HVA ER DET SOM STYRER FØLELSENE DINE?

Når du føler noe, da betyr det at du tenker noe om et eller annet, og disse tankene kommer til uttrykk hos deg i form av følelser. Å føle og å tenke er mye det samme. Så dersom du bekymrer deg for et eller annet, betyr det egentlig bare at du tenker negative om det du bekymrer deg for. 

 

Grunnen for at jeg vektlegger negative tanker og følelser i dette innlegget, er at dersom du opplever glede og positive følelser, vil du sannsynligvis ikke oppleve dette som et problem. Det er ikke noe poeng i å vite hvordan du kan endre eller eliminere disse. Men det er i hovedsak akkurat det samme. Når du tenker positive tanker og ser lyst på framtiden, blir dette uttrykt i form av entusiasme og glede hos deg. 

 

 

Det finnes ikke noe som heter fortid eller framtid innenfor følelsene dine. Du føler det du tenker på akkurat NÅ. Så når du opplever økonomiske bekymringer og er redd for framtiden din, så er det noe inne i deg (underbevisstheten din) som prøver å fortelle deg at du bør ta tak i noe i livet ditt, for på dette området er noe galt. Det er altså ikke verdens undergang. Dersom du skriver ned hva du tror følelsene forteller deg, og så går til handling for å endre på dette, vil du ofte oppleve en enorm lettelse og glede på grunn av handlingen din. Ja, innenfor følelses-verden er alt svart / hvitt, så da vil du oppleve glede og optimisme for framtiden, som en takk fra din underbevissthet for at du tok tak i problemet som ble gitt deg. Det kan også være greit å vite at du ofte opplever slike bekymrings-følelser  for ting om natten. Dette er fordi da har din selvstyrte bevissthet og den logiske delen av deg gått til ro, og overlatt styringen til din underbevisste del av hjernen. Og det er din underbevisste del av hjernen som gir deg følelser. Det er når denne tenker og fokuserer på ting, at du opplever følelser.

 

 

 

Kort fortalt: Følelser er tanker fra din underbevissthet. Det din bevisste del av hjernen tenker, det styrer du selv, men din underbevissthet har du ikke like god kontroll over. Bekymrings følelser er problemstillinger som din underbevisste del av hjernen ønsker å vise deg. Den forteller deg at her bør du gjøre noe, for at framtiden din skal bli bedre. Følelser er tanker som din underbevissthet har akkurat nå, og det har ingenting med framtid eller fortid å gjøre. Sekunder etter at verden holdt på å ramle sammen, på grunn av noe, kan du plutselig oppleve at du er i den syvende himmel på grunn av at du enten gjorde noe med problemet, eller at du tenker og fokuserer på noe helt annet. Følelsene er farget enten positive eller negative – det finnes ingen mellomting. Din bevisste del av hjernen som du styrer selv, vet at det aller meste i livet ikke er svart / hvitt, men stort sett noe midt i mellom, men det vet ikke din underbevissthet. 

 

#styre #tanker #følelser #underbevissthet #bekymringer

VIL DU HA EN UTFORDRING FØR 2016?

 

Er du som “andre mennesker”? Eller er du en av de få som er forpliktet til å gjøre hva som helst for å komme dit du ønsker? Mark Zuccerberg laget ikke verdens mest populære og brukte sosiale-media Facebook, fordi han var villig til å gi det et forsøk eller to. Nei, han ble belønnet for å gjøre programmet “perfekt” – uansett hva han møtte på av problemer underveis. Dessuten var han lidenskapelig opptatt av prosjektet sitt fra første dag, og han var villig til å ofre både studie og fritid på å gjøre det ferdig. Han fikk ideen, og satte den umiddelbart ut i live, og med 100% forpliktelse. Det er sånn vinnere blir til. Han unnskyldte seg ikke med at: “Jeg har lite tid akkurat nå, men jeg klarer nok å skrape sammen 5-10 timer i løpet av uken, iallefall inntil jeg møter på nye problemer. Det skal jeg klare.” Nei, vinnere går “ALL IN”, det er derfor de blir vinnere, og resten av oss står utenfor å klager over hvor heldige de har vært. 

 

Nei, vinnere går “all in” og gjør det som kreves av dem, uten å klage over hvor håpløse omstendighetene og forutsetningene deres er. De færreste av dem, har kunnskapen de trenger når de begynner. De bare hopper i det, og går ut ifra at de klarer å tilegne seg kunnskapen og ressursene etterhvert som prosjektet går framover. Det er litt som å kjøre bil. Du kan ikke stå å vente til du har grønt lys over hele distansen før du setter av gårde. Du må ta et steg om gangen. Når du møter på problemer, vil du sannsynligvis komme over noe eller noen som kan hjelpe deg videre så lenge du virkelig er bestemt på å finne ut av det. 

 

Er du en av disse få, som føler du ble giret ut av å lese slike ting som dette, eller er du en av de mange som føler for å gå i forsvarposisjon og forsøker å finne gode unnskyldninger til hvorfor dette ikke gjelder deg? For de fleste blir litt stresset når de leser noe som får dem til å føle seg personlig utfordret. Men de er ofte en i mengden som selvsagt skulle ønske de var rike og suksessfulle, men som likevel ikke er villige til å gi avkall på et litt for bekymringsfullt og behagelig liv, der de kan slenge beina på borde og se siste episode av CSI eller Home & Away på TV. 

 

HER ER UTFORDRINGEN:

Dersom du er en av dem som mener du er en av de få, hvorfor ikke forplikte deg sammen med meg, til å lese en bok og bruke 3 timer av dine gjenværende dager av 2015, til å tenke gjennom mål og prosjekter for 2016?

Det skal iallefall jeg gjøre. Håper du er med. 🙂 

 

 

HAR DU FUNNET DEN SKJULTE GAVEN?

Har du også problemer med å gjøre ting du burde gjøre? Det har vi sikkert alle. 

Personlig har jeg mange ting jeg irriterer meg over at jeg tenker å gjøre – men som jeg likevel ikke klarer å få meg til å faktisk utføre. Det tok meg for eksempel over ett år å renske opp i gamle medlemskap og månedlige abonnementer. Disse tok nesten tusen-lappen fra meg hver eneste måned. Og faktisk måtte det en parkeringsbot til for å få meg igang. Men da jeg fant en slik gul “trist” lapp på bilruten min, tenkte jeg at: “OK. Nå  er det nok.  Jeg skal døtte meg gjøre denne “negative” hendelsen om til noe positivt. Jeg skal rett hjem å si opp alle unødvendige abonnementer og ting jeg ikke bruker.” Senere den kvelden hadde jeg “spart” inn igjen det denne boten kostet meg, men ikke bare en gang – men hver eneste måned. Jeg hadde kuttet de faste kostnadene mine, med mer enn botens beløp. Så dermed fant jeg en skjult “gave” i noe som jeg i de aller fleste tilfeller hadde sett på som en negativ og unødvendig hendelse. De sier jo at det alltid finnes en skult gave i enhver negativ hendelse, og denne kvelden var jeg enig i den påstanden. Det måtte rett og slett en slik hendelse til for at jeg skulle slutte å utsette noe jeg burde gjort for mer enn et år siden.

Har du opplevd noe negativt i livet ditt – men hvor du fant en “skjult” gave på grunn av denne?

 

 

 

HVA? Skal du trykke deg inn her?

Ingenting har noengang skjedd uten en intensjon. Alt som finnes, finnes av en grunn. Først finnes det en intensjon, så legges en plan og til slutt blir planen omgjort  til virkelighet. Det er alltid en intensjon bak alt som skjer deg i livet. Er du klar over det? Det er som regel du selv som har vært den styrende part, som gjør at du er, der du er i livet ditt – så det hjelper ikke å skylde på alle andre.

 

Det er en intensjon bak at du sitter å leser på bloggen min nå. Hadde du en bevisst tanke bak det at du klikket deg inn her? Eller var det bare noe du gjorde? Hva er din intensjon for de kommende dagene? Hva er din intensjon nå i julen? Hva er din intensjon for livet ditt? Og hva er din intensjon, mål eller ønsket plan for 2016?

 

 

ØNSKER DU STØRRE TRO PÅ DEG SELV?

Det er viktig å tro på seg selv. Svært mange vokser opp med begrensende tanker om muligheter for livet sitt. Faktisk er det ofte dette stammer fra oppveksten og mange er blitt dette fortalt fra de var små. De må ikke gå etter store ting i livet, men ta til takke med det livet gir dem, er formaningen. Da blir de ikke skuffet. Dette er trist og leit, fordi det er lite som er mer drepende for motivasjonen og framtidsmulighetene enn en begrenset tro på seg selv. Det er faktisk hovedforskjellen på suksessfulle mennesker og ikke suksessfulle mennesker, nemlig hva de tror om seg selv og livet sitt. Det finnes få mennesker som har utrettet store ting, som ikke først hadde tro på seg selv. Når du ikke tror at du kommer til å klare noe, vil du heller ikke prøve å gjøre det, i fra starten av. Du må ha tro for å i det hele tatt prøve. Det er å sette høy standard i livet, og å vite hva man vil, er hemmeligheten for et godt liv. Når man ikke vet hva man vil med livet sitt, og setter seg lav standard, da vil man sannsynligvis ende opp med å gjøre noe og jobbe for andre mennesker som vet hva de vil.

 

Jo større tro du har på deg selv, jo større er potensialet ditt for høy selvtillit, og jo større er evnen din til å lære nye ting. Sannsynligheten er også større for at du vil oppleve mer flaks i livet. Men det begynner. i fra starten av, med hva slags tro du har på deg selv. Det er troen din som avgjør hvilke liv du kommer til å gå etter, og det er troen din som avgjør hvilke mål du setter deg i livet. Å ha stor tro på seg selv, er ikke det samme som å ha høy selvtillit, men de henger likevel sammen på den måten at, dersom du tror på deg selv, skal det lite til for at dette gjør utslag på selvtilliten din. Med stor tro på deg selv, da har du oftere høy selvtillit, og samtidig er du mindre påvirkelig overfor hva andre mennesker måtte mene om deg. Med liten tro på deg selv, da vil du svinge mye mellom høy og lav selvtillit, ut i fra prestasjonene dine fra dag til dag, og du har ofte tendenser til å bli påvirket av hva andre mennesker sier, tenker og mener om deg. 

 

Hvordan får man høyere tro på seg selv?

Det er blant annet derfor denne bloggen ble til. Dette er prosjektet mitt, hvor jeg finner drivkraften til å øke min egen tro på meg selv, samtidig som jeg ønsker å hjelpe andre mennesker som, akkurat som meg, ønsker å endre livet sitt til det bedre. Og det begynner med å bestemme seg for å sette en høyere standard for eget liv, og ved å følge denne beslutningen gjennom å ta små og nøye planlagte steg i riktig retning. Man får større tro på seg selv gjennom å bestemme hva man ønsker å få ut av livet, legge en plan for å realisere ønskene, og å hver eneste dag gjøre bitte litt for å bevege seg i retning av målene sine. Tro på seg selv, kommer ikke ved en tilfeldighet eller ut av flaks, men ved at du hele tiden opplever små personlige seire på grunn av retningen du har satt deg og standarden du har bestemt for livet ditt.