5 TING SOM GIR DEG SUKSESS

TANKENE DINE STYRER ALT I LIVET DITT

Du har sikkert hørt det før: Det er tankene dine som styrer både hvordan du har det nå, fortiden din og hvordan du kommer til å ha det i framtiden. Mange vil sikkert mene at det er oppveksten hans eller hennes eller noe som skjedde en gang for lenge siden eller uheldige forhold i familien som bestemmer utfallet av livet. Og dette er nok til dels sant, men det er fordi slike hendelser har påvirket tankene dine – og de påvirker tankene du har nå. Men det fantastiske her er at du kan gjøre noe med dette. Du kan forandre tankene dine, og slik forandre framtiden din. Det er tankene dine som bestemmer hvilke følelser du har, og det er følelsene dine som bestemmer hva og hvordan du kommer til handle, og det er handlingene dine som bestemmer resultatene dine, og det er resultatene dine som bestemmer hvordan livet ditt er. Ved å tenke de samme tankene som du har tenkt fram til nå, vil du å oppleve å få de samme resultatene igjen og igjen. 

 

Å VÆRE SEG SELV

Mange tror at de må bli noen andre enn den de er for å kunne oppnå suksess i livet. Det er ikke sant. Du er på ditt beste, når du fullt og helt aksepterer deg selv slik du er, og blir din egen bestevenn. Dersom du hele tiden kritiserer deg selv for at du er slik eller sånn, da vil du bruke krefter og energi som du burde brukt på noe annet. Samtidig vil du ikke være like positivt innstilt til deg selv og framtiden din. Det er viktig at du er positiv, optimistisk, ærlig og ekte dersom du ønsker å ha optimale sjanser for å oppnå de ønskede resultatene dine. Men dra gjerne på deg et smil selv om du har en dårlig dag. Det er bedre med et falskt smil, enn naturlig surhet.

 

Å UFARLIGGJØRE TING

For eksempel kan det å skrive et blogginnlegg være skremmende. “Jeg har ikke det som trengs idag. Dersom jeg skriver ikveld, da blir det så dårlig at folk slutter å lese bloggen min.” Sånn er det lett å tenke. Og så lar du være å gjøre noe konstruktivt den dagen. Men det er jo nettopp å skrive mange vanlige “kjedelige” hverdagsinnlegg som gjør deg bedre. Du må ufarliggjøre slike oppgaver som å skrive blogginnlegg, trene med mennesker som er bedre enn deg og å bli kjent med nye mennesker. Det er jo ikke farlig om du føler du ikke får det til en dag. Det kommer en ny dag imorgen. Det er ved å gjøre noe igjen og igjen og igjen og igjen som skaper utvikling. Og det er jo det du vil – å bli best mulig, og da må du prøve og feile før du får det til. Det er ikke så farlig. Alle som er god på noe – har vært dårlig på det tidligere.

 

TID

Suksess er egentlig bare x antall timer unna. Først må du finne ut hva du ønsker å oppnå suksess innen. Og så må du prioritere inn nok tid på den aktiviteten slik at du blir god. For eksempel sier mange såkalte eksperter at det tar fra 10 000 timer og oppover å bli så god i noe at du kan leve av det. Det er 40 timer i uken i 5 år, eller 20 timer i uken i 10 år osv. Du må ikke gå i fellen og tro at du kan bli supergod i alt. Dersom du går for breitt ut, vil du ende opp med å bli litt god i mye. Men det blir du ingen ekspert ut av – og du kan ikke leve ut av noe, dersom ikke andre mennesker ser på deg som en ekspert. Kort fortalt: Finn deg et emne. Bruk nok tid og krefter på dette, slik at du oppnår ekspertnivå. 

 

Å SETTE SEG MÅL og GJENNOMFØRE DEM

Dette er noe jeg aldri har forstått hvorfor man ikke lærer på skolen. Hvorfor undervises det ikke i målsetting og den slags. Hvorfor må man lære naturfag, samfunnsfag, historie og matte med x og y, men ikke hvordan man setter seg et mål og deler dette opp i delmål og planlegger disse igjen inn i daglige gjøremål. Det er de som kan og setter seg mål i livet som kommer lengst. Det har all forskning konkludert med. Av de menneskene som jeg kjenner, var det de menneskene som visste hva de ville og gikk “all in” for målet sitt som har fått de mest spennende jobbene og den de største lønningene.  

 

BLI DEN BESTE UTGAVEN DU KAN BLI AV DEG SELV – BLI “SUPER-DEG”

 

 

3 kommentarer

Siste innlegg