hits

Sliter du på skolen?

Når du leser noe om et emne, som du forstår svært lite av, da får du ikke med deg særlig mye i starten. Når du mangler forkunnskaper om emnet du leser om, mangler du "knagger" å "henge" informasjonen på.  

Det er nemlig slik at for at du skal forstå det du leser, må du ha annen informasjon som du kan knytte sammen med den nye informasjonen. Jo mindre forkunnskaper du har om emnet, dess færre slike "knagger" har du å knytte informasjonen til.

 

 

Så derfor når du leser i en bok om et område du ikke kan og forstår særlig mye av, vil det ikke feste seg mye i hukommelsen din.

 

Men når du repeterer stoffet på nytt eller leser en ny bok om det samme emnet, vil du få med deg litt mer hver gang. Nå vil du etter hvert få flere knagger å henge informasjonen på. 

 

På denne måten tar du til deg kunnskap. Du lærer litt mer hver gang du jobber med temaet. Og over tid, kan du bli meget kunnskapsrik innenfor ethvert emne du tidligere ikke forstod noen ting av. Så ikke gi opp om det føles vanskelig i starten. Det er ikke du som er dum, men du må gjennom en naturlig læringsprosess. Og det føles tungt i starten.

 

 

De tre områdene jeg kan mest om i dag, var jeg nesten helt kunnskapsløs om, da jeg begynte å studere dem for 10-15 år siden. Det er ikke nødvendigvis de områdene du kan mest om i dag, du kommer til å leve av om 10 år. Det er faktisk helt opp til deg. Og du bør velge det emnet som interesserer deg mest, ikke det emnet du kan mest om fra før. Velg lidenskap fremfor trygghet.

 

#skole #studie #læring #suksess #bok #studere #eksamen #selvutvikling

4 kommentarer

NN

04.09.2017 kl.17:00

Fin hjelp!

Birgitte Østby

04.09.2017 kl.22:02

Et tips er å lese sammendrag om tema i kapitlet hvis boken har dette

Personlig Utvikling

04.09.2017 kl.23:05

Birgitte Østby: det er sant. Det er et godt tips. Eg pleier å streke under tekst som er viktig i bøkene. Da kan du lese for 20% et ganger om igjen. Det blir jo som å lese sammendragene. Men dette kan du bare gjøre hvis du eier boken selv.

Birgitte Østby

04.09.2017 kl.23:10

ja, jeg også. Bruker markering som kan viskes ut i pensum, ganske fine de tusjene ;) Finnes jo så ulike læringstiler og annet smart en kan teste ut..

Skriv en ny kommentar