ORDENE DU BRUKER – SKAPER LIVET DITT

Mange av ordene du bruker har enten en positiv eller negativ påvirkningskraft på deg. Det vil si at vi har tanker og følelser vi assosierer til de fleste ord vi kan. For eksempel vil ordene fattig, rik, død, kjærlighet gi deg følelser og tanker hver gang du hører, leser eller bruker disse ordene selv.

 

Derfor er det også slik at hver gang du sier eller forteller noe til andre (som for eksempel barnet ditt, vennene dine eller sjefen din), da forteller du den samme historien til deg selv. Du vet ikke hvilke følelser fortellingen eller ordene dine har på andre, men du vil også oppleve følelser som er knyttet opp mot ordene du bruker selv. Så samtidig som du sier og forteller noe til andre, sier og forteller du samtidig noe til deg selv.

 

 

For eks dersom du sier til barnet ditt at “vi er ikke fattig, men vi ikke råd.” Da vil barnet ditt oppfatte det du sier, men du vet ikke om barnet oppfatter ordene dine slik du ønsket det å formidle det. Barnet gjør da opp sin egen mening og tolker det slik som hans eller hennes virkelighetsforståelse er. Om barnet mener dere er fattige og ikke har de samme mulighetene som de andre i klassen, da vil barnet tolke det du sier, slik at det forsterker denne overbevisningen. Det skaper samtidig en positiv eller negativ følelse hos barnet ditt. Oppgitthet, fortvilelse, tvil på framtiden, tvil på seg selv. Eller motsatt, glede, tro, forventning, tro på framtiden, tro på seg selv osv.

 

På samme måte har det du sier påvirkningskraft overfor deg selv. Når du forteller barnet ditt at ditt at dere ikke har råd, har du ingen mulighet til å styre hvordan barnet reagerer. Men selv vil du reagere på det som du sa. Dersom du fortalte at dere ikke er fattige, men har ikke råd.” Da forteller du dine underbevisste tanker at vi er fattige, vi har ikke penger. Og sannsynligvis også at penger er vanskelige å skaffe. Kanskje til og med tvilen på økonomisk suksess i framtiden forsterkes. Det som var ment som en enkel forklaring til barnet ditt, er blitt en negativ og forsterkende tvil på deg selv og framtiden. Hovedsakelig fordi du ikke var bevisst på hvilke ord du brukte, og at disse ordene har like mye påvirkningskraft på deg selv, som på andre

 

 

De fleste tenker nok ikke gjennom at ordene de bruker, betyr så mye for hvilke følelser og resultater de opplever i livet sitt. Men det kan være lønnsomt for deg å sette seg ned å observere ord og utrykk du bruker i hverdagen. Fordi noen ord skaper negative tanker og følelser i hodet ditt, mens andre ord og uttrykk skaper positive assosiasjoner og derfor positive følelser. Og jo oftere du bruker et negativt ladet ord, jo mer negative tanker ruller gjennom hodet ditt hver dag. Og jo mer av tankene dine som er positive, jo mer fokus har du på det positive – og jo mer av tankene dine som er negative, jo mer fokus har du på det negative og begrensende i livet ditt. For å få et positivt og godt liv, tror jeg at det er smart å tenke positivt og finne ting i livet som gir deg mer av dette.

#ord #positiv #negativ #følelser

2 kommentarer
  1. Så enig i dette! Er mange ganger folk misforstår hva jeg mener, siden de hører noe annet enn det jeg mener selv.. Jeg prøver også å være mer positiv for tiden, i dag har jeg forresten ikke klaget om noe. Tror det skal hjelpe med å være mer positiv 🙂

  2. Jeanette: Det er bra du prøver å være positiv. Men det er ikkje alltid enkelt, med tanke på at livet gir deg ikkje alltid gode ting. Ofte får du problemer i livet som gir deg dårlige følelser. Og det er krevende å smile når du ikkje føler for det.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg