HAR DU FUNNET DIN LIVS-FILOSOFI?

Mange av dem som virkelig er suksessfulle, har sin egen prestasjons-filosofi. Det er deres egne regler for hva som er viktig å fokusere på når man ønsker å prestere optimalt. Du kan tenke deg filosofien som en paraply over alt det du gjør og holder på med i livet. Filosofien er standarden du lever og jobber etter. En filosofi kan hjelpe deg å tenke i større perspektiv. Den er større og viktigere for deg, enn prestasjonen og resultatet. Filosofien kan hjelpe deg å holde fokus på de rette tingene, selv når situasjonene er vanskelige og presset er stort. Når man ikke har noen filosofi å leve etter, blir vi lett revet med av øyeblikkenes opp og ned-turer. Man mister ofte retningen i livet. Hva er prinsippene som leder til dine prestasjoner? Har du laget deg et mission/oppdrag som du lever etter, og som er viktigere å leve etter enn dine resultater?

 

En mann ved navn Ted Williams, var en rå baseball-slager. Han hadde laget seg en filosofi som gikk ut på at han skulle lese hver eneste ball som kom imot ham. Han skulle alltid være helt og fullt til stede i øyeblikket, slik at han kunne lese hver og en ball som kom imot ham. Han ble aldri nervøs i en kamp, fordi oppdraget hans var viktigere enn å vinne kampene. Han skulle være tilstede i nuet på hver eneste ball som ble kastet imot ham, og det gjorde at han var så engasjert og fokusert at han ikke enset hva som foregikk rundt ham av andre ting. Han var alltid inne i sin egen boble. Hvordan resultatene ble, hadde ingen betydning for ham. Men på grunn av hans ekstreme tilstedeværelse, spilte han ofte gode kamper. Filosofien hans hjalp ham å holde fokuset unna ting som de fleste andre regner som uromomenter og distraksjoner, slik som publikum, journalister, tidspress, nåværende resultat eller livet generelt utenfor baseball-banen.

 

En god filosofi er enkel å følge. Den tar en mengde viktige faktorer og prinsipper du har lært gjennom et langt liv, og smelter alt ned til dine egne simple tanker og holdninger, og dette hjelper deg ofte til å holde fokuset på rett plass. En god filosofi er spesifisert til å gjelde akkurat deg, og deg alene. Du ønsker ikke å bruke noen annens filosofi. Du vil ikke bruke Ted Williams filosofi når du spiller baseball. Heller ikke Bill Gates eller Mark Zuccerbergs filosofier innenfor business. Du ønsker din egen filosofi som gir deg den kraften, og som hjelper deg å holde fokuset du trenger til akkurat de oppgavene du er satt til å løse. En filosofi er dine egne leveregler og har fokus på hvem du er, og hvordan du ønsker å utføre jobben din.

 


 

Et eksempel fra en annen filosofi er hentet fra en svømmer med navn Jeff Rouse. Han ble regnet som en av de beste i verden mellom 1990 og 2000. Han deltok i 3 olympiader. Han vant omtrent det som kunne vinnes i svømming på 1990-tallet. Problemet var at i de to første olympiadene, var han storfavoritt, men kom tilbake til Amerika uten noen medaljer. Problemet hans var at jo nærmere han kom de store mesterskapene, ble kroppen hans forknytt og han ble nervøs, med det utfallet at han ikke klarte å innfri forventningene. Han fikk med andre ord prestasjonsangst.

Etter det andre mislykkede OL han var med i, begynte han å jobbe med en mentaltrener som fikk Jeff til å begynne å jobbe fram sin egen filosofi, et konsept han kalte for: “EASY SPEED”. Easy Speed var en følelse han var ute etter hver gang han svømte, uansett om det var på trening eller i konkurranser. Han skulle ikke fokusere på å komme først i mål, eller på å svømme raskest, men å oppleve en spesiell og innøvd følelse av flyt i vannet. Det Jeff sin filosofi gikk ut på var at han skulle legge ned innsats og hardt arbeid, men samtidig føle at han gled lett gjennom vannet – slik at han fikk en følelse av flyt. Fra denne dag gikk trening og konkurranser med til å finne denne flyt-lignende følelsen av “EASY SPEED”.

For Jeff var formålet med å konkurrere, å skape følelser – ikke å skape medaljer. Hver dag han gikk til trening spurte han seg selv: “Hva er min filosofi? Easy Speed.” Når han evaluerte seg selv etter trening eller konkurranser – spurte han seg selv: “Gjennomførte jeg min filosofi idag?”

Slutten på historien var at Jeff reiste til OL i Atalanta i 1996. Han var nok engang en av storfavorittene i dette OL`et,  men denne gangen innfridde han, og tok flere medlajer. Men det han blir husket for, var at han satte ny olympisk rekord i 100 meter rygg. En øvelse som hovedsaklig ikke var hans favoritt. Men dersom du ser videoen fra dette løpet, vil du se at Jeff ikke reagerte slik en OL-vinner pleier å gjøre. Han visste ikke at han hadde vunnet, før en av konkurrentene hans fortalte ham det. Han bare nøt øyeblikket i noen sekunder. Han hadde akkurat opplevd “Easy Speed”, på en måte som han tidligere ikke hadde opplevd. Ikke bare hadde han vunnet – men han knuste den gamle olympiske rekorden. Jeff smilte, han visste at han hadde vunnet mesterskapet basert på sin filosofi. Ikke på taktiske og tekniske detaljer.

 

 

Her er noen enkle tanker og prinsipper du kan bruke i din framtidige livs-filosofi:

“Alt jeg kan bli – er den beste utgaven av meg selv. Og så lenge jeg gjør litt hver dag, som fører meg framover, blir jeg utrolig over tid.”

“Det finnes ingen garantier i livet. Men dersom det finnes noen garantier, så bryr jeg meg ikke om det uansett.”

“Du blir født, du lever og så dør du. Jeg kan ikke gjøre noe med det å bli født eller det at du en dag skal dø. Men du kan gjøre mye med hvordan du skal leve livet ditt.”

“Grunnen til at jeg er på denne planeten er for å bli testet, for å se hva jeg kan komme opp med.” Filosofien som kommer ut av denne tankegangen er: Du er blitt gitt et sett med gaver / talenter, nå, få se hvor langt du kan ta disse gavene / talentene dine.

 

Dagen du vinner – eller den dagen du taper. Den gode nyheten eller den dårlige nyheten er at imorgen, starter alt om igjen. Å nå målene dine forandrer ikke livet ditt. Det gjør deg ikke til noe annerledes. Vinner du mye penger, er du framdeles den samme personen. Tap en viktig kamp, og du er framdeles den samme personen. Du er ikke annerledes etter at du har vunnet ett trofè, og du er heller ikke mirakuløst annerledes etter en forfremmelse. Eller for å si det på en annen måte: Spenningen ligger ikke i å komme fram eller i sluttdestinasjonen. Men spenningen ligger i utfordringene du får, når du prøver å komme dit.

Du må lære deg til å ikke ta prestasjonene / resultatene for seriøst. Skill mellom “hva du gjør” fra “hvem du er”. Hele ideen her er å lete etter et overliggende prinsipp. En helhetlig tankegang som du kan ta med deg til livets utfordringer.

 

 

Det er vanskelig å komme fram til en enkel og personlig filosofi, sånn på stående fot. Dette kan være hardt arbeid og ta lang tid å finne fram til noe som spesifiserer og kjennetegner akkurat deg. Men belønningen når du engang kommer dithen at du har noe enkelt og konkret du kan legge ditt fokus på, kan være vært bryet. Du kan gjennom din egen filosofi oppleve framgang du tidligere ikke engang turde drømme om. Når du finner noe som tar bort presset og får deg til å oppleve flyt istedenfor. Da er ikke lenger tidligere prestasjoner noe som trenger å definere hvor langt du kan nå. Hva er det som er spesielt og definerer deg som person?

 

 

Lik eller del artikkelen, dersom du tror andre kan ha nytte av den.

#filossofi #suksess #rouse #williams #livsfilosofi #personligutvikling #framtid #resultater #livet

Tony Robbins anbefalinger m/sitater

Brian Tracy

Les Brown

 

T. Harv Eker


 

Jack Canfield

Suze Orman

Malcolm Gladwell

Shiv Khera

Marianne Williamson

Deepak Chopra

Eric Thomas

John Maxwell

Wayne Dyer

Robert Kiyosaki

Bob Proctor

Joe Vitale

 

Her er flere hundre timer med kunnskap og livsendrende materialer, dersom du søker opp disse menneskene på YouTube. 

 

Lik eller del artikkelen, dersom du tror andre har nytte av den.

 

#tonyrobbins #briantracy #lesbrown #tharveker #jackcanfield #suzeorman #malcolmgladwell #shivkhera #mariannewilliamson #deepakchopra #ericthomas #johnmaxwell #waynedyer #robertkiyosaki #bobproctor #joevitale #quotes #personligutvikling
 

Historien om Henry Petersson

Henry var en gutt som spilte amerikansk football. Han gikk på highschool og spilte amerikansk football for Alabama University. Henry ble ikke sett på som særlig talentufull, men han var utrolig motivert for å trene. Han var med laget sitt på hver eneste trening, og hadde alltid en super holdning. Og ofte trente han ekstra for seg selv etter lagets treninger. Men likevel fikk han ikke ett eneste minutt av kampene de spilte. Han ble aldri belønnet for innsatsen sin.

 

Henrys trener, var en legendarisk coach ved navn Bear Bryant. Coach Bryant elsket holdningen til Henry, og løftet han stadig fram for de andre football-spillerne. Han viste en slik glød og hadde ekte følelser for det han drev med. Når laget gjorde det dårlig eller treningene ble slappe, tok Coach Bryant fram Henry som eksempel. “Se på Henry. Se den innsatsen han legger ned, og han spiller ikke engang.” Treneren elsket å ha Henry på laget. En som kanskje ikke var så talletfull som de andre, men som gjorde alt med hjertet utenpå drakten.

 

Henry gikk på dette universitetet i fire år, og i det fjerde og siste skole-året til Henry, spilte Universitets-laget utrolig bra, og kom til delstatsfinalen. Henry fikk fortsatt ikke være med  på kampene. Men før den aller siste kampen hadde laget en samling der de så videoer og analyserte motstander-laget de skulle spille mot til helgen. Vinneren av kampen ville være skolemestere for delstaten.  Dette var den størst kampen i Alabama Universitys historie. Etter samlingen denne mandagen gikk Henry fram til treneren sin og sa: “Jeg har dårlige nyheter. Jeg fikk akkurat høre at faren min døde, og vi skal ha minnestund for ham på lørdag, akkurat når vi skal spille finalen. Jeg trenger virkelig å være med familien min denne dagen.” Treneren la hendene rundt Henrys skuldre og sa: “Henry. Det er ting i livet som er mye viktigere enn football. Selvsagt skal du være med familien din. Du har hele lagets velsignelse for denne avgjørelsen.”

 

Så Henry drog hjem til sin familie. Og laget trente hardt hele uken. Men på treningene denne uken hadde spillerne, Henry og hans familie i tankene. Men da lørdagen kom, degen for den store finalen, stakk Henry en tur innom Coach Bryants kontor. Treneren satt og forberedte seg til kampen, da plutselig kontor-døren gikk opp, og inn kom Henry.

 

– Treneren så opp: “Men Henry, hva gjør du her? Er ikke du med familien din?”

– Henry svarte: “Trener, jeg kommer for å spørre deg om en tjeneste.” 

– Coach Bryant svarte: “Hva som helst for deg, Henry.”

– Henry: “Trener: Jeg ønsker å starte idag.”

– Coach Bryant:: “Ehh.. Jeg mente ikke hva som helst. Dette er en viktig kamp Henry, og..”

– Henry: “Nei, trener, jeg mener det. Jeg øsnker å lage en avtale med deg. Dersom du lar meg starte idag. Med det samme jeg gjør en feil, med en gang jeg gjør noe som ødelegger sjansene for at laget vårt vinner, da har du min tillatelse til å bytte meg ut igjen. Og aldri mer bruke meg i en kamp igjen. Bare la meg starte akkurat denne kampen.”

– Coach Bryant: “Ok, Henry. Du skal få starte.”

 

Henry løp over hele banen og scoret 3 tuchdowns i den første omgangen. Han var helt rå denne dagen. Alabama vant kampen, og mye takket være innsatsen til Henry Petersson. Etter kampen kom Bear Bryant løpende bort til Henry, og gav han en god klem. “Henry. Hvorfor sa du ingenting om at du var så god. Jeg kunne brukt deg fast i alle disse årene.” Men Henry svarte: “Trener, fikk du noen gang lov å møte min far?” Coach Bryant svarte: “Nei, Henry. jeg tror ikke jeg noen gang traff faren din.” Henry: “Faren min var blind. Og idag var første dagen han hadde mulighet til å se meg spille.”

 

 

#football #Henry #Petersson #rugby #personligutvikling #mening

 

7 TIPS FOR ET BEDRE SELVBILDE

Mange av oss sliter med bildet vi har av oss selv. Sannheten er at det ikke er hva andre tenker om deg som betyr noe, men hva DU tenker om deg selv. Du vil nemlig utøve aktivitetene i livet ditt ut ifra hvordan du tenker om deg selv. Hvis du tenker på deg selv som en president, toppsjef eller en superatlet, da vil dine indre tanker og følelser være i tråd med ditt selvbilde, og du vil være den beste utgaven av deg selv. Men hvis du tenker på deg selv som en ubrukelig og mislykket person, vil alt du gjør med et slikt selvbilde, være i tråd med den føllelsen du har av deg selv, og du vil sannsynligvis mislykkes med det du fortar deg. “Om du tror du kan – eller du tror du ikke kan, så har du sannsynligvis helt rett!” – Henry Ford

 

 

1. SANNHETEN. Er sannheten du har om deg selv vært falsk? De fleste mennesker har en tendens til å undergrave sine egne muligheter i verden. De dveler ved sine feil og mangler, og overser sine suksesser. Er sannheten om deg selv relatert til den virkelige deg, eller ødelegger tankene som oppdragelsen og samfunnet har om på deg, ødelagt dine muligheter fra innsiden. Venn deg til å se den virkelige sannhet. Lær å se deg selv slik du virkelig er – slik du er i dine aller sterkeste stunder.

2. FANTASI. Fantasi er et fantastisk verktøy, men de fleste mennesker framdyrker det ikke. Forsømte områder i livet vil ikke produsere fruktbare resultater. En forsømt fantasi vil ikke lede deg til det grønneste gresset av overflod som finnes for deg der ute. Lær å bruke fantasien til å skape en bedre framtid for deg selv og andre. Fortsett med å lage fantasibilder av deg selv laget for suksess, helt til suksessbildet ditt, overskriver bildet du har av deg selv som en mislykket person. Det klareste bildet overvinner alltid det andre.

3. SLAPP AV. Livet er kort. Tilgi fordi ingen er perfekte. Når du holder på en sak mot noen i årevis, kan den det være at du klandrer han eller henne for noe, som du gjennom din manglende viten, var den første til å starte. Anksepter andre mennesker med deres feil og mangler, og slapp av med deg selv. Slapp av iforhold til dine prestasjoner, men gå alltid for dine største mål.

4. FØLELSEN AV Å LYKKES. Denne følelsen kan skape underverker, og flytte fjell for deg, dersom du er en som synes at du fortjener suksess og lykke. Når denne følelsen er en del av din virkelige personlighet, vil troen på deg selv dra deg gjennom kriser og hjelpe deg dersom katastrofer skulle inntreffe. Så lenge du fortsetter å søke etter følelsen av å lykkes, er du rik. Du mater din automatiske suksessmekanisme, og den produserer resultater for deg.

5. GODE VANER. Dine vaner lagt sammen – er de positive eller negative for deg? Dersom summen av dine vaner er posiitv, venter en bedre framtid på deg. Men er summen av disse negativ, venter flere feiltrinn. Du kan forkaste negative vaner og erstatte dem med positive om du ønsker, men da må du være villig til å jobbe hardt for å endre deg. Husk: Suksess er en vane. Selvtillit er en vane. Feiltrinn og negative utfall er også en vane.

6. FOKUSER PÅ LYKKE. Mennesker vier livene sine til forskjellige mål, hvorfor vier ikke du ditt til glede og lykke? Utvikle følelser, ferdigheter og realsjoner som kommer til å gjøre deg lykkelig. Du må gjøre slik at du har rett til å føle deg lykkelig. Hvis ikke vil du bevisst eller ubevisst sette blokkeringer i veien for deg. Insister på å gi deg denne retten. Det er jo egentlig din naturlige arv. Ikke ta bort denne retten fra deg selv. Men finn din egen unike beskrivelse. Ikke følg noen annens lykke-vei – men din egen.

7. AKSEPTER DINE SVAKHETER. Du kan være sterk, sunn og suksessfull, men det er ingen garantier i livet. Og av og til kan alt gå galt for oss i en periode. Et sterkt selvbilde vil hjelpe deg, men så lenge problemene varer, vil du som regel føle deg bundet og svak. Men spørsmålet er: Aksepterer du dine midlertidige svekkelsene på den menneskelige måten? Eller klandrer du deg selv for dem, for at du er en total fiasko? Dette er et nøkkelspørsmål. Dersom du ikke kan tillate svakheter i deg selv, da vil du aldri være i stand til å føle på trygghet heller. Din styrke er ikke virkelig. Det er bare når du kan akseptere både dine styreker og svakheter i livet at du kan nå dine høyeste potensial.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#selvbilde #personligutvikling #lykke #suksess

INVESTER PENGER I DEG SELV

Ja, du hørte riktig. Den beste måten å investere pengene sine, er i seg selv. Det vil selvsagt ikke si at du skal løpe ut på gaten og bruke pengene dine på sminke, spa, feriereiser, videofilmer osv (dessverre for noen, hvis du trodde at det var det jeg mente.) Men at du skal bruke en del av det du hadde tenkt å sette på sparekontoen din til å utdanne deg selv g til å styrke merkevaren din (om du har noe sånt). Lære mer om den økonomiske situasjonen vi befinner oss i, for eksepmel. Gå på kurs, lese bøker, høre på podcaster som har med framtiden din å gjøre osv. Gå ut i verden og lær deg å skrive artikler, bøker, lage nettsider, holde foredrag, bli en mester innen salg, les alt du kommer over om økonomi, begynn å lage nettverk av likesinnede mennesker. You know it – det finnes så utrolig mange muligheter der ute, men tiden vi er inne i bør brukes fornuftig. Ikke kast den vekk med tidstyver som TV-serier, filmer, venner, fester, alkohol… You name it. Det har du ikke råd til.

 

Det er flere og flere som blir arbeidsledige både på verdensbasis og her hjemme. Vi kan ikke bare sitte inne i vår egen stue å kaste vekk livet. Gjør noe forrnuftig. Du vet jo ikke om det er du som en gang i framtiden kommer fram til noe virkeilg genialt som skaper mange nye arbeidsplasser. Men det kommer ikke til å skje, dersom du sitter passivt og fordømmer virkeligheten og styresmaktene vi har i landet.

 

Bli en produktiv og oppfinnsom person som er forberedt på det som kommer. Hold deg oppdatert på markedet, der hvor du har ditt daglige virke. Ikke tro at du er ferdig  med utdannelsen din, når du har fått et vitnemål. Du er ikke ferdig, men det er nå du skal begynne. Begynne å høyne din kompetanse og utdannelse i forhold til dine likealdrede studenter, slik at dersom det er etterspørsel etter en eller to fagarbeidere, så er det deg de er ute etter. Du må være en av de fremste innen faget ditt. Og derfor er det at du må bruke pengene dine på deg selv. Kvalitet koster, og skal du bli best, må du lære av de beste. Ikke de beste i byen din, men de beste i verden.

 

Her er ellers noen eksempler på personer du kan oppsøke på nettet.

  • Tony Robbins (The Man of Success)
  • Grant Cardone (Økonomi, Finans og Business)
  • Brendon Burchard (Personlig Utvikling)
  • Brian Tracy (Personlig Utvikling)
  • Jim Rohn (Personlig Utvikling)
  • Robert Kiyosaki (Økonomi og Business) 
  • Stephen Covey
  • Steve Pavlina
  • Napoleon Hill

 

Penger gjør deg ikke til en bedre person. Men kurs, seminarer, bøker og lydbøker kan forvandle deg til et menneske du knapt turde drømme om. Du kan bli en ekspert innenfor hva du måtte ønske, super foredragsholder, bokskribent, multi idrettsatlet, bussinessmann/kvinne, politiker, og dette vil litt etter litt gi deg verdens beste selvtillit og selvrespekt. Sånt blir det suksess-historier av. Er du en av framtidens suksesshistorier?

 

 

#selvtillit #framtid #penger #suksess #personligutvikling #ekspert

HVA ER R.A.S.?

Eksperter sier at dersom vi fikk med oss alt som skjedde rundt oss, da ville ikke hjernen vår klare å henge med. Vi er derfor født med er system som kalles RAS (Reticular activating system).

 

R.A.S. er en del av hjernen vår som har som jobb å velge ut hva vi skal fokusere på. Den vil alltid prøve å velge det som til enhver tid er viktigst for oss. Så dersom det skjer noe som kan være farlig i nærheten av deg, da vil din RAS lynraskt oppfatte dette, og muligens redde livet ditt. Dersom du kjøper en ny bil i dag, da blir du plutselig oppmerksom på alle de andre bilene som er lik din. Men for to dager siden merket du ingen slike biler. Det som her har skjedd er at siden du har kjøpt deg en Audi, så har plutselig slike Audier blitt mer interessant for deg, og din RAS har begynt å lete etter dem.

 

Det er også RAS som reagerer når du ser personer som du liker (gjerne fra det motsatte kjønn), kommer inn i ditt synsfelt. Da vil du kjapt oppfatte dette. Og det mangel av RAS-reaksjoner, når det kan være masse mennesker rundt deg som du ikke har noen forhold til, men nå reagerer du ikke i det hele tatt. Det er akkurat som at de ikke eksisterer.

 

 

#RAS #fokus #personligutvikling

HAR DU OPPLEVD DETTE?

Jeg opplevde å sitte på et møte her om dagen. Jeg var med i en valgkomite, og vi diskuterte hvem vi skulle velge inn som revisor. En på møtet spøkte, og sa: “Enn du da, Johannes, du kan jo litt økonomi. Er ikke dette oppgaven for deg?” Jeg hørte noen sitte å flire ved siden av meg, akkurat som at de ikke trodde på meg.

Jeg tenkte noen stille tanker for meg selv: “Skal jeg melde min interesse for oppgaven? Jeg kan jo lære meg å føre et regnskap. Gir jeg det litt fokus, kan jeg få dette til.” Men så hørte jeg en annen stemme inne i hodet mitt: “Du kan jo ikke dette her. Det er mye bedre folk på arbeidsplassen enn deg. Og du kan jo ikke revisjon. De trenger noen flinke folk til denne oppgaven.” Da merket jeg en usikkerhet. “Det er ikke sikkert jeg får dette til. Det er best jeg lar være.” Og så trakk jeg meg fra å stå på valg for denne oppgaven. Eller for å si det som det var. Jeg lot være å melde min interesse. Det var min “story” eller min fortelling som det heter på norsk. Det er dette jeg forteller meg selv: “Jeg klarer jo ikke dette. Jeg er ikke noe flink. De andre er bedre enn meg. Jeg er treg til å lære.”

 

Er det ikke slik vi gjør de fleste av oss, alt for ofte. Vi forteller oss selv at vi ikke kan. Det er ikke vår greie. Vi er ikke en av de virkelig gode. Og så lar vi være å prøve. Vi aksepterer middelmådighet, og så tror vi at det er vi som ikke er gode nok eller har ressursene og talentet. Du opplever den suksessen som du innerst inne mener du fortjener. Om det er å bli profesjonell idrettsutøver, lagermedarbeider, bussjåfør eller vaskehjelp på Prix. Det er du selv som bestemmer utfallet av livet ditt, selv om mange nok er uenig i akkurat dette. Mange mener og tror at livet er urettferdig og at livet skjer mot dem. Men ofte er dette frykt og usikkerhet, som de lar seg styre av.

 

Hva sier denne indre “story`en” din om og til deg? Har både “din indre stemme” og “dine tanker” ubegrenset tro på deg? Eller merker du litt sånn som med meg, at du ofte tror at andre er mer skikket for oppgavene som ramler over din vei?

 

Det er hva du forteller til deg selv, og humøret ditt, som bestemmer 80% av din suksess i livet. Er det ikke på tide å gjøre noe med dette?

 

#story #fortelling #tanker #tro #selvtillit #selvfølelse #personligutvikling #suksess

BARE 20% KOMMER UT AV HVA DU GJØR

Det er ikke hva du gjør som er avgjørende. Din strategi betyr bare 20% av dine resultater. Du kan bruke verdens beste strategi, men likevel ikke lykkes.

 

80% av din suksess kommer ut av hva du sier til deg selv. Da mener jeg ikke det du sier og forteller til andre mennesker, men hva du forteller til DEG SELV. (Men hva du sier til andre mennesker har også en betydning, fordi du sitter jo selv og hører på når du snakker med andre mennesker. Husk at dersom du sitter og snakker med 2 andre mennesker, da er det tre personer der som hører på.) Vi forteller hele tiden ting til oss selv, enten vi snakker høyt med oss selv, stille inne i oss, eller via tankene våre. Altså om du har positive eller negative tanker er av veldig avgjørende betydning.

Mange tror at tankene er noe en bare må akseptere, at disse kommer til oss, og skaper den sinnsstemningen vi helt naturlig opplever.  Og dette må jo være det samme som å være ekte og å være seg selv.  NEI, du trenger ikke å akseptere disse tankene som kommer helt av seg selv. Du kan bestemme deg for å endre dem, og det er faktisk enkelt, men det kreves trening og innsats fra deg. Men om du ønsker å oppleve suksess i livet ditt, må du endre på de negative tankene dine.

 

Dette er hva som skjer. De aller fleste av oss har opp gjennom livet fått så masse nederlag og elendighet sammen med feil informasjon, at vi tror at livet vårt skal være slik. Livet er noe som bare skjer. Vi har gjennom livets løp kommet dit vi er i dag, og vi har til og med kommet der at vi opplever de samme følelsene dag etter dag, uke etter uke. Det er sånn vi er. Det er sånn livet er. Vi kan ikke gjøre så mye med det. Sier vi til oss selv, og aksepterer det. Men tenk deg at du kan velge mellom to alternativer. Du kan la den vanegrodde hjernen din/ eller underbevisstheten din om du vil, få bestemme hva du skal tenke på og føle. 

Det er underbevisstheten din som styrer de automatiske tankene dine som bare kommer av seg selv, og det gjør den ut ifra gammel innlært fakta. Foreldre, lærere, venner, media og andre autoritære personer har fortalt deg en masse forskjellige saker og ting om hvordan livet er, og dette har du tatt til deg, akseptert og lagret i underbevisstheten. Nå vil denne underbevisste delen hele dagen komme med innvendinger og synsvinkler på alt som skjer med deg og på hvordan den ser på framtiden din. Dette vil du oppleve som tanker og følelser. Men kort fortalt: Underbevisstheten kommer stort sett med negative tanker og følelser, dersom du er blitt vant til å lete etter det som er negativt og ser på livet som slitsomt, kjedelig og mangelfullt, i alle fall for deg.

 

 

Men du kan endre på dette hvis du vil. Du kan bestemme deg for at du fra i dag av, skal lete etter det positive i situasjonen du befinner deg i. Det finnes stort sett alltid noe positivt akkurat som at det finnes noe negativt i de samme situasjonene. Det kommer bare an på hva du velger å fokuserer på. De sier at vi bare klarer å få med oss ca 3% ut av hva som skjer rundt oss. Dermed er det lett å tenke seg at dersom det finnes 97% annet i akkurat denne situasjonen da er det vel mulig at 3% av disse kan være positive. Du må bare trene hjernen din på å lete etter dem. Ekspertene sier også at dersom vi fikk med oss alt som skjedde rundt oss da ville ikke hjernen vår klare å henge med. Vi er derfor født med er system som kalles RAS (Reticular activating system).

RAS er en del av hjernen vår som har som jobb å velge ut hva vi skal fokusere på. Den vil alltid prøve å velge det som til enhver tid er viktigst for oss. Så dersom det skjer noe som kan være farlig i nærheten av deg, da vil din RAS lynraskt oppfatte dette, og muligens redde livet ditt. Dersom du kjøper en ny bil i dag, da blir du plutselig oppmerksom på alle de andre bilene som er lik din. Men for to dager siden merket du ingen slike biler. Det som her har skjedd er at siden du har kjøpt deg en Audi, så har plutselig slike Audier blitt mer interessant for deg, og din RAS har begynt å lete etter dem. Det er også RAS som reagerer når du ser personer som du liker (gjerne fra det motsatte kjønn), kommer inn i ditt synsfelt. Da vil du kjapt oppfatte dette. Og det mangel av RAS-reaksjoner, når det kan være masse mennesker rundt deg som du ikke har noen forhold til, men nå reagerer du ikke i det hele tatt. Det er akkurat som at de ikke eksisterer.

 

Det kan ta tid å endre hva en fokuserer og tenker på. Men minn deg selv på ordene: “DET ER ALLTID OVERFLOD” “Jeg er så takknemlig for at jeg har så utrolig mye bra i livet mitt.” “Jeg er lykkelig fordi jeg bor i Norge.” “Jeg er heldig som har en jobb / skoleplass.” “Jeg kan lese og skrive, det er det langt ifra alle andre mennesker i verden som kan.”

Vit at du trenger ikke å tenke på hva som kanskje kommer til å skje om to timer. Du kan leve og nyte øyeblikket. Bare være lykkelig og takknemlig for den varme og gode kaffen du holder i hånden akkurat nå. Bare observer hvor fantastisk komfortalbel stolen du sitter på er. Er ikke livet bra? Du er ikke nødt til å fokusere på at naboen har større og fine bil enn deg og tjener 200 000 kr mer i mnd. Det er ikke relevant for om du skal oppleve glede og lykke i livet ditt. Livet er de små øyeblikk du kan glede deg over. Vær tilstede der du er og se deg rundt i rommet du sitter i og se på alle de fine gjenstandene. Det er dette som er å tenke og fokusere på det positive. Det er overflod overalt der du befinner deg, du må bare finne ut hvor den en. Så lenge du har nok å leve for, da er du blant de heldige i verden, og dette er en av hemmeligheten til å starte en positiv spiral i livet. Dette er historien du forteller deg selv. Du er rik.

 

I tillegg til din historie så kommer ditt humør. HUMØRET ditt sammen med din HISTORIE (hva du sier til deg selv, og tror på) utgjør til sammen 80% av dine resultater. Ja disse to tingene er viktigere for din suksess i livet enn hvilke utdannelse du har, hvilke jobb du har fått deg eller hvor mye penger du tjener. Det er “det du forteller til deg selv” og “i hvilket humør du er i” som er av størst betydning for dine resultater.

 

#state #story #historie #humør #personligutvikling #strategi #20/80

DRØMMER DU OM Å BLI BEST?

Vi hører ofte hvor vanskelig det er å bli virkelig god til noe. Vi hører at det bare er noen få prosent av oss som blir gode nok til å kunne jobbe med interessefeltet sitt. Da mener jeg som å være profesjonell fotballspiller, håndballspiller, hockespiller eller lignende eller noe annet i den stilen. Det er riktig at det bare er noen få som når så langt. Men det “vi vanlige” menneskene gjør feil er å tro at det hovedsakelig består av fysisk trening, kostholdet ditt og livet ditt generelt. At det er de vanlige tingene som bestemmer hvem disse heldiggrisene er, som når opp der. De må være velsignet med et usannsynlig naturtalent, de må sannsynligvis komme fra en bra bemidlet familie, som liksom har hele rammen på plass, og de må være på rett sted til rett tid. Litt som å vinne i lotto. Og det kommer ikke til å bli meg tenker du, og slår deg til ro med den tanken. Jeg er ikke den heldige.

 

Disse få prosentene som når langt med livene sine, innbefatter også den bitte lille prosenten som ikke tror på de greiene der, og som derfor har en annen mening og oppfatning om hva som skal til. De som tror på dette med at livene deres på utsiden avgjøres av hvordan livene deres er på innsiden. Altså at det er noen felt på innsiden, som for eksempel det mentale (selvtillit, tro, egenverdi, generelt hvordan vi ser på oss selv), hvordan vi har det i følelseslivet vårt, og hva vi tror på og hvilke verdier vi har og hva vi lever og dør for, og at dette til sammen avgjør hvordan livet vårt er på utsiden av oss. Dette prinsippet sier, at det spiller ingen rolle hvordan verden fra utsiden ser på deg, dersom har det bra og er lykkelig, og du vet at du er et fantastisk og godt menneske samt at du lever etter dine egne verdier.

 

Det dette prinsippet gjør noe med deg, og den får deg til å akseptere at du alltid får som fortjent. Du tar eierskap over livet ditt, istedefor at du gjør som de fleste andre å skylder på andre mennesker og urettferdighet. Det er ikke rettferdig at den og den har det så bra, når ikke jeg har det like bra. Hører du at noe skurrer i den siste tankegangen. Det er JEG og MITT som er det viktigste her – ikke alle andre. Sånn tenker de fleste på innsiden, men de sier det selvsagt ikke høyt. Det viktigste er at jeg skal tjene mest, alt annet er urettferdig. Det er mest rettferdig at jeg skal bli den beste spilleren. Jeg skal bli best og få flest venner, hvis ikke fungerer ikke verden. Nei, slik tankegang vil ikke føre deg til suksess i livet, og innrøm det, det er ofte både du og jeg tenker slike tanker. Stemmer ikke det? Jeg tar meg i alle fall i å tenke slik altfor mange ganger.

 

Men tilbake til den bitte lille gruppen som tenker at vårt ytre liv, styres av vårt indre liv. (Dette prinsippet har jeg skrevet mye om tidligere, og du kan lese mer om det HER) Det dette gjør med deg er at det får deg til å jobbe med innsiden din, istedenfor med utsiden. Når tankegangen din endres på innsiden, vil konkrete ting automatisk endre seg på utsiden din også. Det hjelper ikke å stå foran speilet en halvtime hver dag for å føle seg bedre, dersom årsaken til at opplever disse negative følelsene ligger på innsiden av deg. Dersom det er noe du mangler i livet ditt, eller at du driver med selvsabotasje underbevisst, så kan du jobbe med dette problemet i mange år, uten å komme noen vei, men livet ditt kan endres i løpet av et øyeblikk dersom du fikk en ny tanke eller overbevisning om at det du var sikker på, plutselig viser seg å være feil, på grunn av ny informasjon og kunnskap. Det er dette som fører til at liv forandres og det er dette som fører til framgang og utvikling, ikke å gnage på samme bein uke etter uke, år etter år. Du kommer ingen vei.

 

Det skal jobbes hardt for å holde den personen bak seg som plutselig begynner å jobbe mer bevisst med sitt indre enn sitt ytre. Når du kjemper om samme plassen som en person som har forpliktet seg på at han skal lese 10 bøker hvert eneste år, og bli den beste og sterkeste personen mentalt, og utvikler seg til å bli den superutgaven av seg selv på alle plan i livet. Og dersom han eller hun i tillegg laster ned program på mobilen sin, lar han eller hun bruke mye av reise og dødtid til å hører lydbøker og andre ting som øker sannsynligheten for en optimistisk og lys framtid. En som bestemmer seg for å sette seg ned å lage en detaljert målsetning om hvor han eller hun ønsker at livet skal føre en, og leser denne hver dag. En person som melder seg på kurs og seminarer for å nå sin ultimate og beste utgave av seg selv. Men vet du – denne personen kan være deg. Eller du kan fortsette å prøve å bli best med vanlig hard trening, spise sunt og ellers gjøre som alle andre. Men da er prosentandelen for deg til å lykkes halvparten av det du trodde den var før du leste dette innlegget, fordi den andre halvparten er reservert de få menneskene som gjør det jeg har skrevet om i denne artikkelen.

 

#personligutvikling #indrestyrke #drømme #profesjonell #suksess

GRATIS – bok til deg :)

Jeg har en liten gave til deg. Lik siden min på Facebook, og få boken: “100 selvmotiverende tips” av Steve Chandler på e-mailen din.

Boken er hovedsakelig på engelsk, men jeg har oversatt den til norsk. Du får den norske oversettelsen på e-mail om du:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Liker Facebook-siden min. (Den finner du til høgre på bloggen.)

2. Skriver e-mailen din i kommentarfeltet under artikkelen, eller som privat melding til meg på bloggen.

3. Vent på e-mail fra meg.