SNAKKER DU NEGATIVT OM DEG SELV?

Vær forsiktig med hva du sier til deg selv. Mange svarer hvis en spør om noe: “Jeg er ikke noe flink til det der.” “Jeg kan det ikke.” “Det der får ikke jeg til.” osv.. Vær bevisst på at underbevisstheten (eller den delen av deg som gjør de aller fleste handlingene dine) hører på hva du sier. Du er sjefen til underbevisstheten din. Så alt du sier tar den som en kommando fra deg. Hver gang du sier noe sånt som: “Jeg er ikke noe flink til å stå på ski.” “Jeg er dårlig med penger.” “Jeg er en rotete person.” osv, da svarer underbevisstheten med: “Your wish is my command.” Og så virkeliggjør underbevisstheten dine ønsker, som da er alle de tingene du på forhånd sier du er dårlig til.

 

 

Slutt å si negative ting om deg selv til andre. Du har det sikkert fra oppveksten at du ikke skal skryte av deg selv og dine ferdigheter, og det er vel og bra. Men si ikke noe som er negativt ladet om deg selv og dine ferdigheter til andre, for at de skal få et bedre inntrykk av deg som menneske. Disse negativt ladede tingene, blir tatt til seg av underbevisstheten din, som igjen vil bli virkeliggjort i handlingene dine. Og vips, så er du faktisk blitt dårlig til å utføre disse tingene, og selvtilliten din får seg en knekk, og du er komt i en negativ spiral.

 

 

Vit at underbevisstheten din, er et utrolig maskineri. Det kan og får til det meste. Det er ikke du (bevisstheten din) som gjør handlingene, men underbevisstheten din, og dette er et maskineri som du ikke styrer selv, så det er ikke selvskryt å snakke fint om dette fantastisk maskineriet. Det er noe som er gitt deg, og som du bør være takknemlig for. Det er istand til å gjøre utrolige ting som: å passe på at du puster, at hjertet ditt slår hele livet, at du treffer en bitte lite nøkkelhull, med en nøkkel uten at det ser ut til å være vanskelig, den kan sykle, kjøre bil, ja, gjøre alt det du gjør uten å tenke over det. Og det er ca 90 % av alt du gjør hver dag. Og så kommer du med tåpelige påstander. Den er ikke noe flink til noen ting. 

 

 

Hadde du vært på ditt beste, dersom du overhørte sjefen din i en samtale, hvor han rakket ned på jobben du gjorde, og sa at n.n. er utrolig dårlig til å gjøre jobben sin. Hun/han er faktisk ikke flink til noen ting. Det tenker jeg du hadde bitt deg merke i, og sannsynligvis ikke vært supermotivert og superflink de neste arbeidsdagene. Det er faktisk sånn underbevisstheten til svært mange mennesker har det hele tiden. Den får ikke ros for det den er flink til, og blir ikke oppmuntret til å prøve på ting og gjøre sitt beste. Det du kan gjøre er å stole på underbevisstheten din gjør så godt den kan, og å stole på at det er godt nok, og så må du sørge for at du (bevisstheten din) ikke blander deg inn med negative tanker og selvsnakk, som ødelegger den gode flyten, som underbevisstheten ofte tar med seg i oppgavene den utfører, når den får fred og ro til å gjøre tingene på sin måte.  

 

 

Vit at underbevisstheten din er mye mer fantastisk enn du til og med er istand til å drømme om. Problemet er oftest at vi ikke vet noe særlig om den. Den er faktisk istand til å lære nesten hva som helst, og den lærer fort og effektivt, og den er stand til å utføre nesten hva som helst. Men du og din bevissthet står i veien for den. Dette er ting jeg kommer til å skrive mer om, så høres det interessant ut, er du velkommen igjen på bloggen min. 

22 kommentarer
    1. Helt sant som du sier. Man lager seg en persona ut i fra den man selv hevder at man er. Hevder jeg at jeg ikke er flink til å synge, så er jeg ikke flink til å synge. Fordi jeg ikke tør, jeg ikke gjør det, altså er jeg ikke…
      Underbevisstheten kan sammenliknes med programmering. Vi programmerer oss selv til å bli den vi vil være. Og hvis vi vil være flinke til å kommunisere for eksempel må vi si til oss selv at vi er det:)
      Sjekk gjerne ut min blogg, og ha en fin kveld:)

    2. dette innlegget var super bra! akkurat det du skrev der var akkurat det jeg trengte å høre nå. jeg har så liten tro på meg selv om dagen og føler at jeg ikke får til noe og bare sier noe negativt til meg selv hele tiden.

    3. healerfrue: Hei. Takk for at du leste innlegget mitt. Eg skal stikke innom din en tur.
      Det er ofte vi selv som er vær verste fiende som det heter. Så det beste vi kan gjøre er å tørre å satse på at vi er god nok, bare vi lar være å kritisere oss selv. Selvkritikk er vanskelig å oppdage, på grunn av at de som regel skjer i tankene våre.

      🙂

    4. <3: Tusen takk for den hyggelige kommentaren.

      Ja det er ofte vi selv som er vår fiende. Ikke så ofte andre.
      Det jeg selv har erfart det siste året, er at jeg har lært mer i 2014, enn jeg har lært de foregående 5 årene av livet mitt, rett og slett fordi jeg har begynt å tro på meg selv, at jeg er istand til å lære meg ting og kunnskap. Før det hadde jeg en underbevisst tanke om at jeg ikke kunne bli kunnskapsrik. Når jeg klarte å eliminere disse tankene, lærte jeg pluteslig utrolig mye og raskere enn før. Jeg hadde negative tanker om meg selv og framtiden som hindret meg i å utvikle meg.

    5. Ja det er helt sant… Jeg prøver pære en positiv person. Prøver å skryte av meg selv. Men så har jeg en idiotisk djevel på skulderen som sier “nei du er ikke noe flink på det der…”

    6. Meget godt og bra innlegg dette her
      jeg er selv en person som sliter med lav selvtillit og stor usikkerhet, og med en gang jeg hører noen nevne meg som person og mine kvaliteter på en negativ måte, så er det veldig lett å tro på at det stemmer med virkeligheten, og når de da tydeligvis mener det motsatte av hva de sa tidligere når de snakker med meg, så tror jeg ikke et minutt på det.. jeg er ganske svak psykisk, og blir lett såret og trist. kommentarer som er sagt til meg direkte eller som andre sier om meg til andre og jeg hører veldig lett, tar jeg meg veldig nær av

    7. Jeg verken tenker eller snakker negativt om meg selv.
      For mange år siden knakk jeg koden for hvordan “styre” sin egen tanke.
      Metoden er så,enkel at den så og si ikke krever noe annet enn bevissthet og evnen til å bryte negativitet,enten det er tanke eller snakk på en svært effektiv måte.
      For meg nå,går det helt automatisk og av seg selv.
      Resultatet er at jeg er svært stolt av meg selv,har stor respekt for meg selv og tar hensyn til at det noen ganger må gjøres grep for at det skal fortsette sånn for som med alt annet i livet – ingenting kommer rekende på ei fjøl sånn uten videre,man må gjøre en innsats selv for å få det slik man ønsker å ha det her i livet.
      Hilsen synskepeggy.

    8. Jeg er mester i å hakke på meg selv og dytte meg selv ned. Men hvergang jeg blir bevist på at jeg gjør det så prøver jeg å snu det. Er lei av å dytte meg selv ned og vil heller skyve meg oppover

    9. Tusen takk for svar fra deg! Tror jeg skal begynne å lese bloggen din fremover hvis du fortsetter sånn her, for jeg trenger masse tips på hvordan jeg kan leve mer riktig! Jeg tror du har mye kunnskap å lære meg! 🙂 Sliter veldig med mestring på skolen fordi jeg undervurderer meg selv og blir stresset av det!

    10. denfaktiskevirkelighet: Men det er veldig lett å ta til seg negative kommentarer. Så dette er det ikkje bare du som sliter med. Det er vel sånn for de fleste av oss. Eg prøver selv å ta meg og livet mindre høytidlig, og da er det ikkje så viktig ka folk sier til deg.

    11. healerfrue: Så sant, så sant. Eg jobber aktivt med min selvbevissthet. Dette er skrev her er ingen enkel sak for meg heller. Eg jobber aktivt med å komme i riktig mentalt fokus hver eneste dag. Og sånn blir det nok fremover også.

    12. Karoline Johannesen: Men en plass må man begynne. Det er så alt for mange som ikkje gidder å jobbe med disse tingene, så dersom du bestemmer deg for å begynne å fokusere på å bli et bedre menneske mot deg selv og andre, og legger planer over tid, vil også du merke fabtastisk framgang. Tenk deg om hvordan ting kan være om et år, dersom du jobber hver dag med deg selv og dine problemer. Du kan oppleve framgang på alle livets områder. 🙂

    13. <3: Eg håper iallefall eg kan bidra. Motivasjonen min for denne bloggen og for arbeidet mitt, er at dette skal gjøre slik at andre kan finne det meningfullt det eg skriver. Å kunne gi noe verdifullt til andre. :D

    14. det du skriver er veldig verdifullt! du burde vært på topplisten slik at det du skriver her hadde kommet ut til flere! 🙂 skal lese gjennom flere av innleggene i morgen!

    15. marianne: Hei. Slike kommentarer får en sjelden. Eg blir veldig glad når noen setter pris på det eg skriver. Eg ønsker deg en fin uke, og håper du finner noe verdifullt på bloggen min, ;D

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg