FÅ BEDRE RESULTATER PÅ 1-2-3

Har du opplevd dager hvor ting ikke fungerer slik du ønsker? Og på mirakuløst vis opplevd det motsatte andre dager? Plutselig fungerer alt som det skal – og du er i flyt-sonen. Hvorfor er det slik? Hadde det ikke vært fantastisk å kunne kontrollere dette, og bestemme sin egen suksess? I denne lille artikkelen vil jeg prøve å forklare min teori på nettopp dette. Håper du liker det du leser. Kommenter hvis du er uenig.

 

 

Hoved-mekanismen som styrer våre prestasjoner er vår selvtillit. Det er den som bestemmer hvor nøyaktig du kommer til å gjøre noe. Jo høyere selvtillit du har – jo bedre kvalitet kommer det til å være i den oppgaven du holder på å utføre. Dette er en mekanisme alle mennesker har, som er en sammenkobling (et samarbeid) mellom deg (dine bevisste tanker), og din underbevissthet. Du bestemmer, ved hjelp av din selvtillit, hvor høy kvalitet din underbevissthet kommer til å utføre oppgaven med.

 

Når du er nervøs eller frykter at du ikke skal klare noe, eller du ser andre mennesker som bedre enn deg, vil underbevisstheten din oppfatte disse tankene og følelsene som kommandoer fra deg. Den utfører din kommando som er:  “Jeg er utrygg og nervøs idag. Sørg for at jeg ikke får dette til.” “OK!”, sier din underbevissthet, og utfører noen klumsete greier du ikke forstår noe av. Og sannsynligheten er stor for at du tenker: “Hvorfor får jeg ikke dette til idag?” Men saken er jo den at det er du som selv som har bedt om det.

 

Du må vite nøyaktig hva du vil – deretter må du “VITE” at du får dette til. Det er tvilen din som hindrer deg i fra å være fantastisk. Dersom du har en indre uro og negative tanker om at dette ikke kommer til å gå, da får du rett. Men dersom det ikke finnes frykt i dine tanker, da får du også rett. Da blir du fryktløs. Fryktløshet bør være ditt mål. Å kunne utføre enhver oppgave helt uten tanker og følelse av frykt eller redsel for å feile. Dette er noe av det som skiller de suksessfulle fra de mindre suksessfulle. De frykter ingenting.

 

 

Slik fungerer underbevisstheten

Du, med dine bevisste tanker, forteller underbevisstheten nøyaktig hva den skal gjøre, og via din selvtillit bestemmer du hvor suksessfullt den skal utføre oppgaven. Dersom du eier hverken frykt, tvil eller redsel for å mislykkes, vil du prestere på et meget høyt nivå. Det er tvilen fra din side, frykt og usikkerhet  på dine egne evner som er ditt største hinder. Når du har massiv tro og selvtillit, er rolig og bevisst på hva du vil – da kan ikke underbevisstheten gi deg annet enn det du ber den om – nemlig suksess.

 

Underbevisstheten kan nemlig ikke selv bestemme hva den skal utføre. Den er 100% lojal til dine ønsker og kommandoer. Det er du som er sjefen. Den utfører det du kommanderer den til å gjøre. Det er den (underbevisstheten) som er motoren/kraften i livet ditt. Men det er du som er sjåføren. Det er du som bestemmer farten, retningen og suksessen selv. Men du er ikke selv istand til å utføre handlingene. Det er det underbevsstheten din som gjør. Så du og underbevisstheten din bør være gode partnere og lære hverandre å kjenne. Det drar dere begge fordeler av. Du må sørge for å vite hva du vil, og med 100% tro på deg selv. Og underbevisstheten din omgjør dine ønsker og kommandoer til suksess.

Ja den kan ikke annet. Det er jobben dens – å gi deg det du ønsker.

 

 

Vet du at du kommer til å lykkes? Eller tviler du?

 

Det er derfor noen som har lykkes før, ofte lykkes igjen neste gang. Fordi de har opplevd suksess før, har de begynt å tro. Mens andre som ikke har lykkes tidligere, fortsatt tviler på seg selv. Derfor lykkes de som tror – og de som tviler, mislykkes. Selv om det høres urettferdig ut. De rike blir rikere – de fattige fattigere. De gode blir bedre – de som sliter, vil slite mer. Livets sirkel.

BLI DEN SMARTESTE DU KJENNER

GJØR TING ENKELT: Grunnen til at vi har problemer med å lære nye ting, er at folk prøver å forklare deg nye ting, med ord, uttrykk og gjenstander du ikke forstår eller kan på forhånd. De prøver å forklare deg noe nytt, med ord og utrykk du ikke har hørt eller har kjennskap til fra før. Ikke rart det virker gresk for deg. De kunne like godt ha forklart det på gresk – det gir like lite eller mye mening.

 

Nei, når du ønsker å lære bort noe nytt til noen andre (for eksempel dine barn), forklar hvordan ting fungerer, gjennom å bruke ord og uttrykk som den andre personen forstår og har kjennskap til fra før. Jo enklere, jo bedre. For eksempel kan du forklar verdensrommet med forskjellige frukt og bær. Det gir mening selv for et barn.

 

 

TENK LANGSIKTIG: Tenk alt du gjør med et langsiktig perspektiv. Når du bare holder på lenge nok, så kommer du til å bli en ekspert på ethvert område du selv ønsker. Et år er 365 dager. Dersom du leser og studerer noe i “bare” en time om dagen, i ett år, har du 365 timer med erfaring om dette emnet. Gjør du det samme i 10 år til – er tallet oppe i 3500 timer. Det tar ca 10 000 timer å bli så god innenfor noe at du kan leve av det. Dersom du bare leser 1 time om dagen i 10 år, er du 36% til å bli en ekspert som kan leve av interessefeltet sitt. Men du er sannsynigvis blitt en anerkjent person innenfor området allerede etter 3 500 timer.

 

Det er nå helt opp til deg hva du ønsker å bli god på, for uansett hva du velger å satse på vil du bli bedre og bedre jo flere timer du legger ned av innsats. Det som er problemet til “vanlige” mennesker er at vi fra tidlig alder av, blir fortalt og oppdratt til at vi ikke må tro at vi noengang kommer til å bli et menneske av betydning. At vi må slutte å drømme, og begynne å gjøre som “vanlige” folk. Altså begynne å leve slik andre mennesker forteller oss, slik at vi kan bli en av de som ikke kommer til å elske hverdagene våre (nemlig mandag til fredag).

 

Hadde det ikke vært bedre om du lengtet etter mandag morgen, slik at du kunne begynne å gjøre det du elsket igjen?

 

#enkel #læring #10000 #timer #realistisk #middelmådighet #suksessfull #langsiktig

 

HVORDAN BLI STOR PÅ SOSIALE MEDIER?

1. – START

(Sosiale medier er laget for at det skal være enkelt å komme i gang. Finn ut hvilke plattform du ønsker å være på, og registrer en profil.)

 

2. – DU MÅ POSTE REGELMESSIG OG OFTE

(Derom du ikke poster ofte nok, vil ikke folk begynne å følge deg. Dersom noen kritiserer deg, eller slutter å følge deg, fordi du poster for ofte, ikke bry deg. De kommer ikke til å gjøre deg noe uansett. De største og mest populære, poster flere ganger om dagen.)

 

3. – BLI TATT BILDE AV MED KJENTE PERSONER

(Når du tar bilder av deg og noen som er kjent innenfor ditt område, vil andre mennesker anse deg som en større ekspert på ditt område enn du i virkeligheten er på det nåværende stadiet.)

 

 

4. – THE PLANET EARTH IS YOUR TARGET!

(Ikke vær nøye med å beskrive hvor du er ifra. Er det ikke verdensherredømme som er målet? Bruk “The Earth” som din bostedsadressse. Eller noe annet som høres hipt og kult ut for deg.)

 

5. – FOLK ELSKER KATTER

(Bruk gjerne bilder av katter og andre “søte” dyr. Dette kan gjøre slik at bildene dine får mer oppmerksomhet.)

 

6. – 80/20 – REGELEN GJELDER

(80% av innholdet ditt bør være av informativ karakter. Du bør finne et felt du ønsker å framstå som ekspert på. 20% kan være av reklame for deg selv og dine sosiale medier.)

 

7. – IKKE DELEGER VEKK

(Dette må være din greie, det må være ekte og du må ha full kontroll på profilene dine.) 

 

#Facebook #Instagram #LinkedIn #YouTube #Whatsapp #Twitter #SnapChat #Google

HVA ER EGENTLIG SUKSESS?

Er det å ha en million kroner på konto? Er det å bli proff i favoritt sporten din? Er det å komme inn på den rette skolen og den rette linjen? Eller er det å utdanne seg til det rette yrke? Hva er egentlig suksess?

 

I følge samfunnsnormene vil nok mange anse slike ting som suksesser. Og det er kanskje grunnen til at så mange mennesker legger fra seg drømmen om å bli suksessfulle. De tenker for stort og omfattende om hva som må til for å kunne kalle seg en suksessfull person. Når noe blir stort og overveldende i tankene våre, mister vi motivasjon og innsatsvilje, og begynner å gjøre andre “meningsløse ting” istede. Vi gir opp tanken på å bli suksessfulle, og begynner istdet å sette oss selv og livet vårt i båsen med “vanlige” mennesker eller “de middelmådige” om du vil kalle dem det.

 

“Det motsatte av suksess er ikke fiasko eller å mislykkes – men middelmådighet.” – Grant Cardone

 

Jeg ser ikke suksess på denne måten. Jeg ser ikke på det som noe massivt, stort og noe en bare kan drømme om. Jeg tenker på suksess som en trapp. En trapp med mange trinn. På toppen av trappen har jeg en drøm. (Det er viktig å drømme. Det er drømmene dine som gjør at du vet i hvilken retning du skal gå med livet ditt.) Men det er ikke drømmen din som bestemmer hva om er en suksess eller ikke. Hvert trinn som er på denne trappen mot drømmen min, er en suksess. Og hver dag utgjør ett mulig trappe-trinn. Hver dag er en ny mulighet til å oppnå en suksess. Dersom du går et trinn nærmere drømmen din, er du en suksess akkurat idag. Og hadde du en suksessfull dag igår, og tar ett nytt trinn idag, vil du begynne å tro på enda en suksessfull dag imorgen. Og da kan du virkelig begynne å kalle deg suksessfull.

 

 

Du trenger ikke å ha samme suksess-filosofi som resten av samfunnet. Jeg tror at det er om å gjøre å tilrettelegge, både livet, og tankene våre slik at vi kan oppleve suksessfulle følelser og tanker i hverdagen vår. For jeg tror at det er hvordan, og hva vi føler fra dag til dag, som avgjør om vi tenker på livet vårt som suksessfullt og godt, eller slitsomt og mislykket. Derfor ønsker jeg en filosofi hvor jeg kan gjøre hver eneste dag til en suksessfull dag. For dersom du føler deg suksessfull, vil du gjøre flere suksessfulle ting. Og suksessfulle mennesker gjør ting som ikke suksessfulle mennesker, ikke gidder å gjøre. De gjør det som skal til for å opprettholde retningen mot drømmen, i livene deres.

 

Det er sannsynligvis en grunn til at så få mennesker ønsker å snakke om seg selv som en suksess, at de tror og mener at du må nå opp til drømme-skyen din, før du kan begynne å kalle deg suksessfull. Du må ha en jobb andre ser opp til. Du må ha pengene, en “riktig” og lykkelig familie, drømme huset og drømme bilen. Da kan de kalle seg suksessfulle. Ikke før det – og kanskje ikke da heller. Du bør være forsiktig med å ta slike ord i munnen. Du kan til nøden si at livet går bra. Ikke noe mer enn det. Jeg overlever. Ja, jeg klarer meg. Det finnes andre som har det værre enn meg, osv.

 

 

Problemet er måten vi mennesker er bygget opp på. Vi er laget slik at vi kjemper imot oss selv, nesten hele tiden. Du har en hjerne som ikke ønsker å hjelpe deg til å oppnå suksessene dine. Den er skapt for å holde deg i live. Så den mener som regel at det er bedre for deg å sitte på sofaen å se på TV enn å løpe ute i all slags vær, rydde huset eller lese i fysikkboken din, fordi dette har ikke noen hensikt iforhold til om du overlever dagen eller ikke. Det er bedre for deg å spare på energien, se en TV-serie, sitte foran datamaskinen eller gå ut med venner på kafè  – da er det større sannsynlighet for at du kan overleve enda en dag, og det er også målet dens.

 

Du, derimot (altså den bevisste delen av hjernen din – som er deg), ønsker å realisere ting. Å vise omverden at du duger, få deg en godt betalt jobb, fantastisk kjæreste, masse penger, statusymboler og god fysisk og psykisk form. Derfor ønsker sannsynligvis du å kjøre på med studier, trening og andre krevende oppgaver, som ikke nødvendigvis øker din overlevelsesevne det kommende døgnet. Slik kjemper du (din bevisste del av hjernen) og din underbevisste del (altså hjernen din), imot hverandre hele tiden – hver eneste dag.

 

 

Skaff deg trofeer

Dette er en måte å tenke på. Det er nemlig hvordan du tenker – som avgjør hvordan du har det – og hva du kommer til å gjøre. Tenk deg at du hver dag har som mål å skaffe trofeer til trofe-skapet ditt. Akkurat slik fotballklubber tenker en og en sesong – tenker du en og en dag. Våkn opp om morgenen med det målet at du skal ha en god dag, og skaffe deg en to eller tre trofeer før natten kommer. Ett trofe kan være noe sånn som: “gå på trening”, “noe husarbeid”, “betale reginger eller handlet mat”, “studere noe som får deg bittelitt nærmener drømmen din”, osv. Dette vil gjøre at du alltid opplever suksessfulle dager, hvor du stadig går ett trappetrinn i retning drømme-målet ditt. Du går på den suksessfulle vei.

 

#suksess #success #middelmådighet #mennesker #suksessfulle #trofe #trapp #drøm
 

LAG DINE EGNE BILDE-QUOTES

For ett års tid tilbake, fant jeg ut at jeg ønsket å lage mine egne bilde-sitater. Eller som de på engelsk heter: Quotes. Det er jo så populært å bruke slike bilder på nettsider, blogger og å dele dem på Facebook osv. Så jeg satte meg ned å søkte om dette på internettet. Det tok ikke lang tid før jeg var igang med dette prosjektet. Lastet ned en App på mobilen, og skreiv inn tekster jeg ville bruke, og whoolaa. Det ble bilde-sitater ut av det. Og det var ikke så vanskelig heller.

 

Her er et par eksempler av hva jeg fikk til i begynnelsen:

 

 

 

Det første du må gjøre, er å skaffe bildene. Du kan ta dem selv, hente de direkte fra internett via “Google” eller en annen søkemotor. Eller du kan gjøre som meg, å laste ned en app som heter: “Wallpapers HD” til mobilen. Her har du både gratis utgave og en utgave hvor du betaler et par ti-kroner og får ubegrenset bruk uten reklame. Jeg skaffet meg selv betalingsutgaven, (men helt i starten brukte jeg den som var gratis.) Her har du mange 1000 klare og fine bilder innenfor ethvert tema. Når du bruker denne appen, vil bildene du laster ned komme inn på bilde-katalogen på mobilen din.

 

Når du nå har skaffet noen bilder du liker (enten du har tatt dem selv, eller skaffet dem via appen “Wallpapers HD”) er vi nå klare for å laste ned appen som lar deg skrive tekst på bildene dine. Her søker du etter appen “TextonPS” i App Store. Denne finnes også i to utgaver – gratis med reklame og en versjon hvor du betaler noen kroner og slipper den slags. (Jeg har igjen kjøpt appen, og slipper derfor reklame på mine bilder.)

 

(Her er en enkel forklaring til funksjonene i denne Appen, slik at du slipper å bruke unødvendig tid på å sette deg inn i programmet. Men kommer kjapt igang.)

 

Her er en forkortet utgave av denne artikkelen:

 1. Skaff deg bilder (anbefalt App: “Wallpapers HD”)
 2. Last ned Appen “TextonPS”. (Den finner du på App Store.)
 3. Lag dine egne “Quotes”, og imponer dine venner 🙂

 

 

Her er et par eksempler på bilder jeg har laget med dette programmet:

 


 

 

#quotes #visdom #bilder #foto #facebook #instagram #textonps #wallpapers #HD

Nominasjon til Liebster Blog Awards

Eg vart idag nominert til ein pris eg ikkje heilt veit kva står for. Liebster Blog Awards. Eg er ikkje verre på det enn at eg deltar, og takker Renate for nominasjonen. For å leggje litt ære til Renate, skriv eg denne artikkelen på nynorsk. (Eg gjekk jo i nynorsk-klasse på skulen, men av den grunn at eg ikkje liker å skrive skikkeleg nynorsk i artiklane mine, og dialekt ikkje passar seg for seriøse artiklar, har eg valgt å skrive bloggen min på bokmål. Eg tenkte då eg starta bloggen min, at dersom eg skriv artiklane mine på nynorsk, ville ein del av lesarane la være å lese bloggen, og difor begynte eg å skrive bokmål. Eg veit jo ikkje om dette er tilfelle, bare tanker eg gjorde meg.)

 

Men tilbake til nominasjonen. Det er visst nokre reglar som gjeld. Her er dei:

Her er reglane for nominasjonen:
1. Nemn bloggeren som tagga deg og takk han/ho for nominasjonen.
2. Svar på dei 11 spørsmåla som du blir stilt.
3. Nominer 11 nye bloggarar og tag dei.
4. Gje dei 11 spørsmål som dei kan svare på.
5. Gjer dei du har nominert merksame på nominasjonen.

 

1. Kva er favorittfylket ditt i Noreg?

Eg er så kjedelig at eg svarer Hordaland, eg. Eg trives svært godt her i Bergen.

 

2. Kva for ein eigenskap set du mest pris på ved andre mennesker?

Eg set pris på ærlegheit, og målbevissthet. (At dei veit kva dei ønsker i livet sitt.)

 

3. Kva eigenskap innehar du sjølv, som du er mest nøgd med?

Eg er svært fornøgd med vanen min å jobbe med personleg utvikling. (Dersom dette kan kalles for eigenskap.) Men eller så prøver eg å være ærleg og rettferdig.

 

4. Kor mange sysken har du, og kor gamle er dei?

Eg har 2 søstre. Ei eldre (40 år) og ei yngre. (34 år)

 

5. Har du eit barndomsminne frå ein (av dine eigne) bursdagar som du hugsar spesielt godt?

Eg kan hugse ein bursdagsfeiring, veit ikkje kor gamal eg var, men ein av barna (for eg var barn på den tiden) sparket låsen av ein dør i huset vårt. Det gjekk vilt for seg på den tida.

 

6. Visst du kunne velje fritt, kor skulle den neste ferien din vore?

Eg har ein draum om å gå på Liverpool-kamp. Det er vel eit ferieønske det også. Men dersom eg verkeleg ønsker å oppleve dette, er det jo bare å reise. Skal reise til London no i April på Tony Robbins seminar. Det kan jo både bli kjekt og slitsamt. Eg både gleder og gruer meg. Men det er noko eg bare måtte få med meg. Verdens beste innenfor personleg utvikling.

 

7. Kva årstid er du mest glad i?

Eg er mest glad i sommaren. For nokre år sidar dreiv eg på med spraymalig. (Sprayart. Eg har ein nettside for dette på internett: www.Starmine79.com)

 

8. Kva jobbar du med/ studerer du?

Eg jobbar på eit matvarelager. Coop sitt i Bergen.

 

9. Kva dialekt likar du best her til lands?

Eg liker godt dialektene dei har i Hardanger-distriktet. Synes generelt at nynorsk er fint. (Skulle ønske at eg hadde feire nynorskord i dialekten min.)

 

10. Er du ein som mest vel å “følgje straumen”, eller er du oppteken av å skilje deg ut?

Eg kan vel ikkje skryte på meg å være nokon A4 menneske nei. Jobbar best om natta, og har ein draum om å kunne bli selvstendig næringsdrivande ein gong i framtiden. Så eg er nok ein som skil meg litt ut, ja.

 

11. Kva er den beste boka du nokon gong har lese?

Eg har lese heile Bibelen, så eg må nok ta fram den. Eller så var den første boka eg leste om personleg utvikling “Rich Dad, Poor Dad”. Og den fekk også stor betydning for framtiden min. Eller så har eg ein liten bokanbefaling for mennesker som ønsker å starte med personleg utvikling, men ikkje liker å lese tjukke bøker: “Ikke spis Marshmallows, enda”. Det er også ein utruleg bra bok.

 

 

Desse bloggene nominerer eg til Liebster Blog Awards.

bostby.blogg.no

beinsync.blogg.no

beonite.blogg.no

merethejoha.blogg.no

tankenemine67.blogg.no

magemassasje.blogg.no

DaddaOgVeien.blogg.no

lopforfrihet.blogg.no

motivasjonsteamet.blogg.no/

lillasjel.blogg.no

fitcha.blogg.no

 

 

Her er mine spørsmål til dei eg nominerer:

1. Kva er målet ditt for livet?

2. Kva er ditt forhold til Gud?

3. Har du eit livs-motto? Og isåfall, kva er det?

4. Nevn dine tre største bragder.

5. Kva er den beste boka du har lese?

6. Kva er den beste filmen du har sett?

7. Kva er persen din i bowling?

8. Kva land har du vært i?

9. Kva jobbar du med / studerer du?

10. Kva hadde du gjort dersom du hadde vunnet 10 millioner kroner?

11. Kva er din favoritthobby?

 

Gleder meg til å lese svara dokkas! 🙂

HVORFOR DU IKKE ER MOTIVERT

Vi har alle to personligheter, den ene er bevisstheten og den er det vi selv som styrer, den andre er underbevisstheten, men den styrer vi ikke selv. Målet dens (underbevisstheten) er å beskytte deg, slik at du overlever. Du vil oppleve denne “underbevisste delen av hjernen” som følelsene dine. Når den snakker til deg, snakker den i følelser og gir deg tanker som ikke er dine egne bevisste tanker.

 

Dette forklarer hvorfor det er vanskelig å oppnå suksess i livet. Vi tenker og planlegger at vi skal rydde og vaske huset på fredagen, og vi planlegger å begi oss ut på joggeturer, men hva opplever vi? Jo at når denne fredagen kommer, da er alle krefter og all energi som smuldret bort, og tanker og følelser om hvor fantastisk det hadde vært å heller tatt en rolig kveld på sofaen med en film og pizza istedet. Rydde og vaske kan du gjøre lørdagen, tenker du. Og slår deg til ro med dette. Det samme gjelder joggeturen din. Jeg orker ikke dette idag, jeg er sikkert mer motivert imorgen, fordi jeg er så utrolig lite motivert akkurat idag. (Noen som kjenner seg igjen? Dette gjør iallefall jeg.)

 

 

Jeg har hatt dette i tankene mine en stund, at jeg burde tatt en storrengjøring i leiligheten min, men hver kveld når jeg skal begynne kommer disse følelsene og tankene snikende til meg, og jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke klarer å kjøre over disse. Inntil jeg plutselig leste og forstod problemet mitt. Hjernen min og underbevisstheten min, er ikke interressert i at jeg skal bli suksessfull. Det er ikke i tankene dens engang. Hjernen vår har en oppgave, og det er å holde deg og meg i live. Så dersom du har det helt OK, i livet ditt, og ikke har en sinnsykt god grunn til hvorfor du skal rydde leiligheten din eller gå på denne joggeturen, så er ikke den interessert i å hjelpe deg, 1 promilledel av en prosent engang. Hjernen din vil hvile, se på TV og ha det moro, ikke rydde og løpe livet av seg. Så dersom du tenker at du kommer til å være mer motivert til å gjøre disse tingene imorgen, enn du er idag, kommer til å bli skuffet. Du kommer aldri til å bli mer motivert enn du er idag. Det er bare å glemme. Hjernen din gjør alt den kan for å holde deg i live, og den ser ikke grunnen for å gi deg motivasjon til slike unødvendigheter som å ha det sinnsykt ryddig og å løpe bare på måfå. Dette kan da umulig være nødvendig for å overleve, tenker den, og gir deg nye og mer behagelige ideer. Men dersom hjernen din opplever noe urovekkende, som at du får besøk av din nye kjæreste til helgen eller at du er i så dårlig form at noe er nødt til å skje deg om du ikke skal bli alvorlig syk, da kan det være at du vekker hjernen dins oppmerksomhet, og da opplever du motivasjon til “unødvendigheter som å rydde og å trene”.

 

Dette hørtes dystert ut, ikke sant – eller?? Kan jeg bare glemme å få gjort disse tingene da, mener du? Nei, men ikke forvent å bli motivert til å gjøre dem. Du må bestemme deg selv. Du styrer jo bevisstheten din. Du må skape en grunn selv, for at du skal gjøre disse tingene. Når det gjelder trening for eksempel, kan det lønne seg å melde deg på et løp eller et sykkelritt, som overgår kapasiteten som du har pr i dag, slik som et halv eller hel-maraton eller et sykkelritt på mange mil. Da presser du deg til “måtte” gjøre disse tingene. Det er akkurat det samme prinsippet du opplever når du vet at du har en prøve eller eksamen om noen måneder. Du opplever ikke motivasjon i starten, men etterhvert som prøven nærmer seg, merker du en form for press til å begynne å lese. Om du venter enda lenger, da blir presset bare øke og øke, og da er det faktisk underbevisstheten din – altså hjernen din, som begynner å blande seg inn, og gir deg beskjed om at hvis du ikke begynner snart, så vil denne prøven få katastrofale konsekvenser for deg. Og da er det ikke på langt nær så vanskelig å lese som det er flere måneder i forveien.

 

 

Du kan lure hjernen (underbevisstheten din) til å hjelpe deg, dersom du skaper / lager en grunn til hvorfor du ER NØDT til å gjøre disse tingene. Da må du vise hjernen din konsekvensene av å ikke gjøre aktiviteten (og du kan overdrive dem i negativ retning), og samtidig må du vise hjernen din konsekvensene av å gjøre dem (og du kan overdrive dem i positiv retning), slik at gapet mellom “å gjøre dem” og “å ikke gjøre dem” blir gigantisk. Altså du må skape et gap mellom å gjøre aktiviteten – og å ikke gjøre den – slik at hjernen begynner å forstå at dette faktisk gjelder liv og død. Slik kan du overtale hjernen din til å ikke ødelegge planene dine. Det er dette som er grunnen til at noen klarer å slutte å røyke, eller at personer skifter livsstil. De blir fortalt konsekvensene av å fortsette, og i noen tilfeller, vil personen dette gjelde ta konsekvensanalysen inn over seg, og forstå at dette gjelder faktisk livet mitt, og endring er eneste utvei. I de tilfeller dette ikke fungerer, har ikke personen tatt informasjonen så alvorlig at endring har startet enda. Når du blir satt opp mot SLUTT eller DØ, da vil endring skje umiddelbart. Grunnen til at en person likevel ikke klarer å endre livet sitt, etter en alvorlig prat om konsekvenser, er at det fortsatt linkes nytelse (pleasuers) til denne aktiviteten som bør endres.

 

Når smerten dersom du fortsetter er større enn nytelsen du vil oppleve ved å fortsette aktiviteten (som å røyke), da vil denne personen være motivert til å slutte, og motsatt. Når nytelsen er større enn du opplever smerten ved å ikke slutte, da vil du ikke være motivert til å slutte.

 

Mange sier at det tar lang tid å endre på noe. Det er feil. Grunnen til at dette tar lang tid, er at du først må finne grunnene til at du må forandre deg. Dersom grunnen til forandring ikke er større enn frykten for å fortsette (med for eksempel å røyke), da vil du ikke klare å slutte. Da trenger du flere eller større grunner.

 

Så dersom du ønsker å få noe gjort, men du ikke klarer å komme igang. Finn ut hvorfor du MÅ, få dette gjort, og BESTEM deg for å gjøre det. Fordi du vil ikke oppleve motivasjon til å utføre denne aktiviteten, fordi hjernen, som er den delen av deg som gir deg “følelser av motivasjon” ser ikke på dette som livsnødvendig. Den tenker som så at: “Det kan sikkert vente.” Det brenner ikke, derfor ønsker jeg heller å se på film og spise pizza.

 


 

#personligutvikling #motivert #motivasjon #trene #rydde #stopp #slutte #røyke

 

HVORFOR JEG SKRIVER DENNE BLOGGEN

Dette er noe jeg ikke har klargjort 100% for meg selv enda, så denne artikkelen skriver jeg både for meg selv og dere som leser den. Hovedgrunnen for at jeg skriver bloggen var å legge press på meg selv til å fortsette å lese og studere personlig utvikling. Dette skulle være et 10 års prosjekt, og nå har 8 av disse årene gått. Så i teorien har jeg 2 år igjen. Derfor er det på god tid å finne ut hva det er jeg egentlig driver med. Men hvem har sagt at det ikke er mulig å smadre dette målet. Jeg ser fram til mange nye år med personlig utvikling for min egen del. Jeg håper du som leser ønsker å være med videre.

 

 

Dette er grunner til at jeg skriver denne bloggen:

 • Jeg ønsker å sette press på meg selv, slik at jeg tvinger meg til å studere hver dag.
 • Jeg lærer mer når jeg både leser bøker/lydbøker, jobber med stoffet og skriver artikler.
 • Jeg ønsker å dele det jeg lærer med andre.
 • Jeg drømmer om å kunne leve av dette, altså personlig utvikling.
 • Jeg ønsker å hjelpe andre mennesker, til å oppnå deres drømmer.
 • Jeg ønsker å bli kunnskapsrik innenfor mental trening, slik at dette er et av feltene jeg kan jobbe med.
 • Jeg blir bedre til å skrive.
 • Jeg lærer meg engelsk, siden alle lydbøkene jeg hører på er engelske.
 • Dette er bedre tidsfordriv enn å se på TV.
 • Jeg har en drøm om å gi ut bok engang i framtiden.
 • Jeg får mer selvtillit og bedre selvbilde av å jobbe med stoff som dette.

 

Nå ble det mye “JEG” her. Og jeg som igår hadde en artikkel om “hvorfor vi må bli flinkere til å bruke “DU” istedenfor “JEG, MEG og MEGSELV”. Men håper dere tilgir meg for dette akkurat idag.

 

 

Dersom du som leser ønsker hjelp eller råd fra meg, innenfor et spesielt felt, vil jeg gjerne prøve å hjelpe deg. Da skriver du dette i kommentarfeltet under, og jeg vil svare deg privat på e-mail. Det kan være skole, trening, jobb, penger eller et bestemt mål du har satt deg. Jeg ser fram til å høre fra deg.

 


 

#blogg #personligutvikling #mental #trening #drømme #mål #disiplin

HVORFOR AKKURAT DEG?

Ja, hvorfor er akkurat DU så viktig? Da vi var små barn trodde vi alle at vi var universets midtpunkt. Ingenting betydde noe annet enn “ME”, “MYSELF” and “I”. Hjernene våre omformulerte alt vi kom over til å bety noe sånn som: “HVA HAR DETTE Å SI FOR MEG?”

De store enerne blant oss vet at vi ikke har forandret oss noe særlig. Fortsatt oversetter hjernene våre alt som skjer rundt oss til: “HVA HAR DETTE Å SI FOR MEG?”. Slik at dersom du ønsker å kontrollere, inspirere, bli elsket av, selge noe til folk eller få dem ut på middag med deg – da må du tenke for dem. Du må oversette alt du sier til dem, slik at det inneholder det fantastiske ordet “DU”.

Å sette ordet DU først i setningen, når du skal spørre noen om noe, gjør at du trykker på “stolthets-knappen” deres. Du vil oppnå mye bedre respons, enn dersom du bruker ordet “JEG”.

 

 

Tenk deg at du skal spørre sjefen din om en langhelg, men du er redd for at sjefen ikke er like begeistret som deg for denne fridagen. Hva gjør du? Her er to alternative måter å spørre på. “Kan jeg få fri på fredag?” eller “Sjef, kan du klare deg uten meg denne fredagen?”

På det første spørsmålet må sjefen overføre spørsmålet: “Kan jeg få fri fredag” til “Kan jeg klare meg uten denne ansatte, på fredag?” Det er en ekstra tankeprosess. Og noen sjefer er ikke like begeistret for dette. Og da vet du hva som er lettest å svare. Men på det andre spørsmålet: “Kan du klare deg uten min hjelp på fredag?” Da tenker du for sjefen din. Nå har du til og med gjort saken din til en stolthetssak for han eller henne. “Selvfølgelig kan jeg klare meg uten deg”, vil da sjefen tenke med seg selv. “Ja, jeg kan klare meg uten deg på fredag. Ta fri du.” vil det sannsynlige svaret bli.

 

Å starte med DU, har også en effekt når vi snakker med fremmede på gaten. Tenk deg at du er turist, og er ukjent i denne byen. Du går rundt i gatene, og kan ikke finne kinoen. Du stopper to mennesker for å spørre om veien videre. “Unnskyld meg, men jeg finner ikke kinoen. Paret du stoppet ser på hverandre, og rister oppgitt på hodet. “Hvor plagsomme er ikke disse turistene?” “Den veien.” sier den ene av de. Og peker oppover en gate. Fremdeles fortapt stopper du en annen person. “Unnskyld meg, jeg finner ikke kinoen?” Uten å smile peker denne personen i en annen retning. “bortover der.” Så prøver du “comm-YOU-nication”

“Unnskyld meg, kan du fortelle meg hvordan jeg kan komme til kinoen?” “Selvsagt,” sier denne personen, og svarer deg enkelt på spørsmålet. Gjennom å omformulerer spørsmålet, har du plutselig gitt dem en utfordring. Jeg spør i hovedak: “Er DU istand til å fortelle meg hvordan jeg kommer meg til kinoen?” Dette treffer “stolthets-knappen” deres.

 


 

Folk er vanligvis mer hjelpsom mot deg, når du bruker “DU”-formuleringer på spørsmål, enn om du bruker “JEG” eller “HVOR”.

Når du ønsker å oppnå noe spesielt, som for eksempel at ungen din skal spise litt frukt, har du to alternativer. Du kan si: “Jeg vil at du skal spise dette eplet.” Eller du kan si noe sånn som: “Daniel, du ville elsket dette eple!” Nå har du formulert setningen din, slik at meningen betyr noe annet for lille Daniel. Nå må Daniel ta stilling til dette eplet, på en annen måte. Han kan ikke svare, NEI, uten å smake på eple først. Da vet han jo ikke om han liker det.

 

COMM-YOU-NICATION

Start hver setning du kan, med DU. Det vil gripe din samtalepartners oppmerksomhet. Du oppnår mer positiv respons fordi du trykker på hans eller hennes “stolthets-knapp”, og sparer dem bryet med å omformulere setningen til “hva betyr dette for meg?”. Når du sprer rundt deg meg ordet “DU”, vil dine samtalepartnere være mer positivt innstilt til deg, og ser deg som en som bryr seg om dem.

 

 

LA BLIKKET HJELPE DEG TIL SUKSESS

1. IKKE SMIL FOR RASKT

Det er foretatt studier som viser at en person som smiler hele tiden ikke blir sett på som hverken smart eller sjarmerende. Dette gjelder særlig kvinner. Ingen av de mest respekterte og mektige kvinnene blir husker for raske smil. Et stort smil, blir ikke nødvendigvis sett på som en fordel, men bare dersom smilet kommer litt senere, da har det mer troverdighet. Et tregere smil, gjør også smilet mer personlig for den som får det.

Ikke smil med en gang når du møter noen, som om enhver som kommer ramlende over din vei blir sett på som fordelaktige for deg. Istedenfor, se den andre personen i ansiktet i ca ett sekund, stopp opp og ta til deg personlighets-inntrykket deres og deretter setter du på ett stort og varmt personlig smil og lar dette vises også i øynene dine. Det vil virke som en bølge av varme for den som mottar det. Det ser ut som at det store smilet ditt er genuint ekte og bare for dem.

 

 

2. TELL BLINKENE

Det var foretatt en studie på en gruppe mennesker angående blikkontakt mellom menn og kvinner. Forsøkspersonene skulle holde en samtale gående i to minutter. De ble delt inn i to grupper hvor den ene gruppen skulle holde tellingen på hvor mange ganger den andre personen blinket i løpet av samtalen. Den andre gruppen fikk ikke noe spesielt å holde styr på.

Når de spurte gruppene i ettertid hvordan de følte at samtalen hadde utartet seg, fikk de tilbakemeldinger fra den gruppen som ikke hadde fått noen spesiell direksjoner, at de følte at de ble vist mer respekt og vennlighet fra den gruppen mennesker som bare var ute etter å telle blinkene deres. Et intenst blikk virker som en vennlig og respektfull gest mot den personen som er så heldig å få det.

 

 

3. KLEBRIGE ØYNE

La blikket ditt henge en liten stund, før du ser en annen vei. Dette trikset går enkelt og greit ut på å la blikket henge et par sekunder mer enn normalt, før du ser vekk. Det kan ha stor betydning for hvordan den andre personen vil oppfatte deg. Det kan være lurt å variere blikkontakten i forhold til om du gjør dette til en mann eller en kvinne. Altså vær litt mer diskret til en person av samme kjønn. Dyp øyekontakt blir sett på som: å vise tillit til noen, at du er en kunnskapsfull person og at du har en “jeg er her for deg”-holdning.

 

#smil #smile #blikk #blikkontakt #suksess #personligutvikling