HVORDAN BLI KVITT NEGATIVE FØLELSER

Har du problemer med negative følelser? Det viktigste for å løse et problem, er å forstå hvorfor og hvordan problemet blir til. Her er dealen: FØLELSER (uansett positive eller negative) ER EN DIREKTE INDIKATOR FOR TANKENE DINE. (Dette vil si at dersom du føler sinne – betyr dette at du har sinte tanker i hodet ditt AKKURAT NÅ!) Du kan ikke føle noe for fremtiden. En følelse indikerer bare hvilke tanker du har i hodet ditt på et nåværende tidspunkt. Fremtid og fortid eksisterer ikke når det gjelder følelser. Bare NÅTID.

 

Ønsker du å oppleve glede, selvtillit, oppstemthet, optimisme, fred, glede, mangel på frykt osv, da må du bare fjerne tankene dine. Har du et klart sinn, forsvinner dine negative følelser. Dette er det svært få som vet. De fleste har en tendens til å tro at det er noe på utsiden eller i fremtiden som forårsaker negative følelser. Men det er det altså ikke. Følelsene er bare en indikator/et måle-instrument for tankene dine. Det er dette du tenker/fokuserer på akkurat nå. Slutter du å fokusere/tenke på noe, slutter du også å føle noe for denne tingen.

 

Mange har også en tendens til å tro at det hjelper å tenke seg ut av problemet. Men dette blir det samme som å sette enda en tenkesky over den allerede forstyrrende tenkeskyen. Løsningen er altså å gi slipp på tankene dine, ikke øke dem. En slik tankesky forstyrrer også din evne til å lære deg kunnskap og annet. Så dersom du studerer, er den beste måten å skape et lærevillig sinn, å unnlate å skape tankefulle skyer mellom deg og «solen».

 

En skyfri himmel er beste veien til et bedre liv. 

 

 

7 kommentarer
  1. Det er klart. Men det viktigste er at du kan og forstår hva følelser er. Det er ikke alltid du klarer å fjerne dem. Det er ikke alltid nødvendig heller. Følelser formidler bare til deg hvilke tanker du har til enhver tid. Slik at dersom du ikke tenker på en ting akkurat nå, vil du ikke føle noe angående den tingen akkurat nå heller.
   Men tilbake til spørsmålet ditt. De fleste tror at det som er avgjørende for hva du skal reagere på er hva som skjer med eller mot deg utenfra. (Outside/In)
   Men i virkeligheten er alt som skjer deg fra utsiden nøytralt. Det vil si at du er ikke nødt til å bli sint på søsteren din eller broren din. Du er ikke nødt til å bli irritert over noe. Det som er avgjørende for følelsene dine er (Inside / Out). Det vil si at dersom du velger å ikke tenke på det som skjer med deg fra utsiden (som noen andre gjør eller sier til deg) vil dette ikke skape noen følelser heller.
   Det jeg kan si deg er at tenker du ikke – føler du ikke. Og har du ingen tanker i hodet ditt, vil du automatisk begynne å føle deg vel. Din sinns naturlige tilstand er selvtillit, fred, glede og velstand.
   Føler du deg sint, er dette fordi du tenke sinte tanker. Føler du på redsel og frykt er dette fordi du har redselsfulle tanker. Føler du deg uvel, er dette fordi du tenker at du bør er/bør være noe i veien med deg. Dette fungerer også delvis angående smerte. Dersom du har vondt, men lar være å tenke/fokusere på at du har vondt vil du faktisk merke at det gjør mindre vondt.

  2. dette med at tanken skaper følelsene er gammalt nytt men å unngå å tenke for å slippe å føle det er en umulighet .det er ikke det at man skal unngå å tenke men hvordan man forholder seg til tankene på som er tingen her prøv heller å akseptere tanker og følelsene la dem bare komme å gå uten å bedømme dem som dårlige eller gode det er bare tanker ikke hold dem igjen eller nekte å tenke dem la dem bare komme å gå hvis du nekter å tenke en tanke vil den bare bli sterkere

  3. Anonym: Det der hørtes fornuftig ut. Å ikkje holde tankene tilbake. Men dersom du hører på tankene dine, for deretter å forhandle med de, slik at du kommer med dine synspunkter, da kan du og tankene dine sammen bli enig om noe mer fornuftig. For tankene er vel underbevisstheten din sin måte å snakke til deg på? Stemmer ikkje det?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg