HVORDAN STÅR DU I FORHOLD TIL DETTE?

Hvor mange minutter bruker du hver eneste dag på underholdning? Og hvor mange minutter bruker du hver eneste dag på utdanning? 

En person ved navn Brian Tracy (amerikansk forfatter, foredragsholder og personlig utviklings ekspert) sier følgende: De menneskene som gjør det “dårligst” i samfunnet er mest opptatt av underholdning, som iPod, musikk, radio, TV, snakke i mobil, lese aviser, surfe på nettet osv. Men de TOPP 20% er fokusert på UTDANNING. Så enhver person, hvor som helst i verden, kan bestemme seg for å klatre til topps dersom de bare endrer fokusområdet sitt fra “Underholdning” til “Utdanning”, og prøver å lære nye ting hver eneste dag – og aldri slutter å forbedre seg. Hvordan ligger du an her?

 

FOR Å TA ET LITE EKSEMPEL:

En person ved navn “Knut” hadde “tracket” (funnet ut) hvor mye tid han brukte på nyheter hver eneste dag. Hver morgen brukte han 30 minutter til å se nyheter på TV. Nye 30 minutter brukte han til nyheter og lignende på radioen på vei til jobb. Og den samme tiden gikk med til å høre nyheter på vei hjem fra jobb. I det han kom hjem, så han på ettermiddags nyhetene på TV i 15 minutter, før han leste avisen i ca 30 minutter. Til slutt på kvelden så han 21-nyhetene og Sporten i 45 minutter. Totalt blir dette 3 timer hver dag. “Knut” bruker hver eneste dag ca 3 timer av døgnet sitt på nyheter, som stort sett ikke gav noe som helst fordelaktig til “Knuts” private liv. Han kunne sikkert holdt seg like godt oppdatert, om han hadde kuttet denne (u)vanen til 30 minutter om dagen, og istedet brukt resten av tiden til personlig “Utdanning”.

 

2,5 timer hver eneste dag er 12,5 timer i uken (dersom du tar “fri” i helgene). Dette er 50 timer i måneden. Som igjen er 500 timer i året. (Nå har jeg hoppet over 2 måneder, slik at du kan nyte ferien din og har enda en ekstra måned fri. Jeg vet nemlig at det er lett for å miste gløden en gang i blant, så dette legger jeg inn.) 500 timer i året i utdanning er mer enn 90% av Norges befolkning. Gjør dette – og du er på vei mot noe virkelig stort.

 

 

SLIK “TRACKER” DU AKTIVITETENE DINE

TRACKING, er det at du måler hvor og når du bruker tid, penger og krefter på noe. Kjøp deg en bitteliten notisblokk, og bestem deg for hvilke aktivitet du ønsker å få full oversikt over. Det kan være penger, tid du bruker til å se TV, spille på brett eller mobil, lese eller studere for din framtid osv. 

Eksempel: PENGER. Finn deg en notisblokk og en penn, og ha disse med deg i lommen. Velg deg en uke om gangen. Begynn for eksempel en mandag. Skriv nå ned hver minste krone du bruker hele uken. Du starter mandag morgen med en kaffe latte på en bensinstasjon. Skriv ned: “Mandag kl 08.00 – Kaffe Latte – 25 kr” i notisblokken. Du kjøper en avis for 15 kr kl 11.00. “Mandag kl 11.00 – VG – 20 kr”. På veien hjem fyller du bensin. “Mandag kl 16.00 – Bensin – 400 kr.” Senere på kvelden betaler du regninger. Skriv også disse opp i notisblokken. Husk å noter hver minste krone du bruker hele uken, fram til søndag kveld. Nå har du en unik oversikt over hvor alle pengene dine blir av. Jeg tror du blir ganske overrasket over hvor mye unødvendige kroner som forsvinner i lite eller ingenting. Dersom du synes dette var nyttig, binder du deg for enda en uke. Det er lettere å bestemme seg for en uke om gangen. enn å ta hele måneden med en gang. Gjør det enkelt å lykkes. Sett deg opp for suksess. 

 

Har du peiling på hvor mye tid du bruker på for eksempel TV-serier? Eller hvor mange glass med brus du drikker? Eller hvor mye tid som går vekk i unyttig bruk på PC`en (som Facebook, Twitter, YouTube, Netflix osv)?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg