4 TIPS TIL DEG SOM SPILLER FOTBALL

1  SUKSESS STARTER I TANKENE DINE –  

Mange har nok hørt ordtaket: “Det er tankene som teller.” Dette er et vanlig og populært ordtak, men jeg tror de færreste forstår hvordan og at dette faktisk fungerer. Før jeg begynte å studere personlig utvikling, hadde jeg hørt dette mange ganger, men det gav meg ingen mening. Og slik tror jeg også de fleste som leser dette innlegget også tenker.

 

Men NEI! Tankene betyr alt. Det er faktisk tankene som skaper resultatene i livet ditt. Tankene er alt du har og alt du gjør. Det er faktisk tankene som avgjør om du scorer eller bommer. Det er tankene som avgjør hvilke karakterer du får på skolen, og det er tankene dine som bestemmer hva du tjener. Jeg vil tippe at du tenkte noe slik som dette før du leste dette punktet: “Ja liksom! Har tankene noe å gjøre med hvor god eller dårlig jeg er i fotball? Det tror jeg ingenting på.” Nettopp! Og det er derfor du trenger å lese videre.

 

bubble and think big symbol isolated on white background

 

2  HVA ER FOKUS, OG HVORDAN FOKUSERE –  

Fokus er når kroppen og tankene dine er tilstede på samme plass til samme tid, engasjert i det du holder på med. Du har sikkert hørt ordtaket: «Jeg var bare fysisk tilstede.» Dette sier deg at tankene ikke var engasjert i det som skjedde, og hadde sannsynligvis dratt inn i fortiden eller framtiden din.

 

 

Det er sånn at kroppen din – den er ALLTID til stede i NÅTIDEN. Den kan ikke være i hverken fortid eller framtid – bare nåtid. Tankene derimot kan være både i FORTID, FRAMTID og NÅTID. Når du er fokusert, da er kroppen i NÅTID og tankene dine er i NÅTID.

 

 

Fokus er at både tankene og kroppen er tilstede på samme sted til samme tid – nåtiden (eller i øyeblikket om du vil). Når du er fokusert kan du ikke være nervøs, redd, irritert, eller lei deg osv. Alt det negative i livet ditt forsvinner for en stakket stund, fordi tankene er så oppslukt med det du holder på med akkurat nå.

 

 

(Tankene dine kan bare være en plass om gangen. Du kan ikke være glad og lei deg eller irritert på samme tid.) Det er når tankene dine er i fortid eller framtid at du opplever alle disse negative følelsene og tankene. Når du er helt oppslukt ute på banen – i en duell, da vil du ikke mangle hverken selvtillit eller tro på deg selv, fordi du er for opptatt av ballen, og det som skjer.

 

Du er på ditt alle beste når du er fokusert – da er du i flytsonen. Du kan ikke tvile på deg selv og ferdighetene dine og samtidig være fokusert. Når du er fokusert, finnes ikke noe negativt. Du er super-deg.

 

 

 

 

 

3. HVORDAN TREFFE MED EN PASSNING ELLER ETT SKUDD –  

Du er mye bedre til å treffe blink er du sannsynligvis er klar over. De fleste er faktisk istand til å forbedre prestasjonene sine ved hjelp av bedre kunnskap. Det er ikke du som er dårlig, men du besitter ikke den rette og forklarende kunnskapen – enda.

 

 

Det er ikke foten din som bestemmer om du kommer til å treffe eller bomme, men hjernen din. Du må vite hva du vil. Du må ha et spesifikt mål å sikte på. Jo mer spesifikk du er, jo bedre. Se for deg et punkt (en prikk) lenger framme på banen. Nå skal du skyte ballen over dette punktet. Det som avgjør hvor bra du kommer til å treffe, er hvor stor tro du har på deg selv og sparket ditt.

 

 

Vit nøyaktig hva du vil oppnå – Tro 100% at du kommer til å få det til. Jo mer tvil du har i ditt indre, jo mer sannsynlig er det at du bommer. Dersom du ikke eier tvil – men vet at du treffer. Da treffer du! Det er slik vi mennesker er skapt.

 

 

Det er derfor noen fotballspillere kan måke en ball 50 meter og treffe akkurat der han eller hun ønsker, selv under stort press. Det er fordi de VET at de kommer til å treffe. Selv aner de aner ikke hvor mye kraft eller skru de må ha i ballen. De stoler bare blindt på at de får det til. De har en plan – de følger planen full og helt – og så tror de på den – 100%. Du skal bare tenke inne i deg selv – “JEG ER KONGE!” Så fyrer du tidenes pasning over hele banen, og treneren din står bare å måper.

 

 

 

4. DET ER IKKE HENDELSENE I SEG SELV SOM BETYR NOE, MEN HVA HENDELSEN BETYR FOR DEG –

Det finnes mange mennesker som har vært ute for de utroligste hendelser og problemer, men som likevel tenker positivt om livet sitt. Tenk deg for eksempel den lastebilsjåføren fra ASKO som ble tatt av et ras mellom Bergen og Voss for et par uker siden. Han overlevde hendelsen, men han kunne så absolutt mistet livet sitt den dagen.

 

 

Hva tror du han tenker med seg selv i dagene etter ulykken? Tror du han var takknemlig for livet? Det tror jeg. Men på samme måten som han kan være lykkelig og takknemlig over livet sitt, slik kan også du og jeg være takknemlige over våre dager og liv. Det er ingen selvfølge at du og jeg kan leve trygt og ha helsen i orden. Dette er en gave – noe vi burde være takknemlige for hver eneste dag. 

 

 

Problemet vårt her i Norge, er at vi har det så utrolig godt, at vi glemmer å være takknemlige. Glede og takknemlighet er noe av det beste med livet, og det er gratis. Du trenger bare å bestemme deg for å sette fokus på det positive med livet ditt, og det er egentlig veldig lett, men samtidig som det er utrolig vanskelig, fordi vi møter alltid virkeligheten i døren. Den tar oss igjen hele tiden, og gir oss problemer vi føler vi må løse.

 

 

Men du er ikke nødt til reagere negativt på hendelsene som møter deg. Du står fritt til å velge. Du kan for eksempel tenke at problemer er noe Gud sender deg, når han ønsker at du skal vokse og utvikle deg. Dette gir en helt ny betydning på ordet problemer – synes du ikke?

 

 

Du kan bestemme deg for å tenke på hvor heldig du er som får gå skole, slik at du kan lærer å lese og skrive, du har tak over hodet, en liten “datamaskin” eller telefon som du kan lese blogg-innlegg på og ikke minst siden du leser denne artikkelen har du sannsynligvis helse til å spille fotball. Kanskje noe av det kjekkeste du vet.

 

 

En liten utfordring til deg helt til slutt: Stå opp 15 minutter tidligere i morgen, og nyt en kopp kaffe ute på terrassen. Nyt den, og tenk på hvor heldig du er som får oppleve dette stille øyeblikket. Tenk gjennom alt du kan takke for, som ikke er noen selvfølge. Det er ikke hendelsene som skjer deg som betyr noe, men hva hendelsen betyr for deg.

 

 

 

 

(Beklager litt rot med skriften. Jeg skreiv noe på bloggen, og noe i Word. Fant ikke ut hvordan jeg fikset det.)

 

ER DU BEKYMRET?

Hva er bekymringer?

Bekymringer er din underbevissthet som prøver å fortelle deg noe. Din underbevissthet prøver å gjøre deg oppmerksom på at noe er galt. Men for deg kan dette oppleves som en følelse av verdens undergang. Men i virkeligheten er det altså din underbevissthet som tenker, og prøver å snakke til deg.

 

(For enkelt å forklare hva jeg mener, så har vi mennesker en bevisst del og en underbevisst del av hjernen. Den bevisste delen av hjernen er den delen av hjernen din, som du styrer selv, det vil si du bestemmer hva den skal tenke. Din underbevisste del av hjernen, tenker også, men denne tenker utenfor din styringsevne. Du styrer ikke hva og hvordan den tenker, men du opplever tankene dens ved hjelp av følelsene dine.)

 

 

Den gir deg positive eller negative følelser i forhold til noe. Dette forklarer altså din entusiasme eller dine bekymringer i forhold til det spesifikke området du blir bevisst på. Dette er din underbevissthet sin måte å fortelle deg hva den tenker og mener om ting. Det er ikke farlig, og alle mennesker opplever dette. Vi kan av den grunn si at vi er schizofrene alle sammen. Vi har to forskjellige personligheter. Nemlig våre bevisste tanker og en annen del av hjernen din som tenker uavhengig av deg, nemlig din underbevissthet.

 

Ofte merker du dette spesielt om natten når du du prøver å sove, og dine bevisste tanker har gått til ro, da begynner du å oppleve at underbevisstheten din prøver å fortelle deg forskjellige ting, og gir deg følelser som bekymringer til for eksempel din personlige økonomi eller din helse-situasjon. Men den kan også gi deg entusiastiske tanker og glede. Men oftest er det bekymringer vi mennesker opplever mest, det er fordi vi lever i et stressende samfunn, og det aller meste i livene våre blir brukt til å oppdage alt som er feil og negativt.

 

Men dette er ikke nødvendigvis din skyld, fordi du blir jo påvirket ut av hva du hører og hvordan andre mennesker mener at verden er. Det er nesten bare negative nyheter på TV, radio og internett, og av foreldre og lærere så får du prentet inn at du ikke må tro så mye på deg selv. Det er ikke bra for deg å tenke store tanker om livet, og drømme seg bort. Det er bedre at du aksepterer et normalt og realistisk liv, sier de.

 

Skjerp deg! Det finnes millioner av mennesker i verden, og hvorfor i all verden skulle liksom ditt liv bli så mye bedre enn de andre sine liv. Så normalen i samfunnet vårt er altså å gi deg begrensende framtidsutsikter og gjøre deg oppmerksom på alt som er galt, eller alt som kan gå galt i livet ditt. Derfor er det helt normalt at din underbevissthet er mest fokusert på alt som er negativt. Og det den gjør om nettene, er å fortelle deg hva den ser for seg, eller frykter skal skje. Og den snakker altså til deg gjennom dine følelser. Det er faktisk det som er følelser. At din underbevissthet har en mening om noe, og så forteller den deg hva den mener via dine følelser.

 

 

I din underbevisste del av hjernen, er alt i svart / hvitt. Det finnes ikke gråtoner. Det finnes ikke noe som er litt bra eller litt dårlig. Her blir du enten verdenshersker og verden ligger for dine føtter, eller så går jorden under, og sannsynligvis allerede i morgen. Det er derfor du enten opplever entusiasme ut av annen verden, eller bekymringer og frykt i forhold til for eks økonomien din, helsen din, hvordan sjefen din eller noen andre kommer til å reagere på en situasjon. Da vil du ligge i sengen din å bekymre deg, og engste deg over denne situasjonen. Du er rett og slett bekymret.

 

Selvsagt kan dine underbevisste tanker ha mer eller mindre rett i sine antageser, men som regel er de svært overdrevne, og ofte er det ikke nødvendig å bekyre seg i det hele tatt, fordi saken ofte er så overdrevet at den ikke er realistisk engang. Den er som sagt i svart hvitt, så å løse saken der og da, er ikke noe jeg vil anbefale deg. Problemer bør løses om dagen, da din bevissthet er våken og aktiv.

 

Men når du likevel er bekymret for en sak, om det er økonomiske bekymringer eller noe annet, så er ofte den beste løsningen å ha liggende et papir eller en skrivebok og en penn ved siden av sengen din. Når du nå opplever nye bekymringer og negative tanker om nettene, så skriver du disse ned på papiret, så detaljert at du kan lese dem og forstå dem når du våkner dagen etter. Du vil ofte merke at bekymringene forsvinner når du har skrevet dem ned. Nå har du i prinsippet fortalt underbevisstheten din at: “jeg har hørt deg – takk skal du ha som fortalte meg dette.”

 

Det som er viktig for deg nå, er å ta tak i problemet som ble vist deg i form av bekymringen, og jobbe med løsninger på problemet. På denne måten kommer ikke dine nattlige bekymringer til å oppleves som noe negativt lenger, men som en gave til deg, fordi nå kan du ta tak i problemene som din underbevissthet plages av. Og litt etter litt begynner du å oppleve positive tanker og entusiasme istedenfor bekymringer fra den delen av deg. Den ønsker jo egentlig bare å hjelpe deg, slik at du får et bedre liv.

 

Likte du artikkelen?

 

 

ER DET DETTE SOM ER LIVET?

Her er problemet for oss mennesker. Vi leier en hybel eller leilighet, slik at vi har en plass å bo. Vi skaffer oss en jobb, helst i nærheten av bostedet vårt. Vi jobber harde dager, slik at vi får noen slanter å leve av.

 

Etter noen måneder blir vi fast ansatt. Det har vært vårt første mål, fordi at nå kan vi gå til banken å søke lån til vår egen bolig. Men banken krever at vi har egenkapital før de er villige til å hjelpe oss med boligdrømmen. Så da biter vi tenna sammen og fortsetter å jobbe.

 

Når vi etter noen år har spart oss opp noen slanter, kan vi gå til banken igjen for å ta opp lån til vår første bolig. Er vi alene på dette stadiet, vil banken gå med på et lite lån, som sannsynligvis er så lite at vi må lete lenge og vel for å finne noe som er billig og skralt nok til at vi kan få kjøpt det. (Og sannsynligvis har vi betalt overpris også for denne rønnen vi nå eier, fordi man er jo ikke alene om å være i samme situasjon. Så nå går en hærskare med mennesker rundt å ser seg om etter en sliten rønne de kan få kjøpt.)

 

I alle fall, nå er du innafor. Du har liksom klart det. Du er med i spillet. Livet som de kaller det. Du er på trygg grunn – sier de i alle fall.

 

Du fortsetter å jobbe, men nå er du sannsynligvis ganske lei. Du har jo vært ansatt ganske lenge, men du har ikke råd til å slutte. Du kan ikke gjøre hva du vil, fordi du har en kåk du må betale på, og sannsynligvis en bil og kanskje noe kredittkortgjeld du brukte for å betale en ferietur eller to. Dette begynner å føles som et rotterace. Og det er kanskje det også. Problemet er at i løpet av disse årene, så har arbeidsplassen din forandret seg en del, slik at kravene til hva du må klare i løpet av en dag, har endret seg betraktelig – og selvfølgelig til det verre. Det er det som skjer, når vi globaliserer det lokale i samfunnet. Plutselig må vi her i kalde nord, konkurrere med Kina, Afrika og Brasil. Vi skal være lønnsomme, ellers vil de flytte ut produksjonen til Øst-Europa. Der er jo der det er billig arbeidskraft.

 

Nei, hva vil jeg med denne artikkelen? Nå har jo jeg gått langt ut på viddene, i forhold til hva jeg pleier å skrive om på denne bloggen. Jeg skal ikke greie ut om verdensøkonomien og markedskreftene, noe jeg for øvrig ikke har snøring på. I alle fall ikke på papiret. (Det har jeg forresten ikke i forhold til det jeg pleier å skriver om heller.)

 

 

Men saken er at vi mennesker er akkurat som plantefrø. Vi lar oss drive med vær og vind. Det er jo det vi gjør på grunnskolen og muligens videregående. Vi leser og studerer, ofte helt uten å vite hvorfor vi gjør det eller hva vi vil i ettertid. Vi vet som oftest ikke hva vi ønsker å få ut av livene våre. Men vi lar oss drive av gårde ved tilfeldighetene, inntil vi finner oss en jobb vi kan få. Vi blir ansatt, skaffer oss bolig og finner oss til rette, i en som oftest tilfeldig plass i samfunn-systemet. På samme måten vil et plantefrø, finne seg en tilfeldig jordflekk, og sette røtter der. Nå er dette frøet fanget for alltid. Det er her det skal spire og gro.

 

Men i motsetning til dette plantefrøet, ønsker ikke vi mennesker å bruke vårt potensial. Alle planter og treer vil sikte og strekke seg så høyt de kan, mot solen. De ønsker å bruke alle sine ressurser og krefter, til å komme seg så høyt de bare klarer, og bli sitt aller beste. Men slik er det ikke med oss mennesker. Vi er stikk motsatt. Vi tenker: “Hva er det minste jeg trenger å gjøre, for å fortjene denne lønnslippen min. Hvor mye fritid kan ta, og likevel få endene til å møtes? Hva er den enkleste veien å gå? Og finnes det en snarvei? Hvorfor har de andre det så mye bedre enn meg? Det er urettferdig.”

 

Sånn er verden. Sånn er livet. Hardt brutalt og virker ofte meningsløst.

 

Silhouette of hiking man in mountain

#life #livet #arbeid #stress #motivasjon #frø #plantefrø #bolig

 

HVORDAN BLIR LIVET DITT?

Livet ditt avgjøres av din visjon – dine indre tanker. Det vil si: Det er hvordan du ser deg selv i ditt indre – som avgjør om du kommer til å bli en suksess eller ikke. 

 

Ser du for deg at du har en spesifikk jobb? Det kan være at du jobber i butikk, jobber i barnehage, er tannlege, er flyvertinne/vert, elektriker, fotballspiller, eller at du sliter med å få deg jobb. Disse indre synene eller tankene dine, er de mest avgjørende og målsøkende som finnes i livet ditt liv. Det er disse som styrer hvordan livet ditt kommer til å bli. Jo mindre tanker du har om deg selv, inne i deg, jo dårligere kommer resultatene og belønningene dine til å bli. Jo større tanker du har om deg selv og livet ditt, og hva du ønsker å få ut av livet ditt, jo bedre kommer livet ditt til å bli og bedre belønninger vil du få i livet ditt.

 

Mange kan synes at dette høres urettferdig ut, men dette er egentlig helt logisk. Det er sånn at jo større planene og ønskene dine er, jo større vil motivasjonen din være for å oppnå dem. Og motsatt, jo mindre målene og planene dine er, jo mindre motivasjon opplever du å få når du tenker på dem. Tony Robbins sier: “Du vil jobbe 5 ganger hardere for å tjene 1 million kroner, enn du vil gjøre for å tjene 500 000.”

 

 

Livet er jo egentlig følelser. Følelser du opplever hver eneste dag. Og det er disse følelsene som styrer hva du gjør. Det er derfor du ofte opplever å kunne tenke at: «Jeg tar det rolig i dag, ser en film, og så gjør jeg det i morgen istedenfor.» Eller du ønsker å begynne å trene eller spise sunt, men tenker at «en dag til med denne maten, så begynner jeg friskt og med full innsats i morgen.» Men det er ikke sånn livet virker. Livet fungerer via følelsene dine. Det er en grunn for at du ikke ønsker å begynne akkurat i dag, og det er fordi du ikke føler helt for å begynne helt ennå. Men du er jo motivert sånn i utgangspunktet, sier du. Og jeg er kjempemotivert til å begynne fra i morgen av. Men problemet er at du ikke opplever følelsene som du kommer til å oppleve i morgen. Følelser er en ferskvare. De har du akkurat nå. Det er nå du føler. Og det er de som styrer hva du kommer til å gjøre eller ikke gjøre.

 

Du må altså finne en måte å styre eller overstyre om du vil, hva du føler. Og det er det ikke alle som vet hvordan dette gjøres. Den beste måten man styrer sine følelser på, er ved å lage seg en visjon for framtiden sin. Det betyr at du må tenke eller drømme om du vil, hvordan du ønsker at framtiden din skal bli. Dersom du ikke gjør dette, altså ikke har en sinnsykt bra visjon for livet ditt, vil du ikke klare å starte med alle målene og planene dine som får deg dit du ønsker. Da blir det lett for at du gjør som flesteparten, og lever et liv fra dag til dag, der målet ditt blir å overleve. Tjene penger til å ha tak over hodet, mat på bordet og beholde jobben du allerede har. Da er det enkelt å gå i A4-fellen. Det er ikke noe galt i det, men du oppnår ikke det du er istand til. Du kan egentlig så utrolig mye mer.

 

Men det er sannsynligvis ikke så enkelt å danne seg et bilde av en framtid som er sinnsykt mye bedre enn den du har i dag, fordi de bildene vi har inne i oss, om livet og framtiden, er og blir skapt ut ifra hvordan vi ser og tenker oss selv i vår nåværende situasjon. Dersom du jobber og sliter for å få hjulene til å gå rundt i dag, da vil det være vanskelig for deg å se livet sitt med tre ganger så høy lønn, drømmejobben, popularitet av en annen verden og en familie akkurat slik du vil ha den. Men det er oftest derfor virkeligheten er blitt slik den er, at du tiltrekker deg din livssituasjon på grunn av at du ser for deg alle vanskelighetene og at disse vanskelighetene ikke gir deg motivasjon til å gjøre noe med saken.

 

For det er dette som er problemet, at når din livssituasjon er vanskelig og hverdagene dine er slitsomme, hvorfor i granskauen skulle du slite tre ganger så hardt for å oppleve de samme resultatene i livet ditt? Det er jo dette som er vår verste fiende, at de fleste av oss mennesker, (meg innblandet i disse, på det nåværende tidspunkt), ikke har skapt en visjon i vårt indre – et liv der du ser deg selv oppleve en sinnsykt mye bedre hverdag enn den du opplever nå. Det er vanskelig å se seg selv som en vinner i liv, hvor alle bevis taler det motsatte. Det skal noe ekstra til for å tro at mirakelet i livet ditt faktisk kommer til å skje. Men det er faktisk slik. Er du klar for dette livet? Er du klar for å endre på livet ditt, for å begynne å arbeide med å skape dette livet?

 

 

Da har jeg en oppgave til deg. Sett deg ned noen timer denne uken og begynn å skape en visjon for framtiden din på følgende områder:

 • HELSE/KOSTHOLD
 • KJÆRLIGHET
 • FAMILIE
 • DITT FORHOLD TIL GUD
 • VENNER
 • ØKONOMI
 • SKOLE/JOBB

 

Dersom du faktisk gjør dette, vil det forandre livet ditt for alltid. Det kommer aldri til å bli det samme igjen. Men det som er hemmeligheten er at en visjon vil bare bli levende for deg, når du har funnet en visjon som er så stor, men også riktig for deg, at du er villig til å gjøre det de andre menneskene der ute, ikke er villige til å gjøre. Er visjonene dine for små, eller ikke viktige nok, vil de ikke gi deg den motivasjonen du er nødt for å oppleve.

 

Et stort og fantastisk mål, vil altså gi deg et boost av motivasjon, som du ikke vil oppleve av et mindre men realistisk mål. Visjonen din må altså være alt annet enn realistisk. Realistiske og normale visjoner kommer du aldri til å gidde å nå.

 

De fleste mennesker, det vil si 99% av oss nordmenn kommer aldri til å gjøre dette. Men du trenger ikke å være sånn som «alle» andre. Du kan være den ENE. Dersom ikke du vet hvor du er på vei, da kommer du til å jobbe resten av livet ditt, for å hjelpe noen andre til å nå sine mål.

 

 

EN MANN SOM FORUTSER FRAMTIDEN

Tenkte jeg måtte skrive en liten artikkel igjen. Lenge mellom hver gang nå. Men det er ikke sikkert det blir det i tiden framover. Jeg har begynt å jobbe mer inn mot meg selv. Det vil si at nå skriver jeg ikke lenger for å få lesere, men for å forstå meg selv, mine verdier og mine framtidsplaner. Jeg kommer fortsatt til å dele verdifull informasjon på denne bloggen. Kanskje mer verdifull enn noen gang siden dette blir mer ekte og innsiktsfull sett fra min side enn tidligere. Nå skriver jeg tekster ut fra mine tanker og sakene er vinklet ut i fra hva og hvordan jeg forstår tingene.

 

Denne artikkelen er skrevet vel sent natten, men jeg måtte skrive artikkelen, mens jeg har motivasjon til det. Jeg så et TV-program om en økonom ved navn Martin Armstrong. Dette er visst en person som er omstridt i den økonomiske verden. Han begynte tidlig å interessere seg for penger. Han samlet på mynter og frimerker. Han sluttet på skolen etter de obligatoriske årene og begynte å jobbe. Vendepunktet til Martin Armstrong kom da han via jobben kom over en datamaskin som dekket et helt rom. Dette gjorde at han fikk en aha-opplevelse. Han fikk for seg at han skulle finne ut av og skrive ned hele verdenshistorien, økonomisk, militært og de viktigste begivenhetene ellers. Han laget en formel ved hjelp av den matematiske formelen for “Pi” og noen andre greier, og plutselig kunne han lese historiske begivenheter ved hjelp av denne formelen eller lignelsen han hadde funnet.

 


 

Det ble selvsagt mye styr ut av dette, men han fikk forbausende mange treff på spådommene sine, og han mente at man kunne lese framtiden ved hjelp av fortid og historiske feilgrep. Han mente at fordi vi mennesker er så opptatt av kortsiktig gevinst og belønninger, er vi dømt til å gjenta våre tidligere feiltrinn. At fordi vi mennesker generelt er så dumme, så vil vi oppleve alle tidligere feil og katastrofer om igjen med jevne mellomrom.

 

 

Han fant ut ved hjelp av denne dataformelen, at økonomiske hendelser gjentar seg selv med ca 8,6 års mellomrom. Jeg vet ikke selv hva jeg skal tro om dette, men synes konseptet virker interessant. Jeg tror ikke at man blint kan stole på noen formel, og satse sparepengene sine på slikt, men at man kan følge med i verdensbildet ut ifra forhistorien virker som en interessant tanke.

 

Han heter altså Martin Armstrong, og er å finne som en verdens-økonom og en som forutser forskjellige verdensbegivenheter. Tar også med et sitat fra han: “Det er bare tre dører inn til framtiden – misligholdelse, inflasjon eller restrukturering.” Ikke veldig spennende, men tror det kan ligge en del global økonomisk forståelse i dette sitatet. Han mener også at når en nasjon må begynne å låne penger, da er noe veldig galt, og et virkelig tegn til dårlige tider. Nasjoner som låner penger har svært sjelden noen planer for å betale disse lånene tilbake.

 

 

Er dette er mann du kommer til å sjekke ut mer om? 

 

Her finner du bloggen hans: https://www.armstrongeconomics.com/blog/

DET BESTE SPØRSMÅLET SOM FINNES

HVORFOR? eller WHY?

 

hand holding an empty business card
 

(“Hva? Har du lurt meg inn her bare for dette “teite” ordet?” tenker du kanskje… Men hvorfor…?)
 

 

Stiller du spørsmålet HVORFOR…. etterfulgt av temaet du ønsker svar på, da er du nærmere svaret enn noe annet spørsmål du kan komme på.

 

 • Hvorfor – kjøpte du akkurat den bilen?
 • Hvorfor – studerer du historie?
 • Hvorfor – bor du på gaten?
 • Hvorfor ….. – ja her er det bare fantasien som setter grenser.

 

#hvorfor #why #spørsmål #svar