HVORDAN RYDDE LEILIGHETEN….

Her er to teknikker for hvordan rydde huset/leiligheten.

 

1. GJØR LITT OG LITT

Det å skrive opp en lang liste med oppgaver som må gjøres, for deretter å gjøre alle disse handlingene som vil få huset eller leiligheten ryddet kan fort virke veldig overveldende og dette kan stjele mye av energien og overskudd ditt. Det kan være bedre å bare gjøre litt av gangen. Det å bare gjøre noe kan være positivt i seg selv. Og før du vet ordet av det er du kommet godt i gang. Og når du først er i gang er det ikke så vanskelig å gjøre bare litt til. Plutselig er du ferdig.

 

2. PLANLEGG FØRST

Her er en annen teknikk. Faktisk ganske motsatt av den første, men eg tror at mange kan like denne også. Her er hemmeligheten å dele oppgaven i så mange og små biter som mulig, for så å kunne stryke ut oppgavene etter hvert som de er ferdig. Du setter deg ned i noen minutter med et papir, og skriver ned alt du må gjøre for at leiligheten/huset/rommet skal bli ryddig. Som eks:

 

Rydde kjøkkenbord,

vaske opp,

vaske kjøkkenbenk,

tørke støv stue,

rydde på badet,

rydde klesskap,

pante flasker,

kaste bossposene,

støvsuge stuen,

vaske stuen,

tørke støv av TV`en osv?

 

Nå er det bare å sette igang. Jo flere og mindre oppgavene er delt opp i, desto oftere kan du stryke ut fra listen. Faren her er som du ser av teknikken over er at denne listen kan virke overveldende. Dette er det du personlig som finner ut av. Vi er alle forskjellig. J

  

 

HVILKEN TEKNIKK LIKER DU BEST?

HAR DU NOEN GODE TEKNIKKER SELV?

OMVENDT BIL-LÅN

Dette er en ide som er enkel å bruke. Men jeg kjenner veldig få som benytter seg av den.

Vet ikke hvorfor..

Ditt første mål er å kjøpe eller at du allerede har en bil uten lån som du kan  holde i 2 år fra nå.

(Til neste EU-godkjenning)

Opprett en bankkonto der du setter inn 2 000 i mnd (hver mnd). Etter et år blir det 24 000 kr. Men sett inn litt ekstra f.eks av feriepengene eller de du får igjen på skatten, sånn at totalsummen blir 30 000 kr.

Dette gjør du i 2 år, så beløpet du har spart etter 2 år er 60 000 kr.

Kjøp deg nå en ny bruktbil til 60 000 kr. Nå er målet ditt at bilen din skal skal holde i 4 år, så du kan spare til en nyere og bedre bil etter disse 4 årene. 30 000 i 4 år blir 120 000 kr.

Du kan nå gå ut og kjøpe deg en ganske god bil uten at du har lån på den.

En bil til 120 000 bør kunne holde i 6 til 8 år, mens du sparer opp 200 -250 000 kr som din neste lånfrie bil kan koste.

Lykke til med dine kommende bilkjøp.

 En siste ting. Det koster penger å holde en bil. Hva med å sette av 500 kr ekstra som du øremerker reparasjoner og slikt? Det blir 6 000 kr til å fikse bilen i året.

HVORDAN FÅ FLERE “LIKES” PÅ FACEBOOK?

Bilder er bedre enn video: Har du et morsomt bilde, er dette mye bedre enn å legge ut videoer. Grunnen er at et bilde ser du med en gang, i forbifarten, mens en video må du gjerne bruke flere minutter av din og andres tid. Dette gidder ikke den store massen.

Bruk positive bilder: Facebook har en “like” knapp – men det finnes ikke en “dislike”-knapp. Vær positiv og munter, og rett de fleste utsagn mot glede og happyness. De fleste liker ikke folk som klager og syter.

Gjerne kjæledyr og babyer: Mange av de best likte bildene på Facebook er av smilende babyer og kjæledyr som hund og katt. Dette liker folk, og gir deg “tommelen opp”.


Drømmesenarioer: Folk liker også bilder og utsagn som minner dem om deres innerste drømmer. Kjærlighet, sol og strand, og andre lykkelige ting slår også bra an på statistikken over ting folk liker på Facebook.

Vær aktiv selv: Det å være en aktiv Facebook bruker selv, er også et lite triks. Dersom du er på hugget med en “likes”, er det lettere å få andre til å like dine oppdateringer.

Bruk samarbeidspartnere: Det kan også være en idè å ha en eller flere venner eller samarbeidspartnere som trykker “liker” på dine oppdateringer/bilder ca 30 minutter etter at du har lagt dem ut. Det er nemlig slik at det bare en ca 20% av dine Facebook-venner som kommer til å se dine innlegg/bilder. Og etter en viss tid, forsvinner de fleste av dine innlegg også for disse 20%`ene. Det kan derfor være til stor hjelp å ha en venn som hjelper deg å holde dine oppdateringer synlige over lengre tid. Det kan altså være lurt å ha en “jeg liker dine ting – dersom du liker mine”-avtaler.

Bruk alltid bilder: Når du oppdaterer med tekst, er det lettere å bli sett dersom du setter inn et bilde samtidig. Tekst er ofte kjedelig aleine, og blir ofte oversett.

Du må være ekspert på ditt område: Skal du vekke folks oppmerksomhet – og bli en hitt, bør du vite at du konkurrerer med resten av samfunnet og verden om akkurat dette. Det finnes TV, filmer, dataspill, serier, venner, arbeid osv.. som gjør sitt ytterste for å tiltrekke seg oppmerksomheten til akkurat de samme menneskene som du prøver å få oppmerksomhet fra. Du og dine ting må derfor være mer tiltrekkende enn alt det andre som er ute i den store verden.

Gi dine Facebook-venner valgmuligheter. Legger du ut bilder på profilen din, skriv gjerne en tekst under der du utfordrer leseren til å velge mellom to alternativer. F.eks: Liker du best hund eller katt? Liker du best fredag eller lørdag? På denne måten “lurer du den andre personen til å svare deg – og når andre skriver kommentarer til profilen din, vil disse oppdateringene forbli liggende på nyhetsoversikten til vennen din også. Da vil enda flere se bildene dine og du vil få flere “likes”.

Ellers ønsker jeg deg en fortsatt god helg – og bruk Facebook med glede J

 

Hadde vi klart å få masse “likes” til denne gruppen helt uten grunn??

Det hadde vært konge 😀

http://www.facebook.com/pages/Personligutviklingbloggno/541590389187637

HVORDAN SKAFFER MAN SEG JOBB?

Skal ikke skryte på meg at jeg har særlig ekspertise på dette området. Har aldri vært nødt til å skrive særlig mange søknader. Jeg personlig er en som lett går meg fast på samme arbeidsplass over litt for mange år. Men her er det jeg ville gjort om jeg skulle havne i den situasjonen.

Først må du skrive en personlig attest/søknad. Denne bør være svært bra og se profesjonell ut. Det vil si at det kan være smart å sette av litt tid til å lage en skikkelig jobbsøknad, detaljert og med dine sterke sider. Skriv om deg selv, og hva fordeler arbeidsplassen vil ha av å ansette akkurat deg. Et lite hefte, som ser oversiktlig ut og er printet i farger. Ta med alt som er relevant, og skriv personlig slik at hver ny arbeidsplass føler at du skriver til akkurat dem. Dette gjør du ved å endre firmanavn og slike ting mellom hver gang du skriver den ut.

Så må du leite etter aktuelle arbeidsgivere. Da ville jeg gått inn på www.gulesider.no og skrivet inn for eksempel – «butikker», «bensinstasjoner», «matvarelager», «budbilfirma», «barnehager» osv? Du vet best hva du har lyst til å jobbe med. Så ville målet mitt være å få tak i 100 aktuelle adresser til ulike arbeidsgivere/firma. Skriv de alle ned på et papir, helst på data (Word). Det er viktig med full kontroll, og orden i sakene.

Deretter er det bare å skrive ut søknadene en etter en – fordi du må huske å endre firmanavnet. Husk at det er viktig å skille seg ut, slik at en aktuell arbeidsgiver ser deg som attraktiv i markedet. Nå må du ta for deg listen en for en – helt til du har komt til bunns. Nå har du 100 jobbsøknader som du sender med posten i håp om å få napp et sted. Dette koster selvsagt litt, men jeg tror du vil merke at du er blitt interessant i markedet. Det er viktig å skape en «flodbølge», du vil nå ikke være avhengig av en spesiell arbeidsgiver, og nå er det du som sitter med ASS`et i ermet.

Så er det bare å vente på svar. HUSK: Skriv både telefonnummeret, adressen og e-mailen din, slik at det er enkelt å oppsøke deg.

Man må alltid være høflig og profesjonell. Det er slike mennesker en arbeidsgiver har lyst til å ansette. En som er unaturlig positiv og glad. En som spør hva som er forventet av ham/henne, og som deretter setter et høyere krav til seg selv. En som har som mål å bli blant de 10 % som gjør mest for firmaet. En som er målrettet og fleksibel. Med andre ord: “En som er akkurat som deg.”

Har du et annet råd – eller noe å tilføye?