BARE 20% KOMMER UT AV HVA DU GJØR

Det er ikke hva du gjør som er avgjørende. Din strategi betyr bare 20% av dine resultater. Du kan bruke verdens beste strategi, men likevel ikke lykkes.

 

80% av din suksess kommer ut av hva du sier til deg selv. Da mener jeg ikke det du sier og forteller til andre mennesker, men hva du forteller til DEG SELV. (Men hva du sier til andre mennesker har også en betydning, fordi du sitter jo selv og hører på når du snakker med andre mennesker. Husk at dersom du sitter og snakker med 2 andre mennesker, da er det tre personer der som hører på.) Vi forteller hele tiden ting til oss selv, enten vi snakker høyt med oss selv, stille inne i oss, eller via tankene våre. Altså om du har positive eller negative tanker er av veldig avgjørende betydning.

Mange tror at tankene er noe en bare må akseptere, at disse kommer til oss, og skaper den sinnsstemningen vi helt naturlig opplever.  Og dette må jo være det samme som å være ekte og å være seg selv.  NEI, du trenger ikke å akseptere disse tankene som kommer helt av seg selv. Du kan bestemme deg for å endre dem, og det er faktisk enkelt, men det kreves trening og innsats fra deg. Men om du ønsker å oppleve suksess i livet ditt, må du endre på de negative tankene dine.

 

Dette er hva som skjer. De aller fleste av oss har opp gjennom livet fått så masse nederlag og elendighet sammen med feil informasjon, at vi tror at livet vårt skal være slik. Livet er noe som bare skjer. Vi har gjennom livets løp kommet dit vi er i dag, og vi har til og med kommet der at vi opplever de samme følelsene dag etter dag, uke etter uke. Det er sånn vi er. Det er sånn livet er. Vi kan ikke gjøre så mye med det. Sier vi til oss selv, og aksepterer det. Men tenk deg at du kan velge mellom to alternativer. Du kan la den vanegrodde hjernen din/ eller underbevisstheten din om du vil, få bestemme hva du skal tenke på og føle. 

Det er underbevisstheten din som styrer de automatiske tankene dine som bare kommer av seg selv, og det gjør den ut ifra gammel innlært fakta. Foreldre, lærere, venner, media og andre autoritære personer har fortalt deg en masse forskjellige saker og ting om hvordan livet er, og dette har du tatt til deg, akseptert og lagret i underbevisstheten. Nå vil denne underbevisste delen hele dagen komme med innvendinger og synsvinkler på alt som skjer med deg og på hvordan den ser på framtiden din. Dette vil du oppleve som tanker og følelser. Men kort fortalt: Underbevisstheten kommer stort sett med negative tanker og følelser, dersom du er blitt vant til å lete etter det som er negativt og ser på livet som slitsomt, kjedelig og mangelfullt, i alle fall for deg.

 

 

Men du kan endre på dette hvis du vil. Du kan bestemme deg for at du fra i dag av, skal lete etter det positive i situasjonen du befinner deg i. Det finnes stort sett alltid noe positivt akkurat som at det finnes noe negativt i de samme situasjonene. Det kommer bare an på hva du velger å fokuserer på. De sier at vi bare klarer å få med oss ca 3% ut av hva som skjer rundt oss. Dermed er det lett å tenke seg at dersom det finnes 97% annet i akkurat denne situasjonen da er det vel mulig at 3% av disse kan være positive. Du må bare trene hjernen din på å lete etter dem. Ekspertene sier også at dersom vi fikk med oss alt som skjedde rundt oss da ville ikke hjernen vår klare å henge med. Vi er derfor født med er system som kalles RAS (Reticular activating system).

RAS er en del av hjernen vår som har som jobb å velge ut hva vi skal fokusere på. Den vil alltid prøve å velge det som til enhver tid er viktigst for oss. Så dersom det skjer noe som kan være farlig i nærheten av deg, da vil din RAS lynraskt oppfatte dette, og muligens redde livet ditt. Dersom du kjøper en ny bil i dag, da blir du plutselig oppmerksom på alle de andre bilene som er lik din. Men for to dager siden merket du ingen slike biler. Det som her har skjedd er at siden du har kjøpt deg en Audi, så har plutselig slike Audier blitt mer interessant for deg, og din RAS har begynt å lete etter dem. Det er også RAS som reagerer når du ser personer som du liker (gjerne fra det motsatte kjønn), kommer inn i ditt synsfelt. Da vil du kjapt oppfatte dette. Og det mangel av RAS-reaksjoner, når det kan være masse mennesker rundt deg som du ikke har noen forhold til, men nå reagerer du ikke i det hele tatt. Det er akkurat som at de ikke eksisterer.

 

Det kan ta tid å endre hva en fokuserer og tenker på. Men minn deg selv på ordene: “DET ER ALLTID OVERFLOD” “Jeg er så takknemlig for at jeg har så utrolig mye bra i livet mitt.” “Jeg er lykkelig fordi jeg bor i Norge.” “Jeg er heldig som har en jobb / skoleplass.” “Jeg kan lese og skrive, det er det langt ifra alle andre mennesker i verden som kan.”

Vit at du trenger ikke å tenke på hva som kanskje kommer til å skje om to timer. Du kan leve og nyte øyeblikket. Bare være lykkelig og takknemlig for den varme og gode kaffen du holder i hånden akkurat nå. Bare observer hvor fantastisk komfortalbel stolen du sitter på er. Er ikke livet bra? Du er ikke nødt til å fokusere på at naboen har større og fine bil enn deg og tjener 200 000 kr mer i mnd. Det er ikke relevant for om du skal oppleve glede og lykke i livet ditt. Livet er de små øyeblikk du kan glede deg over. Vær tilstede der du er og se deg rundt i rommet du sitter i og se på alle de fine gjenstandene. Det er dette som er å tenke og fokusere på det positive. Det er overflod overalt der du befinner deg, du må bare finne ut hvor den en. Så lenge du har nok å leve for, da er du blant de heldige i verden, og dette er en av hemmeligheten til å starte en positiv spiral i livet. Dette er historien du forteller deg selv. Du er rik.

 

I tillegg til din historie så kommer ditt humør. HUMØRET ditt sammen med din HISTORIE (hva du sier til deg selv, og tror på) utgjør til sammen 80% av dine resultater. Ja disse to tingene er viktigere for din suksess i livet enn hvilke utdannelse du har, hvilke jobb du har fått deg eller hvor mye penger du tjener. Det er “det du forteller til deg selv” og “i hvilket humør du er i” som er av størst betydning for dine resultater.

 

#state #story #historie #humør #personligutvikling #strategi #20/80

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg