SLIK VIRKER UNDERBEVISSTHETEN

Jeg kom over en beskrivelse av hvordan underbevisstheten vår fungerer. Synes den gav en utrolig bra forklaring på hvordan denne “datamaskinen” vår virker. Om du ønsker å forstå mer av dette fantastiske maskineriet som vi alle har fått, er dette en artikkel du vil komme til å like. Den kan komme til å gi deg et bedre og lykkeligere liv.

 

 

“Inne i hodet ditt har du den mest kraftfulle super datamaskinen som noen gang er laget. Men du er bare gitt administrator rettigheter til 1% av dens kapasitet. Det er litt som om du fikk en Formel-1 bil, men ble fortalt at du bare kunne kjøre den i parken.

Det er inne i de resterende 99%, at “overflodstanker” eller “frykt for ikke å få nok”-tankene ligger. Vi klarer faktisk ikke å forstå hvor kraftfull denne delen av oss egentlig er. Den har et nesten ubegrenset potensiale, og den har nesten ubegrenset kraft til å virkeliggjøre et hvilket som helst av dine ønsker, og fikse dette inn i livet.

 


 

Men det er en hake her, du er forhindret fra å ha tilgang til denne delen av hjernen. Det er faktisk ikke mulig for oss å komme i nærheten av denne delen av hjernen vår. Det kan virke frustrerende, men det er til det beste for oss. Det ville være som å kle på meg en legefrakk, dytte meg inn på et sykehus, og be meg om å operere en hjerneskadet pasient. Det ville føre til den sikrer død i løpet av sekunder. Jeg ville ikke hatt peiling på hva jeg gjorde. Dette er grunnen til at vi ikke får tilgang på denne delen av hjernen vår.

 

I den underbevisste delen av hjernen ligger det superviktige rutiner som å styre hjerterytmen, kroppstemperaturen og oksygentilførselen vår. Hadde du begynt å fikle med disse prosedyrene ville du vært en død person innen svært kort tid.

Det er også en annen del av hjernen som hindrer oss fra å få tilgang, og det er din “port-vakt”. Dette er den 1% som du er oppmerksom på. Dette er den delen av hjernen din som bedømmer og undersøker alt du opplever. Det er den delen av deg som kan se en person du liker, og komme med utsagn som: “Nei, hun er alt for bra for meg.”, “Jeg er alt for gammel for henne.”, “Hun har sikkert sammen med noen allerede.” osv.

Denne delen av hjernen din kan ikke slutte å svare på spørsmål. Den kan rett og slett ikke slås av, til og med ikke settes på pause et bitte lite sekund engang. Den er en masete plage til tider. Det klassiske eksempelet er det kjente: “Ikke tenk på en rosa elefant.” Den rosa elefanten spretter opp i tankene dine med det samme du sier utsagnet. (men jeg bad deg jo om IKKE å tenke på den. Likevel gjorde du det.) Dette er en automatisk respons fra vår bevisste del av hjernen. Dette er den eneste tilgangen du har, fordi når en kommando først har passert “port-vakten” din, da er kommandoen din rukket fram til underbevisstheten din, om det er til det beste for deg eller ikke.

Underbevisstheten din er perfekt. Den dømmer ikke og har ikke tanker og meninger om noen verdens ting. Den har ingen trang til å bedømme hendelser, personer eller ting. Det må fullføre alt som blir sent til den. Dette er en svært kraftfull del av deg, ikke bare kan den gi deg nesten alt du ønsker, men den har også makt til å virkeliggjøre det. Alt det du må gjøre for å få den til å samarbeide med deg er å spørre.

 

 

La oss raskt gå gjennom dette en gang til, fordi det er avgjørende at du forstår.

1. Ditt beviste sinn svarer deg på spørsmålene du stiller og tilføyer bedømmelser. For deretter å skape en kommando til underbevisstheten.

2. Underbevisstheten tar denne kommandoen og utfører den, uten å stille noen motspørsmål. Den kan aldri selv avgjøre om den skal ignorere kommandoen eller ikke, og den kan heller aldri gjøre noen forandringer i forhold til kommandoen.

3. Underbevisstheten er glad i deg. Den vil prøve å avsløre negative ting, men den kan ikke tvinge deg til å følge den. Og den kan ikke forkaste selv de mest ødeleggende kommandoer, fordi du er blitt gitt en gave av fri vilje. I praksis betyr dette at dersom du ser en fin jente, og dine tanker om henne er: “Hun er altfor bra for at hun skal være interessert i meg.”, da vil din bevissthet komme opp med en million grunner for at dette er sant. Du skapte erklæringen, og nå må egoet ditt skape beviser som støtter opp under det du tror.

Den vil da ta denne oppfatningen din og gi den videre til underbevisstheten, slik at oppfatningen kan bli oppfylt. Dersom du likevel går opp til denne “super-modellen” i denne tilstanden (eller modusen om du vil), er sjansen for at du blir avvist så godt som GARANTERT.

 


 

Men la oss snu litt på det.

La oss si at du møtte den samme jenta, og istedenfor dette negative tankemønsteret, tenkte: “Hvordan kan jeg gjøre et godt førsteinntrykk på denne jenta?” Nå må ditt ego (denne ene prosenten som du selv kan styre) jobbe med å svare på det spørsmålet i stedet. Det må nå komme opp med en liste over hvordan du kan gjøre et godt førsteinntrykk på denne kvinnen, og så vil den sende dette videre til underbevisstheten din, slik at den kan fullende prosessen, uten videre spørsmål.

Dette ene konseptet er verdig flere hundre bøker, du kunne bruke en livstid bare på å researche denne ene fantastiske funksjonen av hjernen din. Dersom du ønsker å lære mer om akkurat dette kan du lete opp noen av disse bøkene: “Thoughts are Things”, “Big Magic” – by Elisabeth Gilbert, “Manifesting Magic” – by Craig Back, “The Power of Now” – by Echart Tolle.”

 

Dette er et avsnitt oversatt fra en lydbok ved navn: “How to get More”

 


 

#overflod #underbevisstheten #personligutvikling #hjernen

2 kommentarer

Siste innlegg