10-10-10-10 REGELEN

BETAL DEG SELV FØRST 

Sett 10% av alt du tjener inn på en konto eller et fond. Denne kontoen er ment for å øke din personlige økonomiske framtid. Målet med kontoen eller fondet, er å gi deg økonomisk trygghet. Denne kontoen blir også kalt for “peace of mind”-kontoen. Den gjør deg trygg på framtiden. Ideelt sett skal denne kontoen aldri brukes av, men hver måned settes det likevel inn 10% av inntektene dine her, slik at kontoen øker etterhvert som du blir eldre.

 

BLI EN GLAD GIVER 

De neste 10%, er for veldedighet. Det er bra for deg som menneske å være en takknemlig og gavmild person. Du takker for alle rikdommer og gaver du har fått i livet ditt, ved å dele litt av din overflod med mennesker som ikke er like godt stilt som deg. Her er også det ideelle å kunne avse 10%, til gode formål og hjelp til andre mennesker. Som det står i Bibelen: “Kom med hele tienden til forrådshuset, så det kan finnes mat i mitt hus, og prøv meg på denne måten, sier Herren Gud. Da skal jeg åpne himmelens luker og strø over deg med velsignelse i rikelige mål.”

 OPPRETT EN SPAREKONTO

Ja, så har nok både du og jeg opplevd at ting går i stykker og må fikses eller erstattes av nye. Har du egen bolig, så har du sikkert oppdaget at dette koster penger. Og bilen er jo heller ikke gratis, med mindre du har over gjennomsnittlig peiling på slike rullende gjenstander. Vi har massevis av husholdningsartikler som trengs å investeres i en gang i blant. Og hverken klær eller ferieturer er gratis. Det er med andre ord smart å opprette en sparekonto til de mer eller mindre forutsette utgiftene som dukker opp. 10% til dette formålet er nok en god idè for de fleste. Da har du litt i bakhånd når det smeller. 


 

ØK INNTEKTEN DIN 

Ved å stadig være i utvikling og ved å oppgradere dine kunnskaper, øker du dine muligheter i livet. Du bør lære noe hver eneste dag og utvikle deg til en mer kunnskapsrik og kompetent person. Finn deg noe utfordrende, slik at du hele tiden vokser med oppgavene. Hver dag du ikke utvikler deg – er en dag du saboterer for framtiden din. Enten så vokser du – eller så dør du. Det finnes ingen mellomting. Sett deg som mål å øke din inntekt med 10% i året.

 

#penger #sparing #10% #personligutvikling #gi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg