Det er kanskje derfor hun er en gjenvalgt statsleder av stormakten Tyskland.

 

Kan du virkelig utkonkurrere og løpe fra alle andre hele livet? Svaret på spørsmålet er NEI. Men egoet vårt ønsker å fortelle oss at vi er uovervinnelig. Men det er vi ikke. Og heller trenger vi ikke å være det.

 

Merkel har en stødig og sikker tilnærming, men de fleste av oss ønsker å ta raskeste vei til toppen. Hun har aldri hastverk, men er likevel den som ender på toppen. Hun er den folket ønsker seg.

 
De fleste lager mer styr, enn det som er nødvendig. Egoet ønsker at det alltid skal skje noe rundt deg. Da ser det ut som du er viktig og effektiv. 

 

Dersom du ønsker å leve lykkelig. Da må du leve skjult.

 

Dette øyeblikket er ikke livet ditt. Men det er et øyeblikk i livet ditt. 

 

Alle som gjør onde og gale ting, hater lyset. 
Det var når armstrong ble tatt, og benektet det hele, at det begynte å gå virkelig galt. 

 

Stormen blåser mot trærne. Men de trærne som da ikke bøyer seg, knekker til slutt. Å bøye seg er en styrke.  

 

Verden kan vise deg sannheten, men ingen kan tvinge deg til å akseptere den.

 

Det er du selv som gjør problemene større. Du finner et hull - og begynner å grave. Helt til problemet er for stort for deg.

 

Ego: "Hvorfor skjer dette med deg? Hvordan kan jeg redde meg fra dette? Og så prøver vi å overbevise alle andre om at vi er så bra som de andre tror vi er.
Det er et dyrs frykt å vise selv den minste lille signal på svakhet. 
Vi alle har gjort det, kjempet med nebb og klør, en kamp vi ikke kan vinne. 


Når laget ser ut til å tape en kamp, er det ikke vits å lyge til dem. Kall dem heller bort, og minn dem på hvem de er og hva de er istand til.

 

Bare egoet tror at fiasko og feil er mer enn det de er. Som regel er nederlagene forbigående, og man kommer seg snart opp igjen.


Gitaristen som ble sparket fra bandet Metallica, laget sitt eget band - Megadeath. De solgte over 18 millioner plater. Likevel følte han seg som en fiasko. Han sammenlignet seg alltid med Metallica. Hans ønske var hevn. Han fant aldri glede i suksessen han skapte. Han tenkte alltid på det han tapte - ikke på det han vant.

 

 

Se mye! Les mye! Hold ut mye! Det er veien til visdom.

 

Enhver tosk kan lære fra egne erfaringer. Men trikset er å lære fra andre menneskers opplevelser.

 

En kan ikke lære noe vi tror vi allerede har lært. Det er derfor virkelig beleste mennesker kommer til den konklusjonen at: "Jeg kan og forstår jo ingenting!" Det er fordi, det er lite som er fakta. Det finnes stort sett bare formeninger.

 

Vi jobber med ting vi ikke liker, slik at vi får penger vi ikke trenger. Da kan vi kjøpe ting vi ikke trenger, så vi kan imponere mennesker vi ikke liker.

 

Dersom du begynner å tro på din egen storhet - da er du i ferd med å miste din kreativitet.

 

"Du frustrerer meg!" - Nei, nei. Ingen har makt til å frustrere deg. Det er det bare du selv som kan gjøre.

 

Du har to forskjellige deler av hjernen som lærer: "HUKOMMELSEN" og "MUSKEL-MINNET".

 

Det meste av din lidelse kommer fra ditt fokus. Takknemlighet fjerner det aller meste av din negative tilstand.

 

Alle problemer i livene våre, er det egoet som skaper. Det er det uendelige jeg, meg og mitt. Min framtid - mine plager - er de viktigste i hele verden. Med en gang man begynner å tenke på andre, og på å være takknemlig - vil våre problemer forsvinne. 

 

 

Dette var mitt første bok-referat. Er det noe du synes kan forbedres? Burde jeg skrevet det på en annen måte? All tilbakemelding tas imot med takk. Jeg er også svært takknemlig for at du orket å lese helt ned hit. Det er faktisk en bragd i seg selv.

#bok #bokreferat #referat #notater #ego #egoet #fredag #fredagsboken #suksess #studie #studere #lese #lydbok #audible #selvutvikling

5 kommentarer

stavangerinmyheart

04.08.2017 kl.01:16

Veldig interessant.... leste alt:))) Nå - god natt:)))

Personlig Utvikling

04.08.2017 kl.01:19

stavangerinmyheart: Tusen takk.
Håper du får en strålende helg :)

S

04.08.2017 kl.07:44

Vi jobber med ting vi ikke liker, slik at vi får penger vi ikke trenger. Da kan vi kjøpe ting trenger, så vi kan imponere mennesker vi ikke liker.

- høres ut som Tyler Durden fra Fight Club det.

:) takk for bra post

Personlig Utvikling

04.08.2017 kl.09:25

S: Tyler Durden sier mye bra. Trur nok ikkje at det var han som sa dette, men han kan jo ha funnet det samme sitatet.

Dessuten var sitatet feil. Slik at vi kan kjøpe ting vi ikke trenger, skulle det stå.
Det rimte ikkje, men vanskelig å oversette fra engelsk til norsk.

Iselin Renée

05.08.2017 kl.11:08

Så interessant :)

Skriv en ny kommentar