ER DU OGSÅ RÅ PÅ Å UTSETTE TING?

Du tenker gjerne: “Hvorfor klarer jeg aldri å gjøre tingene når jeg ønsker?”

 

Har du merket at det er vanskelig å komme igang med å rydde huset, å lese til prøve, betale regninger eller andre ting når du har bestemt deg for det? Men likevel så kommer det til slutt til et punkt der du gjør oppgaven av deg selv. Bare ikke når du hadde tenkt deg det. Ta for eksempel å rydde huset eller leiligheten. Du bestemmer deg for at idag skal jeg rydde huset etter jobben eller skolen, men så havner du istedenfor foran TV`en, og blir sint og frustrert. Hvorfor er jeg så lat? tenker du. 

 

Her er en forklaring på hva som muligens skjer med deg: Det er ikke det at du er en lat eller rotete person, men i følge din indre standard, er det ikke rotete nok. Grunnen til at du ikke leser til prøven, ringer de telefonsamtalene eller betaler regningene er at disse tingene ikke må gjøres enda i følge din indre personlige standard. Når du opplever at du faktisk er nødt til å gjøre oppgaven, da vil du som oftest merke at du gjør dem. Du rydder huset når du må, du leser til prøven i siste liten, men ikke før du må, og du betaler regningene akkurat i tide i følge din egen standard. Selv om en liten del av hjernen din prøver å skrike til deg at du bør gjøre oppgaven tidligere. “Nei, nei, late meg. Gjør oppgaven NÅ!” sier du gjerne til deg selv. Men sannheten er som oftest at du MÅ ikke gjøre det nå. Du kan helt sikkert vente. 

 

 

Her er en definisjon på “MÅ”: “Du “MÅ” gjøre noe, hvis virkelig fæle ting skjer med deg, dersom du ikke gjør oppgaven.” Men folk mener ofte at: “oppgaver som hadde vært kjekt å fått gjort”, eller “oppgaver som må gjøres en eller annen gang i framtiden” – er det samme som “MÅ GJØRES NÅ”. Fordi dersom de ikke gjør det nå: “da kommer jeg til å hate seg selv,” eller “da kommer de til å føle seg som late og dårlige mennesker.”

 

Du kan gjøre det på den harde og vanskelige måten hvis du vil, bruke mye viljestyrke osv, eller du kan vente til oppgaven må gjøres, og du faktisk går til handling og du gjør oppgaven av deg selv, uten å stritte imot. Fordi du kommer til et punkt der du faktisk ønsker å gjøre oppgaven frivillig. Men ingen liker å gjøre en oppgave når noen maser på deg – til og med ikke når du selv maser på deg. Da vil du stritte imot. Det gjør vi nesten alltid. Vi stritter imot og gjør motstand, når noen ber deg om å gjøre en oppgave for dem, og de vil at du skal gjøre oppgaven NÅ. 

 

Så hva med deg? Er du en som maser på deg selv?

 

#utsette #vente # lat #rydde #leiligheten

3 kommentarer
    1. Det er så sant det du skriver! Når noen maser ønsker man ikke gjøre det med en gang, for man “må” ikke akuratt nå. Kult innlegg. PS. Må nok innrømme jeg er av typen som gjør alt i siste liten.. Ha en god natt!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg