HVORDAN OPPNÅ SINE DRØMMER

I denne artikkelen vil jeg fokusere på hvordan vanlige mennesker kan skape en plan for å nå sine mål og drømmer. Her i Norge har vi det generelt veldig bra. (Problemet med å ha det bra, er at du ser at livet går sin gang, dersom du bare blir værende på samme sted og gjør det samme som du gjør nå. Om du prøver noe annet – er det ikke sikkert det er verdt bryet. Du kommer inn i komfortsonen og da faller også mye av motivasjonen bort.) Du har alt du trenger som et tak over hodet, sannsynligvis jobb og kanskje en familie og noen venner som du bruker tid med. Du har det for godt til å gidde styret med å bli en mester innenfor et felt. Dette vil nemlig kreve mye strev og hardt arbeid. Vi her i Norge har en tendens til å forvente at alt skal være lagt til rette for oss, slik at vi bare kan gå og ta imot godene fra et godt fungerende samfunn. Det er bare ett problem – det er ingen motorvei dit hvor målene våre ligger, og det er ingen andre som kommer til å presse oss til å nå dem. Vi må utføre den harde jobben selv. Og de færreste gidder dette styret. Hvordan skape motivasjon til klare det?

 

Mange som har nådd toppen har en gang vært helt på bunnen. Når et menneske kommet i en slik situasjon (at alt i livet raser sammen) vil vedkommende ofte komme inn i en tanke-prosess. Han eller hun vil da ofte begynne å vurdere livet sitt. Da dukker det opp to alternativ: Enten kan han/hun gi opp (miste alt håp og all motivasjon, og gi fullstendig blaffen) – eller hengi seg til hardt arbeid. I det siste alternativet kan det komme en gnist eller ett brennende ønske om å vise verden hva han/hun er laget av. Det er ofte fra dette stedet ledende skikkelser kommer fra. De opplever å miste alt – men i prosessen finner de seg selv. Dette tenner arbeidsmoralen deres, og blir starten på en reise som blir viktigere enn selve livet. Det er denne mentaliteten som må til for å skape de store enerne.

 

Men om du ikke er en av disse menneskene som finner deg selv på bunnen, er det likevel mulig å oppnå ekstraordinære resultater. Eller sagt med andre ord: «Nå sine drømmer.» Du må bare skape en drøm/visjon først. Noe som er så bra at det ikke er et tema om ikke å jobbe livet av seg for å oppnå det. Det er din visjon/drøm som skaper motivasjonen for en slik brennende arbeidsmoral. Du må nemlig ha en uvirkelig trang til å oppnå dette målet eller denne drømmen. Med en uvirkelig trang mener jeg at grunnen for å nå drømmen din må være større enn virkeligheten. Tenk deg NASA, da de bestemte seg for å sende opp en rakett til Månen, da måtte de ha en kraft som var sterkere enn tyngdekraften for å nå dette målet. Du må ha en kraft som er sterkere enn virkeligheten – for å oppnå dine drømmer. (Alt du ønsker deg og drømmer om – ligger pr i dag utenfor din komfortsone, så det kommer til å bli ukomfortabelt – og utrolig slitsomt.)

 
 

Men når du har funnet deg en drøm, da vil denne med det samme virke uoppnåelig. Og det er lett å slå seg til ro med tanker som: «Kom an! Vær litt realistisk. Dette kommer jeg aldri til å klare.» Og så slår du fra deg drømmen. Men ikke gjør det. «Ikke vær realistisk – Vær intelligent!» Det som var realistisk for deg i fjor – trenger ikke være det om ett eller tre år frem i tid.» Det er mulig at det sett ut fra fortiden din ikke er mye som tyder på at du kommer til å klare det. Men «Fremtiden er ikke lik fortiden.» Den trenger i alle fall ikke å være det.

 

Du trenger «tools» for å bli en bedre person. Du må nemlig bli et bedre menneske for å oppnå noe du ikke har klart før. Du må ha vekst i livet. Visuelt kan du tenke deg at du skal klatre opp til skyene. Og fra ditt ståsted i dag, er dette helt umulig. Du står på bakken og ser opp på stjernene. Det er der oppe målet ditt er. Du trenger en plan. En målsetting, som kan hjelpe deg å se hvordan du kan realisere drømmen din. Du lager deg en plan som sier hva målene dine er.  Det er bare ett problem. Du klarer ikke å komme opp til målene dine. Målene ser alt for store og uoppnåelige ut.

 

Men det som ofte er problemet, er at folk deler målene sine opp i alt for store deler, og uten å ha noen tidsfrister å overholde. Dette gjør at du ikke ser hvordan du skal klare å gjøre dem, eller å ha motivasjon til å nå dem. Du må dele målene opp i flere og mindre biter. Du må dele målene dine opp i måneds, ukes og dagsplaner, slik at du har noe konkret du skal gjøre dag for dag, for å komme nærmere målet.

 

Siden det ikke er lett å finne motivasjon og disiplin til å jobbe med målene sine hver dag – må du skape deg en brennende trang til å nå målet. For hvis ikke, kommer du ikke til å klare det. Du må visualisere/(se og føle) hvordan det vil oppleves når du har klart målet ditt – samtidig må du skape en følelse av hvordan det er å mislykkes i å nå målet ditt. Og du må gjøre denne forskjellen så dramatisk og med så mye følelser som mulig (og gjerne farge på den visuelle filmen der du når målet ditt, og svart/hvitt i den visuelle filmen der du ikke når målet). Da vil du (dersom du har satt deg et riktig og stort mål) kjenne at du blir berørt i tankene og «opplevelsene» dine, og du vil forhåpentligvis/sannsynligvis merke en gnist få motivasjonen tilbake.

 
 

Legg merke til at du må ha et STORT og fantastisk mål for at følelsene/fantasien din skal bli begeistret. Dette trenger du hvis du skal få målet ditt viktig nok til at du endrer livet og hverdagen din til å dreie seg om å nå ditt spesielle mål. Hvis du ikke har et mål som er stort, viktig og riktig nok – slik at du vet du kommer til å nå det – samtidig som du vet at dette kommer til snu opp ned på resten av livet ditt – da vil du sannsynligvis ikke nå det. Hemmeligheten er ikke å tenke hva som er lite nok og realistisk for deg i dag – (men gjerne urealistisk) men stort nok til å begeistre fantasien din. Det du heller ikke må glemme er at du må legge ned hardt arbeid, og da mener jeg masse hardt arbeid og disiplin. (Disiplin er å gjøre – det du burde gjøre, når du burde gjort det, selv om du ikke føler for å gjøre det.) Disiplin til å følge tidsskjemaet du er nødt for å lage deg, om du skal klare å nå de små delmålene dine.  Med delmål mener jeg månedsmål, ukesmål og dagsmål. (Du kan legge inn noen fridager innimellom, men ikke vær for «snill» med deg selv, så du legger inn mange fridager.)

 

Hvis du ikke har gode nok grunner for hvorfor du skal nå målet ditt, må du jobbe mer med grunnene. For grunnene er viktigere enn målet ditt. Det er hvorfor du skal nå målet som er bestemmende for om du kommer til å nå målet ditt eller ikke. Og du må ha et mål som føles riktig for deg. Det er viktig at alle følelsene i deg blir begeistret når du tenker på målet. Det er også viktig at samvittigheten din godtar målet, slik at du ikke kjenner på dårlig samvittighet når du ser deg selv fullføre det, og lever «drømmelivet». Fordi da vil du ha motstridende tanker, noe som vil hindre deg og sette kjepper i hjulene dine når du jobber.

 

For å komme skikkelig i gang – foreslår jeg at du starter allerede i dag. Jeg har faktisk laget et målsettings-oppgavehefte. Denne får du gratis av meg på mail, dersom du skriver e-mailen din i kommentarfeltet eller en personlig melding til meg. Workshopen er laget slik at du skriver ut arkene, og bare følger oppgavene etter hvert som de kommer. Når du er ferdig vil ha en personlig målsetting som er bedre enn de fleste andre du kjenner har. Du har tatt dine første steg i retning et nytt og bedre liv. Og fått en kjempestart på 2014.

 

Det at du har lest hele artikkelen og skrevet e-mailen din, gjør deg mer seriøs enn de som bare klikket seg inn på denne bloggen i dag. Du bør føle deg som en vinner allerede. Tar du neste steg og lager målsettingen også?

SKRIV E-MAILEN DIN I KOMMENTARFELTET, OG DU FÅR MÅLSETTINGS-OPPGAVEHEFTE GRATIS AV MEG.

25 kommentarer

Siste innlegg