Hvordan få følelsene, til å ville det samme som deg?

Når din bevisste vilje (din pre frontal cortex) og dine følelser (ditt limbiske system), har samme mål og planer, vil det være enorme ressurser tilgjengelig for deg.

 

Det er ofte vanskelig å få gjort det du vet du burde gjøre. Som å skrive et blogg-innlegg, rydde huset, lese i Bibelen eller gå på trening osv. Finnes det noe som faktisk fungerer?

 

Hjernen
Bildet lånt fra www.pixabay.com

 

Når du (dine bevisste tanker) og “ditt limbiske system” (dine følelser) – har felles mål og interesser, er det ikke noe sak å få ting unna. Men problemet er når du (dine bevisste tanker) ikke har det samme mål som “ditt limbiske system” (dine følelser). Poenget er at kreftene dine ligger i “ditt limbiske system” (altså i dine følelser). Så når du ikke føler for å gjøre noe, da er det lite krefter tilgjengelig for deg, til å gjøre oppgaven du ønsker.

 

 

ET EKSEMPEL:

Det dukket opp et eksempel om dette i tankene mine i dag. Siden jeg er bergenser og er Brann-fan, bruker jeg dem i eksempelet. I mitt tenkte eksempel er jeg hovedleder i Sportsklubben Brann, og jeg ønsker å vinne serien. Jeg har nå to deler av klubben min, som jeg må forholde meg til, for å oppnå mine resultater. Det er treneren og spillerne – på den ene siden. Og de som sitter med pengene og makten på den andre.

 

I mitt eksempel har Brann akkurat blitt kjøpt opp av et megastort selskap fra utlandet. De ønsker å bruke Brann til å reklamere for selskapet sitt. Jeg som styreleder, booker et møte med treneren for laget, og han som nå eier klubben, for å diskutere årets sesong. På møtet legger jeg fram mine planer om å vinne serien og gjøre det bra i Europa. Treneren ønsker seg i såfall endel nye spillere. Fordi spillerne som er på laget pr nå, ikke er gode nok til å utrette målet. Den nye eieren, er enig, og skal legge tilgjengelig penger til spillerkjøp.

 

Treneren og spillerne, skal forestille “dine bevisste tanker”, og eieren med makten og pengene, er “ditt limbiske system” (dine følelser). Det er vanskelig å vinne serien med spillere som ikke er gode nok. Tanken min bak at noen spillere må byttes ut, sammenligner jeg med at noen av oppgavene jeg gjør idag, ikke er av nok kvalitet, eller riktig i forhold til at jeg kan lykkes med planene mine, derfor må jeg bytte ut noen av vanene mine.

 

Slik er det kanskje med deg også. At skal du lykkes med målene og drømmene dine, må du skifte ut noen av dine daglige rutiner. Men for å kunne klare dette, må også følelsene godta og ønske seg dette. De må ønske seg målet du forsøker å nå.

 

Når treneren får den nye eieren motivert til å støtte han i å bringe riktige spillere til klubben, blir det som før var umulig – nå kanskje være mulig. Når klubbeieren, gir ubegrenset midler til å kjøpe nye og bedre spillere for, kan vi forandre satsingen til klubben. I mitt eksempel kjøper vi nå opp de beste spillerne fra de konkurrerende klubbene, og stiller som favoritter til å vinne serien. (Dessverre for meg, er dette bare en ønskedrøm. Brann kommer nok ikke til å vinne serien i år heller.)

Bildet lånt fra www.pixabay.com

 

Men omtrent slik er forholdet ditt og mitt til hjernen vår. Vi har to forskjellige hjerne-deler som begge har stor makt over personen deg. Den ene er tankene dine. Og den andre er følelsene. Dersom du og følelsene dine har forskjellige mål og planer, vil du kjempe en hard kamp, for hver bidige lille oppgave.

 

Men problemet til de fleste tror jeg, er at har hverken bevisst eller ubevisst anelse om hva de egentlig ønsker. Ofte forandrer de mening fra dag til dag. Og følelsene er enda verre. De forandrer synspunkt på det du holder på med opptil flere ganger om dagen. Da finnes det jo heller ikke krefter til å oppnå noe som helst.

 

Men når du får følelsene dine med deg på planene dine, er det nesten utrolig hva som er mulig å få til. I følelsene ligger makten og “pengene”. Jo mer reaksjon du greier å få i følelsene dine, jo større krefter vil de legge tilgjengelige for deg, slik at du kan fullføre dine og “dine følelsers” planer.

 

Men dersom du ikke har følelsene dine på laget, blir absolutt alt du gjør et slit og strev. Selv det å stå opp om morgenene kan være et prosjekt i seg selv. Men når du og følelsene dine linkes sammen til ett spesifikt mål, vil du gjennom din bevissthet “pre frontal cortex” og følelsene dine gjennom “det limbiske system”, utføre ting du ikke trodde du var i stand til.

 

Men din første oppgave, er å sette deg inn i dette avanserte maskineriet, som befinner seg inne i hjernen.

 

 

Har du et favoritt fotball-lag i Norge?

 

 

personligutvikling.blogg.no på Facebook

#hjernen #følelser #tanker #bevissthet #fotball #brann #skbrann #limbiskesystem

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg