5 TING SOM VIL FORBEDRE DITT LIV

TRO PÅ EGNE FERDIGHETER.

Det er så utrolig mange mennesker som har vokst noe helt vanvittig, gjennom at de på en eller annen måte, fikk et annet syn og fornyet tillit til seg selv. Det er ofte bare tanker og tro som holder deg tilbake som menneske. Det er ofte bare mangel på tillit fra deg selv og andre som hindrer deg fra å være en helt annen og mer suksessfull person enn den du er idag. Dersom du får noen reelle opplevelser over å mestre noe, vil som regel hjernen begynne å tro på at du får dette til.

 

DU MÅ INGENTING.

Dette er en holdning som får deg i førersetet i ditt eget liv. Du må faktisk ikke gå på jobb i dag. Du må ikke gå på skolen. Du kan velge å la være, eller du kan velge å gå, selv om du egentlig ikke vil. Du kan velge å slutte å jobbe et sted og begynne å jobbe et annet sted. Eller du kan til og med velge å ikke gjøre noen ting i det hele tatt. Bare være hjemme å drive dank. Det er helt opp til deg – men du må ingenting. Det er en løgn du sier til deg selv. Du må ikke være slik de andre er, du kan være deg selv og gjøre de tingene som passer deg. Men husk på en ting: Alt du gjør får konsekvenser for deg senere i livet. Men hva du gjør er som sagt helt opp til deg.

 

MENTALE BARRIERER.

Mentale barrierer – er murer du må bryte deg igjennom for å komme deg videre, og disse “murene” blir etablerte sannheter for deg. Det er hit du kommer og ikke lenger, med mindre du bryter gjennom disse barriere-murene. Det du har sett at du får til, blir sannheten for deg. Du tenker: «Dette har jeg sett at jeg får til. Så god er jeg.» Hver gang du forbedrer deg, får du en ny «sannhet», om deg selv klarert. Det er slik man forbedrer seg. Får du ny toppscore, vil din underbevissthet øke ditt potensiale. Neste gang du gjør samme oppgaven, har underbevisstheten din økt ditt potensiale. Du «vet» hva du har gjort før, og det kan du selvsagt gjøre like bra igjen. Du er nå blitt en bedre spiller/utøver. Det er blitt en etablert sannhet for deg at du får dette til. Dette er den mest effektive måten å bli bedre på / forbedre seg. Du får ett knallbra resultat i dag, og underbevisstheten tar dette til seg, og ditt topp-potensiale er dermed blitt større – og sannsynligvis vil også dine “normale” prestasjoner bli bedre allerede neste gang.

 

SE RESULTATENE PÅ FORHÅND.

Det første steget for å klare å utføre noe, er at du kan se deg selv utføre dette i ditt indre. Klarer du ikke å se det i tankene dine, kan du bare glemme det i ditt virkelige liv. Jeg har selv flere ganger opplevd å klare ting jeg aldri har øvd på – første gangen. Men det var etter at jeg hadde sett meg selv utføre dem i tankene mine først. Alt som noen, noen gang har klart å materialisere – begynte først i vedkommendes tanker. Du kan aldri utføre noe som helst dersom du ikke kan se deg selv gjøre det i tankene dine.

 

TILGI DEG SELV ALLE DINE FEIL.

Du er kanskje ikke den personen du ønsker du var. Skal du oppnå bedre resultater i fremtiden, må du like deg selv. Det er kanskje ting og handlinger du har gjort som du angrer på. Kanskje er det uvaner du har hatt som har hatt innvirkning på hvem du er blitt eller hvordan kroppen din ser ut og fungerer i dag. Disse tingene kan du ikke gjøre noe med. Dette er historie, og historien kan du ikke endre på,  uansett hvor mye du skulle ønske du kunne. Du må leve med din historie om du vil eller ikke. For å komme videre må du dermed tilgi deg selv alle dine mistak, uvaner eller ting du har gjort eller sagt. Disse mistakene trenger ikke å være bestemmende for hvordan din fremtid skal være. Men det vil de om du ikke konkret går inn og bestemmer deg for å sette en strek. Livet mitt er ikke slik jeg ønsker. Men fra og med i dag, vil jeg akseptere min historie. Den er en del av meg, og den har gjort at jeg er den personen jeg er på godt og på vondt. Men fra i dag skal JEG leve livet mitt i nåtid. Min fortid er min fortid, og min fremtid er min fremtid, men jeg velger å fokusere på min nåtid. Det er hva jeg gjør øyeblikk for øyeblikk som bestemmer hvilke fremtid jeg kommer til å få. Du kan bestemme at fra i dag begynner jeg et nytt liv, som utelukkende handler om å leve i nuet. Og dersom du fra i dag stopper opp, og tenker, og tar gode valg hver gang du gjør noe, uten å dra inn ting fra fortiden, vil du snart merke at også din historie kommer til å bli mer og mer positiv å tenke på.

HVA ER DET SOM MOTIVERER DEG?

Eller hva kunne ha motivert deg? Det er dette som vil få deg i arbeid. Du må faktisk finne noe å jobbe mot, ellers vil du ikke finne overskuddet du er på jakt etter i din søken etter resultater. Fordi du kommer nemlig ikke bare til å kunne stå opp en dag og forandre livet ditt. Du må gjøre tingene i riktig rekkefølge. Det finnes nemlig en rekkefølge for all fremgang. Det første er at du finner noe som driver deg. Det er dette som hjelper deg ut i handlig.

Det er dette som gjør at en liten tass kan stå ute i regnet i fire timer helt aleine og sparke en ball mot en vegg, eller bare stå å trikse. Det denne gutten har funnet ut er at drømmen er å bli profesjonell fotballspiller. Og han har hørt at skal han bli dette må han trene. Ikke som i trene to timer, tre dager i uken. Men han må leve med fotballen. Skal du bli den beste fotballspilleren i bygden, må du være den som trener og ofrer mest for fotballen i bygden. Skal du bli best i byn må du være den mest fokuserte og dedikerte fotballspilleren i byn. Skal du bli best i landet og kaptein på landslaget – må du rett og slett bli fotballen. All tid det er mulig å ofre på fotball må ofres i å bli den aller beste. Nå er det ikke slik at det bare er å trikse, løpe og pumpe vekter så blir du den beste. Mye av progresjonen du trenger ligger i den mentale tankegangen.

De siste årene har trenere blitt mer og mer klar over dette, og det er ofte dette som er forskjellen på “moderne trenere” og trenere fra den litt “eldre skolen”. Men som Anthony Robbins sier (den mest anerkjente personen innen feltet personlig utvikling i USA): så er 90 % av all suksess mentalt. Men takket være at du sitter å leser i denne boken, så er du en av de heldige utøverne som vet nettopp dette, og det  er ikke mental uvitenhet (det er dette som hindrer de fleste fra å bli virkelig gode) som kommer til å felle deg. Det er i så fall andre ting og prioriteringer som vil. 

 

Nå holder jeg på å skrive bok. Mest sannsynlig en e-bok. Men jeg har i løpet av året 2014 som mål å skrive en bok om mentale ting som vil hjelpe deg til å oppnå suksess. Så jeg har kjøpt massevis av bøker om emnet og studerer alt jeg kommer over om mental tankegang. Jobber 2 timer hver dag med dette prosjektet i håp om å kunne gi fra meg et godt resultat når året er omme. Boken kommer nok ikke ut før mot slutten av 2014. Men stykket over er noe av det jeg har jobbet med. Er du opptatt av det mentale og mental trening?