VÆR DEG SELV

Ikke kjemp imot det som er.

Aksepter virkeligheten, ikke bruk av energien din til å håpe eller ønske at noe var annerledes i livet ditt. Dette er sløsing av ressurser som du trenger å bruke andre steder. Ting blir ikke forandret fordi du ønsker det. 

 

  • Se ting slik de er. (Ikke bedre enn de er – heller ikke verre enn de er.)
  • Finn så ut hvordan du ønsker at ting skal bli i fremtiden.
  • Finn deretter ut hvordan og hva du må gjøre for å komme dit. (Lag en handlingsplan)
  • Så følger du planen du har laget, til du er ved målet.

 

 

#Aksepter #Virkeligheten #Vær #Deg #Selv

Bilder sier mer enn 1000 ord

Den beste måten å få til forandringer i livet, er gjennom visualisering. Det vil si at du ser for deg forandringene du ønsker, inne i hodet ditt. Du ser deg selv slik du ønsker å fremstå i den virkelige verden. Da vil du litt etter litt akseptere at dette faktisk er deg. Det er på grunn av at underbevisstheten din oppfatter dette som kommandoer fra deg når du til stadighet kjører bilder og filmsnutter av deg selv med ønskede egenskaper, og den vil respondere på bildene eller filmene du viser den. Dette er fordi at du gjennom slike indre bilder og filmer forandrer selvbildet ditt, litt etter litt. Underbevisstheten vår vet ikke forskjell på tanker og virkelige hendelser. Den reagerer like mye på indre bilder med farger og detaljer, som den gjør av det du opplever i den virkelige verden. Men det kan ta litt tid før du opplever at forandringene blir virkelige i livet ditt, fordi vi ofte har fortalt oss selv i mange år gjennom negative tanker og selvsnakk, at vi ikke er smarte og fantastiske menneske, som vil komme til å oppleve suksess og lykke.  Dette må brytes ned, før suksess vil aksepteres i hjernen din.

 

Men dersom du fra og med idag, begynner å visualisere deg selv slik som du ønsker å være noen år fram i tid, og gjør denne øvelsen hver dag gjerne morgen og kveld, da vil du oppleve framgang i livet ditt. Husk at skal dette ha noen betydning, må du selv vite – og ha klart for deg – hvordan du ønsker være og oppleves i framtiden. Klarhet om hva du ønsker deg er det viktige her. 

 

Hvorfor ikke bruke 5 minutter her og nå, til å bestemme hvordan du ønsker å være 5 år frem i tid?

 

3 SMÅ TING FOR SUKSESS

I min artikkelserie “50 ord om dagen”, ønsker jeg å formidle de tre viktigste tingene du trenger for å oppnå mer suksess i hverdagen.

 

  1. Lag deg er hovedmål for livet ditt. Du må vite hva du ønsker å oppnå i hverdagen. Hvorfor står du opp om morgenen? Du må finne noe som er viktigere enn deg selv å jobbe mot. Det er dette alle de største personene i historien har gjort. De fant ut hva som er verdt å kjempe for. Uten at dette punktet er besvart, vil livet ditt ofte virke meningsløst. Dessverre er det et fåtall av oss mennesker som kan besvare dette spørsmålet. Når du har funnet ditt kall i livet, vil du oppleve motivasjon du ikke visste at du hadde. 
  2. Sett deg høyere standard. Ikke aksepter snarveier og lette løsninger. Forvent bare det beste av deg selv, når du utfører noe. Det er du selv som bestemmer hva som er akseptabelt og ikke i livet ditt. Ingen andre forventer virkelig topp prestasjoner av deg. 
  3. Gjør alt i livet ditt ut fra et langsiktig perspektiv. Det er dette som skiller suksessfulle mennesker fra den store mengden. Det er ingenting stort og flott som skapes over natten. Dette er også grunnen til at du kan tro på egen suksess, selv om du ikke har opplevd det enda. Det er nemlig hardt arbeid over tid som skiller klinten fra hveten. “Folk flest overvurderer hva de kan utrette på et år, men undervurderer hva de kan få utrettet på ti år.”

 

 

 

#Suksess #Standard #Langsiktig #Perspektiv

JA eller NEI?

Hva betyr egentlig disse to ordene? Mange misforstår betydningen av dem, og er redde for å bli avvist av andre. 

 

  • JA – betyr at du er enig i avtalen. Du og den andre personen har en deal.
  • NEI – er at du ser den aktuelle avtalen som for dårlig, på det nåværende tidspunkt. Dere er nå klare til å forhandle fram en bedre avtale. 

 

Å få et “NEI” – er ikke direkte en avvisning av deg. Men at det du har å tilby denne personen på det nåværende tidspunkt, ikke er godt nok, for at han eller hun er villig, til å gi slipp på det vedkommende allerede har.

 


 

#Ja #Nei #Deal #Forhandle #Forhandling #Avtale

DU BESTEMMER LIVET DITT SELV

Som oftest bestemer vi utfallet eller resultatet av oppgaven vi gjør allerede før vi begynner på den. Vi bestemmer oss for om vi skal gå “all in”, og yte maks eller om vi nøyer oss med et dårligere forsøk, der vi er fornøyd med et halvferdig resultat. Vi bestemmer bevisst eller underbevisst om vi skal gjøre noe 100%, eller om vi egentlig bare er ute etter å «prøve», slik at vi kan finne på en «god» unnskyldning på hvorfor vi ikke får dette til, eller hvorfor akkurat du ikke er god nok.

 

Vi mennesker er verdensmestere i å lage unnskyldninger på hvorfor vi ikke får ting til. Vi bruker mye av fokuset vårt og energien vår, (som vi heller burde lagt inn i oppgaven), på å finne opp unnskyldninger, slik at vi kan gå med hevet hode selv etter at vi rotet til sluttresultatene.

 

Og dette er egentlig hovedgrunnen til at vi ikke opplever mer suksess i livene våre.

 

 

Jeg selv oppdaget dette for noen uker siden, da jeg av sjefen min fikk en stor, men konkret oppgave jeg burde gjøre i løpet av juli måned. Jeg var på vei til jobb, da det gikk opp for meg at akkurat her jeg gikk – på vei til jobb, styrer hele oppdraget og resultatet jeg kommer til å vise sjefen min, når han kommer igjen fra ferie. Jeg bestemte altså sluttresultatet mitt allerede før jeg hadde begynt. Jeg ble med en gang trygg og sikkser på meg selv, og jeg bestemte meg for å bli ferdig med oppgaven, koste hva det koste ville. Og to uker senere er jeg i rute. Det hadde jeg ikke vært om jeg ikke bestemte meg for å gjøre en sykt bra innsats, og selv beslutte å bli ferdig i tide, altså for 2 uker siden. Det vanskeligste i livene våre er å bestemme seg for å gjøre noe. Etter at du har bestemt deg, er det bare å følge opp. Og vips, du presterer bedre enn du tidligere trodde var mulig. 

 

#bestemme #utfallet #selv #unnskyldning #sluttresultatet

EN UTFORDRING TIL DEG

Jeg har et ønske om å gjøre bloggen min til et sted der mennesker kommer inn for å få sin daglige dose motivasjon. Jeg vet av erfaring hvor viktig det er å lese litt personlig utvikling hver eneste dag. Dette har jeg gjort i flere år selv, og vet hvilke resultater dette har hatt for livet mitt. Det har gjort meg trygg på framtiden. Og er det noe som er viktig i dagens samfunn, så er det en “liten stemme” som hver dag forteller deg hvor fantastisk du er som menneske. Du er unik og har ufattelige talenter, dersom du oppdager dem. Men dersom ingen forteller deg dette hver eneste dag, da er det så mye annet negativt som ønsker å trekke deg ned, at du ikke kommer til å tro på alt det fine og fantastiske som finnes for akkurat deg i denne utrolige eventyrlige verden. Vær takknemlig for at du bor i Norge, for dette landet gir deg muligheter du ikke ville hatt i noen andre land. 

 

Et lite sitat sier: “Enten så vokser du og utvikler deg som mennesker hver eneste dag – eller så dør du.”

 

UTFORDRINGEN TIL DEG!

Jeg har akkurat satt meg et mål om å skrive et lite blogg-innlegg på 50 ord om dagen. Jeg kan skrive mer, men ikke mindre. Men innleggene kommer ikke til å bli lange. Alle kan skrive 50 ord om dagen hvis de vil. Er du med? 50 ord på bloggen din hver dag de neste 3 månedene? Jeg lover å lese bloggen din hver dag de neste 30 dagene hvis du er med på denne utfordringen.  50 ORD HVER DAG. Da vil du sannsynligvis også tiltrekke deg faste lesere samtidig, og du har skapt en ny og god vane. 

 

Et lite tips om motivasjon

MOTIVASJON:

Mange lurer på hvor det ble av motivasjonen, og hvorfor de ikke føler motivasjon til å trene, studere og mange sliter til og med med å utføre hobbyen sin.

 

Tommelfinger-regelen for motivasjon er:

“Du blir ikke motivert TIL å gjøre noe. Men du blir motivert AV å gjøre noe.”

 

Bestem deg for å utføre oppgaven selv om du ikke er motivert for den, så kommer motivasjonen etter hvert. Og når oppgaven er utført oppdager du at du er både stolt og motivert over hva du har utført. 

 

FORMELEN FOR FRAMGANG

1. Skriv ned hva du ønsker deg øverst på et ark. (Eksempler: “å få 6 i matte og engelsk”, “best på fotballaget”, “en utrolig flott kjæreste” eller “å bli tannlege” osv.)

 

(Bildetekst: Her er hele poenget balanse. Det skal IKKE være balanse i dette skjemaet. Dersom du har noe som helst skrevet på skjemaet under “negative ting”, er dette grunnen for at du ikke oppnår mer framgang i livet ditt.)

 

2. PÅ DEN POSITIVE SIDEN. Skriv alle grunnene/egenskapene du har, som kan føre deg til ønsket eller målet ditt. (Eksempler kan være: “Jeg er målbevisst.”, “Jeg er tålmodig og utholdende.”, “Jeg har nok tid til å gjøre det jeg ønsker. Jeg har all tiden som finnes.”, “Jeg kan lære meg å like å lese.”, “Jeg skaper meg gode vaner.”, “Min strategi er langsiktig, og jeg skal være tålmodig.”, “Jeg vet at jeg kommer til å lykkes.”, “Jeg er villig til å gjøre det som kreves for å nå målet mitt.”, “Det jeg ikke kan – lærer jeg underveis.”, “Dersom andre har klart det, kan jeg klare det.”, “Jeg tror på meg selv.”, Jeg er suksessfull.”, Jeg er et fantastisk menneske.”, “Den personen som får meg, er utrolig heldig.”, “Jeg er verdifull.”, “Jeg er til å stole på.”, “Jeg er unik.”, Jeg vet at jeg kan.”, Jeg gjør noe hver dag som fører meg nærmere målet mitt.”, “Hver dag blir jeg litt bedre og smartere.” osv).

 

3. PÅ DEN NEGATIVE SIDEN. Skriv ned alle grunnene til at du ikke oppnår framgang. (Eksempler kan være: “Jeg tror ikke at jeg kan.”, “Du har hele livet har sagt til deg selv at du ikke er god nok.”, “Andre har fortalt deg at du ikke kan.”, “Det er for få timer i døgnet.”, “Du har barn, og de tar all fritiden din.”, “Andre mennesker er bedre enn deg.”, “Du  fortjener ikke noe eller noen som er så bra.” eller “Du  forstår ikke denne “formelen for framgang”” osv). Dette er alle grunner som kan hindre deg fra å oppnå framgang. Du kan ikke ha både positive og negative tanker og følelser om noe, og samtidig oppleve framgang på dette området.

 

4. Eliminer alle de negative punktene på listene din, slik at du bare har positive tanker og følelser igjen om målet ditt. Da blir framgang uunngåelig. Dette er logisk fordi at du vil se deg selv med nye og mer positive øyne, når du er overbevist om at du kan. Og samtidig vil du utstråle trygghet og entusiasme rundt deg, som igjen medfører at andre mennesker ønsker å være rundt deg. Når du bare har ett utfall å fokusere på, vil ikke hverken du eller underbevisstheten din tenke på noe annet enn suksess. Og da skjer det. WOW.

 

 

#formelen #fremgang #positiv #negativ

10 måter å skaffe 1 million kr

– Finn 1 person som vil gi deg 1 million kr.

– Finn 2 personer som vil gi deg 500 000 kr hver.

– Finn 5 personer som vil gi deg 200 000 kr hver.

– Finn 10 personer som vil gi deg 100 000 kr hver.

– Finn 20 personer som vil gi deg 50 000 kr hver.

– Finn 50 personer som vil gi deg 20 000 kr hver.

– Finn 100 personer som vil gi deg 10 000 kr hver.

– Finn 1 000 personer som vil gi deg 1 000 kr hver.

– Finn 10 000 personer som vil gi deg 100 kr hver.

– Finn 100 000 personer som vil gi deg 10 kr hver.

– Finn 1 000 000 personer som vil gi deg 1 kr hver.

#hvordan #millionær #million #måter #personer #skaffe #penger #kroner

Opplever du liten framgang i livet ditt?

Opplever du ikke dine mål og drømmer. Her kommer noen tanker om akkurat dette. 

 

Jeg har erfart at de gangene i livet mitt der det finnes blandede følelser om hva jeg vil og tror jeg kan få til, da kommer jeg ingen vei. Dersom du virkelig ønsker noe, men at du har blandede følelser og tanker – da vil du ikke oppleve framgang på dette punktet i livet ditt.  Og du står på stedet hvil. 

 

Da jeg opplevde dette i livet mitt, spilte jeg bowling en kveld. Det jeg oppdaget var at de gangene jeg kastet for å få ned den siste kjeglen, og på forhånd spurte meg selv: “Hva er egentlig intensjonen min for akkurat dette kastet?”  Da merket jeg at all min fokus rettet seg mot å treffe et spesielt punkt. Og jeg visste at dersom treffer akkurat det punktet – så får jeg 100% garantert ned kjeglen. Jeg oppdaget også at jeg ikke lenger prøvde å få spare, men at jeg plutselig ikke lenger var redd for å bomme, og at jeg derfor visste at jeg kom til å treffe. Og som et mirakel gikk treffprosenten min opp med minst 50% resten av denne kvelden. Jeg opplevde min beste bowling trening noen sinne. Og best av alt, det skjedde på grunn av en uforanderlig lov, om å eliminere muligheten for å bomme – og bare fokusere på suksess. Og nesten for godt til å være sant – jeg opplevde suksess. Jeg bommet nesten aldri på sparen – og de gangene jeg bommet, var det på grunn av at jeg tvilte på meg selv. 

 

Etter å ha tenkt gjennom denne strategien har jeg funnet ut at denne funker på stort sett alt annet i livet også. Det er derfor vi oppleve skuffelse og elendighet i livet vårt, fordi du ikke 100% vet hva du faktisk vil – og eliminerer alt som kan hindre at dette oppfylles. Dersom du vet at du klarer noe – og det finnes ingen tvil i ditt indre – da kommer du til å oppleve suksess på dette området. Så dersom du har noe i livet ditt som ikke er så bra om dagen – da er det fordi du har blandede følelser og tanker om akkurat dette området. Eliminer alle de negative tankene og følelsene dine, og du vil oppleve suksess.