HAR DU ET NYTTÅRSFORSETT?

Du er ikke nødt å ha startet nyttårs-forsettet ditt enda. Ett mål, må ikke startes 1 januar. Det er mye viktigere å utarbeide en god plan, før du starter. Kanskje hadde du ikke et nyttårsforsett i tankene dine i år, men etter å ha lest dette innlegget kan det likevel hende at du ønsker å starte et. Her er ting du bør vite:

 

FINN DEN «HEMMELIGE» KNAPPEN

Har du hørt at 90%, av dem som starter et nyttårsforsett kommer til å mislykkes? Her er metoden som gjør at du blir en av de 10% som kommer til å lykkes. 

1 – HVA OG HVORDAN

Før du starter må finne det riktige nyttårsforsettet, for deg. (Ikke det som alle andre synes er riktig). Du bør også vite hvordan du har tenkt å gå fram i starten. Poenget er at du trenger ikke å vite alt når du starter, men du må ha en klar plan for den første måneden. 

Er målet ditt for eksempel å lese 50 bøker på ett år, da bør du vite at du har 4 bøker som du ønsker å lese, for de 4 første ukene. Deretter vet du at du har både tid og interesse av å finne nye bøker etter hvert. Du får nemlig mer erfaring og kunnskap når du har startet, enn du har før du begynner, og ofte vil du endre litt på framgangsmåten. Det er helt greit.

Dersom du skal kjøre bil fra Bergen til Oslo, så venter du ikke med å starte til det er grønt lys over hele strekningen. Da kommer du aldri i gang. 

 

2 – GRUNNEN – DITT HVORFOR

Hva er grunnen, til at du har akkurat dette forsettet? Er det fordi «alle andre har et mål», og da burde du også ha et? Er det fordi det er en tradisjon for deg å ha et? Er det fordi noen andre forventer dette av deg? Eller har du en dypere og mer spesifikk grunn til at du har satt deg akkurat dette målet?

Grunnen for å nå et mål, er forskjellig fra person til person. Nettopp derfor må du tenke gjennom akkurat din spesifikke grunn. Fordi andres grunner vil ikke skape de samme følelsene hos deg, som de gjør hos den andre, selv om målet deres er akkurat det samme. Og grunnen din må gjøre akkurat dette. Nemlig skapes dype følelser hos deg, dersom du skal ha håp om å nå det. 

Vi mennesker er følelses-skapninger, som rettferdiggjør våre valg og handlinger med logikk. Ikke motsatt. Logiske grunner, vil sannsynligvis aldri få deg til å nå et eneste mål.  Det er det bare følelser som gjør.

3 – TIDSPLAN – NÅR SKAL DU JOBBE

Og til slutt må du oppklare dette med tid og innsats. Hva må du ofre for å nå målet? Er du villig til å ofre dette? Hvor tid på dagen er det best for deg å jobbe med målet? Hvor mange timer i uken setter du av til prosjektet? Og hvilke dager skal du bruke? Sagt med andre ord, hvilke dager har du tenkt å gi deg selv fri?

Ja, du bør faktisk tenke på slike ting. For dersom du ikke tar nyttårsforsettene dine like seriøst som jobben eller studiene dine, kommer du ikke til å nå dem. Nyttårsforsetter eller andre mål for den saks skyld, må tas like seriøst som andre pålagte oppgaver. Dersom du er en snill sjef mot deg selv, vil du bli en lat arbeider, og resultatene vil medføre at du blir oppsagt, eller for å snu på det – sier opp selv, fordi dette nyttårsforsettet ikke var noe for deg. 

Når du har gått grundig gjennom disse tre områdene, og funnet de viktigste svarene, er det akkurat som at du har funnet en “hemmelig knapp”. Knappen til evig motivasjon. Grunnen til å fortsette, selv når problemene tårner seg opp rundt deg. Du er blitt en av de få. De som holder nyttårsforsettet sitt hvert eneste år. 

 

Dersom du mislykkes med å planlegge – da planlegger du å mislykkes.

personligutvikling.blogg.no på Facebook

 

#nyttår #nyttårsforsett #mål #personligutvikling #planlegging #hemmelig #knapp

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg