ER DU BEKYMRET?

Hva er bekymringer?

Bekymringer er din underbevissthet som prøver å fortelle deg noe. Din underbevissthet prøver å gjøre deg oppmerksom på at noe er galt. Men for deg kan dette oppleves som en følelse av verdens undergang. Men i virkeligheten er det altså din underbevissthet som tenker, og prøver å snakke til deg.

 

(For enkelt å forklare hva jeg mener, så har vi mennesker en bevisst del og en underbevisst del av hjernen. Den bevisste delen av hjernen er den delen av hjernen din, som du styrer selv, det vil si du bestemmer hva den skal tenke. Din underbevisste del av hjernen, tenker også, men denne tenker utenfor din styringsevne. Du styrer ikke hva og hvordan den tenker, men du opplever tankene dens ved hjelp av følelsene dine.)

 

 

Den gir deg positive eller negative følelser i forhold til noe. Dette forklarer altså din entusiasme eller dine bekymringer i forhold til det spesifikke området du blir bevisst på. Dette er din underbevissthet sin måte å fortelle deg hva den tenker og mener om ting. Det er ikke farlig, og alle mennesker opplever dette. Vi kan av den grunn si at vi er schizofrene alle sammen. Vi har to forskjellige personligheter. Nemlig våre bevisste tanker og en annen del av hjernen din som tenker uavhengig av deg, nemlig din underbevissthet.

 

Ofte merker du dette spesielt om natten når du du prøver å sove, og dine bevisste tanker har gått til ro, da begynner du å oppleve at underbevisstheten din prøver å fortelle deg forskjellige ting, og gir deg følelser som bekymringer til for eksempel din personlige økonomi eller din helse-situasjon. Men den kan også gi deg entusiastiske tanker og glede. Men oftest er det bekymringer vi mennesker opplever mest, det er fordi vi lever i et stressende samfunn, og det aller meste i livene våre blir brukt til å oppdage alt som er feil og negativt.

 

Men dette er ikke nødvendigvis din skyld, fordi du blir jo påvirket ut av hva du hører og hvordan andre mennesker mener at verden er. Det er nesten bare negative nyheter på TV, radio og internett, og av foreldre og lærere så får du prentet inn at du ikke må tro så mye på deg selv. Det er ikke bra for deg å tenke store tanker om livet, og drømme seg bort. Det er bedre at du aksepterer et normalt og realistisk liv, sier de.

 

Skjerp deg! Det finnes millioner av mennesker i verden, og hvorfor i all verden skulle liksom ditt liv bli så mye bedre enn de andre sine liv. Så normalen i samfunnet vårt er altså å gi deg begrensende framtidsutsikter og gjøre deg oppmerksom på alt som er galt, eller alt som kan gå galt i livet ditt. Derfor er det helt normalt at din underbevissthet er mest fokusert på alt som er negativt. Og det den gjør om nettene, er å fortelle deg hva den ser for seg, eller frykter skal skje. Og den snakker altså til deg gjennom dine følelser. Det er faktisk det som er følelser. At din underbevissthet har en mening om noe, og så forteller den deg hva den mener via dine følelser.

 

 

I din underbevisste del av hjernen, er alt i svart / hvitt. Det finnes ikke gråtoner. Det finnes ikke noe som er litt bra eller litt dårlig. Her blir du enten verdenshersker og verden ligger for dine føtter, eller så går jorden under, og sannsynligvis allerede i morgen. Det er derfor du enten opplever entusiasme ut av annen verden, eller bekymringer og frykt i forhold til for eks økonomien din, helsen din, hvordan sjefen din eller noen andre kommer til å reagere på en situasjon. Da vil du ligge i sengen din å bekymre deg, og engste deg over denne situasjonen. Du er rett og slett bekymret.

 

Selvsagt kan dine underbevisste tanker ha mer eller mindre rett i sine antageser, men som regel er de svært overdrevne, og ofte er det ikke nødvendig å bekyre seg i det hele tatt, fordi saken ofte er så overdrevet at den ikke er realistisk engang. Den er som sagt i svart hvitt, så å løse saken der og da, er ikke noe jeg vil anbefale deg. Problemer bør løses om dagen, da din bevissthet er våken og aktiv.

 

Men når du likevel er bekymret for en sak, om det er økonomiske bekymringer eller noe annet, så er ofte den beste løsningen å ha liggende et papir eller en skrivebok og en penn ved siden av sengen din. Når du nå opplever nye bekymringer og negative tanker om nettene, så skriver du disse ned på papiret, så detaljert at du kan lese dem og forstå dem når du våkner dagen etter. Du vil ofte merke at bekymringene forsvinner når du har skrevet dem ned. Nå har du i prinsippet fortalt underbevisstheten din at: “jeg har hørt deg – takk skal du ha som fortalte meg dette.”

 

Det som er viktig for deg nå, er å ta tak i problemet som ble vist deg i form av bekymringen, og jobbe med løsninger på problemet. På denne måten kommer ikke dine nattlige bekymringer til å oppleves som noe negativt lenger, men som en gave til deg, fordi nå kan du ta tak i problemene som din underbevissthet plages av. Og litt etter litt begynner du å oppleve positive tanker og entusiasme istedenfor bekymringer fra den delen av deg. Den ønsker jo egentlig bare å hjelpe deg, slik at du får et bedre liv.

 

Likte du artikkelen?

 

 

5 kommentarer
    1. For meg er det til stor hjelp å tenke over om det hjelper meg å bekymre meg. Vil da situasjonen endres? I de fleste tilfeller er det ikke opp til meg og da kan jeg ikke noe gjøre og da blir bekymringen bortkastet. Det som imidlertid ofte hjelper, er å fokusere på hvilke løsning man ønsker. Er det økonomi, fokuserer man på at alt ordner seg til det beste. Er barna ute og reiser så tenker jeg på når de har kommet hjem, osv. For oss damer kan også hormonene spenne ben under oss, pms og overgangsalder hjelper ikke på. Det kan også være andre underliggende årsaker som stoffskifteproblemer med mere. 🙂

    2. Dreven angst, personlig for meg, som en psykisk lidelse – som en konsekvens av for mye tid brukt på jobb, og stress. Ofte “kant take myself together” og bekymring om småting. I en alder av 18, allerede hadde grått hår. Bare medisinering hjelper. Jeg ser ingen annen utvei her. Selv om jeg allerede hadde lest en rekke bøker og artikler om dette emnet

    3. Mariann Sæther Tokle: Ja det er nok sant. Bekymringer kan komme av så mangt. Ofte har eg selv blitt bekymret for ting eg ikkje er trygg på. Trygghet kommer ofte at du har gjort aktiviteten før. Eg husker da eg reiste for første gang til England aleine. Kvelden og natten før eg skulle reise kom bekymringene. Sånn er det ofte. Vi blir bekymret når vi står overfor nye utfordringer.

      Som du skriver, så er det nok mange andre faktorer også som spiller inn som alder og diverse ting du ikkje har råderett over. Men sånn er livet 🙂

    4. Anonym: Ja stress og for mye å gjøre og tenke på over lengre tid sliter på psyken. Da kan bekymringer komme snikende. Med for mye av den slags kan du nok også oppleve å bli usikker på deg selv og framtiden din. Da er det sikkert lett at selvtilliten og troen på deg selv minker. Dette er jo som en negativ spiral. Vi blir mer og mer psykisk syk, ut av alt som skjer rundt oss og stress. Det er ikkje bra 🙁

    5. Bekymringer kan også være en overdreven tro på “følelsene”. “Følelsene” er bare negative (eller positive) reaksjoner satt i system. Maslow dokumenterte dette.
      Har du fått juling som liten så tror du alle du møter er ute etter å gi deg juling. Dette er så klart ikke riktig.
      Vil du bli et overmenneske må du komme deg ut over dine egne følelser. Noen følelser bør du lytte på. Det er de som advarer deg mot reelle farer. Men samtidig bør du behandle dine egne følelser med den dypeste skepsis. Jeg har “lukket øynene” og ligget med kvinner jeg ikke trodde jeg skulle ligge med. Og det har gitt meg masse.
      Følelser er fengselet ditt. Og hjelperen din. Vær veldig skeptisk/lyttende til følelsene dine. Den som klarer å skille hva fra hva seirer.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg