HISTORIEN OM VANNBÆREREN

EN KRUKKE MED SKÅR.

Landsbyens vannbærer hadde to store krukker. De hang i hver sin ende av en trestang som han bar på tvers over skuldrene sine. En av krukkene hadde et skår, den andre var hel og perfekt. Etter den lange turen fra elven til huset, leverte den hele krukken alltid en full porsjon vann, mens krukken med skår bare var halvfull. 

I to lange år skjedde det samme daglig: Vannbæreren kom tilbake med en og en halv krukke med vann til huset sitt. Selvfølgelig var den hele krukken svært stolt over jobben den gjorde, helt perfekt utført og akkurat som den var skapt for. Den stakkars krukken med skår skammet seg imidlertid inderlig over sin feil og var fortvilet fordi den bare kunne prestere halvveis det den var skapt for….

Etter to år med det den oppfattet som bitter tilkortkommenhet, tok krukken med skår en dag mot til seg ved elven og snakket til vannbæreren: “Jeg skammer meg over meg selv, og jeg vil be om forlatelse til deg. Skåret i min side har gjort at vannet renner ut på veien tilbake til landsbyen, og jeg har bare vært i stand til å levere halvparten av min del. På grunn av min svakhet, må du gjøre all denne tunge jobben uten å få fullt utbytte for din innsats.”

Vannbæreren så på krukken. Så sa han: “La du merke til at det er blomster bare på din side av stien og ikke på siden til den andre krukken? Det er fordi jeg alltid har visst om din svakhet, så jeg plantet frø på din side. Og hver dag når vi går tilbake, har du vannet dem. I to år har jeg kunnet plukke disse vakre blomstene og dekorere bordet mitt. Uten deg akkurat som du er, ville jeg ikke hatt den gleden og skjønnheten i huset mitt.”

SLITER DU MED Å SNAKKE MED JENTER?

TANKE EKSPERIMENT 1. (Begrenset tro på deg selv)

(Er du en jente – kan du bytte ut ordet “jente” til “gutt”)

Lukk øynene. 

Tenk deg en måned frem i tid. Du har en veldig begrenset tro på deg selv. Og spesielt når det gjelder å snakke med jenter. Du tør ikke tilnærme deg jenter du synes er fine. Dine negative tanker om deg selv hindrer deg i å gå bort å snakke med de. Du tenker at hun sikkert ikke vil like at du forstyrrer henne. 

Det går et år. Du er fortsatt livredd for å snakke med jenter du synes er vakre. Du tenker fortsatt negativt om deg selv. Det er så mange ting med deg som ikke er bra. Hva effekt har dette på deg? På kroppsholdningen din? Hva slags mann begynner du å bli? Er det dette livet du ønsker deg?

Fem år fra nå. Du er enda ikke kvitt de negative tankene dine. Du har de samme følelsene rundt din egen person. Det har liksom begynt å bli en vane å være aleine. Du går fremdeles ikke bort og snakker med de jentene du ønsker å møte. Du er ikke den personen du ønsker å være, og du vet det. Du tør ikke. Andre kan jo forandre seg, men ikke du. Du er ikke bra nok.

Ti år frem i tid. Det begynner å se dystert ut. Du går forbi en jente du synes ser bra ut. Hva gjør du? Ser ned i bakken så klart. Hun synes jo sikkert ikke noe om deg. Hvordan er kroppsholdningen din nå? Er du selvsikker? Hvordan føler du deg? 

Tjue år fra nå. Negativ tro eier livet ditt. Det eier sinnet ditt. Du har fortsatt ikke turt å treffe de jentene du ønsker. Det har liksom aldri passet seg. Du har aldri turt. Du har latt din begrensnende tro hindre deg.

Du ligger på dødsleiet. Det er ingen som egentlig bryr seg om deg. Ingen kone – ingen barn. Bare du og tankene dine. Du ble aldri den mannen du drømte om. Du kjørte et trygt løp. Du fikk jo heller ingen direkte avslag fra noen jenter, så det gikk jo greit.

Lukk opp øynene. Finn et papir og skriv ned alt det du tenker og tenkte da du gjorde denne øvelsen. Hva slags pris betaler du for din negative tro? (Vær alltid helt og fullt ærlig med deg selv. Det er den eneste personen du er nødt å være 100% ærlig mot.)

 

TANKE EKSPERIMENT 2 (Ubegrenset tro på deg selv.)

Lukk øynene. 

Tenk deg en måned frem i tid. Du har blitt en mann som alltid går til handling når du ser noe du frykter. Du tør å utfordre din frykt, og jobber for å bli bedre hver dag. Du tilnærmer deg alltid de jentene du ønsker å snakke med – og har alltid stor selvtillit når du gjør dette. Da tenker du: “Hun er heldig som får snakke med meg.” Du tøyser og er lekelysten når du snakker med det motsatte kjønn. Hvordan er kroppsholdningen din? Hvordan puster du? Hva tenker du om kvinner nå? Du har positive tanker om deg selv. Hver dag går du til handling og blir sterkere.

Det går ett år. Fortsatt går du til handling og utfordrer alt du frykter. Du blir sterkere og sterkere og mindre og mindre redd. Du oppsøker faktisk dine hindringer. Du lever konstant utenfor din komfortsone. Du tenker: “Komfortsone – hva er det?” og går rett på sak. Du bygger positive vaner. Ser du en vane som hindrer deg – bytter du denne ut med en som hjelper deg. Du vet hva du ønsker deg – og går alltid fullt og helt for dette. Du møter den typen kvinner du ønsker. Du går ikke etter middelmådighet. Du ser en fantastisk jente foran deg. Du går bort og snakker med henne. Du har selvtillit. Du smiler til henne – hun smiler tilbake. Hvordan føler du deg?

Fem år frem i tid. Du har i alle disse årene levd etter prinsippet å gå til handling når du ønsker eller frykter det. Så dette er blitt en vane for deg. Ser du noe du ønsker deg – går du til handling. Fem år med kontinuerlig ødeleggelse av din begrensede tro på deg selv. Du sier: “Har andre gjort det – kan jeg også gjøre det.” Du møter hele tiden vakre jenter som beriker ditt liv. Hvordan føler du deg?

Ti år er gått. Du adopterer alle de vanene du ønsker å ha. Ti år med selvtillit. Du er nå blitt den mannen du ønsker å være. Hvordan er kroppsholdningen din? Hvordan er selvtilliten din? Hva tenker du om deg selv? Hvordan er stemmen din når du snakker med andre mennesker?

20 år med handling. 20 år med god kroppsholdning. 20 år med vakre kvinner. Du har ingen begrensende tanker om deg selv. Hvordan føler du deg?  Du er blitt den mannen du ønker. Du er blitt far og har en vakker kone. Du elsker jobben din – hva nå enn den måtte være. Alt det gode du ser i andre mennesker – har du implementert i deg selv. 

Du ligger på dødsleiet. Du har levd et fantastisk liv. Vakker kone – noen utrolige barn. Kanskje også barnebarn. Du er blitt den mannen du kan smile og se tilbake på med respekt. Du vet du har utfordret deg selv på alle plan. Du ble maksimalt av det du kunne. Du vet at du stakk ut ifra de 99% som lever etter hva omstendighetene gav dem. Vekk fra middelmådigheten og bort til den 1`ne % som visste hva de ville. En livstid med velstand.

Lukk opp øynene dine. Skriv ned alt du tenker og tenkte på under denne øvelsen.

 

Spørsmål:

Merket du noen forskjell?

Kan dette få noen innvirkning på livet ditt?