SLIK BETALER DU ENKELT NED LÅNENE DINE!

Dette er en måte å bli kvitt gjeldsposter på. Også kalt for “gjelds-snøballen”. 

 

1. Skriv ned alle gjeldsposter du har, og sorter dem etter laveste først – til høyeste sist. Alt skal ned, betalingsutsettelser, kredittkortlån, studielån, billån, huslån osv. 

2. Du skal fra nå av bare betale et minimum på alle lånene dine, bortsett fra at du skal betale så mye du kan på det laveste lånet. Siden det første lånet på listen din er det minste, kan du sannsynligvis betale dette ned ganske raskt. Og deretter går du løs på det neste lånet på listen. Så det tredje, osv. Etterhvert som du betaler ned flere og flere lån, får du færre utgiftsposter som du må betale månedsrenter på, og får større og større pengesum du kan angripe det neste lånet med. Derfor kalles metoden for “gjelds-snøballen”. For hvert lån som nedbetales blir snøballen som angriper det neste lånet større og større.

Noen vil nok stille spørsmål med at jeg ikke anbefaler at du nedbetaler det lånet med størst renter osv, men dette er fordi vi mennesker trenger motivasjon for å klare å holde oss til gode vaner. Og motivasjonen får du her ved å kunne krysse ut ferdig betalte gjeldsposter. Hver gang du har betalt ned et lån, vil du oppleve en liten seier over gjeldsbyrden din, og får et lite motivasjons-boost, slik at du ønsker å fortsette med teknikken.  

Ofte er grunnen for at vi begynte å pådra oss gjeldsproblemer, at vi opplever at vi har mistet kontrollen over økonomien vår. Da gir vi ofte opp, og gir blaffen på det økonomiske feltet, og begynner å bruke mer enn vi tjener. Slik havner vi i økonomisk uføre, og ser det den enkle løsningen i å ta opp “enkle” lån for kunne leve litt mer behagelig og friere på kort sikt, men glemmer (eller ønsker å glemme) den smerten vi kommer til å oppleve på litt lenger sikt. Og plutselig innhenter problemene oss likevel. 

 

Håper du fikk noe ut av denne artikkelen, og at jeg ikke stjal ut av din dyrebare tid. 🙂

 

4 kommentarer

Siste innlegg