HVORDAN FINNE SIN DRIVKRAFT

Å bruke viljestyrke for å endre vanene sine, er som å prøve å holde en sulten bjørn fra picknick-kurven din, ved å legge en serviett over maten. Skal du bekjempe dårlige vaner, da trenger du noe bedre enn dette. Når du sliter med å gjennomføre den harde innsatsen som kreves, da er det lett å tenke at dette er fordi man mangler viljestyrke. Men jeg tror ikke du bare kan velge å bli suksessfull. Hadde det vært så lett, da hadde vel så godt som alle vært suksessfulle, og vi hadde bodd i store villaer, og kjørt rundt i Porscher og Ferrarier alle sammen.

 

Glem viljestyrke. Nå er det tid for “WHY-POWER”. Dine valg er bare meningsfulle når du kobler dem sammen med dine brennende ønsker og drømmer. De smarteste og mest motiverende valgene man tar, er de som er “in-line” med dine formål og dine kjerneverdier. Altså det som du liker å tenke på som ditt beste “jeg”, dine optimale livsverdier. Du trenger å virkelig ville noe, og vite hvorfor du ønsker deg dette. Hvis du ikke vet hvorfor du ønsker å nå målene dine, vil du sannsynligvis aldri nå dem heller. 

 

Så hva er ditt “HVORFOR”? Du bør ha en god grunn dersom du skal ha håp om å gjøre betydelig framgang i livet. Og for å gjøre slik at du virkelig ønsker å ta de nødvendige stegene – må ditt “HVORFOR” være noe som er brutalt fantastisk motiverende for deg. (Det er viktig at det er dine grunner og dine “HVORFOR”, fordi vi er alle forskjellige, og det som er super-motiverende for meg, trenger ikke bety noe som helst for deg – og motsatt.) Grunnen din må være så motiverende, at bare det at du tenker på det, vil få deg opp av sengen om morgenen og møter dagen med et smil. Når du har dette på plass – et skikkelig “HVORFOR”, da har du noe som 95% av alle andre mennesker ikke har. Du vet nemlig hvorfor du står opp om morgenen. 

 

Det som kan motiverer deg slik, er å antenne lidenskap. Kilden til din entusiasme, og drivstoff til din utholdenhet. Dette er så viktig at det finnes ikke noe i nærheten av det. Dette er forskjellen på suksess og middelmådighet. Har du ditt “HVORFOR”, da er alt mulig for deg. Da har du kommet deg over på ett nytt nivå. Du er ikke som alle andre. Kraften av ditt “HVORFOR”, er det som gjør at du holder ting gående, når dagene virker håpløse og likegyldige. Alle “HVORDANENE” blir meningsløse, dersom ikke ditt “HVORFOR” er kraftig nok. Fram til du har fått dine brennende ønsker og motivasjon på plass, vil du slutte med alle dine forsøk på å endre livet ditt. Du finner ikke meningen og kraften til å holde ting gående over lengre perioder. Dersom dine brennende ønsker, ikke er store nok, vil du ende opp som alle andre som lager nyttårsforsetter, og gir opp før vi skriver februar på kalenderen. 

 

Jeg vil vise dette gjennom et eksempel: Tenk deg at jeg legger en 25 cm brei og 10 meter lang planke på bakken, og sier: “Dersom du går over fra den ene siden av denne planken til den andre, skal du få 100 kr av meg.” Da hadde du mest sannsynlig gjort dette uten å tenke deg om. 100 enkle kroner for deg. 

Men hva dersom jeg tok med meg den samme planken og la den mellom to 100 meter høye bygninger, og gav deg samme “deal”. 100 kr for å gå over på den andre siden. Da ville du sannsynligvis ha trukket deg fra “dealen”. 

Men hva dersom scenarioet var endret. Det var full fyr i den ene bygningen, og et barn var fanget i flammene, og den eneste måten å redde barnet på, var å gå over planken og redde det i sikkerhet. Ville du da risikert livet, og gått over planken? Sannsynligvis. Iallefall dersom det var ditt barn. Så her ser du hva en god grunn kan gjøre med motivasjonen din. Er du ikke skikkelig motivert til å gjøre noe, da vil du ha problemer med å holde en god vane gående. Og du vil gi opp, og si som alle de andre: “Jeg kommer aldri til å bli suksessfull. Hvorfor skulle akkurat jeg, av alle mennesker i verden, få oppleve noe sånt?”

 

#hvorfor #drivkraft #motivasjon #viljestyrke

2 kommentarer
    1. så bra skrevet, ble skikkelig revet med i innlegget ditt. Du kom med så mange gode tips og råd jeg trenger i min jobb i Forver Living, så den traff hodet på spikeren hehe…. Mange kloke og gode ord å ta med seg syntes jeg. Tusen takk for at du deler det med oss andre 🙂 Ha en fin natt 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg