HVORDAN BLI LYKKELIGERE?

Jeg tok meg selv i å glede meg til julaften. “Ja, men er det noe problem da?” tenker du kanskje. Ja, det er en feil måte å tenke på. Det setter deg opp til å bli skuffet. Tenk om julaften ikke blir så bra som du håper på. Da vil du oppleve skuffelse og nederlag. Dersom du forventer en 8`er på lykkeskalaen fra 0-10 på julaften, da kommer du til å oppleve skuffelse, selv om julaften skulle innfri en 7`er på skalaen. Hadde du derimot hatt små forventninger, på grunn av tildligere dårlige opplevelser, og satt deg en forventning på kun 2, ville du opplevd en dag du sent vil glemme, om Julaften innfrir til 7. 

 

Men hva bør jeg tenke da – for ikke å bli skuffet? Jeg bør jo ikke forvente sorg og elendighet – bør jeg?

Nei. Det er riktig. Å fokusere på sorg og eledighet, har en tendens til å bringe deg nettopp dette. Nemlig sorg og elendighet. Men å tenke og sette opp forventninger til fremtidige hendelser, som julaften, vil føre tankene dine vekk fra øyeblikkene i livet ditt. Slik at det å tenke og forvente glede på julaften, vil hindre deg i å legge merke til de små hverdagsgledene du kunne opplevd i livet ditt. Avisa og kaffekoppen, de fantastisk fargene på småfuglene ute i hagen, hvor vakkert det er i noens hager i desember, eller bare hvor godt det er å ha noen på besøk. Alle disse tingene kunne du skapt glede i livet ditt, men så alt for mange har for mye annet å tenke på, som hvor fantastisk julaften kommer til å bli. Men sannheten er at akkurat den tanken kan komme til å ødelegge hele julefeiringen – fordi den setter deg opp til å bli skuffet.

 

Nei, la julaften være julaften. Ikke tenk noe mer på den. Eller i alle fall ikke sett opp noen forventninger. Du vet jo ikke hva som kommer til å skje  denne dagen. Du må selvfølgelig planlegge den, men vær tilstede i forberedelsene. Leit etter øyeblikk du kan glede deg over i forberedelsene også. Bruk den kommende måneden til å trene deg opp til å finne slike lykke-øyeblikk. Se hvor mange ganger om dagen du kan finne noe å glede deg over – og vær mentalt tilstede i disse opplevelsene. Da vil du ha mye større sannsynlighet for å finne øyeblikk av glede på julaften også. Og du har satt deg selv opp til å bli lykkelig.

 

Kort oppsummert. Ikke forvent noe som helst. Da er det større sannsynlighet for å oppleve tilfredshet og glede. (Gjelder i alle livets sammenhenger.) Dersom livet ditt er dårligere enn slik du forventer at livet ditt burde være – opplever du skuffelse. Er livet ditt likt eller bedre enn dine forventninger – vil du oppleve glede og tilfredshet. Det beste er å leite etter glede og lykke i hverdagens øyeblikk. Da vil du oppleve et lykkeligere liv. Du kan ikke fokusere på øyeblikket og fremtiden samtidig. Fokuser på nåtiden – da unngår du samtidig å tenke forventninger for fremtidige hendelser.

 

BLI EN MANN KVINNER VIL HA

ALFA-mannen vs BETA-mannen

 

Et paradigmeskift er et skifte i hvordan du ser på verden. Eks på paradigmeskifte: Før i tiden trodde menneskene at jorden var flat. Da kunnskapen om at jorden var rundt ble allmenn akseptert, ble verden aldri den samme etterpå. Dette kan også skje med deg, idet du aksepterer at din verden ikke er slik du alltid har trodd den var. Tar du til deg kunnskapen med Alfa-mannen iforhold til Beta-mannen, vil du også kunne oppleve et paradigmeskift i livet ditt.

 

Alfa-kvalitetene som kvinnene ser etter hos menn, har forandret seg de siste årene. Før måtte en mann være stor, sterk og ha stor innflytelse for å bli karakterisert som en mann med Alfa-kvaliteter. I dag har dette forandret seg en del. Nå må en mann være karismatisk, være ambisiøs, ha en egen drivkraft og et større og bestemt mål i livet sitt. Dette er ting det faktisk er mulig å gjøre noe med for de som ønsker.

 

Kvinner har noe vi kan kalle for en «Alfa-alarm» og en «Beta-alarm». En Alfa-alarm er en innebygd alarm som reagerer når en jente ser en mann med Alfa-kvaliteter. Da vil kvinnen reagere på denne mannen med alfa-kvaliteter, og prøve å tiltrekke seg oppmerksomhet i forhold til denne mannen. På samme måte har kvinnene en Beta-alarm, som reagerer når hun blir oppmerksom på en mann med Beta-kvaliteter. Men nå vil kvinnen enten forsøke å unngå denne personen eller fullstendig ignorere han.

 

Dersom du ønsker å utvikle Alfa-kvaliteter, er det viktig at du må bli disse kvalitetene. Det vil si, at du må være fullt og helt stå inne for disse egenskapene. Dette er ingen quick-fix greie, men en personlighetsforandring som vil komme til å ta tid. Men du vil hele tiden oppnå belønning, i form av mer og bedre oppmerskomhet fra kvinner.

 

 

ALFA-kvaliteter:

 • Menn med Alfa-kvaliteter har overflodstanker om seg selv. Det vil si at han er ikke utfallsavhengig overfor reaksjoner fra kvinner. Han kan si akkurat hva han vil, uten å bry seg med hvordan kvinnen reagerer. Dette vil fjerne følelsen av trang for reaksjon fra kvinnen.
 • Bryr seg ikke om noen reagerer på dem. Gir blaffen
 • Bryr seg ikke om å «please» jenten.
 • Spiller for å vinne. Vinner-menatlitet.
 • Går rett bort til en kvinne og introduserer seg for henne.
 • Tør å tiltrekke seg oppmerksomhet fra omgivelsene, og er ikke redd for å oppta plass.
 • Ønsker oppmerksomhet, og står gjerne midt i rommet for å gjøre seg mer synlig.
 • Ser alltid andre mennesker og særlig kvinnene i øynene når han snakker med de.
 • Er komfortabel uansett hvor han er, av den grunn at han har svært høy selvtillit. I alle fall later han som at han har høy selvtillit.
 • Gjør seg ekstra stor, og beveger seg litt ekstra for å oppta mer plass. (Viser med dette at «jeg føler meg trygg og sikker på denne plassen og i situasjonen.)
 • Er lett og ledig
 • Beveger seg saktere og stresser ikke, med mindre han må.
 • Går oppreist og med hodet hevet. Dette viser at han er en mann med høy status.
 • Går med den tro at han er den beste mannen i verden. (Selv om han jobber som medhjelper i et vaskefirma.) Hvilket yrke du har vises ikke i «underbevisst kommunikasjon». Du må tro på en god framtid for deg selv.

 

BETA-kvaliteter:

 • Menn med Beta-kvaliteter har mangeltanker om seg selv. Det vil si at denne mannen føler en trang eller et stort ønske om at kvinnene skal reagere på han og det han gjør. Denne mannen vil ofte gjøre handlinger i det håp om at kvinnen skal reagere på det han gjør. Han føler en avhengighet etter at kvinnene skal se og reagere på han.
 • Bryr seg om at noen skal se og reagere på ham.
 • Ønsker å være ekstra snill, slik at han ikke mister jenten.
 • Spiller for å ikke tape. Taper-mentalitet.
 • Ønsker ikke oppmerksomhet, og gjør seg gjerne minst mulig. Står gjerne i et hjørne for å gjøre seg usynlig.
 • Er redd for øyekontakt, og vil ofte foretrekke å se ned siden øyekontakt kan virke ukomfortabelt.
 • Er ukomfortabel når det er kvinner i nærheten av seg. Mangler ofte selvtillit i slike situasjoner.
 • Prøver å gjøre seg liten for å ikke oppta plass. Viser med dette at han ikke føler seg trygg og mangler selvtillit.
 • Kan ofte virke stiv i bevegelsene.
 • Er forknytt og ønsker å komme seg raskt av gårde.
 • Går med senket hode. Dette sier underbevisst til jenten: «Du har høyere status enn meg. Jeg er ikke verdig deg.» 

Ting om tanker

– Det er tankene dine som bestemmer hvilke liv du har. Ønsker du å forandre på livet ditt, er det tankene dine du må endre først. Forskjellen på rike og fattige mennesker, lykkelige og ulykkelige mennesker, suksessfulle og ikke suksessfulle mennesker, er tankene deres. Alle er vi født på samme måte, vi hadde ingenting med oss da vi ankom jorden og livet, og heller skal vi ikke ta noe med oss herifra. Men det som bestemmer hvordan vi har det på jorden mens vi lever er tankene våre. Det er de som styrer selvtilliten og selvfølelsen vår, og det er de som bestemmer hvilke yrke du kommer til å få. Det er tankene dine som bestemmer hvordan du har og kommer til å få det med andre mennesker. Det er rett og slett tankene dine som styrer alt i livet ditt.

 

Rike mennesker tenker andre tanker enn fattige mennesker. Begynner du å tenke de samme tankene som rike mennesker, vil også du bli rik.

Lykkelige mennesker tenker andre tanker enn ulykkelige mennesker. Begynner du å tenke de samme tankene som lykkelige mennesker, vil også du bli lykkelig.

Suksessfulle mennesker tenker andre tanker enn ikke suksessfulle mennesker. Begynner du å tenke de samme tankene som suksessfulle mennesker, vil også du begynne å oppleve mer suksess i livet ditt.

Tenk litt på det. 

SLIK FÅR DU MER INNFLYTELSE

Det finnes 6 grunner for at du mangler innflytelse i livet ditt ifølge livscoach Brendon Burchard. Han er den mest-tjenende livscoachen i verden idag. 2 ganger i livet sitt ble han utsatt for livstruende skader etter alvorlige ulykker. Men istedenfor å klandre opplevelsene bruker han nå livet sitt til å bygge opp andre mennesker. 

1. MANGEL PÅ OPPMERKSOMHET:

Du må være oppmerksom på det som er viktig, av det som skjer rundt deg. Du må vite hva du ønsker å få ut av en situasjon, og du må samtidig vite hva den andre parten ønsker å få ut av situasjonen. Når du kan flette sammen dine ønsker med ønskene til den andre parten (de du ønsker å lede) vil du skape en framoverrettet kraft i den retningen du vil. Så lenge ønskene/behovene til andre blir møtt av deg, vil de ønske å hjelpe / jobbe for deg. Still dem smarte spørsmål, slik at du kan bli oppmerksom overfor hva som skjer i livene deres, og de vil elske å være rundt deg. Så lenge du viser at du virkelig bryr deg om hvordan de har det i livene sine, vil de tilbake begynne å like deg bedre. Det du bør være oppmerksom på er 2 ting: 1. Hva som er viktig for dem. 2. Hva er det som skjer i livene deres for tiden.

 

2. MANGEL PÅ TILSTEDEVÆRELSE

Folkene rundt deg vet om du er tilstede i situasjonen eller ikke. De vet når du gir dem din fulle oppmerksomhet og når du ikke gjør det. Du må være fullt og helt tilstede i samtalene du foretar deg. For at du skal kunne prestere på ditt beste – må du være istand til å blokkere ut all unødvendig støy som skjer rundt deg. Folkene rundt deg er også istand til å føle ditt energinivå. Når du er sliten og bare viser halv innsats og guts vil dette merkes av andre. Det er din jobb dersom du ønsker å skape innflytelse hos andre å løfte energinivået til dem rundt deg. De kommer ikke til å gjøre dette selv. Men energinivået ditt smitter over på andre, og andres energinivå har samtidig en tendens til å smitte over på deg. Det er 2 måter å vise styrke på: 1. Å dytte folk ned. 2. Å løfte folk opp.

 

3. MANGEL PÅ RAUSHET

De fleste ønsker å påvirke andre slik at de kan få noe tilbake.Dersom målet ditt er å få noe ut av en situasjon eller en annen person, vil mangelfulle tanker dukke opp i hodet ditt. Det du må ha er overflods-tanker. (Det er mer enn nok til alle tanker, du trenger ikke at andre liker deg tanker. Fordi du vet at du er god nok slik du er uansett). Grunnen for at de fleste sliter med å ha innflytelse på andre mennesker er at de er for lite generøse mot dem. Med dette menes at vi ikke gir dem tid, penger, energi, innsats, positive komplimenter eller at vi er for utålmodige med dem. 

 

4. MANGEL PÅ VERDIER

Vi viser dem ikke nok verdi. Du viser ikke dine unike egenskaper. Hvorfor bør de velge deg fremfor noen andre? Du klarer ikke å vise dem verdien du har å tilby dem. Eller du gir dem ikke det de er ute etter. Du møter ikke deres behov. Du må spørre deg selv: “Er verdien jeg tilbyr dem, vesentlig bedre enn den verdien andre har å tilby? Og hvis ikke, hvordan kan jeg gjøre det jeg tilbyr mer verdifullt for vedkommende? Er det jeg tilbyr et unikt tilbud som ingen andre har?” Du må tenke verdier ut ifra kortsiktig perspektiv og langsiktig perspektiv.

 

5. MANGEL PÅ KARAKTER

Det er i karakteren tillit blir skapt ifra. Du stiller gjerne spørsmål rundt karakteren deres, dersom de ikke har vært til å stole på tidligere, så deres innflytelse er på et bunnivå. Så du trenger å ta en beslutning om hvem du ønsker å være i verden. Det er altså viktig hvordan verden ser på deg, hvordan du viser deg og opptrer frem foran andre mennesker.Hvordan har du demonstrert karakteren din til dem som du ønsker å ha innflytelse overfor?

 

6. MANGEL PÅ SAMSVAR

Hvor ofte har du fulgt opp de andre 5 punktene i denne artikkelen? Det er det mangel på samsvar egentlig betyr. Du kan ikke tenke med deg selv at dette var noen gode tips, dem kan jeg få bruk for en dag. Du må bruke dem hver dag, alltid hele tiden. Da vil din innflytelse på andre skyte i været. Livet dreier seg om samsvar mellom det du gjør og det du sier. Din helse kan sees ut ifra om du har tatt gode valg i livet når det gjelder spisevaner, treningsvaner osv. Det samme kan din innflytelse på manneskene rundt deg gjøre. Stoler de på deg, og ønsker de å jobbe med eller for deg?

 

HAR JEG GITT DEG NOE AV VERDI I DENNE ARTIKKELEN? 

ØNSKER DU Å BLI BEST?

Trener du fotball, håndball eller innebandy og føler du har stagnert? Dette er ikke uvanlig. Forbedring og utvikling er et problem som styres fra hodet ditt. Siden dette er noe som sitter mentalt er det heldigvis mulig å endre på, men det er ikke nødvendigvis kjempeenkelt. Det krever disiplin og vilje til forandring.

Det som ødelegger for din fremgang er at du spiller med de samme spillerne på laget ditt, som du har gjort over lengre tid. Da et det helt normalt å sammenligne seg med de andre på laget ditt, og ut ifra hvor godt du har spilt iforhold til disse – vil du i hodet ditt – bestemme om du har spilt godt eller dårlig. Feilen med dette er at du mentalt (igjen inne i hodet ditt) bestemmer hvor god du kan bli som spiller, eller hvor god du er for øyeblikket. Det er altså dine lagkamerater / venner som bestemmer hvor god du tror du kan bli, ikke ditt egentlige maksimale potensiale. Sannsynligheten er stor for at du ikke engang er i nærheten av ditt potensiale. Du er egentlig en klovn, iforhold til hvor god du har mulighet til å bli. Men dine medspillere på laget ditt setter standarden for hvor god du er/ og tror du kommer til å bli – ikke du selv.

Hadde Messi, Ronaldo og Luis Suarez hatt de samme tankene om seg selv, som du sannsynligvis har, hadde vi aldri hørt om disse spillerne. Det faktum at de er der de er, viser bare at de har andre tanker i hodet sitt og om seg selv enn 99,99% av alle andre. Fordi, noe de færreste er klar over er, at det største potensialet til fremgang ligger i tankene dine. Ikke på treningsfeltet, men mer i holdningen du har til livet og deg selv. Det er sånn at suksessfulle mennesker vet at du er nødt til å utvikle deg hver eneste dag for å oppleve virkelig fremgang. 

Igjen over til Messi, Ronaldo og Suarez. Det de gjør er, at de ikke fokuserer på de andre spillerne som er rundt dem, men setter sin egen standard, og ut ifra den finner ut om de har spilt en god eller dårlig kamp. De fokuserer eller frykter aldri med- og motspillere, men gjør alltid sitt aller beste. Når de er ute på banen er de så fokusert og engasjert i spillet at de kommer i flytsonen. Sonen der hverken tid, sted eller frykt eksisterer. Bare dem selv og arbeidsoppgavene de har satt for seg selv. Som sagt så har de sin egen standard, og det spiller ingen rolle hva de andre spillerne rundt dem gjør og tenker. De frykter ikke at noen skal stjele oppmerksomheten. Det er ikke et tema inne i hodene deres. Slike mennesker har overflodstanker og ikke mangeltanker og liten selvtillit som de fleste andre mennesker har. Det er en sånn du også må bli. 

Vanlige mennesker ser på hvor god de andre rundt dem er, og satser på å bli en av dem. De som ønsker å bli best, ser opp til de aller beste, og finner ut hvor god det teoretisk er mulig å bli. De setter kursen mot stjernene, og ser seg aldri tilbake. De må sette sin egen standard, og fokuserer bare på å spille bedre idag, enn de noen sinne tidligere har gjort. På den måten hever de stadig sin egen standard, og vil snart vinke farvel til resten av laget, som tviler på seg selv og frykter å miste plassen på laget. Vinnerne vet at det alltid er plass til flere på toppen av stigen. Det blir aldri fullt der. De har overflodstanker om seg selv – ikke mangeltanker og lav selvtillit.