HVORDAN FÅ FLERE “LIKES” PÅ FACEBOOK?

Bilder er bedre enn video: Har du et morsomt bilde, er dette mye bedre enn å legge ut videoer. Grunnen er at et bilde ser du med en gang, i forbifarten, mens en video må du gjerne bruke flere minutter av din og andres tid. Dette gidder ikke den store massen.

Bruk positive bilder: Facebook har en “like” knapp – men det finnes ikke en “dislike”-knapp. Vær positiv og munter, og rett de fleste utsagn mot glede og happyness. De fleste liker ikke folk som klager og syter.

Gjerne kjæledyr og babyer: Mange av de best likte bildene på Facebook er av smilende babyer og kjæledyr som hund og katt. Dette liker folk, og gir deg “tommelen opp”.


Drømmesenarioer: Folk liker også bilder og utsagn som minner dem om deres innerste drømmer. Kjærlighet, sol og strand, og andre lykkelige ting slår også bra an på statistikken over ting folk liker på Facebook.

Vær aktiv selv: Det å være en aktiv Facebook bruker selv, er også et lite triks. Dersom du er på hugget med en “likes”, er det lettere å få andre til å like dine oppdateringer.

Bruk samarbeidspartnere: Det kan også være en idè å ha en eller flere venner eller samarbeidspartnere som trykker “liker” på dine oppdateringer/bilder ca 30 minutter etter at du har lagt dem ut. Det er nemlig slik at det bare en ca 20% av dine Facebook-venner som kommer til å se dine innlegg/bilder. Og etter en viss tid, forsvinner de fleste av dine innlegg også for disse 20%`ene. Det kan derfor være til stor hjelp å ha en venn som hjelper deg å holde dine oppdateringer synlige over lengre tid. Det kan altså være lurt å ha en “jeg liker dine ting – dersom du liker mine”-avtaler.

Bruk alltid bilder: Når du oppdaterer med tekst, er det lettere å bli sett dersom du setter inn et bilde samtidig. Tekst er ofte kjedelig aleine, og blir ofte oversett.

Du må være ekspert på ditt område: Skal du vekke folks oppmerksomhet – og bli en hitt, bør du vite at du konkurrerer med resten av samfunnet og verden om akkurat dette. Det finnes TV, filmer, dataspill, serier, venner, arbeid osv.. som gjør sitt ytterste for å tiltrekke seg oppmerksomheten til akkurat de samme menneskene som du prøver å få oppmerksomhet fra. Du og dine ting må derfor være mer tiltrekkende enn alt det andre som er ute i den store verden.

Gi dine Facebook-venner valgmuligheter. Legger du ut bilder på profilen din, skriv gjerne en tekst under der du utfordrer leseren til å velge mellom to alternativer. F.eks: Liker du best hund eller katt? Liker du best fredag eller lørdag? På denne måten “lurer du den andre personen til å svare deg – og når andre skriver kommentarer til profilen din, vil disse oppdateringene forbli liggende på nyhetsoversikten til vennen din også. Da vil enda flere se bildene dine og du vil få flere “likes”.

Ellers ønsker jeg deg en fortsatt god helg – og bruk Facebook med glede J

 

Hadde vi klart å få masse “likes” til denne gruppen helt uten grunn??

Det hadde vært konge 😀

http://www.facebook.com/pages/Personligutviklingbloggno/541590389187637

8 kommentarer
  1. en ting folk også gjør, spesielt hvis de er ute etter likes på profilbilde, det er å dele det flere ganger! og etter en viss tid, pleier de også å tagge seg selv i bilde, slik at det kommer opp på statusoppdateringer! har ofte sett det hos folk som vanligvis klarer å få ganske mange likes! 🙂

  2. Egentlig ganske gode tips, men jeg synes det er dumt at facebook bare skal handle om likes og at man skal fremstå så perfekt som mulig. Jeg personlig tror ikke likes på facebook er en god måte å feks. bygge opp en person eller få bedre selvtillit. (: Men alle har jo forskjellige meninger.

  3. Det var gode tips! Men på facebook er man jo bare “venner” med vennene sine, så jeg skjønner ikke den store konkurransen for å få mange likes? For du blir jo ikke noe mer “kjent” blant vennene dine. 🙂

  4. Amalie: Fint tips. Har du flere kan du dele de også 🙂
   Marie: Det er ikkje bare profilbilder og slike ting du kan bruke Facebook til. Det finnes mange som har egne prosjekter og små firmaer de kan få andre oppmerskomme på. Så Facebook kan være litt fornuftig også. 🙂

  5. Kristine Buxrud: Det er nok mange som bruker Facebook for å skryte over livet sitt, og så får de mer oppmerksomhet. Vi mennesker elsker å snakke om livene våre, og vi hater når andre overser oss. På Facebook og andre internettgreier kan du være en annen enn den du er i virkeligheten. Men Facebook er ikkje bare profilen din, du kan lage sider der du selger ting, og facebook gjør det lettere å vise fram slike ting, og Facebook kan være smart når det gjelder markedsføring.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg