HVORDAN FÅ «The X-Factor»?

«The X-Factor eller Karisma  om du vil, er din utstråling til verden. Om du har god karisma – vil ofte all oppmerksomhet rettes mot deg når du går inn i et rom. Menneskene i rommet merker at her kommer en som har stor betydning. Karisma er utenfor god kroppsholdning. Det er noe mange tenker på som «The gift from God to the choosen.» (En gave fra Gud til de utvalgte).

 

Men karisma er noe som kan læres – og du kan bli en som «fortjener den gaven». Du kan lære deg til å bli komfortabel med å snakke i forsamlinger og holde foredrag og slikt. Men karisma er noe som er mer enn det. Du må være tilstede i øyeblikket.

 

For å oppnå karisma må du gå gjennom et punkt i livet der du gir slipp på ditt ego. Du kommer til et punkt der du sier til deg selv at mitt normale liv ikke er så bra likevel. Og så bestemmer du deg for å gjøre noe. Bli et bedre menneske. Du slutter å leve etter egoet ditt, der det er du som betyr alt, og gir deg over til noe mer og større. (Det er dette de fleste store filmer handler om – en hovedperson som begynner som et vanlig menneske – og som slutter som er superhelt.)

 

Du forstår med deg selv at du nå er nødt å bli en virkelig mann/kvinne som har mer kunnskap og bedre verdier. Og en eller annen plass i livet kommer du til det punktet der ditt ego dør. Og du vekker i deg en ny og sterkere karakter. Livet ditt vil ikke virkelig fungere dersom du ikke kommer til dette punktet. Da går du rundt i din egen lille verden og er frustrert over hvorfor ditt og hvorfor datt?


Det er først etter at du har kvittet deg med egoet og frykten for hva andre mennesker tenker om deg at du kan starte på veien mot bedre karisma. Når du har vekket super-karakteren din. (Alle har denne karakteren et eller annet sted inne i seg. Men det er ikke alle som vekker den opp.) Denne karakteren har naturlig karisma.

 

Josef Campbell, en amerikansk professor og forfatter sa engang: «En helt er en som blir større enn livet.» Det er å ha noe i livet som er større enn dem selv. Som et livs-oppdrag eller en visjon. Som å leve med et formål. Men først må du selvsagt finne hvilket formål dette er. Det er dette som gjør deg tiltrekkende på et helt nytt nivå.

 

Karisma handler også om å kunne gå inn i ethvert rom og snakke med absolutt hvem du vil, uten å føle noe som helst form for frykt. Hvorfor skulle du ikke kunne gjøre dette forresten? (Typiske eksempler er dater, jobbintervju, tale i forsamlinger osv?)

 

Det viser seg ofte at de som er mesterne på et felt, er det pr i dag fordi de tidligere i livet har vært svært svake eller mangelfulle på akkurat dette område av livet, men de bestemte seg for å gjøre noe med saken, og dedikerte dermed mye av livet sitt til å lære alt som er mulig å oppdrive om temaet. Og de ble til slutt utrolig kunnskapsrike på dette emnet. Så dersom du føler at du er underlegen på noe i livet – kan dette være en fordel heller enn en ulempe. Men du må bestemme deg for å gjøre noe med det. Og du bør begynne med dette allerede i dag.

 

 

FØLG MED PÅ JULEKALENDEREN IMORGEN

2 kommentarer
    1. Dette er Luke nr 10 i min Julekalender jeg har kalt: “BLI EN BEDRE UTGAVE AV DEG SELV.”
      Dersom du likte innlegget, følg gjerne fortsettelsen fram mot jul.
      Tema for imorgen er: “HVORDAN BYGGE SELVTILLIT?”

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg