PASS PÅ AT DU HAR KONTRASTER I LIVET DITT

Kontraster er bra for livet ditt. Dersom hver dag hadde vært en 9`er eller 10`er på scalaen, ville du ganske fort begynne å kjede deg. Du må ha noen dårlige dager for å kunne glede deg over de gode.

 

 

Jeg kjøpte meg ny bil i sommer. Ikke helt ny, men en fire år gammel Ford Focus. Å sette meg inn i den, istedenfor min 12 år gamle Golf var en utrolig god følelse. Den første uken var det nesten som en drøm. (Du har kanskje opplevd lignende selv.) Når du oppgraderer noe i livet ditt, til noe mye bedre, da er livet bra.

 

Men det tar ofte ikke lange tiden, før det som opplevdes som en drøm, er blitt helt vanlig hverdag. Du er blitt for godt vant, og den gode følelsen er vekke. Sånn ble det også med bilen min. Etter et par måneder, var den gode nybil følelsen vekke. Helt til jeg en dag skulle kjøre foreldrene mine sin 15 år gamle bil på verksted. Og jeg kan love at den ikke går helt av seg selv, slik det ofte føles som de fleste nye biler gjør. Her må klampen i bånn om du skal komme deg opp i fartsgrensen. Så etter en dag med denne bilen, var det utrolig godt å sette seg inn i min egen nye bil igjen. Og jeg ble med ett veldig takknemlig og glad i min nye Ford igjen.

 

 

Jeg tenker da på hvor viktig det er å ha kontraster i livet sitt. At det å bare ha det aller beste, ikke nødvendigvis er så bra. Det gjør deg mer kravstor, og mindre takknemlig for de små gleder livet ønsker å tilby deg. Det er ikke om å gjøre å kjøpe de beste tingene, med en gang du kan. Men heller oppgradere varsomt og forsiktig. Slik at du ikke mister kontakten med virkeligheten. Spesielt om du kjøper ting med lånte penger eller på kreditt. Å kjøpe seg lukseriøse eiendeler du egentlig ikke har råd til å ha.

 

Nei vær heller takknemlig for det du har, selv om du ikke holder tritt med naboen, eller kollegaen din på jobb. Prøv heller å finne glede i det du allerede eier. Men har du likevel bestemt deg for å bytte ut noe av det gamle du har, så lær av de rike. Spar opp penger, slik at ikke den dagen kommer, da du faktisk begynner å angre, fordi regningen plutselig kom i posten.

 

Det er ikke alltid gleden varer like lenge som du håper da du kjøpte den. Tenk nøye etter: Trenger jeg egentlig nytt TV, ny mobil eller et hypermoderne kjøleskap eller en kritthvit sofa? Eller kan jeg vente ett år, slik at pengene finnes idet jeg går inn i butikken.

 

 

Selv har jeg tenkt på nytt TV i noen år, men fortsatt ikke kommet så langt at jeg har gjort noe med saken. Ikke fordi jeg er giddaløs, for et nytt TV hadde vært helt fantastisk. Men fordi det gamle fungerer helt fint for meg enda en stund. Og så lenge det tilfredsstiller mine behov, så ser jeg ikke hvorfor jeg skal blåse vekk 10 000 kr på noe jeg allerede har. Det handler om kontraster.

 

En eller annen gang i framtiden kommer jeg til å kjøpe meg helt nytt TV, og da kommer jeg til å være i himmelen. Men det skjer nok ikke i år. Kanskje neste år, eller året etter der. Men inntil jeg kjøper meg ett nytt, får jeg nøye meg med det jeg allerede har.

 

Vær glad for noen våte og kalde dager, fordi da vil du glede deg mer over de gode og varme. Når du blir syk, er det mange som opplever glede når de blir frisk igjen. Noen har til og med uttalt at de ikke egentlig begynte å leve, før etter at de hadde overlevd en alvorlig sykdom. Noen måneder hvor du må panter flasker for å handle mat, gjør deg mer bevisst og fornuftig når det plutselig er penger på konto igjen. Gled deg over kontrastene du opplever i livet, det er nemlig de som gir det mening.

 

 

Du ser bare noe som et problem, helt til det plutselig dukker opp ett større. Det dreier seg igjen om kontraster. Når du tror eller føler at du har et problem, finn noen som har ett større, og sett deg inn i deres situasjon. Da blir dine utfordringer mer overkommelige.

 

 

Dette er en Julekalender. Hver dag poster jeg en ny artikkel, som jeg håper kan gi noen gode innspill og ideer. Takk for at du tok deg tid til å lese artikkelen. Lik gjerne Facebook-siden som hører til bloggen.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg