Tenk større tanker om deg selv!

I det siste har det vært vanligere her i landet å tenke negativt om framtiden. Oljeprisen stuper, kronekursen går nedover, renten blir lavere og mange mennesker mister jobbene sine. Hvordan skal dette gå, lurer vi på. Er det noe håp for framtiden i det hele tatt?

 

“Mange overvurderer hva man kan få utrettet i løpet av et år, men undervurderer noe helt vanvittig hva man kan utrette på ti.” – Tony Robbins

 

Det er fra dette jeg selv har min daglige motivasjon fra. De fleste tenker ikke langt fram, men som regel bare en måned fram i tid. Ofte til neste lønnslipp. og da er det ikke så rart at slike dystre spådommer blir skremmende og kan virke farlige på folk. Kanskje noen få tenker et helt år fram i tid, nå som det er nyttår, men det er ikke mange. Men folkens hemmeligheten til en trygg og stabil framtid er å tenke enda lenger fram i tid. Hvor ønkser du å være om fem og om ti år fra nå. Det fantastiske med å tenke så langt fram, er at du ikke trenger å være nøktern realist. Du kan tørre å drømme litt nå. Om ti år kan du være en virkelig kunnskapsrik ekspert innenfor hvilket som helst område du interesserer deg for. Men dersom du bare ser ett år om gangen er dette helt meningsløse tanker. 

 

Dersom du nå tør å tenke litt langt fram, og faktisk tør å seg for deg en bedre framtid om ti år enn det du ser for deg om ett, da skal du vite at her er det bare en person som avgjør om du kommer til å nå denne drømmen eller ikke. Og det er deg. Jeg vet at du sannsynligvis har fått høre det fra du var liten og gikk på barneskolen at du måtte være realistisk, og ikke tenke for stort om deg selv og så måtte du huske å gjøre leksene dine, slik at du kunne få deg en bra jobb og godt betalt når du ble stor. Men sorry å måtte si det. Slike tanker er mer eller mindre forhistorisk i disse dager. Jeg var ingen skolelys da jeg gikk på skolen, men nå kan jeg finne det aller meste som jeg gikk glipp av på www.google.no. Du trenger ikke å være skolelys lenger, fordi det aller meste av det du lærer på grunnskolen er kunnskap du aldri kommer til å bruke i ditt voksne liv. Det meste er helt meningsløst, og da er det ikke så rart at barn blir skolelei og umotiverte. Det viser seg ofte at det er de barna som lærer seg å være kreativ og mestre bruk av datamaskiner som får det enkleste livet senere. 

 

Mitt tips for det nye året er at du må ta din egen personlige beslutning om å starte å utvikle deg innenfor de områder i livet ditt som du føler du har mest bruk for. Det fine med slik personlig utvikling er at det er du selv som bestemmer hva det er du skal utvikle deg innen, og da er det alltid lettere å finne motivasjon. Problemet med å studere innen ett eller annet, er at det er andre som bestemmer hva du skal lese, og du er nødt til å lese/studere det samme over lang tid, og det kan etter hvert bli kjedelig. Du kan være super-motivert i starten av året, men så kommer du til et punkt, der alt blir kjedelig og du blir drittlei alt. Med personlig utvikling er det ingen som tvinger deg til å lese den eller den boken, men det er du selv som avgjør hva som virker mest interessant for deg akkurat nå, og da studerer du det. Plutselig er det noe annet du burde vite mer om, og da står du fritt til å skifte emne. Men saken er at: “Enten så vokser du – eller så dør du!” Du stagnerer ikke. Så dersom du går to dager uten personlig utvikling er du på vei mot den visse død. Da er du også avhengig av landets og verdens utvikling – fordi du ikke har din egen. 

 

Har du gjort deg opp noen langsiktige planer?

HVORDAN FÅ FØLGERE PÅ INSTAGRAM?

For noen år siden skrev jeg et innlegg om hvordan man får flere følgere på Instagram. Dette var egentlig en artikkel jeg laget som motivasjon til meg selv – slik at jeg skulle få trøkk på min egen konto. Men det var ikke meningen at mange skulle lese den. 

 

På en eller annen måte så har denne artikkelen likevel blitt den mest leste ut av alle mine artikler. Det synes jeg selvsagt er fint. Det er kjekt når folk leser det du skriver, men ikke når innholdet er tomt for verdi.

 

Derfor besluttet jeg å oppdatere artikkelen med innhold som er mer tidsriktig og kunnskapsbasert. Her er mine 5 tips til hvordan du får flere følgere på din Instagram-konto. (Oppdatert 06.03.2017)

 

 

FINN DITT OMRÅDE: Finn noe som du er lidenskapelig opptatt av, og lag en konto basert på dette. Dersom du ikke er særdeles interessert i det du holder på med, vil du ikke klare å gjøre nok innsats og holde på lenge nok, til at du oppnår suksess innenfor feltet ditt. Et ordtak sier noe slik som dette: “Lidenskap slår nock-out på penger, kunnskap, naturtalent og faglig kompetanse.” Lidenskap trumfer med andre ord – ALT ANNET.

Bill Gates og Steve Jobs er enige i dette, og mener at du ikke bør starte med noe annet enn det du har lidenskap for. Du kommer nemlig ikke til å klare deg gjennom motgangsperiodene som vil komme, dersom du ikke elsker det du gjør.

 

POST KVALITET: Post hovedsakelig bare bilder du er fornøyd med. Og det er viktig å poste regelmessig. Hver dag er nok et nøkkelbegrep her. Gjerne 2-3 bilder hver dag, slik at du har fast aktivitet på kontoen din. Dette gjør at følgerne dine har noe forutsigbart å se fram til. Bestem deg gjerne på forhånd, cirka tidspunkt på dagen du ønsker å legge ut.

Om du for eksempel ønsker å legge ut tre bilder om dagen, kan du poste et om morgenen, ett om ettermiddagen og ett om kvelden. Da har du større sjanse til å nå noen av følgerne dine med ett av bildene du legger ut. Men prøv deg gjerne litt frem selv. Det finnes ikke noe fasit her. Det er din konto, og dersom du ikke tør å være litt personlig, vil du ikke virke ekte. Og det er særegenhet som gjør deg spennende.

 

 

BRUK RELEVANTE #HASJTAGS: Ikke ta med for mange hasjtags, men 3-5 er greit, men bare ord som er riktig i forhold til bildet du poster. Det kan også være smart å lete etter populære hasjtags som andre bruker for å beskrive lignende bilder. Bruk gjerne også noen engelske hasjtags til bildet ditt. Instagram-bilder går lett over landegrensene, og bruker du engelske ord, kan folk over hele verden finne bildet ditt. 

I tillegg kan det være smart å hasjtagge hvor du befinner deg. Dette kan sammenlignes med å sjekke inn et sted, ifølge Facebook-språket. Folk synes det er kult å finne bilder fra steder de oppsøker, som for eksempel #stoltzekleiven, #vikingskipet, #preikestolen eller rett og slett bare #bergen.

 

FØLG KVALITETS-PROFILER: Søk opp gode profiler som fokuserer på det samme områdene som du gjør, og lik bildene deres. I følge en blogger ved navn Stina Bakken, som har over 60 000 følgere, er det også smart å skrive kommentarer på bilder du liker. Dette gjør at de blir oppmerksomme på deg, og vil da ofte både svare deg tilbake og begynne å følge deg. Så bruk denne strategien mot profiler du ønsker å følge, og som du ønsker at skal begynne å følge deg.

 

 

 

FØLG INSTAGRAM-KONTOER SELV: Ofte vil andre begynne å følge deg, når du begynner å følge dem. Det hørtes selvsagt ganske logisk ut. På min forrige Instagram-konto, fulgte jeg alle dem som fulgte meg. Jeg holder på å lage en ny konto nå, hvor jeg skal følge rådene som står i denne artikkelen. Og jeg kommer også nå til å følge tilbake, alle som følger meg.

 

Så dersom du ønsker en ekstra følger på Instagram-kontoen din, så er jeg enkel å overtale. Følger du meg – følger jeg deg. Det er ikke alle kjendiser som følger denne strategien, De følger ofte få personer selv, mens hele verden følger dem. Så jeg vet ikke om akkurat dette er positivt eller negativt i forhold til hvor mange følgere du kommer til å få. 

 

Min Instagram-konto er: @selvutvikling

Eller du kan trykke på denne knappen:   

SLIK KOMMER DU I FLYT-SONEN

Det som kan gjøre at du ikke opplever deg selv på ditt beste oftere, er (noe du kanskje ikke er klar over) at det er 2 deler av deg som alltid er involvert i hver eneste oppgave du utfører. Dette kalles ofte “The Inner Game”  eller “Din indre kamp”. Denne kampen er ofte svært avgjørende for hvordan dine resultater kommer til å bli.

Vi deler den indre delen av deg opp i 2 deler. “DEG SELV 1” (EGOET) og “DEG SELV 2” (DEN UTØVENDE DELEN av deg)

“DEG SELV 1” (EGOET også vist på bildet som “MUREN”)

 • Tenker ofte at du ikke er god nok. Dette reduserer selvtilliten din.
 • Den ønsker å ha kontroll over situasjonen og dine resultater. Noe den ikke er istand til.
 • Den ønsker å oppleve anerkjennelse og skryt.
 • Det er denne delen som gjør at oppgavene dine blir kjedelige. Det er aldri kjedelig å oppleve flytsonen. Når noe oppleves som kjedelig er dette EGOET (“DEG SELV 1”) som har en kjedelig (feil innstilling til oppgaven.)
 • Du kan oppleve urolighet eller utålmodighet. Dette har også opprinnelse fra “DEG SELV 1”.
 • Er redd for å mislykkes eller er redd for at andre skal klare noe bedre enn deg. (Ønsker ofte at andre skal mislykkes, slik at du kan være bedre enn dem.)
 • Er utfallsavhengig. Føler en trang til at noen skal like deg eller at du bare må klare noe. Som at du er nødt til å kaste en strike i bowling, score på denne straffen, få godkjent på den prøven eller oppføre deg slik at noen begynner å like deg. osv.
 • Er redd for hva andre skal tenke om deg, eller at andre skal mislike deg.
 • Du vil så utrolig mye at akkurat noe må skje. (mye det samme som utfallsavhengighet.)
 • Prestasjonsangst.
 • Fortids og eller Framtids-fokusert. (Tenker gjerne på hvordan kampen eller utfallet kommer til å bli når oppgaven er ferdig.)
 • EGOET er dømmende hele tiden. Og den har svært begrensende tanker om hva du er istand til og klarer.

 

“DEG SELV 2” (DEN UTØVENDE DELEN også vist på bildet som “FLOW”)

(Kjennetgen på at du er nær Flytsonen kan være:)

 • Du bryr deg ikke – du er bare tilstede.
 • Takknemlig for livet. Du har sinnsro og er glad og tilfreds.
 • Tenker ikke – men er likevel utrolig fokusert.
 • Er tilstede i øyeblikket. Når det er “DEG SELV 2” som styrer – vil du bare leve “akkurat her” – “akkurat NÅ”. (Det finnes bare NÅTID).
 • Bryr deg ikke om resultat. Er bare fokusert på å gjøre arbeidsoppgavene nøyaktig og riktig.
 • Når du er ferdig med oppgavene dine, og ser deg tilbake, vet du at du har utført en utrolig god prestasjon, men vil ikke ta æren for den. Det var ikke du (DEG SELV 1 – egoet) som gjorde den, men “DEG SELV 2” som gjorde jobben. Du var bare heldig og fikk opplevelsen av å være tilstede. (Og det var det jo. Egoet ble holdt utenfor, derfor kom opplevelsen av flyt.) Og dette er hemmeligheten – du lot ting bare skje. (Du skapte gode arbeidsvilkår for at “DEG SELV 2” (Din utøvende del) få gjøre jobben sin uten at du hele tiden kom med forstyrrende elementer. Og da kommer opplevelsen av FLYT helt naturlig.  
 • FLYT er nemlig opplevelsen av at “DEG SELV 2” gjør oppgavene så godt den kan, uten av “DEG SELV 1” (egoet) blander seg inn hele tiden, med negative tanker og kommentarer.

 

På dette bildet ser du “DEG SELV 1” som den ytre muren som hindrer deg fra å oppnå dine ønskede resultater. Den indre sirkelen viser at vi alle har en FLYT-tilstand innerst inne i oss, men denne blir hindret av “MUREN” rundt (som er “DEG SELV 1”, på grunn av tankene og innstillingene denne har med seg.) Ønsker du å oppleve mer flyt-følelser i livet ditt, er det altså bare å fjerne tankene og innstillingene som kommer fra “EGOET” (“DEG SELV 1”), og la “DEG SELV 2” ta hånd om dine prestasjoner. Bare la “DEG SELV 2” få gjøre oppgavene på sin måte uten at du (EGOET) alltid skal ha kontrollen. Da vil du naturlig oppleve mer FLYT og bedre resultater på alle områder av livet ditt.  I det du fjerner “MUREN” (“DEG SELV 1”) fra å diktere livet ditt, vil livet ditt eksplodere i alle kanter av livet ditt. Du vil oppleve bedre resultater i alt du foretar deg.

 

NÅR DU FJERNER DENNE “MUREN”. DA ER DU FRI. FRI TIL Å GJØRE DITT BESTE. DA ER DU DEG SELV – OG DU ER MYE BEDRE ENN DU ER KLAR OVER. 

 

NØKKELEN TIL SUKSESS

Dette er et bilde på hva som må til for at akkurat DU skal få oppleve suksess i livet DITT. Det er fullt mulig, men det er ikke lett. De aller aller fleste kommer aldri til å klare det, eller orke å gjøre noe med det. Men det er bare du som bestemmer om dette også gjelder deg. Majoriteten er inne blant de 99%. Er du den ene unike? Sannsynligheten ønsker å plassere deg i mengden. Men hva ønsker du? Det letteste er å være en i mengden. Da slipper du alt styret med å klatre til toppen.

 

 • Du må vite hva du vil.
 • Du må vite hvorfor.
 • Du må tro at det er mulig.

 

Det hjelper ikke om du finner noe som du interesserer deg for. Du må finne DET som du ble skapt for å gjøre. Hva er formålet med livet ditt? Vet du ikke, sier du? Da må du finne det ut. Det er bare 1 grunn for at du kommer til å starte denne reisen. Reisen mot toppen. FINN DEN. Du må grave etter den som at du leter etter gull. Finner du ikke grunnen og formålet ditt, vil du bli en av de 99%. Er det slik du ønsker at livet ditt skal være? 

 

Å ikke finne formålet med livet sitt er som å skulle kjøre bil uten rett bilnøkkel. Du setter deg inn i bilen, putter nøkkelen i switsen og vrir om. Ingen tegn til liv. Finner du ikke rett bilnøkkel til riktig bil, så hjelper det ikke at du har en annen bilnøkkel som ligner eller en husnøkkel. Bilen kommer ikke til å starte. Nei du må ha riktig bilnøkkel til rett bil, da først er det mulig å kunne kjøre bilen. Og da vil du finne krefter du ikke ante at du hadde. Ferden kan ende på plasser du ikke turde drømme om engang. Men du må altså finne nøkkelen. Nøkkelen til suksess. Og det første du må finne er hvorfor du finnes på jorden. Hva ble du skapt til å gjøre? Hva er så typisk deg?

 

De fleste overvurderer hva de kan utrette på ett år – men undervurderer så til de grader hva de kan få utrettet på ett ti-år eller to. Hemmeligheten er å finne riktig trapp eller stige om du vil, og så begynne å gå ett trinn om gangen. Det finnes ingen snarvei. Det finnes ingen heis til toppen. Skal du opp, må du gå ett trinn om gangen til du har nådd toppen. Men der oppe på toppen angrer du ikke at du startet.

 

HVA MED DEG? HAR DU FUNNET FORMÅLET MED LIVET DITT?

7 steg for å bli EFFEKTIV

1. MÅL

Hva er det du ønsker å gjøre og hva ønsker du å oppnå? De topp 3 prosentene innenfor hvert felt, har satt seg mål. Majoriteten av befolkningen har enten mildt sagt vage mål, eller ingen mål i det hele tatt. Innenfor disse områdene bør du sette deg mål: Personlige mål for deg selv og din familie, Karriere/business-mål, Økonomiske mål, Materielle mål, Personlig utviklingsmål (Din vilje til å utvikle deg selv er nøkkelen for all suksess i livet ditt.)

Ved å svare på 3 enkle spørsmål vil du finne svaret på hva du virkelig ønsker i livet:

 • Hva ville du gjort dersom du vant 10 millioner i Lotto?
 • Hva ville du gjort med livet ditt dersom du fikk vite at du bare hadde 6 mnd igjen å leve? Hva ville du gjort mer, og hva ville du gjort mindre av?
 • Hva for mål ville du satt deg dersom du visste at du ikke kunne feile? At du kom til å oppleve/oppnå målet dersom du bestemte deg for det?

 

2. ORGANISERT PLAN FOR HANDLING

Organisert planlegging er nøkkelen til all suksess. Handling uten planlegging er årsaken til de fleste av folks feiltrinn, underprestering, frustrasjon, tidssløsing, engstelse, stress og mangel på suksess i livet generelt. Du må derfor definere dine mål skriftlig, dele målene opp i delmål og dagsmål for så å sette  konkrete tidsfrister for hvor tid du skal ha gjennomført disse.

 

Dersom det eneste du lærte på skolen var å lage deg mål følge opp disse, og du gjorde dette til en vane ? da er du på veien til suksess. Dersom du ikke har et spesifikt mål i livet ditt, da er du dømt til å jobbe hele livet ditt for noen andre som, ja nettopp, har satt seg et spesifikt mål. Og mest sannsynlig har denne personen ikke noen spesiell formell utdannelse heller.  

 

3. ANALYSER

Forskning viser at dersom du begynner å skrive en liste for all aktivitet du skal utføre, vil du være 25% mer produktiv og kreativ i løpet av en dag. Du kan lage ukes-lister (Hva som er viktig å få gjort den kommende uken) Og du kan lage deg lister for neste dag (Den kan med best resultat skrives kvelden før. Da vil du vite hva planen er for neste dag, og underbevisstheten din vil jobbe med løsninger og ideer mens du sover. Det er da ikke usannsynlig at hjernen din har løst et problem mens du ligger å sover, og du våkner til en aha opplevelse.) Du skriver også denne listen for at du skal kunne holde en stødig kurs gjennom dagens problemer og oppgaver.

 

4. PRIORITER

Pareto-prinsippet sier: “80% av verdien du skaper, blir utført på 20% av tiden.” Dersom du lager deg en liste på 10 ting du tenker å gjøre i løpet av dagen, da vil 2 av disse utgjøre 80% av nytteverdien i løpet av denne dagen. Å ha utført disse 2 viktigste tingene vil utgjøre den aller største gleden og lettelsen når de er ferdig. De mest suksessfulle menneskene, vil hovedsakelig jobbe med slike «viktige» oppgaver, mens mindre suksessfulle mennesker prøver å unngå å gjøre dem, og vil prøve å rettferdiggjøre ovenfor seg selv at de har gjort alle de andre, mindre vanskelige og morsomme oppgavene. Og utsetter de viktigste sakene til en senere anledning.

 

For å bli en av disse suksessfulle menneskene kan du stille deg selv følgende spørsmål: Hvilke oppgaver bør jeg utføre først for at tiden min skal bli bukt best mulig? De fleste mennesker jobber 80% med problemstillinger som hovedsakelig handler om fortiden eller nåtiden, og bare 20% med problemer som er rettet mot framtiden. Suksessfulle mennesker derimot jobber 80% med problemstillinger som er rettet mot framtiden og bare 20% med oppgaver rettet mot fortid eller nåtid. Hvordan ligger det an med deg når det gjelder dette? Bruker du mesteparten av tiden din på framtiden?

 

 

5. KONSENTRASJON 

Det er umulig å oppnå noe som helst viktig i livet, med mindre du er i stand til å konsentrere deg fullt og helt med en eneste handling/oppgave om gangen, og holde ut inntil oppgaven er ferdig. Flere studier har vist at dersom du starter med en oppgave, legger den fra deg, tar den fram igjen, legger den fra deg, tar den fram igjen, osv, vil du bruke flere 100% mer tid og energi på oppgaven, enn dersom du avslutter oppgavene du starter på med en gang.

 

 

 

6. TIDSFRISTER og BELØNNINGER

85% av grunnene for hvorfor vi gjør noe som helst i livet, er på grunn av hva vi forventer skal skje som resultat av våre handlinger. Dette kalles gjerne for «Logisk Konsekvens». Bare 15% gjør vi på grunn av at vi blir fortalt noe.

 

Så teknikken for å motivere seg selv til å gjøre en viktig oppgave, er å finne en spesifikk belønning som du får når oppgaven er ferdig. Det du kan gjøre er å gi deg små belønninger etter hver gang du utfører en oppgave, som for eks å ta en telefon du ikke ønsker å ta. Da ser du noe positivt med å ta denne telefonen. (Dette kan brukes av telefonselgere, for å hindre utsettelse, facebook-surfing osv. Det hindrer deg i å finne på unnskyldninger for deg selv, for da får du ikke belønningen.) Sett alltid en tidsfrist for hvor lang tid du kan bruke på enhver oppgave. Dette vil presse deg til å jobbe på slik at du klarer fristen.

 

Parkinsons Lov sier: “En oppgave ekspanderer i forhold til hvor mye tid som er tilgjengelig.” En 2 timers oppgave vil ekspandere til 5 timer dersom 5 timer er tilgjengelig. På samme måte vil en 5 timers oppgave kunne bli ferdig på 2 timer dersom omstendighetene krever dette. Effektive mennesker vil alltid sette harde og offensive tidsfrister overfor seg selv.

 

 

7. TIDS-LOGG

Effektive mennesker vet hvor deres tid blir av. Suksessfulle mennesker har tendenser til å regne tid i minutter. Gjennomsnittsmennesker har mer en tendens til å regne tid i timer, dager og uker. 80% av befolkningen er ikke klar over hvordan de bruker sin tid. Tiden bare svinner hen.

 

 

Disse tipsene er gitt deg av Brian Tracy. Du finner mye bra fra ham på Youtube.

DETTE VIL FORANDRE LIVET DITT

“Thomas Edison gikk nesten ikke på skole i hele sitt liv. Men han manglet ikke utdannelse. Han døde ikke fattig heller. Henry Ford hadde mindre enn seks års skolegang, men også han klarte seg ganske godt. Ditt hovedmål i livet, vil i stor utstrekning hjelpe deg, å bestemme hva slags kunnskap du trenger. Neste skritt er at du har nøyaktig informasjon om pålitelige kunnskapskilder.” Hentet fra boken: “Rikdomens ABZ” av Napoleon Hill.


Det betaler seg å vite hvordan man skal tilegne seg kunnskap! Hva som er kunnskap kan være forskjellig fra person til person. Det kommer an på hva mål du har i livet og hva du personlig ønsker. Vanlig allmennkunnskap er, bør du vite, av liten betydning for deg, om du ønsker suksess i livet. Allmennkunnskap kan du enkelt skaffe gjennom å skrive: www.google.no på internett. Og det er nettopp derfor slik kunnskap du kanskje gikk glipp av på skolen ikke vil sette deg alt for langt tilbake i det virkelige liv. Det finnes annen kunnskap som er viktigere enn gode karakterer på vitnemålet.


Jeg har jobbet med feltet personlig utvikling i 7 år nå. Det jeg har lært gjennom denne tiden er at du ved å studere personlig utvikling, vil begynne å tro på at det meste er mulig, selv om du ikke har noen formell utdannelse. Dersom du ønsker framgang i livet, og hvem gjør vel ikke det, da er å bruke litt av sin fritid på å tilegne seg slik kunnskap ubetalelig. Jeg vil her gi noen råd om hvordan du enkelt kan starte med dette selv, uten at dette trenger å virke som et offer i livet ditt.30 MINUTTER OM DAGEN:

“95% av alt vi gjør i løpet av dagen, gjør vi på grunn av vanene våre.” Dette sier Brian Tracy i boken: “Tenk Nytt”. Bestem deg for å tilegne deg vanen med å studere kunnskap om noe som fører deg nærmere drømmelivet ditt. Kunnskap DU trenger for at livet DITT skal bli bedre. Slik at du får en bedre jobb (disiplin og ledelsesteori), bedre forhold til andre mennesker (lær deg menneskekunnskap), økonomi slik at du ikke jobber fordi du må, men med og når du selv vil (finn ut hvordan du best bør forvalte pengene dine.)


Selv anbefaler jeg at du bestemmer deg for å “studere” i 1 time om dagen 5 dager i uken. Selv har jeg målet om at jeg skal studere fra søndag kveld til og med torsdag kveld (og så kan jeg ta fri fra studietid fredag og lørdag kveld siden det er helg.) Jeg tror det er lurt å belønne seg selv med noen dager fri. Klarer du å studere personlig utvikling 5 dager i uken, er du fordi 99% av befolkningen. Ja du hørte riktig. 99% av befolkningen gjør ikke dette, så du kan med god grunn kalle deg en av de få, som gjør det ikke suksessfulle mennesker ikke gidder å gjøre.Men i starten kan 1 time virke mye. Men bestem deg for å begynne, om så bare i 10 minutter, så er du langt forbi folk flest. Ta etterhvert steget til 20 minutter og når du er klar går du opp til 30 minutter. 30 minutter 5 dager i uken 50 uker i året er fantastisk. Gjør du dette kommer livet ditt til å ta av.

 

KJØP BØKER:

“Noe av det merkeligste ved oss mennesker er at vi bare setter pris på det som koster noe.” – fra boken Rikdommens ABZ av Napoleon Hill.  


Jeg husker første gang jeg kjøpte en bok om personlig utvikling. Det var en bok som het “Rich Dad, Poor Dad” og handler om hvordan man håndterer pengene sine. Jeg stod ved en hylle i en bokhandel og leste på baksiden av boken. Frem til da hadde jeg aldri kjøpt en eneste bok frivillig, jeg likte nemlig ikke å lese. Boken var tykkere enn noen andre bøker jeg hadde lest og kostet 350 kroner, og det var ingen bilder i den. Men likevel var det akkurat som at jeg forstod at jeg burde kjøpe den, men 350 kroner er mye penger. Det endte med at jeg kjøpte boken, leste den og har aldri angret siden. Men etter episoden har jeg kjøpt flere bøker enn jeg har klart å lese, og bokhyllen begynner å se ut som et bra møbel. 

 

Mange er veldig forsiktige når de skal lese bøker, og er mer fokusert på å bla forsiktig slik at de ikke ødelegger boken, enn på å finne ut hva som faktisk står i den. Jeg for min del har som mål å fange alt som er verdt å lese om igjen, med streker og kryss, så jeg rabler bøkene mine i filler. Jeg vet av erfaring at det er lite sannsynlig at jeg noen gang kommer til å lese hele boken om igjen, og er det noe som er verdt å lese en gang til, da må jeg fange det med understreker og eller tydelige kryss. Det blir mye mer interessant å ta boken fram igjen da, når du kan skumlese gjennom den, og få med deg mesteparten på 1/10 del av tiden. Så jeg anbefaler at du ikke er så redd for å “ødelegge” bøkene dine når du leser de. Det er vel fordi du ønsker å lære noe at du kjøpte den i fra starten av. Bøker går sjelden opp i verdi uansett, så ikke vær redd for å skrive i den.

 

YOUTUBE:

På Youtube finnes utrolig mye bra innen slik materialer. Her er det lagt ut mange lydbøker og foredrag fra gode foredragsholdere. Det er derfor ikke nødvendig å kjøpe masse bøker og programmer for å komme igang. Jeg har brukt mange ti-talls timer på dette selv. Men som det står ovenfor, så vil det hjelpe på motivasjonen å betale for kunnskapen du ønsker å tilegne deg. Det som er gratis har ikke samme effekt på deg. Men for å komme igang har jeg likevel gitt deg noen eksempler på hva du kan søke på for å finne bra kunnskap fra Youtube.

 

Eks: Tony Robbins. (Det meste fra han er verdt å få med seg. Mr personal development himself.), Brendon Burchard (Han er den life-coachen som tjener mest innenfor bransjen. Og det er ikke uten grunn.) Jim Rohn (Han har mye tidløs visdom å komme med. Dette er kunnskap du alltid kommer til å ha bruk for.) Skuespillere som Will Smith og Arnold Schwarzenegger er også kunnskapsrike innenfor dette feltet, og noen motivasjonstimer med disse to er en godt brukt kveld. Eller så finner du mange lydbøker som: “Think and Grow Rich” av Napoleon Hill, “Awaking the Giant Within” av Tony Robbins, “The 7 Habit of highly effective People” av Stephen Covey

 

LYDBOK:

Selv har jeg nettopp begynt å abonnere på en lydbok-program som heter Audible.com. Her har jeg registrert meg, og kan da laste ned en ny lydbok hver måned. Denne abonnements-tjenesten koster ca 100 kr pr mnd, men da får jeg en ny lydbok hver måned. Så nå bruker jeg reise og ventetid på å høre personlig utvikling. Om du bare gjør dette, registrerer deg og hører 1 bok i måneden på smarttelefonen din, da har du planlagt at du i løpet av det neste året skal “lese” 12 bøker det kommende året. Og det er fantastisk. Du trenger altså ikke ofre all fritiden din for å bli mer suksessfull, så lenge du bruker tiden din smart. De fleste har en time eller mer i dødtid i løpet av en dag. Hvorfor ikke bruke denne tiden til å utvikle hjernen din?


 

BEGYNN Å LESE DENNE BLOGGEN eller andre blogger som skriver om temaet:

Jeg har skrevet mange artikler på denne bloggen som det er verdt å lese gjennom. Alt jeg skriver her er tidsuavhengig. Det vil altså si at det spiller ingen rolle om du leser denne artikkelen idag, eller ett år fra nå. Den er like aktuell for tiden vi liver i. De fleste blogger følger livene til dem som skriver dem, hva de har opplevd denne dagen, hva de har spist eller hva de kjøper seg av ting, klær eller ferieturer. Ingenting galt i det, men da blir blogg-innleggene tidsavhengig. De blir utdaterte etter en dag eller to. Men mine innlegg, og innleggene til blogger som denne har ingen tidsrelevanse, så her kan du altså bla gjennom arkivet og finne noe dagsaktuelt for deg og det du strever med, eller bare noen tips og råd i hverdagen. Jeg har ikke vært noen stabil skribent enda, så det går gjerne en uke mellom hvert innlegg. Men prøver å øke det antallet.

 

Siden du er en av de seriøse som faktisk har lest gjennom hele innlegget mitt, synes jeg du fortjener en liten gave. Det kan være en fin start på veien til å bli mer suksessfull i livet. Så jeg vil gi deg tre av mine bok-referater gratis. Du får referater fra bøkene: (alle bokreferatene er skrevet på norsk).

 • “Tenk Nytt – og utnytt dine evner”, av Brian Tracy
 • “The Slight Edge”, av Jeff Olson 
 • “Spis ikke Marshmallow – enda”, av Joachim de Posada 

 

 

Du skriver bare email-adressen din i kommentarfeltet, og jeg sender deg referatene gratis.

 


 


FORTIDEN BETYR INGENTING

Et av de viktigste øyeblikkene i livet, er det øyeblikket du finner sannheten om at alt som skjer – faktisk skjer i NÅTID. Når dette blir virkelig for deg, avvæpner du kraften og begrensningene FORTID og FREMTID har på livet ditt. I følge forskningsresultater bruker vi gjennomsnittlig 30% av energien vår til å tenke på fortiden og 30% av energien til å bekymre oss for fremtiden. Da har vi bare 40% av energien vår igjen. 40% til å faktisk prestere i livet. Er det rart at vi da opplever middelmådige resultater i livet. Når du leser denne setningen, gjør du det i nåtid. Du leser dette akkurat NÅ. Ikke for ett minutt siden, ikke om ett munutt, men akkurat NÅ. Tror du at det noen gang har skjedd noe på jordkloden vår om skjedde i “fortid” eller “fremtid”? Nei, det skjedde i NÅTID.

 

“Ikke vær fokusert på fortiden. Ikke vær fokusert på fremtiden. Pass heller på at du gjør den oppgaven du holder på med nå, med 100% fokus. Da har du gjort ditt aller beste, og kan ikke gjøre mer. Da har du grunn til å være fornøyd med deg selv.

 

Hva fordeler kan vi dra ut av dette? Det at alt skjer akkurat NÅ, og at du faktisk ikke trenger å la fortid og framtid hindre deg, gjør at du kan ta med deg all erfaring fra fortid. Og da mener jeg ALT du noen gang har lært frem til nå i livet ditt. Og alle feiltrinnene du noen gang har gjort, gjør at du har erfaring og lærdom du kan ta med deg inn i øyeblikket, slik at du i dette øyeblikk har større sannsynlighet for å lykkes enn du noen gang har vært tidligere. Du har med andre ord aldri vært mer klar for suksess enn du er akkurat NÅ.

 

Du kan altså bruke “NÅTIDEN” din til å trykke deg selv ned, ved å tenke på ting og episoder i fortiden som ikke gikk slik som du håpte på. Eller du kan bruke av din dyrebare “NÅTID” til å bekymre deg over ting i livet ditt som kanskje aldri kommer til å skje. Ingen av disse to måtene å bruke tiden din på, kommer til å forbedre dine resultater i livet. De spiser bare opp prosentene av din begrensede tid og energi, som du kunne brukt til å sikre gode resultater i det som virkelig teller. Nemlig oppgaven du holder på med akkurat NÅ. 

 

“I have had a lot of worries in my life, most of which never happened.” – Mark Twain

“Vær ikke bekymret for morgendagen. La morgendagen bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.” – Bibelen. (Matt 6:12)

 

TROR DU PÅ TILFELDIGHETER?

Livet ditt er akkurat slik det må være i forhold til din “akseptgrense”. “Akseptgrensen” kan sammenlignes med en termostat. Ønsker du deg et bedre liv, er det bare å skru opp termostaten, slik at du ikke aksepterer hva som helst. Aksepterer du et middelmådig liv, får du et middelmådig liv. Aksepterer du bare det beste i livet, får du det beste. Det er helt opp til deg. Det er hva du aksepterer av livet ditt, som bestemmer hvordan du kommer til å ha det. Slutt å akseptere det du anser som problem, og legg planer for hvordan du skal forandre på det, istedenfor å beklage deg over det.

 

Du kommer nemlig ikke til å få det bedre enn din “akseptgrense”. Aksepterer du å være i dårlig form, kommer du til å være i dårlig form. Aksepterer du at bilen din er skitten, kommer du til å kjøre rundt i en skitten bil. Aksepterer du å være singel, kommer du til forbli singel, fordi det krever for mye, og kommer til å være for ukomfortabelt å endre på det.

 

Det som er typisk når du har innfridd (er over eller lik) din “akseptgrense”, er at det er vanskelig å finne motivasjon for å bedre din livssituasjon. Du har det akkurat så bra som du krever/forventer å ha det, og dermed er det lettere å utsette ting, eller la være å sette inn ekstra og “etter underbevissthetens din sitt syn” unødvendig innsats for å bedre situasjonen. 

 

Men derom du er under din akseptgrense, vil motivasjonen komme av seg selv, fordi du da er på en nivå du rett og slett ikke aksepterer. Det er uakseptabelt. Du er ikke så dårlig, du kan bedre enn dette, og det vet du. Her må noe gjøres, tenker du. Og gyver løs på problemet. Om det er å sette igang med trening, sette igang en storrengjøring, lese deg opp på et fag eller søke ny jobb. Er du under din akseptgrense, er det ikke akseptabelt for deg å fortsette i samme spor, og du setter igang med tiltak.

 

Du skrur opp og ned på din “aksept-termostat” hele tiden. Når du skrur opp på “aksept-termostaten” din på et område i livet, vil du begynne å føle en smerte i livet ditt, fordi på dette område av livet plutselig er langt under det nivået du krever, at du skal være. Du har nå skapt et gap mellom der du er idag, og der du forventer å være. Dette igjen vil igjen skape en følelse av at her må noe gjøres. Du bygger nå opp en motivasjon til å sette igang å tette dette gapet. Resultatet av dette for deg, vil bli at du får et bedre liv innenfor dette livs-området. 

 

Dersom du istedenfor å skru opp termostaten din, skrur ned “aksept-termostaten” på et område av livet, vil du merke at all motivasjon for å gjøre noe innenfor dette livs-området er borte. Du vil sannsynligvis ikke orke å sette igang med arbeid innenfor dette feltet. Du har ikke “driven” som skal til, for å få deg i handling/arbeid. Det samme vil du merke når du har nådd og passert “akseptgrensen” din. Da vil også drivkraften du trenger for å gå til handling forsvinne. Det vil si at motivasjonen du hadde for å komme dit du er nå, forsvinner. Dette vil du også kunne oppleve når du setter deg et mål, og når målet ditt. Plutselig forsvinner all motivasjon du hadde tidligere. Du har kommet dit du ønsket, men du kommer ikke videre dersom du ikke skrur opp termostaten din. Det er akkurat så varmt som du ønsker å ha det.

 

Det er altså ikke tilfeldig at livet ditt er blitt som det er. Det er du som styrer “aksept-termostaten” din. Men kanskje er det ikke noen som har fortalt deg dette før, og det er ikke logisk at det er du som faktisk styrer hele livet ditt fra: lønn, arbeidsplass, familieforhold, fysisk form, orden og adferd osv. Men det er altså du som har drevet deg dit du er idag, og ikke tilfeldige omstendigheter eller de håpløse regjeringsmedlemene som dikterer oss med nye lover og regler. Det er opp til deg om du aksepterer livet som er blitt gitt deg, eller om du krever noe mer.

 

“If it is a must, and not a should – you will find a way!” – Tony Robbins