hits

ØNSKER DU Å FORSTÅ FLYTSONEN?

Etter noen års studier av mental trening, har jeg kommet frem til flytsone-spørsmålet. Går det an å framprovoserer flytsonen på egen vilje? Vi har vel alle opplevd dager hvor alt går veien. Alt fungerer men du forstår ikke hvorfor, men du tenker likevel at nå har jeg virkelig skjønt det. Men dagen etter er du tilbake til normalen og du sitter tilbake med opplevelsen fra dagen før. Men er det mulig å forstå dette temaet?

 

 

Det er dette spørsmålet jeg har begynt å jobbe med. Jeg tenker at det hadde vært utrolig gøy å være kunnskapsrik innenfor denne feltet: «Hva er Flytsonen ? og hvordan øke sannsynligheten for å komme i den?», så jeg har bestemt meg for å bruke første del av 2015 på nettopp dette. Jeg skal lese alt jeg kommer over om emnet, og oppsummere det i til min egen greie. Jeg har allerede kommet i gang, så derfor skal jeg ikke plage deg med surr og virrvarr. Her er det jeg har funnet ut til nå:


 

Det er ikke du/bevisstheten din som skaper flyt-opplevelser. Det oppstår når underbevisstheten din står fritt til å styre ting selv. Underbevisstheten har tatt til seg av all trening og kompetanse du har opparbeidet deg gjennom hele livet. Når den får gjøre ting på sin måte, vil du oppleve at du oppfører deg balansert og rolig. Underbevisstheten er deg på ditt beste.

 

 

Underbevisstheten din gjør 90% av alt du gjør i løpet av dagen. Når du for eksempel kjører bil på kjente veier, er det som oftest underbevisstheten din som kjører bilen. Du følger bare med at alt er ok. Vanligvis uten kritiske tanker og kommentarer. Da utfører underbevisstheten din oppgaven i ro og fred, og du merker flyt i kjøringen. Det er som oftest når bevisstheten din blander seg inn at problemer skjer.

 
Mange tenker at det er på grunn av deres ekstreme fokus akkurat denne dagen at flyt oppstår. Dette tenkte også jeg. At det var opp til meg, min fokus og konsentrasjon. Men etter å lest noen bøker om emnet, viser det seg at det er det motsatte er tilfellet. Flyt oppstår når du og din bevissthet, lar være å blande seg inn, og bare stoler på at underbevisstheten makter å gjøre jobben. Når du er utrolig fokusert og presser deg selv, vil musklene dine være anspent og stive. Det som er tilfellet ved flyt-oppleveser, er at musklene dine er avslappet, løse og ledige.

 

 

Kort oppsummert om flytsonen: Det som er din (bevisstheten) oppgave, er å tilrettelegge for at flytsonen kan oppstå. Du er ikke istand til å skape den selv. For å oppnå dette må du ha de riktige tankene. Du har sikkert hørt ordtaket: «Det er tankene som teller.» Og i dette tilfellet er det sant. Det har også betydning hva du sier til deg selv. Om du snakker eller tenker positivt eller negativt til deg selv. Du må mestre prinsippet å «nullstille» deg, slik at oppgaver som ikke fikk positive utfall blir visket bort med en gang, uten å skape negative tanker og ødelagt selvtillit. Du må ha en lett og ledig holdning. Eller leken holdning til oppgaven om du vil. Holdningen «jeg bryr meg ikke» er også noe du må ha, samtidig som du må ha en motsatt holdning om at «jeg skal gjøre hver lille mikro-oppgave så godt jeg kan.» Du må også mestre nivået, være trygg på at du har kunnskapen du trenger, slik at du kan føle deg trygg og komfortabel når du utfører oppgaven din.

 

 

Ikke mist motet om du synes dette er vanskelig å få tak på akkurat nå. Trening gjør mester, og det å oppleve flytsonen er noe som er verdt å streve etter. Det er ikke gjort på håndvending. Og som jeg skrev lenger oppe, så kan du ikke skape flyt selv, men du kan skape et miljø hvor flytsonen kan oppstå. Har du noen tips eller opplevelser å fortelle, så er jeg svært interessert i å høre fra deg.
 

Jeg kommer til å skrive mer om emnet i dagene, ukene og månedene fremover.

3 kommentarer

Tankeriluften

16.01.2015 kl.01:15

Utrolig spennende! Gleder meg til å følge deg!:)

Kickstart@

01.09.2015 kl.21:57

Synkronitet med kroppsbevegelser, tanker, rytme, tempo, pust... la kroppen, hendene og beina "tenke" ikke forsøk å holde igjen kroppen la den "tenke" om du skjønner hva jeg mener. Det tror jeg vil være hjelpsomt for å oppnå flyt =)

Personlig Utvikling

01.09.2015 kl.22:55

Kickstart@: Opplever du flytsonen ofte? og isåfall kor tid og ka gjør du på når du opplever den?

Skriv en ny kommentar