Dette er det ingen som gidder

Har i det siste slitt med å finne ut hva jeg egentlig vil framover. Hva er det neste prosjektet jeg skal satse på. Har liksom ikke vært motivert til noe. Men jo mer jeg har tenkt gjennom hvilke prosjekt jeg har utført og hvorfor jeg satte i gang med dem, kom jeg over en “rød tråd”. Felles for alle mine prosjekter og hvorfor jeg gjorde dem var denne: “Dette er det ingen andre som gjør.”Det er det som er drivkraften min. Det er det som er motivasjonen. Å føle seg litt spesiell. Det er å tenke på dette er overhodet ikke vanlig å gjøre, har fått meg gjennom tunge tider, med hardt arbeid. 

 

Ingen gidder lenger å gyve løs på masse hardt arbeid, uten å få noen garantier tilbake. Du må likesom har klarert på forhånd hva belønningen er før de setter i gang. Men det er ikke slik verden fungerer. Den belønner hardt arbeid, men gir ingen garantier. Så det kan hende at du jobber knallhardt år etter år, uten å få noe igjen. Men det er sånn livet er. Men det er også eneste veien til suksess. Du må gjøre ting som ingen andre gidder å gjøre, bare fordi det kanskje en dag lønner seg. Men det er færre og færre som begir seg inn på slike veier. Folk nå for tiden vil heller spille data og se på TV. Men dette igjen er eneste veien til garantert “ikke suksess”. Du gjør det alle andre gjør – og da får du ikke hva du ønsker deg.

Det finnes ingen garantier for suksess. Men dersom du virkelig ønsker suksess, må du først begynne på en vei “ingen andre” begir seg ut på. Og for å klare å komme seg utpå denne veien, må du finne ut hva som driver deg. Hvorfor skal du gidde å gå på denne ensomme veien, når du kunne gjort så mye annet, mye mer lystbetont, enn å lese 2 timer hver dag, løpe eller sykle mange mil i uken, gå på kurs, når de andre tar helg osv. Hva er drivkraften din. Min er: “Fordi ingen andre gjør det.” Men det er ikke nødvendigvis din. Selv om vi alle elsker å føle oss viktig og betydningsfulle. 

Jeg har funnet min drivkraften til å fortsette å skrive denne bloggen. Og begrunnelsen min er: “Jeg jobber og skriver om utvikling og suksess, fordi ingen andre gidder å gjøre det.” Jeg får ingen garantier om at noen gidder å lese den, og ingen garantier om suksess, heller ingen garantier om at dette gir meg mer penger i livet. Men jeg gjør det likevel. Så hvorfor ikke begynne som fast leser? Det er jo ikke så mange andre som gidder det – så hvorfor ikke deg?

Å oppnå ting som er verdt å oppnå, handler om å gjøre ting andre ikke gidder å gjøre. Det er jo nettopp derfor du kan oppnå disse tingene du drømmer om – fordi nesten ingen andre gidder, så det er mer en rikelig plass til deg på denne stien. Stien som fører til suksess.

Mitt neste prosjekt blir denne bloggen – så nå kommer jeg til å skrive mye oftere enn før. Vil du bli en av mine faste lesere? Jeg vil gjerne ha deg med. Skal bli flinkere til å følge dere opp. 😀

HVORDAN TENKE SEG TIL SUKSESS?

Vi har to typer tanker:  Underbevisste og bevisste. Underbevisste er de som hjernen din tenker uten at du blander deg inn eller legger merke til. Men de skaper følelsene dine. Dersom du uten å vite hvorfor bare begynner å føle positive eller negative følelser, er dette dine underbevisste tanker. Men nok om det. Hjernen vår elsker å gjøre ting automatisk og enkelt, og prøver derfor å automatisere så mange av tankene dine som mulig. Derfor er det ofte slik at dersom du har tenkt gjennom noe flere ganger tidligere, ønsker hjernen vår å automatisere disse, slik at du skal slippe å tenke gjennom alle tankene dine hver gang. Dette kan være positivt, men ikke alltid. Det er ikke alltid at dine automatiserte tanker er bra for din utvikling eller for å oppnå et bestemt resultat. Hjernen vår bryr seg ikke noe om at du ønsker å bli suksessfull eller ikke. Den er skapt for å beskytte livet ditt og den prøver å hjelpe deg til å unngå smertefulle opplevelser. 

