DENNE FEIL-OPPFATNINGEN GJØR MANGE ULYKKELIGE

Egoet er noe mange har en feil oppfatning av, og de aller fleste lar denne lille rakkeren styre livene deres. Det fortelles lite om “egoet” i samfunnet vårt. Vi lærer ikke noe om den på skolen, og det er et fåtall av foreldre som vet noe særlig om den. Derfor blir det ofte slik at den kan få styre livene våre uten at vi skjønner det selv. Etter at jeg leste litt om den, endret jeg mine tanker og meninger om egoet mitt – og hvilken rolle den har og burde ha i livet mitt.

 

Hvem ønsker vel ikke å snakke om seg selv og sine egne bragder – til alle man møter på? Jo, EGOET. Alle har vi denne “fyren” inne i hodet vårt. Egoet ønsker oppmerksomhet, skryt og mener at “han”/”hun” er den aller viktigste i hele verden.

 

 

Å se seg selv og verden uten “egoet”, er å se tingene og verden rundt seg på en helt ny måte. (I alle fall opplevde jeg det slik.) Du ser omgivelsene og helheten rundt deg som viktigere enn deg selv. Du forstår på en måte at du bare er en brikke i et større puslespill. Du er faktisk ikke midtpunktet i verden. Kanskje merker du at noe skriker inne deg: “WHAT? Er ikke jeg viktig liksom?” Vet du, det er “egoet” ditt som var denne skrikende stemmen.

 

Det er helt naturlig for oss å tro at vi trenger å tilfredsstille egoet vårt for å være lykkelig. Egoet har alltid levd inne i oss, og har brukt all sin makt til å overbevise deg om at du trenger nye klær, det beste TV på markedet og finere bil enn naboen. Du trenger det for å være lykkelig. Men dette er bare en illusjon. Hva tror du skjer den dagen du kjøper drømmeleiligheten? Jo du blir lykkelig, men bare en kort stund. Egoet kan du aldri gjøres tilfreds, uansett hvor mye du prøver. Det vil alltid ønske mer. Men lykke kommer ikke av at du kjøper flere ting. Det er ikke den personen som har mest og har den høyeste lønnen som er mest tilfreds. Jeg kjøper selv mindre ting nå enn jeg gjorde før, men likevel er jeg lykkeligere. Nå er jeg mer tilfreds med det jeg har. Men det er nok noe egoet mitt sannsynligvis er uenig i.

 

 

TRENGER DU ALL OPPMERKSOMHETEN?

Egoet trenger positiv oppmerksomhet – da blir den sterkere. Du blir lykkelig, får høyere selvtillit, for en liten stund iallefall. Men denne selvtilliten du får, når du tilfredsstiller egoet ditt, den er skjør. Den går opp og ned som en jo-jo. Når noen hører på deg, støtter deg og gir deg oppmerksomhet, da vil selvtilliten din gå opp. Men dersom noen snur ryggen til, og gir andre den oppmerksomheten som ditt ego mener du burde fått, da vil din selvtillit ramle sammen. Du begynner å tenke: “Er ikke folk interessert i meg? Er jeg ikke så viktig likevel?”

 

Vet du hva? Å la egoet styre livet, gjør deg ikke lykkelig. Det er faktisk på grunn av at du lar den styre livet ditt, at du føler du mangler noe. Det du trenger, er ekte vare. Dersom du vet hva du vil, har en plan med livet ditt og utvikler deg i positiv retning, da trenger du ikke alle disse overfladiske gjenstandene og følelsene. Du trenger ikke å være den som får oppmerksomhet fra den jenta du nettopp møtte, eller å være den mest populære personen rundt bordet, eller den beste på laget. Det er egoet som skriker etter oppmerksomheten, og den ønsker å overbevise deg om at det er du som har dette ønsket. Det er det altså ikke. Det er egoet ditt som skriker og jamrer seg.

 

Jo mindre du lar denne rakkeren styre livet ditt, jo lykkeligere vil du oppleve livet. Det er bare når egoet er vekke, at du kan være fullt og helt tilstede i opplevelsene dine. Egoet, ønsker å dra deg bort fra virkeligheten, slik at du tenke på alt du ikke har – og alt du mener at du trenger.

 

Du bør heller finne ut hva du egentlig ønsker å få ut av livet. Ekte belønning kommer innenfra, ikke fra noe eller noen utenfra. Gleden du opplever er ikke avhengig av at du lykkes på fotballbanen, at du får all oppmerksomheten eller at du har den nyeste telefonen. Det er bare det at ditt fokus på disse tingene, fjerner deg fra gleden du kan finne i øyeblikket. De små gleder som en rykende fersk kopp kaffe, den takknemlige følelsen over at nettforbindelsen på mobilen din fungerer akkurat som den skal, eller at du våkner opp til sol og blå himmel. Dette er ekte glede, fordi det skjer, akkurat her og nå. Det er ikke bare tankespinn i hodet ditt, slik som å lengte etter noe du håper kommer til å skje, og jakten på noe som er bedre enn det du allerede har.

 

 

Så neste gang du opplever å føle deg fornærmet på noen, fordi de ikke vil gi deg oppmerksomhet eller du føler for å skryte over det siste prosjektet du holder på med. Si da til deg selv: “Aha, nå ønsker egoet mitt at jeg skal bli fornærmet fordi denne damen ikke vil høre på meg, eller egoet mitt ønsker å skryte over min siste bragd. Men vet du hva, jeg bestemmer meg for å la være å fortelle om dette. Det er jeg som bestemmer hva jeg skal gjøre, ikke egoet.”

 

Og så begynner du heller å spørre om livet til den andre personen. Du opplever at hun lyser opp, og du oppdager at du er helt og fullt tilstede i samtalen. Du legger merke til detaljer du tidligere ikke fikk med deg. Du er i flyten, du er tilstede i øyeblikket. Du opplever faktisk glede. Du er lykkelig. Men du er ikke styrt av egoet. Du styrer faktisk livet selv. Du er lykkelig fordi du bestemmer deg for det.

PENGE-SPILLET

Jeg kom over en metode som gjør målet om å tjene penger på egen hånd om til en lystbetont lek. Den fungerer ut ifra at vi mennesker elsker å utvikle oss og får nye og litt mer krevende oppgaver, slik at vi blir bedre til det vi holder på med. Dataspill-bransjen har brukt denne metoden i mange år, og gjør fortsatt suksess med den. Du starter et spill, og får en enkel utfordring. Når denne utfordringen er fullført, går du opp til neste nivå, som er en litt tøffere og vanskeligere utfordring. Slik holder vi på i det uendelige. Og hvis spilleutvikleren er dyktige og klarer å underholde oss, kan de holde oss engasjert over lengre tid.

 

 

DETTE ER PENGE-SPILLET:

LEVEL 1

Skriv opp 20 måter du kan tjene penger på, på et papir eller i en skrivebok. Det kan være alt fra “vaske huset/leiligheten til noen andre”, “kjøre venner/bekjente hjem fra byen”, “handle mat for eldre eller vanskeligstilte”, “hogge ved for xx kr i timen”, “holde foredrag om noe du mestrer mot betaling” osv.

Så skal du tjene 1.000 kr ved å utføre noe av det du har skrevet ned på listen din.

GRATULERER – Du har nå fullført nivå 1.

 

 

LEVEL 2

Bruk den samme listen, men før opp 10 ekstra aktiviteter det går an å tjene penger på.

Nå skal du bruke en eller flere av disse 30 aktivitetene du har på listen din til å tjene 2.500 kr til.

GRATULERER – Du har nå fullført nivå 2.

 

LEVEL 3

Bruk samme liste, men før opp ytterligere 5 aktiviteter, hvor du teoretisk kan tjene penger.

Så skal du tjene 5.000 kr for å fullføre nivået.

 

 

LEVEL 4:

Før opp 5 nye ting på listen din.

Tjen så 10.000 blanke kronestykker. (sett deg gjerne en tidsfrist, slik at det blir mer seriøst)

 

LEVEL 5:

Før opp 5 ting på listen din. (Nå begynner du å få opptil flere kreative økonomiske aktiviteter på den, tenker jeg.)

Tjen 15.000 kr ved at du utfører noe av det som står på listen din.

GRATULERER – Du er KONGEN av spillet

 

Norwegian krone stair

 

Har du fullført de første 5 nivåene, da er du istand til å lage nivå 6 selv. Og allerede nå er du en av de få som klarer å skape penger ut av din egen fantasi. Dette er en meget bra øvelse for livet som kommer. Hvem ønsker vel ikke å leve ut av egne prosjekter. Vel du er en av de få som er istand til nettopp det.

 

For å gjøre spillet ekstra motiverende, kan du lage belønning for hvert nivå du fullfører. Som kino-besøk, billetter til fotballkamp, restaurant-besøk osv. Gjerne øk belønningen etter hvert som nivåene blir vanskeligere. (Kanskje en ferietur etter at du har tjent dine første 50.000 kr, eller nytt TV?)

 

Denne artikkelen er bare for å inspirere deg som leser, til at det er mulig å begynne i det små, og likevel få til noe stort. Men saken er at man må begynne et sted. Og et sted det er mulig å begynne, er ved å tjene sine første 1000 kroner helt på egen hånd.

LEVER DU I “FLYT” ELLER “STREV”?

For noen dager siden kom jeg over en svært tankevekkende problemstilling. Dette ble sittende i fast i tankene mine. Lever jeg i en tilstand av “flyt” eller strever jeg meg gjennom dagen? Jeg ble selvsagt svar skyldig. Jeg lever nok for tiden mest i tilstanden “STREV”. Hva med deg?

 

 

 

HVA BETYR DISSE TILSTANDENE?

STREV: Du strever og kaver gjennom hverdagen. Stress er nok et godt betegnende ord for tilstanden. Og tiden vi lever i og omgivelsene rundt oss gjør det ikke enklere. Alt er blitt multinasjonalt, og derfor konkurrerer vi plutselig med alle andre i hele verden. Arbeidsgiveren krever mer inntekt og større kvantum produsert. Går det an å unngå å føle seg stresset?

 

Personlige forhold innenfor denne tilstanden er at du blir så opptatt av deg selv og ditt, at du ikke får med deg virkeligheten rundt deg. Du leter etter problemer, og med det samme en hindring viser seg, øker stresset. Alt fra: “Kan ikke den bilen kjøre litt raskere? Jeg kommer for sent igjen.” til “Uff, enda en dårlig ordre.” (Slik er det i alle fall for meg. Jeg jobber på et lager, og blir stresset av ordrer med få kartonger og trucker som står i veien.)

 

Andre typiske kjennetegn ved “strev” er at du føler deg trett, sliten og lei. Du er redd for å gjøre feil eller å ta gale beslutninger. Generelt bekymret for framtiden, eller hva andre måtte tenke, mene og si om deg. Du tenker mye på ting som har skjedd, framtiden eller har negative tanker om dine evner/utseende osv.

 

 

 

FLYT: Du lever i øyeblikket. Du har ingen problemer med å stoppe opp og finne positive ting å glede deg over. Du blir lett revet med i oppgaver du holder på med. Tiden bare flyr avgårde. Du tenker at så lenge du gjør ditt beste, så er det godt nok. Tankene dine går til aktiviteten du holder på med, og ikke til resultatet du ønsker å oppnå. Du er helt og fullt tilstede. Derfor ser du hendelser og muligheter som andre mennesker ikke får med seg.

 

 

Personlig er du ikke bekymret for framtiden, verken økonomisk eller mellommenneskelig. Du vet at dersom noe skjer, så har all tidligere erfaring vist at du er fullt ut i stand til å løse problemene du møter på. Mister du jobben, så finnes det utallige andre muligheter der ute. Og dersom helsen svikter, så har vi verdens beste velferdsordninger. Så bekymring for noe som sannsynligvis ikke skjer, det ser du ingen poeng med.

 

 

Andre typiske kjennetegn er at du opplever å ha mye energi, finner lett gleder i livet, alltid optimistisk. Der andre stresser, har du roen. Du observerer verden rundt deg, og leter etter løsninger og muligheter. Du mangler ingenting. Det er nok å bare være deg. Du kommer lett i dialog med andre mennesker og opplever nærhet til dem rundt deg. Spøk og latter sitter løst. Alt bare flyter, du aner ikke hvorfor. “Jeg har sikkert bare flaks.”, tenker du.

 

 

Mange tenker at dette er på grunn av at noen har vært heldige i livet, og at verden er urettferdig. At noen får alt opp i hendene, mens andre må jobbe skjorten av seg. Men det er ikke min erfaring, og mine tanker. Dette er to helt forskjellige tilstander vi kan velge å leve i. Uansett hvordan livet ditt ser ut i dag, kan du velge å fokusere på det som skjer deg akkurat her og nå, og lete etter ting som gleder deg. Å la problemene ligge, helt til de blir konkrete oppgaver som må gjøres her og nå. Da slipper du å tenke unødvendig på dem.
 

 

Men det er mye lettere og mer logisk å leve i en tilstand av “strev” enn av “flyt”. Det er fordi hjernen vår er bygget opp slik at den til stadighet minner oss om negative områder i livet vårt. Og den er utrolig flik til å sammenligne oss med andres sterke sider, slik at vi hele tiden bedømmer oss som mindre vellykkede. Men dette er tanker du ikke trenger å ta seriøst. Tanker som kommer til deg, er stort sett ikke annet enn meningsløse ord uten betydning. De trenger i alle fall ikke å ha noen betydning, dersom du selv ikke gir dem noen.

 

Begge disse tilstandene har med komfort eller diskomfort å gjøre. Når du opplever at livet føles komfortabel, da kommer du også letter i flyt. Når noe føles ukomfortabelt, havner du lettere i “strev”. Så dersom du merker at du strever og kaver, stopp opp og kjenn etter hva det er som føles ukomfortabelt? Og tenk gjennom om det er noe du kan gjøre for å endre på det?

 

 

Stopp opp noen ganger om dagen og still deg følgende spørsmål: “Er jeg i flyt nå? Hvis ikke, hvorfor ikke? Og hva må i så fall endres for at jeg skal komme i flyt? Hva er det som hindrer meg?”

VISSTE DU AT DU SNAKKER MED HJERNEN DIN HELE TIDEN?

Mange blir satt ut, eller slutter å engasjere seg når ordet “hjernen” blir nevnt. Kanskje har du blitt fortalt at, kunnskap som har med hjernen å gjøre, det er ikke noe for deg. Det er for vanskelig å forstå. Det kommer du aldri til å skjønne noe av. Derfor blir de passive, og slutter å engasjere seg. Men hvem kan bestemme hva du forstår og interesserer deg for? Og hva om dette med hjernen rett og slett er det som gjør at livet ditt forandrer seg? Men det får du aldri vite, dersom du skrur deg av, hver gang du leser eller hører ordet – “HJERNEN”.

 

 

Å vite hvordan du kommuniserer med hjernen din, vil endre alt i livet ditt. Og da mener jeg ALT. Det er nemlig slik at det er hjernen din som bestemmer dine resultater. Til og med om du ignorere alt som har med den å gjøre – så styrer din kommunikasjon med hjernen, alle dine resultater. Du kommuniserer faktisk med hjernen din, akkurat nå, når du leser denne artikkelen.

 

Når du tenker, da sender du signaler til hjernen din om hvordan du vil at den skal håndtere oppgaven du tenker på. Dersom du leser dette, og så tenker du: “Dette er alt for vanskelig for meg.” Da forteller du hjernen din følgende: “Jeg ønsker at du gjør slik at jeg ikke forstår noe av det jeg leser.” “OK. Ditt ønske er min lov.”, sier hjernen. “Jeg skal sørge for at du ikke forstår noen ting.” Og så skjønner du ingenting av dette jeg skriver. Det er faktisk så enkelt som dette.

 

Hjernen din er motoren i livet ditt. Det er her kraften i livet ditt ligger. Når du får den til å hjelpe deg, er det omtrent ingenting som kan stoppe deg. Men når du får den til å jobbe mot deg, har du ingen muligheter til å lykkes. Det er faktisk umulig å oppnå noe, som den er imot. Hjernen din står for 90% av kraften i livet ditt.

 

Du selv, og din viljestyrke står for de resterende 10%. Men heldigvis besitter du muligheten til å styre og kommandere hjernen og dens handlinger. Og da kan du få disse 90% til å jobbe på lag med deg. Du styrer nemlig tankene dine. Og tankene dine styrer hjernen din. Tankene styrer hjernen din ved hjelp av to motsetninger: TRO og TVIL/FRYKT.

 

 

Du forteller hjernen hva du vil den skal gjøre for deg, ved å bevisst tenke på noe. Og så sender du et positivt eller negativt signal, om hvordan du vil at hjernen skal håndtere situasjonen.

 

For å ta et praktisk eksempel: Du skal sentre en pasning på en fotballbane. Du bestemmer nøyaktig for hvor du vil sende ballen, og hvor hardt du ønsker å slå den. Nå har hjernen din oppfattet oppdraget. Den får nemlig med seg hva du tenker. Den leser tankene dine. Men den vet ikke hvordan du vil at den skal utføre handlingen/oppdraget enda. Akkurat som med karakterer, så kan du gjennomføre en eksamen på en god, middels eller dårlig måte. Slik er det også med hjernen din.

 

Nå er din oppgave å bestemme hvor presist eller nøyaktig handlingen skal utføres. Dette skjer ved at du

  1. Tenker ut NØYAKTIG hva du tenker å utføre. (Jo mer presis du er i tankene, jo bedre resultat kan du oppnå.)
  2. Du gir nå hjernen din instrukser ved hjelp av TRO eller TVIL på suksess.

 

Ved å TRO, sier du til hjernen din, at du stoler på den, og at du regner med et topp, topp resultat. Innerst inne “vet” du at du kommer til å lykkes. Nå bare lar du handlingen skje, uten å stritte imot. Du stoler på deg selv. (Tro på suksess, fører til at du gjør ditt absolutt beste, som fører til et godt resultat, som igjen fører til bedre selvtillit og enda større tro på deg selv.) Og slik fortsetter det. En positiv sirkel.

 

 

Motsatt, dersom du tviler på suksess (eller frykter å mislykkes). Altså du tror eller frykter at du kommer til å bomme. Da sier du til hjernen din at du ikke stoler på den. Du stoler ikke på verken den eller deg selv. Hjernen din kan ikke gjøre annet enn det du ber den om. Når du sender tvil til hjernen din, er dette en kommando om at du regner med at den mislykkes med pasningen. Hjernen din har IKKE egen fri vilje, og den MÅ utføre det du ber den om. Når du tviler, da kommuniserer du at den skal utføre en usikker og vaklende passning. Noe den gjør til punkt og prikke. (Og de fleste reagerer med sinne og irritasjon, selv om det faktisk var dem selv som bad om nettopp dette. De kommuniserte med hjernen, at den skulle utføre en svak og ubesluttsom pasning.)

 

Dessverre kan ikke hjernen din gjøre annet enn akkurat det du ber den om. Det er du som har kontrollen. Det er du som bestemmer. Og hjernen din synes det er dumt at du, som har så stor makt over den, skal tro så lite om deg selv. Fordi den har så utrolig mye mer å gi deg, bare du tør å tro på deg selv og dine ressurser.

 

Det er derfor personer med mye selvtillit får til nesten alt de prøver på. Mens mennesker med lite selvtillit, ikke får til noen verdens ting. Og det er derfor du kan merke forskjell på resultatene dine, når du går fra å være i flyten, og til å miste selvtilliten. Når du har selvtillit, kommuniserer du TRO og positive tanker om oppgaven du holder på med til hjernen din. Og når du har lav selvtillit, kommuniserer du TVIL og FRYKT (Frykt er også et av de viktigste tanker å være bevisst på. Når du er redd for å mislykkes, da forteller du hjernen din at du regner med å mislykkes med det du holder på med.)

 

Det er dette som er den motsatte lov. Når du ønsker å lykkes så mye, at du frykter å mislykkes. Da beordrer du hjernen din til å gjøre slik at du mislykkes. Dette gjelder ikke bare innen sport. Det gjelder på alle livets områder. Penger, kjærlighet, kunnskap, mellommenneskelige relasjoner generelt. Når du frykter for at noe skal skje, da øker du sannsynligheten for at nettopp dette kommer til å skje.

 

 

Spørsmålet du derfor bør stille deg er: “Er det TRO eller TVIL/FRYKT jeg føler for i situasjonen jeg opplever akkurat nå? TRO er positive tanker. TVIL og FRYKT er negative tanker.

 

Har du mest TRO eller TVIL/FRYKT i livet ditt?

#tro #tvil #hjernen #frykt #suksess #kommunikasjon

HVORFOR ER DET SÅ VANSKELIG Å SKRIVE BLOGG-INNLEGG?

Problemet med blogg-skriving, er at du alltid må skrive nye innlegg. Med en gang du slutter å produsere, slutter leserne å følge bloggen din. Kanskje er du så heldig at du har noen faste lesere som gir deg et par dager. Men etter to-tre skuffede forsøk, slutter de å sjekke. Du må altså produsere artikler flere ganger i uken dersom du ikke skal miste mesteparten av leserne dine. Og en artikkel skriver seg jo ikke selv. Det har du sikkert oppdaget?

 

 

3 GRUNNER TIL AT DET ER VANSKELIG Å PRODUSERE INNHOLD

Som regel kommer det ramlende ned en idè eller to om hva du kan skrive om. Og da, super-motivert tar jeg fram telefonen og noterer ned stikkord. “Yes, det blir nok lett å skrive innlegg ikveld.”, tenker du. Men ikke vær så sikker på det. Det er masse greier som fortsatt kan ødelegge. Her er et par hindringer jeg ofte møter på:

 

KJEDSOMHET – Selv om det å skrive blogg er noe du liker å gjøre, er innleggene ofte kjedelige å skrive likevel. Det er fordi du må ofre tiden du kunne brukt på noe morsommere og mer behagelig. Du må ofte tvinge deg selv til å gjøre den virkelige jobben. En stemme inni hodet ditt forteller deg at du bør droppe ut akkurat ikveld. Den forsøker å overtale deg til heller å slå på en god film, og slenge deg ned på sofaen. For du er jo sliten. Det ødelegger jo ikke livet ditt, om du hopper over en dag. Det er den berømte “sabotøren” som prøver å overtale deg. Den hater nemlig å kjede seg. Og ting som å lese faglitteratur, trene, skrive og rydde synes nemlig “sabotøren” er kjedelige greier. I alle fall når den allerede vet om alternative gjøremål, som er mye morsommere. “Sabotøren” er den lille stemmen i hodet ditt. Jeg er sikker på at du har møtt på den før. Jeg møter “sabotøren” min stadig vekk.

 

PRESTASJONSANGST – “Kaos i omgivelsene dine – skaper kaos i livet ditt.” Når du sitter foran en PC-skjerm og skal skrive artikkelen du har planlagt hele dagen, er det lett at det plutselig er full storm inne i hodet. All kunnskap og informasjon du tidligere hadde om emnet, er i fullt opprør. Setningene som du hadde tenkt å skrive, har klusset seg til, slik at selv om du husker kjerne-stoffet, så er det umulig å formulere den skriftlig. Du vet hva du skal skrive om, men du får det bare ikke til. Og du sitter der som et spørsmålstegn. Leserne dine er storforlangende, de ønsker å lese noe som er bra. Noe som gir dem verdi tilbake for den tiden de bruker på bloggen din. Dersom du ikke innfrir, da slutter de å lese den. For det finnes så mye annet der ute i den store verden de kunne bruke tiden sin på. Ikke rart at du har prestasjonsangst.

 

 

TID – Det er tidkrevende å skrive artikler. Ofte går kveldene raskere enn du hadde regnet med, og dagen er egentlig omme, før du er kommet skikkelig i gang med innlegget ditt. Dessuten så skal du jo også holde kontakten med de andre bloggerne samtidig. Det å være blogger er jammen ikke enkelt i disse tider. Dersom du står mellom å skrive en artikkel på bloggen og å se favorittserien din på TV, da er det ofte lettere å gjøre den aktiviteten som koster minst. Og da taper bloggen ofte, dessverre. “Hvor er fjernkontrollen? Jeg rekker akkurat å se to episoder før jeg går og legger meg.”

 

Har du det også slik?

 

#kjedsomhet #sabotøren #sofa`n #snork, #prestasjonsangst #kaos #opprør #leserflukt, #tid #myeågjøre #fjernkontroll #godnatt

HVA GIR DU BLAFFEN i?

Vi gir alle blaffen i noe. Men om du gir blaffen på feil områder, kan du skade deg og framtiden din på mange måter.

 

 

Noen gir blaffen i å lese lekser og jobber lite med skolearbeid. Ofte fører dette til dårlige karakterer.

 

Noen gir blaffen i helsen. Drikker seg fulle på ukedager og bruker narkotika daglig. Dette gir selvsagt utslag på en eller annen måte. Og sannsynligheten for å føle seg suksessfull er minimal.

 

Noen gir blaffen i tiden sin, og roter den bort på tull og tøv. Ofte tenker de noe slikt som: “Nå har jeg slite hele dagen på jobb, og jeg trenger noen timer på sofaen.” Så da var det frem med fjernkontrollen, og borte ble den kvelden.

 

Noen gir blaffen i familien sin. De prioriterer alle mulige andre ting først. Jobb, venner, fritidsaktiviteter. Konsekvensen blir fort et kaldt og dårlig forhold til foreldre og søsken.


Noen gir blaffen i å spare. De mener at de tjener for lite. Men livet må jo nytes likevel, de må jo få unne seg noen lyster og fornøyelser. Og penger er jo til for å brukes – er de ikke?. Så da drar man bankkortet så lenge det er mulig, og spesielt på lønningsdager. Konsekvensene kan fort bli at man sitter fast i hamsterhjulet. Du jobber og jobber, år etter år, men på kontoen er det fint lite annet enn røde tall.

 


 

Det er svært lite som skiller suksessfulle mennesker fra resten. Suksessfulle mennesker er egentlig bare helt vanlige mennesker som gjør helt vanlige ordinære ting som ofte blir regnet som “for kjedelige” og “så unødvendige” til at man ser nytteverdien av å gjøre dem. Dette er aktiviteter som å lese bøker, starte med langsiktig sparing, trene faste dager, planlegge hva de spiser og tenke gjennom tidsbruken sin.

 

Dette er ikke så veldig annerledes enn hvordan vanlige mennesker, som sliter med å få endene til å møtes. De jobber som oftest meget hardt i sitt daglige virke. Ofte hardere enn de menneskene jeg beskrev ovenfor. Den eneste forskjellen er at de ikke har like utarbeidede  og gode rutiner på ting. Og siden disse menn og kvinner sannsynligvis er ganske så slitne etter noen harde økter, så ønsker de rett og slett bare å ha det litt gøy og kunne nyte fritiden sin. Derfor brukes tiden til å slappe av, shoppe og henge ute med venner. Men hva er vel galt med det? Ingen klandrer dem – og det er dem vel unt.

 

#skolearbeid #giblaffen #naver, #helse #alkohol #narkotika #sliten, #tid #fjernkontroll #sofa #zzz, #familie #mor #far #søsken #dårligstemning, #penger #shopping #konkurs #hamsterhjul

JEG ER BLITT MILLIONÆR :D

Nei, det er nok ikke i norske kroner (dollar eller pund), dessverre. Men jeg har akkurat passert 1.000.000 seere på den ene sprayart-videoen min. Men det er likevel en bragd jeg synes er verdt å feire. Så jeg feirer dette med en cola.

 

l49mrn2DtOw

 

Har du din egen YouTube kanal?
 

HAR DU OGSÅ PROBLEMER MED Å RYDDE OG VASKE LEILIGHETEN/HUSET?

Jeg skal ikke nekte for at jeg sliter med å holde leiligheten min ryddig. Derfor har jeg tenkt å innføre et nytt system hvor jeg gjør litt hver dag, og tar ett og ett område om gangen. Dette er systemet jeg allerede bruker når jeg skal lese bøker. Så jeg bruker det jo hver uke fra før av.

 

 

Jeg fatter og forstår ikke hvorfor det å rydde og vaske skal være så utrolig vanskelig. Men det er jo et meget viktig området, faktisk i livet generelt. Har du det rotete og kaotisk rundt deg, vil det ødelegge for mye i livet ditt. Du vil ikke ha de samme positive opplevelsene i hverdagen, og du vil heller ikke være like effektiv med andre prosjekter som du holder på med.

 

Her er greien. Jeg har alltid vært en ryddig person, når det gjelder kontorområdet jeg har til rådighet på jobben. Men med det samme det er snakk om egne private områder som bilen og leiligheten er det verre. (Faktisk ser bilen bra ut for øyeblikket. Får tilbakemeldinger om at folk er imponert, og at det ikke ser ut som min bil lenger.) Men leiligheten min er og blir et eneste stort problem.

 

Problemet er ikke å rydde leiligheten i og for seg, men det store problemet er å klare å holde den ryddig og rein over lengre tid. Fordi jeg klarer alltid å rydde den en gang i blant. Men den blir jo rotete igjen etter en uke eller to.

 

 

Jeg tenkte som sagt å innføre samme strategi som jeg bruker når jeg leser bøker. Da finner jeg en bok mandagen, og jeg vet at jeg bare har en uke på meg til å lese den ferdig. Men jeg vet at jeg har hele uken til rådighet, og jeg prøver derfor ikke å overdrive den daglige oppgaven. Jeg vet at jeg må lese så godt som hver eneste dag, og den tanken har jeg akseptert. Så dersom boken er på ca 200-220 sider, da vet jeg at jeg må lese ca 35-40 sider hver dag for å bli ferdig. Da setter jeg meg et mål på 35 sider første dagen og er fornøyd dersom jeg klarer det. Slik tenker jeg også dagen etter. Da vet jeg at dersom jeg fortsetter hver dag, da blir jeg ferdig.

 

Men for å klare dette hver uke da må jeg først sette meg et overordnet mål. En grunn til hvorfor jeg holder på med det jeg gjør. Dersom jeg bare hadde lest bøker, bare for å lese, da hadde jeg nok møtt på de samme problemene som jeg gjør med leiligheten min. Da hadde det å lese virket meningsløst.

 

Så her må jeg nok finne meg en større grunn. En grunn som gjør det meningsfullt å holde orden rundt meg. En visjon som jeg kan se for meg langt fram i tid. Slik at når jeg merker at giddaløsheten setter meg på prøve, har jeg noe å slå i bordet med.

 

Så fra nå av, skal jeg prøve dette systemet. Jeg begynner å rydde i dag, og setter meg et overkommelig mål for dagen. Dette delmålet er jeg nødt å utføre, uansett hva som skjer. Og når jeg er ferdig med dette området, kan jeg slappe av med god samvittighet. I morgen rydder jeg ett nytt område. Og slik holder jeg på til jeg er ferdig. Og jeg har en uke på meg. Jeg skal rydde hele leiligheten på en uke. Så kan jeg ta fri neste uke. Og slik holder jeg på framover. Jeg rydder og vasker en uke, for å belønne meg selv med den neste uken fri.

 

 

Hva tror du om dette systemet? Har du også problemer med orden og reinhold? Eller har du full roen? Og har du noen tips til meg på dette området?