4 MÅTER Å FINNE DIN LIDENSKAP

Finner du ikke lidenskapen din? Har du mistet den? Her er 4 brytere som gjør at du kan skru den på igjen.

 

BRYTER 1: – “Bli lidenskapelig om det du holder på med.”

Dette er den bryteren som nesten alle fokuserer på, og tror at det er den eneste som betyr noe. “Du har kanskje hørt noe i denne duren før: “Men jeg brenner ikke for noe som helst.” Du tenker kanskje at du bør være brennende og entusiastisk hele tiden. Men det er ikke slik det fungerer. En feil mange gjør er at de ser personer på TV og i media, og ser hvor lidenskapelig de brenner for formålet sitt, og så tror de at disse menneskene er slik hele tiden. Men det er de nok ikke. Er du klar over hvor mye hardt arbeid og slit det er for å nå toppen av et felt, og ikke minst å holde seg der? Disse brennende menneskene du ser på TV, har andre personligheter når de er for seg selv. Mye må gjøres og ikke alt er like artig. Hvor mange timer i døgnet tror du Bono eller Oprah Winfrey gjør det de elsker å gjøre? Eller en fotballmanager i Premier League, hvor mye drittarbeid tror du ikke de må komme gjennom før suksess oppstår? I virkeligheten er det kanskje bare 5 % av det suksessfulle mennesker gjør som er virkelig morsomt og gøy, mens mesteparten av tiden går med til uendelig timer med tilrettelegging og hardt arbeid. Skriv følgende på en lapp: “THIS WORK IS GOING TO SUCK 95% OF THE TIME!”

 

BRYTER 2: – “Bli lidenskapelig om HVORFOR du gjør noe.”

Jeg misliker det jeg gjør 90 % av tiden. Det som jeg er nødt å komme gjennom, stinker mesteparten av tiden. Endeløse timer med hardt arbeid, en uendelig liste med bøker jeg må lese, å skrive usannsynlig mange blogg-innlegg og å reise på konferanser og seminarer. Det er ikke alltid festlig og gøy. Alle dagene du må ofre det du egentlig ønsker å gjøre, for å holde planer og frister. Nei, jeg elsker ikke alltid det jeg gjør, men jeg elsker likevel hvorfor jeg gjør det. Jeg er lidenskapelig om mitt oppdrag som er å skape suksess for meg selv og andre. Å gi menneskene rundt meg motivasjon og glød til å oppnå sine drømmer. Et sitat fra Mark Twain: “De to viktigste dagene i ditt liv – er dagen du var født, og den dagen du finner ut hvorfor!” Livet ditt kommer aldri til å bli det samme igjen – fra og med den dagen du finner ditt HVORFOR du er satt her på jorden. Dersom du virkelig elsker dine framtidige resultater – ditt hvorfor du gjør det du gjør – da kan du navigere gjennom de vanskelige 90% med eleganse og lidenskap. 

BRYTER 3: – “Bli lidenskapelig om HVORDAN du gjør noe.”

Mange setter høye krav til seg selv, og krever at alle oppgavene de gjør i løpet av en dag skal gjøres grundig. For dem spiller det liten rolle hva oppgaven går ut på, for uansett hva den består i, er det bare det beste som er godt nok. Noen tenker også at – “alt jeg gjør, det gjør jeg for  min Gud.” Og siden Gud alltid ser dem, så kan de ikke slurve med noe. Dette kan absolutt være en god måte å høyne sin standarden på. Noen kan nok finne motivasjon i dette. Men om du ikke er av typen som tror på en gud, så kan du likevel finne din egen versjon av dette tipset. Det er ikke enkelt å finne lidenskap på dette punktet, men noen finner det motiverende å bli utfordret til å gjøre noe ekstraordinært. Kanskje gjelder dette deg? Selv gjelder dette meg, i det jeg satte igang med et 18 måneders langt prosjekt for ca 10 år tilbake. Jeg satte meg en tidsfrist som var krevende å klare, og dette motiverte meg til å jobbe nesten hver dag. Målet for prosjektet var å gjøre Bibelen lettere å lese for folk flest. Så jeg leste gjennom Bibelen og plukket ut bibelvers som jeg satte sammen til en helhetlig og forkortet utgave av Bibelen. Min motivasjon for å gjøre dette, var at det ikke fantes noen slik samling av bibelvers noen andre steder. Så dette ville gjøre meg og prosjektet mitt unikt. Ja, det var utrolig mye arbeid, men disse to årene var de beste sålangt i mitt liv. Jeg hadde ekte lidenskap for oppgaven jeg holdt på med, og jeg følte at dette var noe verden trengte. Dette ble også min døråpner og start på livet jeg lever nå. Nemlig drømmen om å samle kunnskap som kan hjelpe andre mennesker til et bedre liv.

 

BRYTER 4: – “Bli lidenskapelig om HVEM du gjør det for.”

Du trenger ikke nødvendigvis å finne lidenskapen din i hvordan eller hvorfor du gjør noe. Men du kan oppleve å få ekte lidenskap når du ønsker å utgjøre en forskjell for andre mennesker eller viktige formål.  Noen, noe eller verdier som du tror på, som for eksempel: dine barn, din familie, ditt nabolag, landet ditt, idrettslaget (som for eksempel SK Brann – “Ekte Lidenskap har et navn – BRANN”) eller andre formål. Mange kan finne lidenskap til å gjennomføre endringer i hverdagen dersom familieforhold krever det av deg. Du kan ha blitt alene mor eller far, og har unger som krever noe ekstraordinært av deg. Plutselig finner du krefter og pågangsmot du ikke visste at du hadde, fordi sønnen eller datteren din ble avhengig av deg. I slike situasjoner må en ofte endre hele livssituasjonen sin for å få endene til å møtes. Så har du eksempler som Mor Teresa og Mahatma Gandhi, som gjennom sine formål, som de satte høyere enn seg selv, fant krefter og arbeidsglede de ikke på noen som helst annen måte kunne forklare. Det var formålet som skapte lidenskap i dem. Da kunne de gjøre hvilken oppgaver som helst, men en lidenskap man ikke kan forklare. De var ikke lidenskapelig i forhold til oppgaven de utførte, men til de var det i forhold til formålet sitt. Uten lidenskap blir du et gjennomsnittlig menneske her på jorden – men finner du ut hvem du er og hva du er kommet hit til verden for å gjøre, da er det svært få begrensninger du har.

 

Har du funnet din lidenskap enda?

 

 

HVORDAN FINNE SIN DRIVKRAFT

Å bruke viljestyrke for å endre vanene sine, er som å prøve å holde en sulten bjørn fra picknick-kurven din, ved å legge en serviett over maten. Skal du bekjempe dårlige vaner, da trenger du noe bedre enn dette. Når du sliter med å gjennomføre den harde innsatsen som kreves, da er det lett å tenke at dette er fordi man mangler viljestyrke. Men jeg tror ikke du bare kan velge å bli suksessfull. Hadde det vært så lett, da hadde vel så godt som alle vært suksessfulle, og vi hadde bodd i store villaer, og kjørt rundt i Porscher og Ferrarier alle sammen.

 

Glem viljestyrke. Nå er det tid for “WHY-POWER”. Dine valg er bare meningsfulle når du kobler dem sammen med dine brennende ønsker og drømmer. De smarteste og mest motiverende valgene man tar, er de som er “in-line” med dine formål og dine kjerneverdier. Altså det som du liker å tenke på som ditt beste “jeg”, dine optimale livsverdier. Du trenger å virkelig ville noe, og vite hvorfor du ønsker deg dette. Hvis du ikke vet hvorfor du ønsker å nå målene dine, vil du sannsynligvis aldri nå dem heller. 

 

Så hva er ditt “HVORFOR”? Du bør ha en god grunn dersom du skal ha håp om å gjøre betydelig framgang i livet. Og for å gjøre slik at du virkelig ønsker å ta de nødvendige stegene – må ditt “HVORFOR” være noe som er brutalt fantastisk motiverende for deg. (Det er viktig at det er dine grunner og dine “HVORFOR”, fordi vi er alle forskjellige, og det som er super-motiverende for meg, trenger ikke bety noe som helst for deg – og motsatt.) Grunnen din må være så motiverende, at bare det at du tenker på det, vil få deg opp av sengen om morgenen og møter dagen med et smil. Når du har dette på plass – et skikkelig “HVORFOR”, da har du noe som 95% av alle andre mennesker ikke har. Du vet nemlig hvorfor du står opp om morgenen. 

 

Det som kan motiverer deg slik, er å antenne lidenskap. Kilden til din entusiasme, og drivstoff til din utholdenhet. Dette er så viktig at det finnes ikke noe i nærheten av det. Dette er forskjellen på suksess og middelmådighet. Har du ditt “HVORFOR”, da er alt mulig for deg. Da har du kommet deg over på ett nytt nivå. Du er ikke som alle andre. Kraften av ditt “HVORFOR”, er det som gjør at du holder ting gående, når dagene virker håpløse og likegyldige. Alle “HVORDANENE” blir meningsløse, dersom ikke ditt “HVORFOR” er kraftig nok. Fram til du har fått dine brennende ønsker og motivasjon på plass, vil du slutte med alle dine forsøk på å endre livet ditt. Du finner ikke meningen og kraften til å holde ting gående over lengre perioder. Dersom dine brennende ønsker, ikke er store nok, vil du ende opp som alle andre som lager nyttårsforsetter, og gir opp før vi skriver februar på kalenderen. 

 

Jeg vil vise dette gjennom et eksempel: Tenk deg at jeg legger en 25 cm brei og 10 meter lang planke på bakken, og sier: “Dersom du går over fra den ene siden av denne planken til den andre, skal du få 100 kr av meg.” Da hadde du mest sannsynlig gjort dette uten å tenke deg om. 100 enkle kroner for deg. 

Men hva dersom jeg tok med meg den samme planken og la den mellom to 100 meter høye bygninger, og gav deg samme “deal”. 100 kr for å gå over på den andre siden. Da ville du sannsynligvis ha trukket deg fra “dealen”. 

Men hva dersom scenarioet var endret. Det var full fyr i den ene bygningen, og et barn var fanget i flammene, og den eneste måten å redde barnet på, var å gå over planken og redde det i sikkerhet. Ville du da risikert livet, og gått over planken? Sannsynligvis. Iallefall dersom det var ditt barn. Så her ser du hva en god grunn kan gjøre med motivasjonen din. Er du ikke skikkelig motivert til å gjøre noe, da vil du ha problemer med å holde en god vane gående. Og du vil gi opp, og si som alle de andre: “Jeg kommer aldri til å bli suksessfull. Hvorfor skulle akkurat jeg, av alle mennesker i verden, få oppleve noe sånt?”

 

#hvorfor #drivkraft #motivasjon #viljestyrke

HAR DU TID TIL SUKSESS?

Tenk deg at du fikk valget mellom 3 milloner kroner her og nå, eller ett øre som doblet seg hver dag i en måned (31 dager) – Hva ville du ha valgt?

 • Valg 1. Du får 3 MILLIONER KRONER NÅ.
 • Valg 2. Du får 1 ØRE doblet hver dag i 31 DAGER.

 

 • Dag 1 – 1 øre
 • Dag 2 – 2 øre
 • Dag 3 – 4 øre
 • Dag 4 – 8 øre
 • Dag 5 – 16 øre
 • Dag 6 – 32 øre
 • Dag 7 – 64 øre

Etter en uke hadde du hatt 64 øre dersom du hadde valgt dette alternativet. Ikke særlig mye å skryte av. Tenk deg at du og vennene dine hadde fått dette valget. Vennene dine valgte selvsagt de 3 millionene mens du hadde hørt noe greier om noen store tall. Du visste ikke men turde likevel gå for valget om 1 øre doblet over 31 dager. Men du hadde nok ikke vært sårlig høy i hatten etter den første uken. 

Akkurat slik er det også med “dette greiene om å lese personlig utvikling” en time om dagen, hver dag over de neste 10 årene. Helt i starten – kanskje etter en måned eller noe sånt, da hadde du brukt mye av fritiden din på å lese sånne spesielle bøker, istedenfor å se de hotteste og kuleste TV-seriene. Kanskje du til og med måtte si nei til en fest en fredagskveld. Da hadde du ikke vært særlig kjepphøy.

 

 • Dag 8 – 1,28 kr
 • Dag 9 – 2,56 kr
 • Dag 10 – 5,12 kr
 • Dag 11 – 10,24 kr
 • Dag 12 – 20,48 kr
 • Dag 13 – 40,96 kr
 • Dag 14 – 81,92 kr

Etter to uker hadde beløpet ditt steget til nesten 82 kr. Her ville du nok begynt å lure på valget ditt. Etter to uker hadde du fortsatt ikke kommet opp i en hundrelapp en gang. Nå ser du mest sannsynligvis at vennene dine har begynt å bruke penger og ha det gøy også, og lever livet. Du må vente tålmodig på noe som for håpentligvis viser seg å være et lurt valg – men du skal være sterk i troen for å takle “motgangen”.

Det er slik det kan føles for de som velger å bruke av fritiden sin til å studere for framtidig suksess. Dersom du studerer på egen hånd, hjemme hos deg selv, får du ikke bekreftelser i form av en studiebevis eller løfter om nye jobbmuligheter heller. Du bytter bort fritiden din mot noe så svevende som “kunnskap du forhåpentligvis kommer til å få bruk for en vakker dag”. Men selv om du får bruk for denne kunnskapen, kan du da være sikker på at du får bedre betalt? – Nei. Det kan du ikke. På samme måte som med 1 øre doblet 14 ganger. Du kan ikke være sikker på at dette lønner seg – Du har jo bare tjent 82 kroner til nå.

 

 • Dag 15 – 164 kr
 • Dag 16 – 328 kr
 • Dag 17 – 655 kr
 • Dag 18 – 1311 kr
 • Dag 19 – 2621 kr
 • Dag 20 – 5243 kr
 • Dag 21 – 10486 kr

Nå etter tre uker har du iallefall kommet opp i 10 500 kr. Du begynner å se litt utbytte av ventetiden. Du ser at det kommer til å bli et bra beløp til slutt likevel. Men det ser ikke ut som at du kommer godt ut av valget ditt. Det er langt fra 10 000 kr til 3 millioner.

Jeg har selv vært i dette dilemma, da jeg bestemte meg for å begynne å studere sent på kvelden/natten, og så begynne å jobbe fra 09.00-17.00. Problemet er at hver dag det er overtid på jobben, taper jeg ca 1000 kr brutto – i forhold til om jeg begynner kl 06.00. I måneder med mye overtid har jeg gått glipp av kanskje så mye som 10 000 kr, og over et helt år taper jeg flere titalls tusen på denne planen min, iforhold til å satse på min nåværende jobb, og ha arbeidstid fra kl 06.00. Og ja, det er tider jeg har lurt på hva jeg egentlig driver med. Pr dags dato tjener jeg ikke penger på dette med å skrive bloggen heller. Det er faktisk en ganske stor utgiftpost, i tillegg til det økonomiske tapet. Men jeg har troen på dette likevel. Bare vent, en dag så….   

 

 • Dag 22 – 20972 kr
 • Dag 23 – 41943 kr
 • Dag 24 – 83886 kr
 • Dag 25 – 167772 kr
 • Dag 26 – 335544 kr
 • Dag 27 – 671088 kr
 • Dag 28 – 1342177 kr

Oi. Nå har vi brutt millionen, og enda er det noen dager igjen. Dette begynner å se bra ut. Hadde du sett dette tallet da du måtte velge i starten, da ville nok de fleste ha valgt 1 øre doblet i 31 dager. Vi fortsetter.

 

 • Dag 29 – 2684354 kr
 • Dag 30 – 5368709 kr
 • Dag 31 – 10737418 kr

Er det mulig? Kan 1 øre som bare dobler seg noen ganger bli et så utrolig stort tall? 10,7 millioner kroner. Altså mye bedre enn 3 millioner, som de fleste ville valgt. Det er altså dette som er kraften i å jobbe hardt og målrettet over tid. Det er dette som skaper suksess. Å begynne på noe du virkelig ønsker å oppnå. Sette deg et mål, slik at du vet hvor du er på vei, for så å jobbe målrettet over tid. En person som aldri gir opp, er umulig å slå. Du kan lede stort mange ganger, men så lenge denne personen aldri gir seg, så vil han/hun vinne til slutt likevel.

Det er dette de suksessfulle menneskene gjør. (De som vi ser på TV, og tenker: Han eller hun er så heldig, som har blitt så god, så raskt. Hvorfor ikke meg?” Fordi denne “suksess over natten” er målrettet, tålmodig og hardt arbeid over mange, kanskje flere titalls år, hvor ingen var interessert i hva han eller hun drev med. De var ikke suksessfulle da de jobbet som mest, så da var ingen interessert i hva de holdt på med. Men så plutselig kom super-resultatene de jobbet mot, og da ville alle ha en del av suksessen. Slik er det for mange mennesker. Og slik er det med all suksess. Suksess er noe du må bestemme deg for å oppnå, og du må være villig til å betale prisen. Hele prisen. Selv når det føles håpløst og motivasjonen er som blåst bort. Det er dette som er livet. Og vi har bare ett liv, så det er du og bare du som bestemmer om du skal oppleve massiv suksess, eller om du er fornøyd med smulene som er igjen til deg når de andre har tatt sitt.

 

Går du for de 3 millionene? Eller vil du ha 10.737.418 kr and counting…

 

HVORDAN STÅR DU I FORHOLD TIL DETTE?

Hvor mange minutter bruker du hver eneste dag på underholdning? Og hvor mange minutter bruker du hver eneste dag på utdanning? 

En person ved navn Brian Tracy (amerikansk forfatter, foredragsholder og personlig utviklings ekspert) sier følgende: De menneskene som gjør det “dårligst” i samfunnet er mest opptatt av underholdning, som iPod, musikk, radio, TV, snakke i mobil, lese aviser, surfe på nettet osv. Men de TOPP 20% er fokusert på UTDANNING. Så enhver person, hvor som helst i verden, kan bestemme seg for å klatre til topps dersom de bare endrer fokusområdet sitt fra “Underholdning” til “Utdanning”, og prøver å lære nye ting hver eneste dag – og aldri slutter å forbedre seg. Hvordan ligger du an her?

 

FOR Å TA ET LITE EKSEMPEL:

En person ved navn “Knut” hadde “tracket” (funnet ut) hvor mye tid han brukte på nyheter hver eneste dag. Hver morgen brukte han 30 minutter til å se nyheter på TV. Nye 30 minutter brukte han til nyheter og lignende på radioen på vei til jobb. Og den samme tiden gikk med til å høre nyheter på vei hjem fra jobb. I det han kom hjem, så han på ettermiddags nyhetene på TV i 15 minutter, før han leste avisen i ca 30 minutter. Til slutt på kvelden så han 21-nyhetene og Sporten i 45 minutter. Totalt blir dette 3 timer hver dag. “Knut” bruker hver eneste dag ca 3 timer av døgnet sitt på nyheter, som stort sett ikke gav noe som helst fordelaktig til “Knuts” private liv. Han kunne sikkert holdt seg like godt oppdatert, om han hadde kuttet denne (u)vanen til 30 minutter om dagen, og istedet brukt resten av tiden til personlig “Utdanning”.

 

2,5 timer hver eneste dag er 12,5 timer i uken (dersom du tar “fri” i helgene). Dette er 50 timer i måneden. Som igjen er 500 timer i året. (Nå har jeg hoppet over 2 måneder, slik at du kan nyte ferien din og har enda en ekstra måned fri. Jeg vet nemlig at det er lett for å miste gløden en gang i blant, så dette legger jeg inn.) 500 timer i året i utdanning er mer enn 90% av Norges befolkning. Gjør dette – og du er på vei mot noe virkelig stort.

 

 

SLIK “TRACKER” DU AKTIVITETENE DINE

TRACKING, er det at du måler hvor og når du bruker tid, penger og krefter på noe. Kjøp deg en bitteliten notisblokk, og bestem deg for hvilke aktivitet du ønsker å få full oversikt over. Det kan være penger, tid du bruker til å se TV, spille på brett eller mobil, lese eller studere for din framtid osv. 

Eksempel: PENGER. Finn deg en notisblokk og en penn, og ha disse med deg i lommen. Velg deg en uke om gangen. Begynn for eksempel en mandag. Skriv nå ned hver minste krone du bruker hele uken. Du starter mandag morgen med en kaffe latte på en bensinstasjon. Skriv ned: “Mandag kl 08.00 – Kaffe Latte – 25 kr” i notisblokken. Du kjøper en avis for 15 kr kl 11.00. “Mandag kl 11.00 – VG – 20 kr”. På veien hjem fyller du bensin. “Mandag kl 16.00 – Bensin – 400 kr.” Senere på kvelden betaler du regninger. Skriv også disse opp i notisblokken. Husk å noter hver minste krone du bruker hele uken, fram til søndag kveld. Nå har du en unik oversikt over hvor alle pengene dine blir av. Jeg tror du blir ganske overrasket over hvor mye unødvendige kroner som forsvinner i lite eller ingenting. Dersom du synes dette var nyttig, binder du deg for enda en uke. Det er lettere å bestemme seg for en uke om gangen. enn å ta hele måneden med en gang. Gjør det enkelt å lykkes. Sett deg opp for suksess. 

 

Har du peiling på hvor mye tid du bruker på for eksempel TV-serier? Eller hvor mange glass med brus du drikker? Eller hvor mye tid som går vekk i unyttig bruk på PC`en (som Facebook, Twitter, YouTube, Netflix osv)?

10-10-10-10 REGELEN

BETAL DEG SELV FØRST 

Sett 10% av alt du tjener inn på en konto eller et fond. Denne kontoen er ment for å øke din personlige økonomiske framtid. Målet med kontoen eller fondet, er å gi deg økonomisk trygghet. Denne kontoen blir også kalt for “peace of mind”-kontoen. Den gjør deg trygg på framtiden. Ideelt sett skal denne kontoen aldri brukes av, men hver måned settes det likevel inn 10% av inntektene dine her, slik at kontoen øker etterhvert som du blir eldre.

 

BLI EN GLAD GIVER 

De neste 10%, er for veldedighet. Det er bra for deg som menneske å være en takknemlig og gavmild person. Du takker for alle rikdommer og gaver du har fått i livet ditt, ved å dele litt av din overflod med mennesker som ikke er like godt stilt som deg. Her er også det ideelle å kunne avse 10%, til gode formål og hjelp til andre mennesker. Som det står i Bibelen: “Kom med hele tienden til forrådshuset, så det kan finnes mat i mitt hus, og prøv meg på denne måten, sier Herren Gud. Da skal jeg åpne himmelens luker og strø over deg med velsignelse i rikelige mål.”

 OPPRETT EN SPAREKONTO

Ja, så har nok både du og jeg opplevd at ting går i stykker og må fikses eller erstattes av nye. Har du egen bolig, så har du sikkert oppdaget at dette koster penger. Og bilen er jo heller ikke gratis, med mindre du har over gjennomsnittlig peiling på slike rullende gjenstander. Vi har massevis av husholdningsartikler som trengs å investeres i en gang i blant. Og hverken klær eller ferieturer er gratis. Det er med andre ord smart å opprette en sparekonto til de mer eller mindre forutsette utgiftene som dukker opp. 10% til dette formålet er nok en god idè for de fleste. Da har du litt i bakhånd når det smeller. 


 

ØK INNTEKTEN DIN 

Ved å stadig være i utvikling og ved å oppgradere dine kunnskaper, øker du dine muligheter i livet. Du bør lære noe hver eneste dag og utvikle deg til en mer kunnskapsrik og kompetent person. Finn deg noe utfordrende, slik at du hele tiden vokser med oppgavene. Hver dag du ikke utvikler deg – er en dag du saboterer for framtiden din. Enten så vokser du – eller så dør du. Det finnes ingen mellomting. Sett deg som mål å øke din inntekt med 10% i året.

 

#penger #sparing #10% #personligutvikling #gi

KJEDER DU DEG?

Kjeder du deg?

Det kan være fordi du er kjedelig. Du tenker kjedelige tanker. Saken er at dersom du tenker “feile” tanker, eller tanker som ikke inspirerer deg, da vil dette påvirke din opplevelse av situasjonen du er oppe i akkurat nå. Det kan være at du kommer litt trøtt og sliten hjem fra jobb eller skole, setter deg ned foran TV`en og plutselig virker alt dørgende kjedelig. Dette skjer fordi dine tanker om den situasjonen du er oppe i nå, og muligens om framtiden din, er trist og ikke akkurat super motiverende. Det å ikke ha noe virkelig flott å se fram til, vil gjøre at underbevisstheten din blir negativ og “lei seg”. Dersom du ikke har virkelig store planer for framtiden din, men bare lever fra slik du gjør nå, og ikke har noen planer om å bedre livet ditt, er det ikke så rart at du vil oppleve negative tanker, tomhet og kjedsomhet. Vi trenger alle noe stort og inspirerende å jobbe mot. Dersom du ikke har dette, bør dette være ditt prioriterte mål å jobbe mot. Du kjeder deg ikke dersom du er opptatt med å skape en storartet framtid.   

 

 

Den andre formen for kjedsomhet kan være rettet mot en aktivitet. Som for eksempel opplever jeg til tider kjedsomhet når jeg trener. Det kan være aktiviteter jeg egentlig liker svært godt som å spille fotball eller bowling, men av en eller annen grunn, så mangler jeg motivasjon. Her er grunnen at jeg da har tanker rundt denne treningstimen som ikke bygger meg opp, og jeg har feile tanker og forventninger til denne aktiviteten. Endrer jeg derimot hva jeg tenker om denne timen, da endrer jeg min følelse til aktiviteten som igjen endrer min opplevelse av det jeg driver med nå. Dette gjelder innenfor alle aktiviteter, som en skoletime, en “kjedelig” arbeidsdag, en treningstime eller rett og slett å rydde huset. Grunnen for at du kjeder deg, er at du ikke har en konkret oppgave du er ute etter å løse. Du mangler et oppdrag med timen din. Finner du det bestemte oppdraget, som for eksempel å sette personlig rekord på jobb den neste timen, eller å lære en bestemt greie denne skoletimen, da blir aktiviteten din mye gøyere. Finn ditt spesifikke mål for denne timen, og det blir med en gang mye mer givende. 

 

Spør deg selv: “Hva skal til for at denne aktiviteten skal være en 9`er eller 10`er?”

3 TING SOM SKAPER SUKSESS

Det er dette suksessfulle mennesker gjør, som separerer dem fra vanlige mennesker.

1. DE UTVIKLER SEG OVER TID. Det å utvikle seg tar alltid utrolig lang tid. Om det er å bli god i en sport, å spille et instrument eller det er å gå på skole og studere. Man utvikler seg ikke særlig fra dag til dag, kanskje bare 0,001% om dagen. Du merker med andre ord ingen daglig utvikling. Men de som ønsker å bli suksessfulle gjør dette likevel. Andre mennesker derimot vil heller se på TV, spille data, sitte på Facebook eller andre aktiviteter som kan karakteriseres som tidsfordriv. De gjør det for å slå ihjel tid. Ja, du leste riktig. De slår i hel tiden sin. De ødelegger tiden, som de absolutt burde brukt på andre ting, som å lese bøker, se motivasjonsvideoer, gått på treningssenter eller jobbet med målsetningen sin. (Hæ? Har du ingen målsetning? Da burde du iallefall satt igang å lage en.)

 

2. HØYERE TANKER OM LIVET SITT.  Det som er ordinært idag, er å tenke på seg selv som middelmådig. Det er liksom dette som er standarden, i vår verden. Ønsker du å bli suksessfull må du heve deg over dette nivået. Du må ha ekstraordinære tanker om deg selv. Det første skrittet for å oppnå suksess er å bestemme seg for hvor du ønsker å være eller gjøre en gang i framtiden. For eks: Du skal bli elitespiller i fotball eller håndball, bli musiker på heltid, eller du skal bli tannlege eller flypilot. Nå har du satt deg et mål. Du har laget en retning for hvor resten av livet ditt skal styres mot. Dette gjør noe med underbevisstheten din. Og det er denne som styrer 95% av livet ditt. Hvis ikke den vet hvor du skal, vil den ødelegge alle forsøkene du foretar deg om å bli suksessfull. Den har nemlig fått programert inn en retning, som den kommer til å jobbe mot. Så dersom du ikke selv har satt en konkret retning for den (underbevisstheten), da har noen andre gjort det for deg. Og da vil du sannsynligvis havne blant de middelmådige i samfunnet. Ikke fordi du er en person med middelmådige evner og ressurser og begrensede midler, men fordi du aldri bestemte deg for å bli noe. Du er blitt avhengig av om samfunnet har bruk for deg, og du er mest sannsynlig redd for å falle gjennom. Du styres nå av frykt og ikke av lidenskap for interessene dine. De fleste lever idag på denne måten, fordi de har blitt fortalt at det er dette som er samfunns-normen. Du må ikke tro at du kan bli noe. 

 

3. ACTION. Ingenting stort kommer til å skje deg, dersom du ikke er en handlingens mann eller kvinne. Det hjelper ikke å være ekspert i teorien dersom du ikke er ute i felten og prøver ut kunnskapen din. Det er på dette punktet jeg selv sliter mest. Jeg er en mann som er veldig teoretisk av meg, men jeg gjør ingenting med i praksis. Så jeg er ikke det spor bedre enn noen andre. Derfor om jeg ønsker å oppleve mer suksess i livet mitt er det dette punktet jeg må ta tak i. Jeg må selv finne ut hva jeg vil.

 

Jeg håper du har fått noen tips, ideer og litt inspirasjon til å starte med noe i livet ditt. Jeg jobber med saken, og vet at det er mangel på handling som er min utfordring.  

VEIEN MOT SUKSESS

Mange ganger er ikke veien til suksess en behagelig og komfortabel reise. Hadde vært slik, ville dette mest sannsynligvis ikke vært den riktige veien. Hvis du vil vite noe som kommer til å hjelpe deg å oppnå suksess i livet, da er det at dersom noe er enkelt å gjøre og føles gøy, da går du mest sannsynlig på den feile veien. Dette er ikke veien til suksess. 

 

Så det du trenger å gjøre for å nå målet ditt, kommer ikke alltid til å være gøy. Men hadde det vært gøy og enkelt – da hadde alle andre også gjort det, og dette ville ikke satt deg i en bedre posisjon enn de andre. 

 

Det folk flest gjør, er at de tar den letteste veien framover. Denne veien føles riktig i øyeblikket. De opplever framgang, og blir giret og motivert. Men sånn kommer det ikke alltid til å være. De fleste gir opp når de møter motgang og problemer. De går framover til de møter stormen, og så prøver de å gå gjennom denne.

 

Du derimot bør finne ut hvilke problemer du kan møte på, og finne mulige løsninger i forhold til disse, for deretter å oppsøke problemene slik at du kan møte dem før de blir så store at de knekker deg. Et problem er alltid minst i starten. . Ikke følg flokken, men bestem din egen retning i livet. 

 

5 TING SOM GIR DEG SUKSESS

TANKENE DINE STYRER ALT I LIVET DITT

Du har sikkert hørt det før: Det er tankene dine som styrer både hvordan du har det nå, fortiden din og hvordan du kommer til å ha det i framtiden. Mange vil sikkert mene at det er oppveksten hans eller hennes eller noe som skjedde en gang for lenge siden eller uheldige forhold i familien som bestemmer utfallet av livet. Og dette er nok til dels sant, men det er fordi slike hendelser har påvirket tankene dine – og de påvirker tankene du har nå. Men det fantastiske her er at du kan gjøre noe med dette. Du kan forandre tankene dine, og slik forandre framtiden din. Det er tankene dine som bestemmer hvilke følelser du har, og det er følelsene dine som bestemmer hva og hvordan du kommer til handle, og det er handlingene dine som bestemmer resultatene dine, og det er resultatene dine som bestemmer hvordan livet ditt er. Ved å tenke de samme tankene som du har tenkt fram til nå, vil du å oppleve å få de samme resultatene igjen og igjen. 

 

Å VÆRE SEG SELV

Mange tror at de må bli noen andre enn den de er for å kunne oppnå suksess i livet. Det er ikke sant. Du er på ditt beste, når du fullt og helt aksepterer deg selv slik du er, og blir din egen bestevenn. Dersom du hele tiden kritiserer deg selv for at du er slik eller sånn, da vil du bruke krefter og energi som du burde brukt på noe annet. Samtidig vil du ikke være like positivt innstilt til deg selv og framtiden din. Det er viktig at du er positiv, optimistisk, ærlig og ekte dersom du ønsker å ha optimale sjanser for å oppnå de ønskede resultatene dine. Men dra gjerne på deg et smil selv om du har en dårlig dag. Det er bedre med et falskt smil, enn naturlig surhet.

 

Å UFARLIGGJØRE TING

For eksempel kan det å skrive et blogginnlegg være skremmende. “Jeg har ikke det som trengs idag. Dersom jeg skriver ikveld, da blir det så dårlig at folk slutter å lese bloggen min.” Sånn er det lett å tenke. Og så lar du være å gjøre noe konstruktivt den dagen. Men det er jo nettopp å skrive mange vanlige “kjedelige” hverdagsinnlegg som gjør deg bedre. Du må ufarliggjøre slike oppgaver som å skrive blogginnlegg, trene med mennesker som er bedre enn deg og å bli kjent med nye mennesker. Det er jo ikke farlig om du føler du ikke får det til en dag. Det kommer en ny dag imorgen. Det er ved å gjøre noe igjen og igjen og igjen og igjen som skaper utvikling. Og det er jo det du vil – å bli best mulig, og da må du prøve og feile før du får det til. Det er ikke så farlig. Alle som er god på noe – har vært dårlig på det tidligere.

 

TID

Suksess er egentlig bare x antall timer unna. Først må du finne ut hva du ønsker å oppnå suksess innen. Og så må du prioritere inn nok tid på den aktiviteten slik at du blir god. For eksempel sier mange såkalte eksperter at det tar fra 10 000 timer og oppover å bli så god i noe at du kan leve av det. Det er 40 timer i uken i 5 år, eller 20 timer i uken i 10 år osv. Du må ikke gå i fellen og tro at du kan bli supergod i alt. Dersom du går for breitt ut, vil du ende opp med å bli litt god i mye. Men det blir du ingen ekspert ut av – og du kan ikke leve ut av noe, dersom ikke andre mennesker ser på deg som en ekspert. Kort fortalt: Finn deg et emne. Bruk nok tid og krefter på dette, slik at du oppnår ekspertnivå. 

 

Å SETTE SEG MÅL og GJENNOMFØRE DEM

Dette er noe jeg aldri har forstått hvorfor man ikke lærer på skolen. Hvorfor undervises det ikke i målsetting og den slags. Hvorfor må man lære naturfag, samfunnsfag, historie og matte med x og y, men ikke hvordan man setter seg et mål og deler dette opp i delmål og planlegger disse igjen inn i daglige gjøremål. Det er de som kan og setter seg mål i livet som kommer lengst. Det har all forskning konkludert med. Av de menneskene som jeg kjenner, var det de menneskene som visste hva de ville og gikk “all in” for målet sitt som har fått de mest spennende jobbene og den de største lønningene.  

 

BLI DEN BESTE UTGAVEN DU KAN BLI AV DEG SELV – BLI “SUPER-DEG”

 

 

HAR DU SLUTTET Å UTVIKLE DEG?

Livslang læring er den ene aller viktigste grunnen til om mennesker kommer til å oppleve suksess i livet eller ikke. Å ha en kontinuerlig og langsiktig strategi og plan for å ta til seg kunnskap. Men det er ikke likegyldig hvilken kunnskap du tilegner deg. Du må finne ut hva du ønsker å lære deg, og vite hvor du ønsker å komme i livet, og hvorfor. Planlegging er en svært undervurdert aktivitet i menneskers liv. De færreste vet hva de egentlig ønsker. Har du ikke dette i orden, blir det vanskelig å få til noe som helst, fordi du da ikke har noen klar retning å følge. Dette kan sammenlignes med at du går rundt inne i en by, uten noen peiling på hvor du er eller hvor du har tenkt deg hen. Det er da nesten umulig å komme frem til bestemmelsesstedet, fordi du ikke vet hvor du skal eller hvor du er. Slik er det også med oss mennesker i forhold til livet. Vi må først vite hva vi ønsker å gjøre og å få til, så må vi lage en plan på hvordan vi kommer dit. Hva er bestemmelsesstedet? Og hvor går de første skrittene som fører oss bittelitt nærmere målet vårt?

 

Uansett hva du gjør, hvor gammel du er eller hvor du er i livet på det nåværende tidspunkt, så bør du alltid bli litt mer kunnskapsrik og kompetent idag enn du var dagen i går. Et kjent sitat lyder slik: “Enten så vokser du – eller så dør du!” Det er så enkelt. Det finnes ingen pauseknapp. Går du ikke framover, da går du bakover. Framtiden er for usikker til å ikke ta den seriøst. Mye kommer til å bli annerledes for alle i de kommende årene. Dersom du sier til deg selv eller andre at du ofte kjeder deg, da er dette et tegn på at du bør gjøre noe. Det skal ikke gå an å kjede seg. Å kjede seg er det samme som at du har sluttet å være nyskjærrig og at livet ditt går i feil retning. Dersom du er en av dem som ser mye på TV, film, sitter å surfer helt tilfeldig på internett eller noe annet som kan brukes som tidsfordriv, da er du i den gruppen som bør ta tak i framtidsplanene. Det er aldri for sent å starte med noe nytt. Vi har alle bare en mulighet i livet. Det er bare opp til oss. Ingen andre kommer noen gang til å presse deg – andre enn deg selv. Hva er egentlig din drøm? Innerst inne, hva ville gjort deg i ekstase å få til? Hvordan måtte livet ditt være, for at du skulle tenke at “nå lever jeg i drømmen min”?