Men av og til kan det være bra å kunne ta kontroll over tankene sine selv. Mange av de mest suksessfulle menneskene er blitt suksessfulle på grunn av sin evne til å stoppe opp, selv når hjernen vår går på autopilot og har den enkleste løsning på automatikk. Men det er ikke alltid at den enkleste løsningen er den mest positive for deg og din framtidsutvikling. Hemmeligheten er å gjøre disse positive og bevisste tankene viktige for deg og repetere dem ofte, slik at også disse kan bli automatiserte og overskrive de gamle negative tankene. 

Du kan gjøre dette hvor tid som helst. Spør deg selv: “Hvor er tankene mine akkurat nå?” “Hjelper disse meg i en positiv retning? Eller hindrer de meg mot mitt ønskede mål?” (Hva nå enn det måtte være). Jo oftere du stopper opp og stiller deg spørsmålet: “Hva tenker jeg på akkurat nå? Og hjelper dette meg i en positiv retning?” Jo mer oppmerksom du blir på hva du tenker, jo enklere blir det å avbryte dette tankemønsteret og omdirigere tankene i en annen retning. Det kommer igjen til å øke din personlig styrke og dine resultater.

Først er det å bevisstgjøre hva som foregår i hodet ditt, slik at du kan bli istand til å omdirigere disse tankene, slik at du kan velge hva du ønsker å bytte ut disse negative automatiserte tankene med. For hvis hjernen din har automatisert tanker som ikke er positive eller hjelpsomme mot deg, hvorfor skal disse få lov til å styre livet ditt? Det er ikke alltid at de enkleste tankene er de beste og mest positive for deg, men hjernen har som sagt som mål å holde deg i livet, så noe bra kommer det jo ut av slike automatiserte tanker.

Når du tar deg selv i å tenke en negativ tanke, kan du ganske enkelt spørre deg selv: “Hva er det motsatte av disse negative tankene?” Du vil nå komme opp med et positivt alternativ til den automatiske negative tanken. Du må nå konsentrere og fokusere på det positive alternativet du kommer opp med. For mange hjelper det å lukke øynene og visualisere det. (Visualisere er det samme som å se noe for seg i tankene sine). 

Nå må du virkelig fokusere på de positive alternative tankene. (Det er dette som er jobben.) Hver gang du tar deg selv i å tenke på disse negative tankene, må du skifte over til det positive alternativet. Prøv å involver så mange av sansene dine du kan. Virkelig føl dem. Hvordan føles det fysisk og psykisk å virkeliggjøre disse positive tankene? Hvordan ville det føles om denne problemstillingen fikk et positivt utfall?

Når hjernen din går tilbake til de “enkle” tankene, som er det negative. STOPP DEM. Og fokuser og visualiser på det positive alternativet istedenfor. Det er hensikten til det positive alternativet – istedenfor å repetere det negative tankemønsteret – som gir oss styrke og utvikling. 

Det er ikke slik at vi en dag våkner opp i en perfekt verden, der vi ikke har negative tanker. Dette er hardt og bevisst arbeid. Det vil hele tiden dukke opp negative tanker om ting, og du kommer nok ikke noen gang til å eliminere dem alle. Men dette handler om å bli bevisst på dem, for så å finne alternative og mer positive tanker å bytte dem ut med. Så repeterer du dem så mange ganger, slik at disse positive tankene overskriver de negative tankene i underbevisstheten. 

 

SLIK BLIR DU MER SUKSESSFULL

DU ER IKKE MER SUKSESSFULL ENN DITT SVAKESTE PUNKT.

Liverpool-manager Brendan Rodgers uttalte i 2013/14 sesongen at: “Det å være fotball-manager handler ikke bare om å få fotballspillerne til å prestere på banen, men også å utvikle dem på alle andre områder av livet.” Den nye Man. Utd. manageren Luis van Gaal har også uttalt noe av det samme. “Skal en fotballspiller prestere på banen, må han være lykkelig også utenfor banen.” Hemmeligheten til suksess på jobben, er altså suksess på hjemme-fronten og ellers i privatlivet.

Tenk deg en tønne med vann, hvor tønnebordene har forskjellige lengder. Da vil ikke tønnen kunne bære mer vann enn det korteste veggstolpen. Vannet vil stige opp til det korteste bordet, for deretter å finne veien ut av tønnen igjen. Det spiller ingen rolle om alle andre tønne-bordene er hele, så lenge det finnes ett kort bord festet til tønnen, da vil vannet renne ut. Bytter du derimot ut dette bordet, så vil vannet stige opp til neste “korte” tønne-bord. Slik er det også med livene våre. Dersom vi strever med ett område av livet, har livet vårt en tendesn til å stagnere ved dette. Du har kanskje hørt om ordet “energi-lekkasje”. Har du en energilekkasje i livet ditt, vil du merke at irriterende mye stopper opp ved akkurat dette temaet. Du tenker og fokuserer så mye på akkurat dette, at det aller meste annet blir ubetydlig. Stopper du denne “lekkasjen” vil du ofte merke stor fremgang på alle områder av livet ditt. 


Du kan late som at hvert bord på tønnen er et område av livet ditt. Hvordan ville da tønnen din sett ut? Ville den vært hel, eller ser du områder i livet ditt som kunne vært forbedret? Isåfall er det ikke lenger så overraskende at livet ikke går på skinner. Hemmeligheten er å finne hvor i livet ditt du har de største utfordringene, og så bruke mer tid på å utvikle deg og forstå dette temaet. Dersom du ikke har noen kjæreste og har problemer med dine personlige relasjoner, er det her du må bruke din tid og fokus på å utvikle deg. Det er her alt vannet vil renne ut. 

En energilekkasje kan være alt mulig. Det er bare du som vet hva din “energilekkasje” er, og det er her det meste stopper opp. 

Har du en energilekkasje? Og hva har du tenkt å gjøre med det?

(LOL. Dette har visst ingenting med artikkelen å gjøre, men synes dette “LIVS-HJULET” sier det så bra. ;D)

Dette vil forandre livet ditt

Du må forstå hvordan og hvorfor ting fungerer.

Å lære noe er ikke det samme som å forstå noe. Den viktigste faktoren til suksess i livet, er å forstå det du holder på med. Det holder ikke at du kan det, eller er den beste til å gjøre noe. Du må FORSTÅ hvordan tingene henger sammen. Det hjelper ikke at du har den beste PC-modellen på markedet dersom du ikke kan bruke den. Slik er det også med deg selv. Du har allerede alt du kan ønske og drømme om, men det er ikke sikkert at du er god til å bruke den. Det er selvfølgelig hjernen din jeg snakker om. Å bruke tid på å forstå hjernen sin er den beste investeringen du kan gjøre. Nå sitter du kanskje å leser dette, men kommer ikke til å gjøre noe med det. Og dette blogg-innlegget forsvinner like fort i glemmeboken, som det tok deg tid å lese det. Men da har du ikke forstått hva jeg skriver. Forstår du det, er du allerede i gang med å lete etter hvor du kan finne denne kunnskapen. Hvis ikke er du som de andre 98% som ikke forstår dette.

De to beste bøkene jeg har lest om dette emnet er: “CHIMP PARADOX” av Steve Peters (Han har jobbet med 15 forskjellige idretter, blant annet fotball, sykling og snooker.) og “CLEARITY” av  Jamie Smart. Begge kan skaffes som lydbøker. Disse har forandret mitt liv og mine resultater etter at jeg leste dem. DISSE TO BØKENE ER ET MUST Å LESE. Du kommer aldri til å være den samme personen etterpå.

Du kommer til å bli lykkeligere, smartere, rikere, forbedrer dine resultater innenfor absolutt ALT, lettere og mer tilfredsstillende å snakke med, mer verdifull på arbeidsplassen, du får flere venner, mindre stresset osv. Enkelt sagt vil livet ditt vil bli bedre. 

ØNSKER DU Å BLI GOD I FOTBALL?

Drømmer du om å bli best på laget, og kanskje en dag kunne leve av din lidenskap. Dette er en fotballskole som vil hjelpe deg å nå et nytt nivå mentalt. Hver fredag i 5 uker legger jeg ut en ny leksjon. Bli den personen du er ment å være. 

 

ROLIG OG AVSLAPPET – De aller fleste har for mye stress og mas i livene sine til at de klarer å bare tillate å være stille i eget selskap. Det er viktig at du klarer å gå inn i en stille og rolig tilstand før trening og kamp.

 

INGEN FORVENTNINGER – Du skal ikke forvente noen verdens ting. Bare gå rolig og avslappet til verket. Har du lagt merke til intervjuer av spillere som nettopp har spilt sin livs kamp, og reporteren spør hva han eller hun tenkte: «Jeg tenkte ikke på noe som helst. Jeg var helt tom.» sier de gjerne. Og det er nettopp det som er hemmeligheten. Når hodet ditt er tomt, og du ikke har en eneste forstyrrende tanke, da er du fri. Fri til å gjøre ditt beste. Det er da du ofte vil oppleve tilstanden av flyt. Der alt du gjør lykkes.

 

LASERFOKUSERT – Fokus er en av hemmelighetene for suksess. Det å kunne blokkere eller fjerne negative og stressende tanker fra sinnet er Alfa og Omega om du skal prestere på et høyt nivå i alle livets faser. Fokuser på arbeidsoppgaver, ikke på resultater.

 

BESTEM DEG TIL SUKSESS – ikke til middelmådighet. Å være en suksessfull person er en beslutning. Det er også middelmådighet. De fleste mennesker bestemmer seg til middelmådighet. Men heldigvis er dette noe du kan gjøre noe med. Suksess er en livsstil.

 

DENNE DUELLEN DEN VIKTIGSTE – De fleste tror at en omgang i fotball varer i 45 minutter. Skal du yte på et høyt nivå, er det viktig at du ikke ser disse 45 minuttene i ett, men deler dem opp i en duell etterfulgt av en ny duell osv. Du skal tenke en duell omgangen, og denne duellen skal du være villig til å satse livet i for å vinne. Deretter gjør du dette i den neste duellen osv, helt til dommeren blåser av kampen. Den viktigste duellen i livet ditt er alltid den neste.

 

NULLSTILL DEG – Om du likevel skulle oppleve å tape duellen du nettopp var en del av, er det viktig at du kommer over den så fort som mulig. Husk alltid at uansett hvor mye motgang og uansett hvor lite selvtillit du har, så er du bedre rustet for fremtidig suksess enn du noen gang har vært. Du har mer kunnskap og mer erfaring enn noen gang. Du må bare lære å hente den fram igjen.  

 

HVORDAN LYKKES HVER ENESTE DAG – Det finnes en «100%-garanti-formel» for hvordan du lykkes hver eneste gang du prøver på noe. Her vil jeg lære deg hvordan.

 

LIDENSKAP – Du må elske det du gjør. Det er så slitsom, hardt og krevende å virkelig bli god i noe, at du må elske det du holder på med. Når du er lidenskapelig opptatt av noe, er det enklere å legge ned den nødvendige innsatsen. Husk at for å oppnå noe av verdi, må du være villig til å betale hele prisen det koster å nå målet.

 

BREAK YOUR LIMITED BELIEF – Du er ikke din fortid. Uansett hva den har gitt deg, er du i stand til å gjøre noe med dette. Nå er tiden for å endre den. Bli den beste utgaven av deg selv. Det er ofte dette punktet som holder deg igjen. Din tro på deg selv er blitt begrenset av oppvekst, opplæring fra foreldre, skole og andre som har hatt innflytelse på deg. Den viktigste årsaken til at Lionel Messi er verdens beste, er at han alltid tror han er bedre enn de andre. Nå er det kanskje på høy tid at du gjør det samme. Du er faktisk i stand til å sjokkere deg selv.

 

FORSTÅ DEG SELV BEDRE – Dette er det aller viktigste punktet du kan lære deg. Det er dette som vil avgjøre hvor suksessfull du kommer til å bli. Livets hemmelighet ligger i hvorvidt du forstår noe eller ikke. Og det å forstå sin viktigste kroppsdel – hjernen – vil ikke bare hjelpe deg å bli bedre på fotballbanen, men også i livet generelt.