DETTE KONSEPTET VIL HJELPE DEG TIL SUKSESS

Det finnes alltid en grunn til at mennesker ikke klarer å få fart på livene sine, og det finnes en grunn til at mange sliter økonomisk. Ofte er grunnen til dette, at de lever livet sitt bare på overflaten. De baserer hele livet sitt på det synlige. De lever livene sine i den materielle virkelighet. De tror at alt som finnes går an å se og ta på.

 

Section in soil showing the root of a tree - 3d render illustration; Shutterstock ID 63001576; PO: The Huffington Post; Job: The Huffington Post; Client: The Huffington Post; Other: The Huffington Post

Dette konseptet kalles “LIVETS TRE”. På “Livets Tre” vokser det frukt. Vi kan tenke oss frukten på treet, som våre resultater i livet – penger, ektefelle og barn, eiendom og materielle ting som bil, båt, hytte og studier og jobb. Vi kan like dem eller mislike dem. Frukten på treet er resultater vi har fått ut ifra hvordan vi har levd livene våre fram til nå.

 

Det vi automatisk gjør i den verden vi lever på i dag, er at vi fokuserer hovedsakelig på fruktene våre (altså de materielle tingene og utseende vårt), istedenfor å gjøre det som er logisk i planteverden. Nemlig å se til røttene våre. Det er røttene som bestemmer kvaliteten på treet, og derav kvaliteten på fruktene som vokser på det. Det er “det usynlige” som skaper “det synlige“. Det er derfor slik at vi ikke lever bare i EN virklighet – men i FIRE virkeligheter samtidig.

 

Disse fire virkelighetene er: 1. den fysiske materialistiske verden (den synlige), 2. den mentale verden, 3. den emosjonelle/følelsesverden og 4. den åndelige verden. De tre siste virkelighetene er usynlige for oss, men de er like viktige og virkelige likevel.

 

Men det som de færreste av oss vet er at den fysiske virkelighet bare er en nøyaktig “utskrift” eller “kopi” av de tre usynlige virkelighetene lagt til sammen. Den fysiske virkeligheten er fruktene av livet vårt, mens de tre usynlige (den mentale, den emosjonelle og den åndelige verden) er røttene i livet vårt. Det er det som er usynlig som er årsaken til det som er synlig.

 

 

Så penger, materielle ting eller idrettsprestasjoner er rett og slett bare frukter du får ut fra hvordan de tre indre, men usynlige virkelighetene dine er (det mentale, det følelsesmessige og det åndelige – altså røttene i livet ditt). Det fine er at du kan forandre disse indre virkelighetene (røttene dine) dersom du ønsker det. Å fokusere på den fysiske virkelighet (fruktene) for å prøve å endre på resultatene sine er derfor bortkastet tid, om du ønsker å oppnå varig forandring. Da må du til røttene dine i stedet. Da vil automatisk den fysiske virkeligheten forandre seg, i takt med røttene dine. Det er dette som kalles “the inner game”. Det er her kampene og krigen vinnes eller tapes. Ikke i den virkeligheten som du kan se og ta på.

 

 

 

DEN MENTALE VERDEN (Røttene dine)

Tenk deg at du “ruler” den mentale verden. Du er den eneste personen som vet at kampen spilles eller kjempes i denne “usynlige” mentale verden. Det er ikke penger eller tidligere prestasjoner som bestemmer utfallet, men hvem som dominerer og regjerer i den mentale verden akkurat NÅ. Og siden du er den eneste som vet om at denne verden faktisk eksisterer, så har du nå et godt utgangspunkt. Det er ikke hvor god du var på trening som er avgjørende, men hva du tenker, tror og gjør akkurat NÅ.

 

DEN EMOSJONELLE VERDEN (Røttene dine)

Dette er følelsene dine. Er det ikke hvordan vi føler at hverdagene er som avgjør om vi opplever livet som godt, vondt, vanskelig eller trist? Følelser er ikke annet enn din underbevissthets tanker akkurat NÅ – om hvordan den ser for seg framtiden. En følelse kan enkelt forandres, dersom du hører etter hva følelsene har å fortelle deg, for så å gå til handling og gjøre noe som bedrer din situasjon i forhold til disse. Og da skal du ikke bli forundret dersom du merker at de negative følelsene dine forsvinner. Nå skal jeg faktisk utfordre deg til å gjøre noe kjekt. Filmen “Inside Out”, ja den barnefilmen, forklarer litt hva følelser er for noe.

 

DEN ÅNDELIGE VERDEN (Røttene dine)

Eksempler på din åndelige verden kan være dine verdier, dine religiøse overbevisninger og tankene du har om Gud, din samvittighet, dine ekte meninger, tankene du har om din egen verdi, dine tanker om menneskeheten og jordens framtid, for å nevne noe. Det er gjennom å jobbe i denne virkeligheten at du oppnår ren samvittighet og reduserer frykt for framtiden. For så lenge du vet at du gjør alt i tråd med dine egne verdier og har god samvittighet, da spiller det liten rolle hva som skjer mot deg. Det er også her du finner alt som du ser på som viktigere enn deg selv, og alt som er verdt å leve og dø for.

 

DEN MATERIALISTISKE VERDEN/VIRKELIGHET (Fruktene i livet ditt)


Dette er resultatene eller fruktene om du vil for alt ditt strev. Det er gjennom hva du har oppnådd i livet ditt at du kan se hvordan du har det i dine “usynlige” verdener. Det hjelper ikke å prøve å pusse og polere i den materialistiske verden, og tro at du vil oppleve lykke, rikdom og suksess. Da må du gå dypere inn i deg selv – til røttene dine.

 

Jobber du mest med “røttene” eller “fruktene” i livet ditt?

 

 

#livets #tre #mental #suksess #de #fire #virkelighetene #verdener #konsept

9 kommentarer
  1. Så bra innlegg! Veldig spennende og motiverende 🙂 Håper du har en god søndag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den 🙂

  2. Det gir så mening det du skriver om, og jeg er veldig på den med å ha kontakt med sitt indre og ikke være for materiell av meg. Men likevel kjenner jeg veldig bra mennesker, som på alle måter er i kontakt med både seg selv og noen også det åndelige, som går på smell etter smell i livet og feiler totalt økonomisk. De har solide røtter, men fruktene kommer ikke. (Nå må det også siest at i et kreativt miljø er det ikke alltid at fruktene blir sett på som penger og biler, så kanskje de har masse frukter likevel haha)

  3. Ida Marie: Hei. Det må sies at eg ikkje har så veldig god verken kunnskap eller erfaring angående dette konseptet enda. Eg har nettopp begynt å forstå det, men eg må jobbe videre med det, før eg kan hjelpe andre. Eg har hatt et par gode opplevelser allerede, og eg har stor tro på at dette kan hjelpe meg og andre i livene sine. Eg kommer til å skrive mer om dette og andre “mindsets” i bloggen min de kommende månedene. Håper du henger deg på 🙂

  4. Ida Marie: Det høre bra ut. Men vil svare litt bedre på det du spurte etter isted. Dette konseptet kan du ikkje kontrollere om fungerer på andre enn deg selv, fordi som det står flere ganger i artikkelen, så er hovedvekten altså å jobbe med sine røtter. Røttene er jo usynlige, slik at du kan ikkje se på andre om de har gode eller mindre gode røtter. Du kan for eksempel være kristen, men ha problemer med synd og dårlig samvittighet eller ha tanker og underbevisste holdninger om penger som saboterer økonomien din, til og med uten at du vet det selv. Det står jo i Bibelen at du penger kan være roten til mye ondt, slikt kan det fort bli negative og feile holdninger av. Dersom de tenker at penger ikkje er viktige for dem, for eksempel, da er det lett at penger er noe en roter bort. Og selv om noen jobber som frivillig arbeider og ulønnet, kan ikkje verken eg eller du se kordan de usynlige områdene av livene deres er likevel. Det er jo mennesker som har hatt gode stillinger som likevel har gjort onde ting. Så det usynlige områdene hos mennesker, er det bare personen selv som kan svare for, og ofte er det ting en ikkje liker å snakke om. Dette var ikkje noe anklagende mot de du tenker på, bare prøver å forklare litt dypere ka som ligger til grunn for at dette konseptet fungerer.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg