HVORDAN RYDDE LEILIGHETEN….

Her er to teknikker for hvordan rydde huset/leiligheten.

 

1. GJØR LITT OG LITT

Det å skrive opp en lang liste med oppgaver som må gjøres, for deretter å gjøre alle disse handlingene som vil få huset eller leiligheten ryddet kan fort virke veldig overveldende og dette kan stjele mye av energien og overskudd ditt. Det kan være bedre å bare gjøre litt av gangen. Det å bare gjøre noe kan være positivt i seg selv. Og før du vet ordet av det er du kommet godt i gang. Og når du først er i gang er det ikke så vanskelig å gjøre bare litt til. Plutselig er du ferdig.

 

2. PLANLEGG FØRST

Her er en annen teknikk. Faktisk ganske motsatt av den første, men eg tror at mange kan like denne også. Her er hemmeligheten å dele oppgaven i så mange og små biter som mulig, for så å kunne stryke ut oppgavene etter hvert som de er ferdig. Du setter deg ned i noen minutter med et papir, og skriver ned alt du må gjøre for at leiligheten/huset/rommet skal bli ryddig. Som eks:

 

Rydde kjøkkenbord,

vaske opp,

vaske kjøkkenbenk,

tørke støv stue,

rydde på badet,

rydde klesskap,

pante flasker,

kaste bossposene,

støvsuge stuen,

vaske stuen,

tørke støv av TV`en osv?

 

Nå er det bare å sette igang. Jo flere og mindre oppgavene er delt opp i, desto oftere kan du stryke ut fra listen. Faren her er som du ser av teknikken over er at denne listen kan virke overveldende. Dette er det du personlig som finner ut av. Vi er alle forskjellig. J

  

 

HVILKEN TEKNIKK LIKER DU BEST?

HAR DU NOEN GODE TEKNIKKER SELV?

6 kommentarer
    1. ladyaugust: Javisst. Eg gjør det samme. Av og til kan du få mer energi av å skrive ned kvar minste detalj. Men andre ganger mister du all pågangsmotet over den store oppgaven. Men det er fint å ha valgmuligheter.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg