BEDRE SPØRSMÅL = BEDRE LIV

Det foregår en indre dialog i hver eneste en av oss. Hver dag har vi utrolig mange indre samtaler med oss selv. Nesten hele tiden foregår det slike dialoger. Mange av oss er ikke snille med seg selv, og hadde noen andre sagt de samme tingene til dem, som de gjør til seg selv, ville de følt det som mobbing.

 

 

Tony Robbins, verdens mest profilerte life-coach, sier at, det som avgjør hvor suksessfull en person kommer til å bli, er hvilke spørsmål han eller hun stiller til seg selv. Altså hvilken dialog du har med deg selv. «Dårlige spørsmål, gir som oftest dårlige liv. Gode spørsmål, gir vanligvis et bedre liv. Og kvalitets-spørsmål, gir deg kvalitets-resultater i livet.» Så ønsker du er bedre liv, og dette gjelder i alle livets områder, da bør du begynne å stille bedre spørsmål til deg selv.

 

 

 

 

Eksempel på dårlige spørsmål kan være:

Hvorfor kan ikke jeg gå ned i vekt?

Hvorfor har jeg aldri penger på konto?

Hvorfor blir jeg aldri flink til noe?

Hvorfor er jeg alltid så dårlig til å gjøre dette?

 

Gode spørsmål kan være:

Hvordan kan jeg gå ned i vekt? (Her vinkler du spørsmålet i retning av at det er mulig, og du ønsker å vite hvilke muligheter du har.)

Hvor mye penger er det mulig for meg å spare i løpet av 2015?

Hvor mange kilometer er det mulig for meg å løpe i 2015? 

 

Kvalitets-spørsmål kan være noe som:

Hvordan kan jeg rase ned i vekt, og ha det gøy på samme tid?

Hvor mange forskjellige måter å spare på, kan jeg finne ut i løpet av februar måned?

Hvor mange fulle maraton kan jeg tilsammen klare å løpe i 2015? (Skriv ned antall km, og del på 4,2 mil.)

(Husk at du også må være i riktig state/humør når du jobber med kvalitets-spørsmål, dersom du ønsker å få gode svar. Du kan ikke være i dårlig humør, og forvente et gjennombrudd i livet på samme tid.)

 

 

 

Et problem er egentlig bare et spørsmål som ikke er blitt besvart enda.

Dersom du ordlegger noe som et problem, er det uløselig – men får du det over i spørsmålsform, og det vil bli løselig.

Du kan ikke løse et problem som noen andre «eier». Du må selv ta «eierskap» i problemet, og så omformulere det til et kvalitets-spørsmål. Da først kan du løse det.

ER DU LEI AV HVERDAGEN DIN?

Underbevisstheten vår kan sammenlignes med en liten båt med årer og påhengsmotor. Tenk deg at du eier av denne båten, og ikke orket å sette deg inn i sånne motorgreier, så du tok årene fatt hver gang du var ute fisket. Det enkle er ofte det beste tenker du, og ror for harde livet. Påhengsmotor har du hatt på båten siden den var ny. Den var integrert da du kjøpte den, men du gav deg aldri tid til å sette deg inn i hvordan man bruker slike moderne greier. Du kan jo ro, så da trenger du ikke motorkraft. Dessuten er det billigere og du får trening, tenker du.

 

Slik er det også med ditt og ditt liv. Vi beklager oss ofte over hvor tungt og vanskelig vi har det, men orker ikke å sette oss inn i hvorfor vi har det slik. Hvordan ressursene vi fikk fra fødselen av er kapabel til å snu om på livene våre, dersom vi bare hadde satt oss inn i hvordan de fungerer. Mange av oss er til og med ikke engang klar over at det er underbevisstheten vår som styrer livene våre. Er du for eksempel klar over at det er underbevisstheten din som styrer deg i 90% av dagen? Det er ikke så rart at resultatene i beste fall kan regnes som middelmådig om du ikke vet noe om denne potensielle kraften. Tar du ikke styringen over denne selv, kommer den til å fortsette å kjøre på tomgang. Det er akkurat som en et stort skip, uten noen slutt-destinasjon. Vet du ikke hvor du skal i livet, kommer du heller aldri frem noen steder. Denne automatiserte kraften (underbevisstheten) har da ikke noen kommandoer å styre etter. Det blir også som å eie et selskap, ansette noen folk, for så å ikke gi dem arbeid. Hvorfor forventer du da gode kvartalstall? Det blir jo helt meningsløst.

 

Det er derfor det kan føles utrolig tungt å endre på noe i livet, dersom du ikke er klar over at du samtidig må endre på underbevisstheten din. For tenk deg om du bestemmer deg for å trene 4 ganger i uken, spise sunt, og begynne å holde orden rundt deg. Så gyver du løs på oppgavene. Og dette går fint så lenge du er positiv og har gode følelser og selv er i førersetet i livet ditt. Men som de lærde sier, så er det underbevisstheten din som styrer 90% av alt du gjør. Så når tankene og bevisstheten din går i dvalemodus tar underbevisstheten din over, og kjører de gamle programmerte vanene som desverre viser seg å være rotete, usunn og misliker å trene uten noen god grunn fra deg. Er du da litt sliten og lei og ikke har store og motiverende mål i livet, da vil du ikke klare å overstyre denne utrolig sterke kraften. Da vil underbevisstheten litt etter litt ødelegge planen dine. Det er ikke du som er lat og middelmådig, det er bare det at du ikke vet hvordan ressursene dine fungerer. Så hemmeligheten i å snu en negativ trend ligger i å sette seg inn i spillereglene. Kan du reglene, er også muligheten for å lykkes mye større. 

 

Om du derimot setter deg inn i hvordan underbevisstheten din jobber, og sakte men sikkert programmerer inn de nye endringene du ønsker i livet ditt, vil underbevisstheten din hjelpe deg til å holde deg på sporet. Det som er hemmeligheten da er å først og fremst å finne ut hva og hvilken endringer du ønsker deg. Hvilket mål og utfall er du ute etter? Deretter må du finne du ut hvorfor du skal nå dette målet, eller hvorfor du absolutt må gjøre denne endringen i livet ditt. Og er ikke grunnen din for å gjøre endringen stor nok, vil ikke underbevisstheten din samarbeide med deg og kommer ikke til å forandre den gamle vanen din, og vil da fortsette livet ditt i samme spor som du lever i dag. Den vil da fortsette å kjøre sitt gamle program. 

 

Så dette må du gjøre for å nå inn til underbevisstheten din.

  • Finn deg et mål, eller en endring som motiverer deg.
  • Finn så ut hvorfor du er nødt til å gjøre denne endringen, eller hvorfor du skal nå målet. HVORFOR er 80%.
  • Så skriver du ned en handlingsplan som kan skape de resultatene du har bestemt deg for å nå. (Skriv dem ned på papir.)

 

 

Legg merke til at forandring ikke er noe som skjer, dersom du ikke bestemmer deg for det. Du må være 100% klar for forandringen – ellers kommer du ikke til å lykkes. Dette er en beslutning du tar for livet ditt. Ikke at det hadde vært fint om….. Skal underbevisstheten din akseptere en forandring må du ta en beslutning om at NÅ STARTER LIVET. Å forandre seg er ikke lett, og du må utfordre deg selv. Vis deg selv hva du kan. Men husk det starter med at du må ha en god nok grunn og vite hvorfor.

En liten hemmelighet: Store og “uoppnåelige” mål er ofte lettere å nå enn små og oppnåelige. Ikke sett deg et lite og umotiverende mål. Disse har en tendens til å skli ut i ingenting, fordi grunnene ikke motiverer deg til å kjempe. Har du funnet deg en grunn for å stå opp om morgenen? Eller er det for å betale regningene dine?

SLIK NÅR DU MÅLENE DINE

De fleste tenker: “Hva må jeg gjøre?” og så skriver de en lang “to do”-liste og blir nesten nedbrutt av alle oppgavene som må gjøres. Det største problemet er likevel at selv om du gjør alt på listen din, så er det ikke sikkert at du får det resultatet du er ute etter likevel. Etter mye strev og kav, så er utfallet ikke hva du håpet på. Finnes det en måte å få bedre resultater på?

 

Her er metoden som kan komme til å revolusjonere ALT du gjør heretter. Det du gjør er å starte helt motsatt. Du finner ut hvilket resultat du er ute etter først, så finner du grunnen – DITT HVORFOR. Og helt til slutt finner du ut hvilke oppgaver du bør gjøre. Husk hva jeg har skrevet tidligere: “HVORFOR  utgjør er 80% av dine resultater” – “HVORDAN du gjør noe, utgjør bare 20%.” Og hvordan du gjør noe, vil du finne ut, dersom du har funnet deg gode nok grunner til HVORFOR du gjør noe. Er det viktig nok for deg, er det ikke noe tema å ikke klare det. Er grunnen din god nok, vil du finne en vei.

 

Her er metoden som kan endre livet ditt. Det kommer til å endre mitt. RESULT – PURPOSE – MASSIVE ACTION PLAN (Eller RPM-metoden)

1. HVA RESULTAT ER DU UTE ETTER? Hva er ditt sluttresultat? Hva er ditt misson/mål? I livet ditt? i dine menneskelige forhold? i jobben din? i studiene dine? Du må vite NØYAKTIG hva som er målet du er ute etter i den gitte situasjonen. Ikke generaliser, det vil si: ikke gjør målet og resultatene dine uklare. Klarhet er MAKT. Uklarher skaper bare forvirring for hjernen din. Å ønske seg mer penger er ikke et klart mål. Da oppnår du målet i det du får en tier i hendene. Da vet ikke hjernen din hva den skal hjelpe deg med. (Ønsker du å utdanne deg til noe?  Ønkser du å bli best på laget? Er det noen mennesker du ønsker bedre kontakt med? Skriv dette ned på papiret ditt – som RESULTATET du er ute etter.)

2. HVORFOR? HVA ER FORMÅLET/HENSIKTEN DIN? Et formål er mer kraftfullt enn en gjenstand. Hvorfor ønsker du å gjøre dette? Hvorfor skal du bli best på laget? Hvorfor studerer du akkurat dette faget? Hva ønsker du å få ut av det? HVORFOR er den viktigste tingen å vite, fordi alle emosjonelle følelser kommer fra dette spørsmålet. Når du møter på problemer, er det nok å tenke “hvorfor du gjør det” så vil motivasjonen komme tilbake, så lenge formålet ditt er godt nok og viktig nok for deg.

3.MASSIVE ACTION PLAN. Så må du sette opp en handlingsplan. Hva er det du må gjøre for å oppnå det resultatet du er ute etter? Dette er sannsynligvis motsatt av hva du har gjort før, siden vi oftest begynner med alt som må gjøres, så vi starter først med “to-do”-listen og så håper vi på at det skal gi oss de resultatene vi ønsker. Men problemet da er at du ikke får med deg underbevisstheten din. Det er jo sånn at 90% av alt du gjør i løpet av en dag blir styrt av din underbevissthet, bare 10% av tiden er det du som er i førersetet i livet ditt. Så da blir det litt som at du jobber skjorten av deg, og så roter underbevisstheten din det til igjen, med det samme du ikke “er tilstede”. Dersom du kan få underbevisstheten din til å bli “følelsesmessig involvert” i målet ditt, da vil underbevisstheten din “hjelpe” deg til å nå målet, istedenfor å ødelegge. Den må vite hva du er ute etter, og så må du lage en handlingsplan for hvordan du har tenkt å oppnå dette målet. Når underbevisstheten din vet hva du er ute etter, og du har en spesifikk handlingsplan for å nå dette, vil den ikke lenger lure på hva du driver med, og den vil begynne å hjelpe deg, og den vil gi deg krefter du ikke visste du hadde.

 

Jeg vet at dette er vanskelige greier, så jeg skal komme med et eksempel fra mitt liv: Jeg har bestemt meg for å studere personlig utvikling i 1000 timer i løpet av 2015. Etter at jeg satte dette målet inn i “RPM”-metoden er det akkurat som at underbevisstheten min hjelper meg til å nå målet. Nå vet underbevisstheten min at jeg må jobbe med personlig utvikling i nesten 3 timer hver dag, og den prøver til og med å tilrettelegge for at jeg skal klare det. Fordi målet er så stort, og jeg har følelser inkludert i målet, da ønsker også den å involvere seg. Tro det eller ei, så er det ofte lettere å oppnå store mål, enn små. Dette kommer av at store mål, betyr større belønning når du når det. Små og ubetydelige mål, vil ikke antenne gnisten i deg. Dette er følelsene i spørsmål nummer 2. Hvorfor gjør du dette? Hva er formålet?

 

Her er min RPM-eksempel for 1000 timer.

1. Hva for resultat er jeg ute etter? What is my outcome? Jeg skal studere 1000 timer i 2015 fordi jeg ønsker å starte opp mitt eget foretak, og dette har som mål å hjelpe andre mennesker til å oppnå sine drømmer. Dersom jeg skal klare dette, må jeg velge ut spesifikke og for meg interessante tema som jeg kan utdanne meg innen. Jeg vet at skal jeg kunne leve av slik kunnskap, da må jeg være blant de aller mest kunnskapsrike menneskene innenfor akkurat disse temaene. 

2. HVORFOR? Hva er formålet/ hensikten min med dette målet? Hvorfor jeg gjør dette? Hvorfor jeg studerer 1000 timer? Jeg vet at dersom jeg klarer å studere 1000 timer samtidig som jeg har en fulltidsjobb, så kreves det disiplin og innsats av meg. Samtidig vil jeg føle meg suksessfull, og kommer til å besitte kunnskap som er utrolig viktig å ha dersom jeg skal oppnå suksess senere i livet. I tillegg for å øke motivasjonen min så har jeg laget meg et belønningssystem, slik at jeg får små belønninger etter hvert som jeg oppnår framgang i målet mitt. 

3. MASSIVE ACTION PLAN. Så må jeg lage meg en handlingsplan. Her er det bare å “brainstorme” alt du kommer på, og skrive det ned på et papir som en “to-do”-liste. Det er bedre å skrive ned alt for mye enn for lite. Her finnes det ingenting som heter dårlige ideer. Alt du kommer på skriver du ned, og så finner du ut hvilke handlinger som fører deg nærmere målet ditt etterpå. Ting som ikke er relevant i forhold til målet ditt, kan du stryke. Har du vært flink med punkt 1 og 2, da har du skapt grunner og følelser bak målet ditt, og det er disse to første punktene som kommer til å holde deg på sporet – ikke alle disse tingene og aktivitetene på oppgavelisten din. Gjør du ikke oppgavene, når du ikke målet. Og er målet viktig nok for deg, vil du finne ut hvordan du skal nå det etterpå. Uansett om målet ditt er lite eller stort. Det kan være at du ønsker å ta opp igjen studiene dine, eller gå for noe stort innefor idretten du holder på med, eller om det bare er å lage en flott bursdagsfeiring for sønnen eller datteren din, eller kznskje tidenes bryllup som skal arrangeres. Følger du denne RPM-metoden, vil du få et topp resultat. 

 

 

(Dette er bare for å vise hvordan du kan sette opp RPM-planen. Outcomes finner du først, så finner du ditt formål (Purpose) og til sist fyller du inn “to do”-listen (Action))

 

Så fra nå av bør du sette alt du tenker å gjøre inn i en RPM-plan. Du trener ikke alltid å gjøre dette skriftlig, du kan få utrolig bra resultat av å utføre denne planen i hodet ditt også. Og det er selvfølgelig mye raskere, og da kan du bruke det for å skape mål og mening i hverdagen din. Da bruker du disse spørsmålene:

  1. Hva resultat er jeg ute etter? Hva er mitt “outcome”?
  2. Hvorfor? Hva er formålet eller hensikten min?
  3. Lag en “massive action plan” en handlingsplan. Hva må du gjøre for å nå målet ditt?

 

 

LØFT DIN STANDARD

Når vi ser enkelte personer, så kan det være lett å tenke: “Hva er det som gjør disse menneskene så utrolig suksessfulle?” Svaret er at: “De har løftet sin egen standard.” Å løfte standarden sin er det eneste som skaper varig forandring. Du kan begynne å trene, du kan gå ned i vekt eller slutte å røyke, men etter en tid vil du går tilbake til der du startet, med mindre du hever standarden din. 

 

 

Hva vil dette si? Det vil si at du må skifte dine “burde” over til “må” (“should” over til “must”). Problemet er at folk ikke skrur sine “should” over til “must”, og da blir det ikke varige forandringer. Du når alle dine “MUST” men du når ikke dine “SHOULD”. Jeg burde gå ned i vekt, jeg burde slutte å røyke, jeg burde begynne å trene. Du klarer det i starten når du har nok motivasjon og du føler for det, men så kommer de negative følelsene snikende, og du klarer ikke å overvinne dem, og du er tilbake der du startet. Når noe er et “MUST” for deg – da finner du en vei – selv om veien ikke finnes enda. Et “MUST” er din STANDARD.

 

Vi oppnår ikke våre mål, men vi klarer alle våre “MUST”. Dine “MUST” viser seg i dine vaner. Når noe blir et “MUST” for deg, vil disse forandre dine vaner. Når du MÅ noe, finner du hva du trenger etterpå. Dersom noen hadde trøkt en pistol i ansiktet ditt, og sagt: “Enten så skaffer du meg 500 000 kr til neste uke, ellers så skyter jeg deg.” Da hadde du skaffet de 500 000 kronene. Da hadde det blitt et “MUST” for deg. Og du hadde funnet en vei. På samme måte er det med deg og din økonomi. Du tjener ikke mer penger før dette blir et “MUST” for deg. Akkurat nå, har du den inntekten som er ditt “MUST”. Er du misfornøyd med lønnen din, så ligger nøkkelen hos deg, ikke hos arbeidsgiveren din.

 

Så den eneste måten å forandre livet ditt på lang sikt, er ved å forandre hva som er et “MUST” for deg. Mange av oss forandrer sin standard ut ifra omgivelsene sine. Hvem du bruker tid sammen med, har en tendens til å forme den personen du blir. Du vil det kanskje ikke selv, men underbevisst forandres din standard til å passe inn i det miljøet du omgåes. Den du bruker tid med – er den du blir. Når du spiller mot folk som er bedre enn deg, blir du og dine ferdigheter bedre. Når du spiller mot folk du er bedre enn – blir du og dine ferdigheter sakte men sikkert dårligere. 

 

Du har kanskje hørt eksempelet med frosken i vannet. Dersom du slipper en frosk ned i en kasserolle med varmt vann, vil den hoppe ut av igjen. Men dersom du slipper frosken ned i kaldt vann, og gradvis varmer opp dette vannet, vil den forbli i kasserollen og kokes til døde. Slik er det også med oss mennesker. Over tid blir vi slipt av omstendighetene rundt livene våre. Er du ikke oppmerksom, kan en skjerpet deg, fort bli en sløv utgave av samme person. Og likevel sier vi: “Jammen, skal liksom jeg forandre meg? Er ikke jeg god nok akkurat slik jeg er da?”

Det finnes ingenting som heter at du er slik eller slik. Du er ikke 100% deg. Det kommer du aldri til å bli. Det er livet og dets omstendigheter som bestemmer hvem du er idag, eller hvem du kunne ha vært. Det er ingen skam å forandre seg, iallefall ikke det bedre. Selv var jeg en som ikke likte å hverken lese eller skrive. Jeg var ikke noe glad i skole og slikt. I år skal jeg studere 1000 timer – på fritiden. (Dette sier jeg ikke for å imponere, men jeg håper at du kan tenke det samme. At klarer han – klarer jeg. Jeg jobber på et lager, det finnes ingen grunn for at ikke du skal kunne gjøre det samme som meg.) Og jeg tjener ikke en krone på det. Ikke er jeg garantert at jeg noen gang kommer til å tjene en krone på det heller. Livet er en reise. Og det finnes ingen garantier. Dersom det er slik at du bare gjør noe arbeid. fordi at du er lovet en belønning, da kan jeg garantere deg en ting, og det er at dette er også den eneste belønningen du får. Du skaper ikke et vakuum rundt deg selv, som på et senere tidspunkt vil tiltrekke verdier inn i livet ditt. Livet dreier seg om å gi – ikke om å få eller kreve.

HVORDAN UTVIKLE FERDIGHETER

(Denne artikkelen er skrevet for å forbedre ferdighetene dine. Jeg har skrevet den i form av en fotballartikkel, men du kan bruke den innenfor all form for idrett, eller i livet på andre områder. Den er rettet mot suksess og utvikling generelt. Så ikke forlat artikkelen selv om du hater fotball.)

 

 

Hvis du trener underbevisstheten din til å tro på en virkelighet som er mye bedre enn den du har idag, og får den til å virkelig tro på det, da vil underbevisstheten din begynne å skape denne nye virkeligheten inn i livet ditt. Hvis du ser på suksessfulle Youtube fotball-videoer, skaper følelser ved hjelp av musikken og det du observerer i videoene, og prøver å leve deg inn i disse videoene selv. Og ser disse videoene dag ut og dag inn, da vil du begynne å overbevise underbevisstheten din om at også du kan gjøre disse tingene selv. Da vil du oppleve fremgang, fordi det er underbevisstheten din, troen din, som bestemmer hvor godt du skal spille. Hvis du ikke tror du er god, vil du ikke være god. Men om du vet at du er god, og føler deg trygg og sikker på det du skal gjøre, vil underbevisstheten din hjelpe deg til å gjøre disse tingene, selv om du i virkeligheten aldri har gjort disse triksene før.

 

Vi er alle lært opp til å tro at når vi skal lære noe nytt, må vi ta det steg for steg, slik som vi gjør på skolebenken. Men dette er ikke vår naturlige måte å lære på. Da vi var små barn kunne vi ikke gå, snakke eller forstå hva som ble sagt, men vi brukte vår nyskjerrighet og følelser til å prøve oss frem. Vi observerte tingene rundt oss, og så prøvde vi selv etterpå. I starten gikk vi på noen smeller, men vi hadde evner til å korrigere våre feil. Denne måten finnes for oss også idag, men vi bruker den sjelden. Nå har vi “lært” oss at vi ikke kan ta slike store sprang om gangen. Skal vi lære noe, må vi ta det steg for steg.

 

 

Når du trener og får noe til, vil underbevisstheten din ta til seg suksessene dine og skape mer tro på deg selv. De fleste tror nok at det er med beina og armene man spiller fotball og håndball, men i virkeligheten er det hjernen din som styrer dette. Det viktige er altså hva og hvordan du tenker. Selvsagt har trening i beina / armene noe å si. Det fysiske er viktig for å prestere på topp, men det er også godt verktøy for en snekker. Det er ikke hammeren og sagen som bygger huset, men selve kunnskapen og troen til snekkeren. Det spiller ingen rolle om man har verdens beste hammer, man bygger ikke hus likevel. Men om du hadde bygget hus hele livet, og hatt den samme hammeren, da kan du jo se for deg at folk ville tro det var hammeren som stod bak og ikke kunnskapen din. Det er litt det samme som å tro at det er beina som styrer fotballspillet ditt. 

 

Jo flere av sansene dine du bruker, og jo mer virkelig du skaper den kunnskapen du ønsker å lære, jo lettere vil underbevissthen din ta til seg denne kunnskapen. Derfor er det viktig at videoene du ser har musikk som du liker, slik at du kan bygge opp følelser. Jeg ser aldri en fotballvideo dersom jeg ikke liker bakgrunnsmusikken. Det er den viktigste delen for meg. Så ser jeg videoen, av for eks Messi, Ronaldinho, Zidane, Suarez og Ronaldo og tar til meg opplevelsen, rytmen, bevegelsene, roen osv de har, og bygger opp tro på at også jeg kan gå ut å gjøre fintene deres etterpå. Har selv opplevd enorm framgang etter at jeg har begynt å bruke dette som læremåte. Men nå spiller ikke jeg aktiv fotball, men liker å forske på slike ting. Ønsker å finne hemmeligheter til suksess. Jeg tror at forskjellen mellom suksess og middelmådighet ligger på mentale plan mer enn i resten av kroppen. Jeg tror at om du blir en mester på de mentale tingene, kan du oppleve fremgang du ikke engang turde drømme om. Det mentale kan virkelig åpne en ny dør for deg. Og det kan brukes innenfor alle livets områder. 

 

Det er som med kraften av besluttsomhet. Før du har bestemt deg for noe, vil hjernen din ha 2 valgmuligheter. Hjernen din jobber ikke da, den forstår ikke hva du vil. Du har jo ikke bedt den om å gjøre noe. Du har satt hjernen din på vent. Men i det du tar en beslutning, uansett hva beslutning du tar, vil den begynne å jobbe for deg, dag og natt for å fullføre oppdraget du har gitt den. Men som regel har vi lært oss at vi ikke skal spørre den om for store ting, og da vil den bare hjelpe deg med de små tingene også. Jo mer kvalitet og størrelse du legger i det du spør den om, jo bedre og mer kvalitet vil du få i svarene dine også. Den er stand til å svare deg på alt, det er helt opp til deg hva du ønsker å vite. Men jo større ting du spør hjernen din om, jo større og bedre svar vil den gi deg. Dersom du bestemmer deg for å bli best, vil den vise deg hvordan du kan realisere det. 

 

 “Most people think small because they are afraid of success, afraid of decisions, afraid of winning.” – Donald Trump

HVA ØNSKER DU Å LESE OM?

Jeg holder på med et hovedtema som er flytsonen for tiden, men det betyr ikke at jeg ikke skriver artikler om andre av livets problemer inne i mellom slagene. Har du noen tema du hadde likt at jeg skriver om på denne bloggen? Hva ville gjort livet ditt bedre og lettere? Det kan gjelde studier, jobb/karriere, privatliv, fritid osv. Det bør kunne relateres til personlig utvikling eller tips og råd av noen slag.

Jeg setter pris på å høre fra deg 🙂

ØNSKER DU Å FORSTÅ FLYTSONEN?

Etter noen års studier av mental trening, har jeg kommet frem til flytsone-spørsmålet. Går det an å framprovoserer flytsonen på egen vilje? Vi har vel alle opplevd dager hvor alt går veien. Alt fungerer men du forstår ikke hvorfor, men du tenker likevel at nå har jeg virkelig skjønt det. Men dagen etter er du tilbake til normalen og du sitter tilbake med opplevelsen fra dagen før. Men er det mulig å forstå dette temaet?

 

 

Det er dette spørsmålet jeg har begynt å jobbe med. Jeg tenker at det hadde vært utrolig gøy å være kunnskapsrik innenfor denne feltet: «Hva er Flytsonen ? og hvordan øke sannsynligheten for å komme i den?», så jeg har bestemt meg for å bruke første del av 2015 på nettopp dette. Jeg skal lese alt jeg kommer over om emnet, og oppsummere det i til min egen greie. Jeg har allerede kommet i gang, så derfor skal jeg ikke plage deg med surr og virrvarr. Her er det jeg har funnet ut til nå:


 

Det er ikke du/bevisstheten din som skaper flyt-opplevelser. Det oppstår når underbevisstheten din står fritt til å styre ting selv. Underbevisstheten har tatt til seg av all trening og kompetanse du har opparbeidet deg gjennom hele livet. Når den får gjøre ting på sin måte, vil du oppleve at du oppfører deg balansert og rolig. Underbevisstheten er deg på ditt beste.

 

 

Underbevisstheten din gjør 90% av alt du gjør i løpet av dagen. Når du for eksempel kjører bil på kjente veier, er det som oftest underbevisstheten din som kjører bilen. Du følger bare med at alt er ok. Vanligvis uten kritiske tanker og kommentarer. Da utfører underbevisstheten din oppgaven i ro og fred, og du merker flyt i kjøringen. Det er som oftest når bevisstheten din blander seg inn at problemer skjer.

 

Mange tenker at det er på grunn av deres ekstreme fokus akkurat denne dagen at flyt oppstår. Dette tenkte også jeg. At det var opp til meg, min fokus og konsentrasjon. Men etter å lest noen bøker om emnet, viser det seg at det er det motsatte er tilfellet. Flyt oppstår når du og din bevissthet, lar være å blande seg inn, og bare stoler på at underbevisstheten makter å gjøre jobben. Når du er utrolig fokusert og presser deg selv, vil musklene dine være anspent og stive. Det som er tilfellet ved flyt-oppleveser, er at musklene dine er avslappet, løse og ledige.

 

 

Kort oppsummert om flytsonen: Det som er din (bevisstheten) oppgave, er å tilrettelegge for at flytsonen kan oppstå. Du er ikke istand til å skape den selv. For å oppnå dette må du ha de riktige tankene. Du har sikkert hørt ordtaket: «Det er tankene som teller.» Og i dette tilfellet er det sant. Det har også betydning hva du sier til deg selv. Om du snakker eller tenker positivt eller negativt til deg selv. Du må mestre prinsippet å «nullstille» deg, slik at oppgaver som ikke fikk positive utfall blir visket bort med en gang, uten å skape negative tanker og ødelagt selvtillit. Du må ha en lett og ledig holdning. Eller leken holdning til oppgaven om du vil. Holdningen «jeg bryr meg ikke» er også noe du må ha, samtidig som du må ha en motsatt holdning om at «jeg skal gjøre hver lille mikro-oppgave så godt jeg kan.» Du må også mestre nivået, være trygg på at du har kunnskapen du trenger, slik at du kan føle deg trygg og komfortabel når du utfører oppgaven din.

 

 

Ikke mist motet om du synes dette er vanskelig å få tak på akkurat nå. Trening gjør mester, og det å oppleve flytsonen er noe som er verdt å streve etter. Det er ikke gjort på håndvending. Og som jeg skrev lenger oppe, så kan du ikke skape flyt selv, men du kan skape et miljø hvor flytsonen kan oppstå. Har du noen tips eller opplevelser å fortelle, så er jeg svært interessert i å høre fra deg.


 

Jeg kommer til å skrive mer om emnet i dagene, ukene og månedene fremover.

10000 TIMER

I dag satt jeg meg et mål. Jeg skal jobbe 1000 timer med personlig utvikling i en eller annen form innen 2015 er over. Da jeg gikk på ungdomsskolen og videregående var jeg absolutt ikke skoleflink. Lekser gjorde jeg bare fordi jeg måtte, fordi jeg ble presset til iallefall å åpne bøkene av mine foreldre. Så jeg leste aldri for min egen del. Det presset gjorde at jeg leste litt til prøver. Det er sikkert mange andre som også har hatt det på denne måten. Den manglende motivasjonen var grunnet at jeg aldri ble fortalt at jeg kunne sikte mot de store høyder. At jeg kunne regne med å bli noe av betydning. Jeg måtte gjøre lekser, slik at jeg kunne bli en person helt på det jevne. Gjør leksene dine, slik at du kan bli en god ansatt og tjene penger nok til å betale regningene dine.” Slik så det iallefall ut i underbevisstheten min. Ikke så rart at motivasjonen uteble. Hvem i all verden er det som motiveres av dette? Problemet med å snakke fornuft til kidsa dine, er at du ødelegger motivasjonen og de brenner ikke for noen ting. Barn og unge ønsker å bli betydningsfulle mennesker, hvis du ikke tegner en fremtid de lengter etter, vil de være avslått inntil noen greier å grave fram drømmen deres. Alle barn og unge har egentlig en drøm, de ville gjort hva som helst for å realisere. Men dersom ingen forteller dem at det er mulig å oppfylle den, vil de ikke tro det er mulig. Ingen tro – ingen motivasjon. Ingen ønsker å være betydningsløse. Alle har vi en drøm. Du må finne den.

Det som gjorde at jeg begynte å lese og jobbe med min egen utvikling, noe jeg først begynte med i voksen alder, var at jeg fikk høre: “du kan klare nesten hva du vil, så lenge du jobber hardt nok.” Jeg har aldri vært redd for å jobbe hardt, så dette var ikke noe problem. Men jeg fikk ikke høre dette før jeg hadde sluttet på skolen, og begynt å jobbe. Men jeg kom i kontakt med noen folk som så potensialet jeg heldigvis hadde, og de fikk antent en liten gnist. Denne gnisten har jeg klart å holde ved like, fram til denne dag. Og som jeg skriver i dette innlegget er planen for det kommende året i boks. Jeg skal lese bøker og lydbøker, gå på kurs og seminarer og skrive blogg-innlegg i 1000 timer i 2015. Klarer jeg dette er jeg svært fornøyd.

 

Her er planen min: Jeg har laget et skjema i Exel. (Dette ser du på bildet under teksten.) For hver effektive time jeg jobber, krysser jeg av en rute. For å skape motivasjon har jeg laget meg en belønningskasse. For hver 25 studietime jeg fullfører legger jeg 250 kroner i denne kassen. Så kan jeg gå på kino, spise ute eller gjøre noe annet jeg har lyst til, så lenge det er penger i kassen. I tillegg har jeg en sluttbelønning som jeg får dersom jeg fullfører alle 1000 timene innen utgangen av 2015. Innfrir jeg 1000 timer innen julaften får jeg bruke 5000 kr til en julepresang til meg selv. 

 

Som takk for at du leste hele innlegget mitt, får du dette Exel-skjemaet av meg dersom du sender e-mail adressen din i kommentarfeltet eller privat til meg. Dette kan du bruke som motivasjon til studier eller trening. Som det står i mange selvhjelpsbøker: “Det tar 10 000 timer å bli virkelig god innenfor hva som helst.” Det vil altså si at dersom du ønsker å bli ekspert innenfor et hvilket som helst område i livet ditt, bruker du dette skjemaet i år, og de ni neste årene – og du er der. Du er så god og kunnskapsrik innenfor dette feltet at du kan leve av det.

 

 

Likte du innlegget? Del det gjerne videre 😉

15 TING SOM GIR DEG SUKSESS

Dette er ett sett med mentale pinsipp som vil hjelpe deg til suksess når du tar tiden til hjelp. Det finnes ingenting som heter å få noe uten å gi noe tilbake. Å bli suksessfull i livet er ikke enkelt. Det kommer det aldri til å bli. Men det er likevel fullt mulig for oss alle å bli det. Det dreier seg om hvilke tanker som er dominerende i hodet vårt. Du har hele livet ditt på å snu dine dominerende tanker. Når de riktige tanker og prinsipp begynner å feste seg i tankene dine, vil du begynne å oppleve suksess i livet ditt. 

 

AKSEPTER VIRKELIGHET: Du må akseptere din virkelighet akkurat slik den er. Det er lite som er mer ødeleggende for din framgang enn at du tviholder på håpet om at din virkelighet er annerledes enn den i virkeligheter er. Har noe skjedd i livet ditt, så kan du ikke forandre det, uansett hvor mye du skulle ønske du kunne. Fortid er fortid, og må bare aksepteres. Aksepter din virkelighet, og planlegg livet ut ifra den.  

ANALYSER: Evnen til å se ting og handlinger akkurat slik de er, er en annen viktig egenskap. Det er ikke uten grunn at toppidretten innenfor alle former bruker filmopptak til å analysere sine prestasjoner. Da får de en helt nøytral analyse av hendelsesforløpet. Hva gjorde de egentlig? Er det noe en må forsøke å endre på? Er det mulig å gjøre noe 5% bedre? Er dette mitt absolutt beste, eller finnes det noe å rette på? Husk at i dagens marked, der konkurrerer alle mot alle, ofte er hele verden et konkurrerende marked. Og da er det best for deg at du er god i det du driver med. Derfor er evnen til å se akkurat det som skjer, og ikke bedre eller verre enn det er, forskjellen på suksess og middelmådighet.  

DET ER LETT: Det å ha innstillingen “det er lett”, har en tendens til å gi deg mindre kompliserte tanker. Ting har ofte en lei vane å bli kompliserte og virke vanskelige. Ved å gjenta for seg selv: “det er lett”, er det akkurat som om du løser en knute. Ting er ikke vanskeligere enn du er innstilt på. Ikke tillat noe å bli vanskelig. Gjenta for det selv: “Det er lett!” Og det blir det. Hvorfor dette fungerer, vet jeg ikke. Men jeg opplever stadig at kompliserte tanker forsvinner, når jeg er innstilt på at det er LETT. 

ENERGILEKKASJE: Dette er ikke direkte et prinsipp, men noe du bør vite likevel. Dette er ødeleggende for all langsiktig framgang. Har du noe i livet ditt som tapper deg for energi, og som du aldri kommer over? Energilekkasje er alt i livet ditt som tapper deg for energi og livsgnist. Det kan være noe med utseende ditt, noen fysiske skavanker eller plager, det kan være at du føler deg i dårlig fysisk form eller at du føler du mangler kunnskap. Alle disse tingene kan få deg til å oppleve at du mister glede og energi. Hvis dette er tilfelle, må du gjøre noe med det. Du kan ikke leve med denne energilekkasjen og samtidig oppleve framgang i livet på dette punktet. Det kan være en så enkel løsning som å bestemme seg for å akseptere denne plagen, eller aller helst, lage en langsiktig framgangsplan. “Når du opplever framgang i livet – er du lykkelig.”

FOKUS: Du kan ikke spre oppmerksomheten din og forvente å få gode resultater. Å være målbevisst og fokusert er noe ikke alle er istand til i vår tid. Det er likevel en viktig faktor for om du kommer til å lykkes i livet eller ikke. Det store flertallet av mennesker som lever i vår siviliserte verden, har så utrolig mange forstyrrelser og alternativer i livene sine at det å fokusere på bare en ting kan virke både vanskelig og kjedelig. Vi må holde oss oppdatert på både Facebook, Twitter, Instagram og få med oss alle TV-seriene som vennene våre ser. Din evne til å mester fokus på bare en ting om gangen, vil bestemme hvor suksessfull du kommer til å bli. Innenfor ballidretter er det viktig at du mester egenskapen å kun fokusere på ball, og eliminerer alle forstyrrende hindringer. Det er deg og ballen, ikke noe annet som betyr noe. 

FORSTÅELSE: Å forstå noe er første steg for å oppnå suksess. Ikke alle forstår hva og hvordan det de driver med fungerer. Men du kommer ikke til å bli ekspert på et område i livet, som du ikke forstår. Du kan bli god, men du blir ingen mester. Så du må sette deg dypt inn i spillet du ønsker å mestre. Du bør ha et ønske om å bli ekspert innenfor minst ett felt i livet. Og her bør du bli virkelig kunnskapsrik. Dersom du ikke har noe slikt felt. bør du finne deg et (Det må være det feltet du er mest interessert i, fordi det krever absolutt lidenskapelig og målrettet jobbing.) Forskere sier at det tar ca 10 000 timer å bli virkelig god til noe. Det tilsvarer 40 timer i uken i 5 år, eller 20 timer i uken i 10 år. Da sier det seg selv at du ikke kan bli best i alt. Du må finne din greie og virkelig satse på det.

INNSATS: Du bør ha innstillingen at alt av verdi krever et like stort offer. Ingenting kommer gratis til deg i livet. Suksess i livet vil med andre ord ikke komme til deg, dersom du ikke er villig til å forandre deg. Fordi det livet du har idag, er resultat av fortiden din. Det hjelper med andre ord ikke å klage over hvor urettferdig verden er mot deg. Den bare speiler tilbake fortiden din. Det finnes ingenting som er så viktig som din innsats i livet. Siden vår verden har blitt så global, at alle kjemper om de samme kundene, ofte over landegrensene, er det desto viktigere å vise virkelig innsats. Det vil alltid finnes plass til deg, dersom du er villig til å gjøre mer enn alle andre. 

KALD OG ROLIG: Er du rolig og trygg på deg selv? Hva er du urolig for? Kan du gjøre noe med det? De som kjenner Martin Ødegaard sier at det som gjør han så spesiell, er at han viser en uforståelig ro midt i krigen ute på banen. Han viser ingen tegn til uro og engstelse, bare tar ned ballen, ser seg om etter enkle løsninger og leker seg. Det er det de aller beste gjør. De har evnen til å eliminere de andre spillerne ute på banen, slik at de ikke uroer seg om hva som kommer til å skje. De lever i sin egen lille boble. Det er dette som gjør dem spesiell. Det virker som en hemmelighet som folk flest ikke finner ut av. Bestem deg for å forbli rolig og avslappet i stressede situasjoner, ikke la deg påvirke av andre eller din egen frykt, se deg om og finn den beste løsningen og utfør den. Du kommer til å bli forbauset over hvor effektivt dette er.

KUNNSKAP: Ingenting kan erstatte kunnskap. Du bør ha mottoet: “Jeg skal være bedre idag, enn jeg var igår.” Dersom du forbedrer/utvikler deg med 0,3% om dagen, vil du være 100% (eller dobbelt så god) om ett år. Svært mange har dessverre den holdningen til livet at når de er ferdig på skolen, så slutter de også å lese og lære nye ting. Du bør aldri slutte å utvikle deg. Verden forandrer seg for mye til at du bør ignorer dette punktet om kunnskap. Du må utvikle deg raskere enn resten av verden dersom du ikke ønsker å bli utdatert og erstattet av noen andre.  

LEVE I ØYEBLIKKET: Du må være tilstede i øyeblikket. Det er her det skjer. Det finnes ingenting som noengang har skjedd i verken fortid eller framtid. Alt skjer i øyeblikket. Med andre ord: Det finnes bare en tid – NÅTID. Alt annet eksisterer bare i tankene våre. Bruker du av din verdifulle nåtiden til å bekymre deg for ting som sannsynligvis ikke kommer til å skje, eller ting som i fortiden ikke ble helt som planlagt, så reduserer du muligheten for å prestere på ditt beste akkurat nå. Det finnes ingen prestasjoner som kommer til å bli bedre av at du bekymrer deg for framtiden eller at du beklager deg over fortiden. Vær 100% bevisst og tilstede og fokusert på det som eksisterer foran deg akkurat nå. Ikke om ett sekund eller for ett sekund siden, men HER og NÅ. Som det står i Bibelen: Ikke bekymre deg for framtiden. La den bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sine egne plager.” 

NULLSTILL DEG: Eller som de på engelsk kaller det – RESET. Dette er noe man kan bruke, og bør bruke i alle livets sammenhenger. Det passer bra at dette punktet kom alfabetisk etter “å leve i øyeblikket”, fordi dette punktet “å nullstille seg” er det som gir “å leve i øyeblikket” ny kraft. Å nullstille seg er å akseptere utfallet du opplevde i sted, men uten at dette skal ødelegge for deg i neste situasjon. Du tar ett og ett øyeblikk, en og en handling om gangen, nullstiller deg – og er klar til å gjøre ditt beste ved neste situasjon. Dette er svært effektivt innenfor sport, men er også effektiv ved andre deler av livet. Du er nærmere å lykkes NÅ, enn du noen gang har vært. Fordi du har mer kunnskap og erfaring enn du noen gang tidligere har hatt, og med evnen til å “leve i øyeblikket” er du istand til å prestere på ditt absolutt aller beste, og dersom du kan nullstille deg etter hver gang du gjorde noe feil, er dette glemt og du er en erfaring rikere. Hvis du til og med kan tilegne deg egenskapen å lære noe ut av dine feil, er suksess like om hjørnet.

RIKTIGE FORVENTNINGER: Ikke oppfylte forventninger er noe av det som gjør oss mennesker ulykkelige. Dersom du har tendenser til å forvente eller håpe på ting som ikke blir oppfylt, vil du ofte oppleve nederlag og smerte i livet ditt. Du skal være takknemlig for alt du til nå har fått oppleve av glede og suksess i livet, men ikke forvent at akkurat disse opplevelsene gjentar seg, det vil ofte bare resultere i mange ikke oppfylte forventninger. Nei livet er en reise. Du vet ikke hva som venter deg rundt neste sving. Du kan ikke forutse framtiden. Derfor er det mye bedre å leve i øyeblikket, uten noen forventninger i det hele. Har du ingen forventninger, vil du heller ikke bli skuffet. Men er du en positiv person og lever livet som om det er en reise, vil det dukke opp mange nye og uventede opplevelser du kan glede deg over.

TAKKNEMLIGHET: Mange har erfart at å starte dagen med å takke for alt det positive de har i livet sitt, gjør at resten av dagen blir bedre og positive ting har kommet i deres vei. De fokuserer da på det de selv har, istedet for å se på det naboen har, og er glade og takknemlige for dette. Vi velger selv hvilke briller vi skal se livene våre gjennom. Men faktisk bor vi i rike Norge, og har det alle meste dekket gjennom forsikringer fra staten, og trenger egentlig ikke mer enn vi allerede har for å ha gode og tilfredsstillende liv. Prøv å leve en hel uke, der du smiler og “ser alt gjennom positive briller”. Det er ikke lett, fordi dette krever at du ofte må smile og late som at du har det bedre enn du i virkeligheten for. Utfordringen går rett og slett ut på å late som at livet er fantastisk og smile til alle og enhver. Du kommer sannsynligvis til å få deg en opplevelse du husker lenge. 

TRENGENDE: Jo mer du håper at noe spesielt må skje, da blir det de kaller trengende, og dette vil andre mennesker merke på deg. Folk flest liker ikke trengende mennesker. Jo mer trengende du er til noe, jo mindre sannsynlig er det at akkurat dette skjer, og du vil oppleve å bli skuffet. Da igjen vil du oppleve dette som negativt i livet ditt og du blir sannsynligvis i dårligere humør. Fri deg for alle trengende tanker, og du vil få et bedre liv. “Forvent aldri noe, og du blir ikke skuffet. Forvent mye, og du blir deprimert.” 

TRO PÅ DEG SELV: “Om du tror du kommer til å vinne, eller du tror du kommer til å tape, så har du sannsynligvis rett.” Du må ha tanker om deg selv som en vinner, dersom du ønsker å bli det. Det er ikke noe unaturlig at noen ser ut til å vinne i nesten alt de gjør. Det er fordi de har dominerende tanker i hodet, som sier at de tror på seier. Det er ikke noe mer unaturlig i dette, enn at de som tror de kommer til å tape, oftest ser ut til å tape. Det er slik underbevsissten fungerer, at den prøver å hjelpe deg til å oppfylle dine dominerende tanker. Har du dominerende tanker om deg selv som en vinner, kommer du til å bli det. Og dersom du har disse 15 tingene som dominerende tanker i underbevisstheten din, kommer store ting til å skje i livet ditt.

 

Likte du innlegget? Del det gjerne videre 😉

SNAKKER DU NEGATIVT OM DEG SELV?

Vær forsiktig med hva du sier til deg selv. Mange svarer hvis en spør om noe: “Jeg er ikke noe flink til det der.” “Jeg kan det ikke.” “Det der får ikke jeg til.” osv.. Vær bevisst på at underbevisstheten (eller den delen av deg som gjør de aller fleste handlingene dine) hører på hva du sier. Du er sjefen til underbevisstheten din. Så alt du sier tar den som en kommando fra deg. Hver gang du sier noe sånt som: “Jeg er ikke noe flink til å stå på ski.” “Jeg er dårlig med penger.” “Jeg er en rotete person.” osv, da svarer underbevisstheten med: “Your wish is my command.” Og så virkeliggjør underbevisstheten dine ønsker, som da er alle de tingene du på forhånd sier du er dårlig til.

 

 

Slutt å si negative ting om deg selv til andre. Du har det sikkert fra oppveksten at du ikke skal skryte av deg selv og dine ferdigheter, og det er vel og bra. Men si ikke noe som er negativt ladet om deg selv og dine ferdigheter til andre, for at de skal få et bedre inntrykk av deg som menneske. Disse negativt ladede tingene, blir tatt til seg av underbevisstheten din, som igjen vil bli virkeliggjort i handlingene dine. Og vips, så er du faktisk blitt dårlig til å utføre disse tingene, og selvtilliten din får seg en knekk, og du er komt i en negativ spiral.

 

 

Vit at underbevisstheten din, er et utrolig maskineri. Det kan og får til det meste. Det er ikke du (bevisstheten din) som gjør handlingene, men underbevisstheten din, og dette er et maskineri som du ikke styrer selv, så det er ikke selvskryt å snakke fint om dette fantastisk maskineriet. Det er noe som er gitt deg, og som du bør være takknemlig for. Det er istand til å gjøre utrolige ting som: å passe på at du puster, at hjertet ditt slår hele livet, at du treffer en bitte lite nøkkelhull, med en nøkkel uten at det ser ut til å være vanskelig, den kan sykle, kjøre bil, ja, gjøre alt det du gjør uten å tenke over det. Og det er ca 90 % av alt du gjør hver dag. Og så kommer du med tåpelige påstander. Den er ikke noe flink til noen ting. 

 

 

Hadde du vært på ditt beste, dersom du overhørte sjefen din i en samtale, hvor han rakket ned på jobben du gjorde, og sa at n.n. er utrolig dårlig til å gjøre jobben sin. Hun/han er faktisk ikke flink til noen ting. Det tenker jeg du hadde bitt deg merke i, og sannsynligvis ikke vært supermotivert og superflink de neste arbeidsdagene. Det er faktisk sånn underbevisstheten til svært mange mennesker har det hele tiden. Den får ikke ros for det den er flink til, og blir ikke oppmuntret til å prøve på ting og gjøre sitt beste. Det du kan gjøre er å stole på underbevisstheten din gjør så godt den kan, og å stole på at det er godt nok, og så må du sørge for at du (bevisstheten din) ikke blander deg inn med negative tanker og selvsnakk, som ødelegger den gode flyten, som underbevisstheten ofte tar med seg i oppgavene den utfører, når den får fred og ro til å gjøre tingene på sin måte.  

 

 

Vit at underbevisstheten din er mye mer fantastisk enn du til og med er istand til å drømme om. Problemet er oftest at vi ikke vet noe særlig om den. Den er faktisk istand til å lære nesten hva som helst, og den lærer fort og effektivt, og den er stand til å utføre nesten hva som helst. Men du og din bevissthet står i veien for den. Dette er ting jeg kommer til å skrive mer om, så høres det interessant ut, er du velkommen igjen på bloggen min.