SLIK OPPNÅR DU ØNSKET RESULTAT

Hemmeligheten til å få gode resultater i livet er å ha et krystall-klart bilde av ønsket resultat. Dette gjelder innenfor alle områder av livet. Det er et ordtak som heter: “Om du tror du kan – eller du tror du ikke kan, så har du helt rett.” Det er dette som er nøkkelen. Du må vite nøyaktig hva du er ute etter før du begynner med en oppgave. Da vil også alle andre mulige utfall forsvinne fra fokuset ditt, og du vil gå “all in” for ditt ønskede mål.

 

Det gjelder altså å bare å ha ett mulig utfall i hodet, ikke to. Ikke la tanken på hvordan det vil oppleves å feile få noe rom i tankene dine, bare det perfekte utførte resultat, slik at alt annet enn det beste utfallet faktisk ikke finnes, og derfor ikke er mulig for deg å utføre. Nå vil all din fokus rettes mot ditt ønskede og perfekte resultat – og tro det eller ei, men nå vil sannsynligvis dette resultatet bli virkelighet – fordi det ikke finnes noen andre alternativer å utføre.

 

Det er dette som skiller “vanlige” mennesker fra de som får det de ønsker i livet. “Vanlige” mennesker har egentlig aldri slike klare mål i hodet sitt før de begynner med oppgaver. Mens “suksessfulle” mennesker tenker gjennom og bestemmer seg for hva de ønsker å få som resultat før de begynner med noe som helst. Og vet hva de ønsker – og som resultat får de oftere et godt utført sluttresultat. 

 

Før hver oppgave du skal utføre – still deg dette enkle spørsmålet: “Hva er min intensjonen (mål/ønske) akkurat nå?”

 

 

DETTE SPØRSMÅLET FORANDRER LIVET DITT

“HVA ER INTENSJONEN DIN?”

 

Hver gang du skal gjøre noe – uansett hva det er – spør deg selv dette spørsmålet: “Hva er intensjonen min nå?”

 

Skal ta et par eksempler:

Du skal ringe en salgs-samtale: “Hva er intensjonen min?” Ringer jeg fordi jeg må? Ringer jeg for å si hallo? Ringer jeg bare for å ringe? Eller ringer jeg for å få et salg? (Det er alfa og omega å vite hva en vil). Vet du hva og hvorfor du gjør noe, eller bare ringer du for å ringe?

Dersom du er på ***balltrening: “Hva er intensjonen min?” Er jeg her fordi jeg ønsker å slå i hjel litt tid? Er du her for å utvikle deg? Og en liten ekstra vri: `Er du her for at DU skal skinne?``eller ønsker du å hjelpe laget?` Det siste er nemlig det som kan gjøre at du spiller uten press og kan gå ut og gjøre ditt aller beste. Dersom du tenker at du skal ut å tjene de andre på laget, da vil du spille uten press. Og vet du, først da kan du skinne.

 

Det er dette som bestemmer hvordan dine relasjoner er til andre mennesker er også. Du må vite hva du er ute etter, dersom du ønsker et positivt resultat. Dersom du ikke har en klar formening om hva du er ute etter, vil du være i en følelsesmessig berg og dalbane, og lurer på hva alle andre tenker om deg. Når du vet nøyaktig hva du er ute etter, vil hjernen din lete etter svarene du ønsker å finne. Så når du vet hva du er ute etter, vil du ikke bry deg om hva andre måtte tenke om deg. 

 

  • Hva er intensjonen din for denne dagen?
  • Hva er intensjonen din med studiene dine?
  • Hva er intensjonen din med jobben du gjør?
  • Hva er intensjonen din med at du gikk inn å leste dette innlegget?
  • Hva er intensjonen din for resten av dette året?

 

Vet du ikke? Isåfall vet du hvorfor du ikke får det resultatene du ønsker deg.

 

START EN MIKROVANE IDAG

Synes du det er vanskelig å opprette gode vaner? Da er denne artikkelen noe du kommer til å like.

 

“Det er ikke hva du gjør en gang i blant som er avgjørende for hvordan livet ditt blir – men hva du gjør hver eneste dag.” – Tony Robbins

 

 

HVA ER EN MIKROVANE?

En mikrovane er en vane som er så liten og enkel å utføre at den ikke skremmer hjernen din. Dersom en vane ikke skremme hjernen din, vil den heller ikke stoppe deg i å utføre den.

 

En mikrovane kan være “å ta en armheving”, “å drikke ETT glass vann”, “å lese EN side av en bok”, “å spise en frukt” og så videre. Alle kan ta EN armheving i løpet av en dag. Det du fort vil merke er at når du først har kommet deg ned på alle fire, kan du like godt ta 5 til, og kanskje til og med 20 til etter det. Men det er ikke kravet for suksess her. En armheving = en suksessfull dag. Og vi har vel alle hørt ordtaket: “Suksess etterfølges av mer suksess.” 

 

Hovedmålet med mirkovaner er å skape vaner du gjør hver eneste dag – og det de har funnet ut er at det vanskeligste med vaner, er å starte. Det er å gjøre handlingen som er problemet vårt, og spesielt når denne handlingen er stor og overveldende, som å trene i 30 minutter eller å lese i en halvtime og så videre. Så her er målet å gjøre noe hver dag, men at å oppnå suksess er så lite krevende at du ikke kan unngå suksess.

 

Grunnen til at du setter deg så latterlige små mål og ikke 20 armhevinger, er at 20 armhevinger koster mer viljestyrke å klare å gjennomføre. Og i dager du er stresset. sliten  eller syk vil dette koste mye å klare å gjennomføre. Selv om du fint ville klart 20 armhevinger om dagen, så vil dette målet koste så utrolig mye mer mentalt før du har begynt på selve treningen. (Problemet er at hjernen ofte bruker like mye krefter når den tenker på målet, som den bruker på å gjennomføre det. Derfor skal du sette mirkovanene din så små som mulig. Du kan jo bare overprestere – det er jo lov.)

 

Målet er at du skal utføre vanen din hver dag, men etterpå kan du overprestere hvis du vil. Du kan ta 100 armhevinger til om du vil det. Men målet er EN. Når du har utført en armheving er du suksessfull.  

 

“Mennesker som føler seg som vinnere – oppfører seg som vinnere.” Og det å klare å holde på en vane – at du hver eneste dag krysser av for enda en suksessfull dag, vil gjøre at du begynner å føle deg som en vinner.

 

 IKKE JUKS

Aldri sett som et krav at du skal gjøre mer enn mirkomålet. Fordi at jo større mikromålet ditt er, dess mer ut av viljestyrken din krever vanen. Du står jo helt fritt til å overprestere, men ikke sett dette som krav til deg selv. Når du mikromålet ditt er dette en suksessfull dag. Målet er å skape seg en langsiktig vane, ikke å ta 30 armhevinger en dag eller to en gang i blant. Du trener din hjerne for suksess, og det er det som er målet ditt. Langsiktig suksess.

Bruk en kalender når du registrerer mikrovanene dine. Da vil du enkelt ha oversikten over hvilke dager du hoppet over vanene dine, og du vil kunne registrere framgang og utvikling. Når du har laget en uavbrutt kjede av suksessfulle dager på for eksempel 30 dager, da er det smertefullt å bryte den. La dette pushe deg slik at aktiviteten din blir til en ny vane.  


DERFOR OPPLEVER DU IKKE SUKSESS I LIVET DITT

 

Hjernen vår består av 2 deler. En bevisst del (som du styrer selv), og en underbevisst del, som du ikke styrer selv. 90 % av alt du gjør i løpet av en dag styres av underbevisstheten din. Den vil enten passe på, og sørge for at du opplever suksess, eller den vil sørge for at du styrer mot nederlag i det meste av det du driver på med. Du og andre mennesker har programmert den gjennom hele livet ditt til enten å hjelpe deg, eller å sørge for at du ikke lykkes med ting du holder på med.

 

Dersom du tenker gjennom at du og dine aktive tanker bare styrer 10% av alt du gjør og oppnår i livet ditt, mens en annen kraft styrer 90% av livet ditt, synes du dette er betryggende å vite. De fleste synes ikke det er verdt bryet med å prøve å forstå hjernen sin, men forventer likevel både rikdom, lykke og suksess. Det finnes mange som oppnår dette selv om de ikke vet noe som helst om hjernen sin, men det er ikke noe å anbefale.

 

Det blir litt som å ha vunnet en splitter ny Ferrari til 2 millioner kroner, for så å irritere og klage over at du ikke får til å kjøre den. “Jeg er så irritert. Når jeg setter meg inn i bilen min og starter den – så vil den ikke gjøre det jeg ber den om.” “Jammen, har du lært deg å kjøre den da?” “HVA?? Må jeg liksom lære meg å kjøre bil også nå? Det får da være måte på. Bilen har med å oppføre seg sånn jeg sier den skal. Jeg orker da ikke å lære meg å kjøre bil. Bilen skal virke av seg selv.”

 

Sånn er det mange behandler hjernen sin også. De forventer at den skal fungere akkurat sånn som de mener den skal. Og den skal hjelpe dem til suksess, rikdom og lykke. Det er hjernen din som styrer alt du gjør og som styrer alle kroppsdelene dine. Forskjellen på å ha en hjerne du forstår og en hjerne du ikke forstår – er som forskjellen mellom en dataekspert og en som ikke forstår hvordan man bruker PC`en. Dessverre ser det ikke ut som at skolene har tenkt å lære oss å behandle denne superintelligente datamaskinen som vi alle har fått utdelt, så det blir opp til hver enkelt å lære seg å håndtere den. Men det er dette som er det aller viktigste kunnskapen og få – og dessverre læres ikke sånt på skolene. Men det er viktigere enn alt annet som læres på skolen. 

 

Er du interessert i kunnskap om hjernen din?

MOTIVASJON – Få mer ut av livet ditt!

Motivasjon er drivstoffet eller bensinen som får oss ut i aktivitet og arbeid. Uten motivasjon ville vi være noen late skapninger. I tillegg til motivasjon trenger vi noen gode grunner som driver oss til handling. Har vi en stor og god nok grunn for å gjøre noe, og er topp motivert, vil vi oppleve at vi kan gjøre og klare nesten hva som helst.

 

 

Det er dette som skiller vanlige mennesker fra super motiverte og suksessfulle mennesker. Mennesker med ekstraordinære resultater har funnet ut hvorfor de skal gjøre noe, mens vanlige mennesker ikke har funnet denne grunnen enda. Det finnes med andre ord ikke late mennesker. De vet bare ikke hvorfor de skal gjøre oppgaven enda. De har ikke en stor nok trang eller drivkraft til å gjøre det som må gjøres.

 

Når du setter deg et bestemt mål, er det grunnene du har for å nå dette målet, som bestemmer om du kommer til å nå det eller ikke. Jo flere og jo bedre grunnene dine er, jo større er sannsynligheten for at du kommer til å nå målet ditt. Når du ikke målet ditt, betyr det simpelthen at du ikke har funnet en god nok grunn enda. Da må du jobbe med grunnene dine – dine HVORFOR. Du må gjøre drivkraften din enda større. Det kan være forskjellige årsaker til dette. Kanskje tror du ikke på deg selv, at du noen gang kommer til å være i stand til å klare målet ditt eller drømmen din. Isåfall dreper dette motivasjonen din. Kanskje er det ikke ditt eget mål, du har satt deg et mål som høres bra ut, eller et mål som du tror at andre forventer av deg. Men dette kommer ikke til å være et mål du virkelig brenner for. Det er viktig at du personlig-gjør målene dine, at det er du som setter deg målet, ikke noen andre. Dersom målet ditt ikke gjør deg entusiastisk når du tenker på det, er den viktigste drivkraften for å nå et mål borte, og det er stor sannsynlighet for at du ikke kommer til å oppnå noe godt resultat når du mener du er ferdig, eller har gitt opp.

 

«Hvorfor du gjør noe utgjør 80% av dine resultater, mens «hvordan du gjør noe» er av mindre avgjørende betydning.» Så det er ikke mangel på kunnskap eller ressurser, eller dårlige levekår i oppveksten din, som er avgjørende for om du kommer til å klare noe eller ikke, men mangel på en god nok grunn. Altså din motivasjon for å gjøre oppgaven.

 

Lite motivasjon vil gjøre deg slapp og tiltaksløs, mye motivasjon vil drive deg opp av godstolen. Du kan være supermotivert for å gjøre noe du vanligvis hater å gjøre, så lenge du har en god grunn for det. Og du kan være irritert og lei fordi du “må” gjøre noe du vanligvis liker å gjøre, dersom du ikke har forstått grunnen til hvorfor du må gjøre oppgaven. Så forskjellen på «vanlige» mennesker og «suksessfulle» mennesker er deres nivå av motivasjon, og om de har forstått grunnen til deres handlinger. Deres grunner og drivkrefter i livet. Ekstraordinære menneskene har funnet sin lidenskap og grunnen til denne – deres hvorfor, hva de ønsker å utrette her på jorden, mens «mindre «heldige»» mennesker har ikke funnet ut av dette enda.

 

Ofte ser vi at mennesker har gitt opp det å jobbe etter drømmene og visjonene sine. Sannsynligvis har de blitt fortalt allerede fra tidlig alder, at de ikke må være så urealistiske at de prøver å følge drømmene sine. De kommer jo ikke til å nå dem uansett. Så hva er da vitsen med å prøve i det hele tatt. Det er jo bare 1-2% av menneskene som lever ut drømmelivet sitt, og det blir ikke dem. De er ikke så smart. De bør heller finne seg til rette med hva andre mennesker og samfunnet har for dem. Å graver etter sine egne visjoner i livet, er sløsing av tid og energi, og fører ingen steder hen.

 

De fleste mennesker vil heller ikke ha noen trang til å finne ut av sin store lidenskap. Ingen har noen gang fortalt dem at dette vil endre livene deres. Men sannheten er nok at de fleste ikke kommer til ha tiltakslyst til å finne ut av dette uansett, fordi livet her oppe i nord generelt er alt for godt. Vi har det helt greit, og da trenger vi ikke å streve etter å få det litt bedre. Derfor er det et fåtall som hengir seg til oppgaven med å utvikle seg selv, og sin motivasjon, til å bli den aller beste utgaven av seg selv.

 

Men for dem som likevel ønsker å endre livene sine, er hemmeligheten å endre tankene sine og kravene man setter til seg selv. Det å sette seg høyere standard for hva man aksepterer ut av egne handlinger i livet sitt. Setter du deg høyere standard, vil du med en gang føle deg som et bedre menneske. Du kan ikke sette deg i godstolen, se på TV, spille data eller mobilspill, og forvente at motivasjon og lidenskap kommer rekende til deg, sånn helt av seg selv. Livet fungerer ikke sånn.

 

Du må fylle hodet ditt med andre tanker. Med tanker som gir deg framtidsvisjoner, drømmer og håp. Du må vekke følelsene dine. Men dessverre er ikke dette så enkelt. Du har sannsynligvis gjennom mange år, kanskje nesten hele livet, bevist for deg selv det motsatte. Det er ikke håp for meg, det er nytteløst å drømme om en fantastisk framtid. «Jeg har jo gjort «mitt beste» i alle år. Gjort lekser, drevet med idrett, jobbet og stått på, men det ble liksom ikke noe stort ut av livet mitt likevel.» Og så gir du opp.

 

Det er nettopp av denne grunnen du må fylle sinnet ditt med nye tanker og ideer. Tanker som inspirerer deg til handling. Tanker som fyrer i gang drømmene dine. Fordi det er fullt mulig for deg å oppnå det du virkelig drømmer om. Men saken er at hver gang du sløser bort en time av livet ditt, er dette en time du aldri får tilbake. Du er en time lenger vekke fra din egen suksess. Du kan kjøre din egen Ferrari, om du virkelig vil. Du kan kjøpe deg en villa på stedet du ønsker å bo. Det er fullt mulig. Det går an. Men det kommer ikke til å skje om du ikke endrer livet ditt. Slutt å se på TV, begynn å lese bøker og se motivasjonsvideoer. Begynn å trene istedenfor å ligge på sofaen. Begynn å oppsøke steder der ekstraordinære mennesker møtes. Få deg slike venner. Bli en ekstraordinær person selv, som andre mennesker ser opp til, og ønsker å være med. Skal livet ditt bli bedre – må DU bli bedre.

 

Alt du gjør i livet, handler om motivasjon – og motivasjon styrer livet ditt. Er ikke livet ditt slik du ønsker, er dette fordi du ikke har noe som motiverer deg til å oppnå mer. Det er motivasjonen din som bestemmer hvor mye du tjener. Det er motivasjonen din som bestemmer hvor du bor, og hvilke bil du kjører. Det er motivasjonen din eller mangel på den slags, som avgjør hvor rent eller skittent du har det hjemme hos deg, og hvor viktig kunnskap er for deg. Det er motivasjonen din som bestemmer hvilke karakterer du har eller har fått på skolen, og hvor god du er til å løpe, sparke ball eller drive med annen idrett. Din motivasjon styrer rett og slett alt i livet ditt. Vil du ha bedre resultater i livet, finn ut hva det er som motiverer og driver deg.

Mannen som skrev en “best seller” bok på 3 timer

GRANT CARDONE – salgs ekspert, “best selger”-forfatter og foredragsholder.

 

Grant vokste opp i trange kår. Faren døde da han var 10 år gammel. Han var tvilling og yngst i en søskenflokk på 5. Moren hadde absolutt ingen utdannelse, og hun hadde, etter farens død, alltid panisk angst i forhold til å skaffe nok penger.  Dette satte sine spor i Grant, som i en alder av 15 år begynte å bruke narkotika. Dette gjorde han i 10 år, og fikk i denne perioden tilsvarende problemer med kriminalitet. Etter fylte 20 år begynte Grant Cardone i arbeidslivet, noe han mislikte stort, og fikk sparken i 5 jobber, deriblant McDonalds. I en alder av 30 år startet han for seg selv, og strevde økonomisk de neste tre årene på grunn av dette. I dag er Grant Cardone en betydelig skikkelse innen personlig utviklingsmiljøet i USA, og er pr i dag god for langt over 200 millioner dollar. Blant annet har han gitt ut en bok om salg, som han skreiv på en kveld. Den brukte han 3 timer og 4 minutt på å skrive. Denne boken kom på bestselgerlisten i USA og heter: «SELL og be SOLD».

 

Sitater fra Grant Cardone:

«Den beste investeringen du noen gang kommer til å gjøre, er investeringen du tar i deg selv.»

 

«Jeg skriver ned målene mine hver morgen, og hver kveld. Dette har jeg gjort i 25 år, og dette gjør at jeg alltid er bevisst på hva jeg ønsker meg i livet.»

 

«Lær deg å selge. For dersom du kan selge noe, kan du reise hvor som helst, og overleve gjennom alle slags tider.»

 

 

Grant Cardone har en egen utdannings-kanal på Youtube. Her ligger det mer enn 1100 videofiler, som passer for alle. Du finner den “HER”

 

“WHO IS GRANT CARDONE?”

“GRANT SPEAKING ABOUT SUCCESS AND THE FUTURE.” a MUST SEE VIDEO!
XEd6mlGya2g